Last news in Fakti

10 Юни, 2023 20:47 1 764 33

Нинова не е чела документите за "Барселонагейт"

  • корнелия нинова-
  • барселона гейт-
  • документи

Имало опашка

 Нинова не е чела документите за "Барселонагейт" - 1
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова не успяла да прочете документите по казуса „Барселонагейт” в деловодството на парламента. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до документите, е че преди тях заявка да ги видят имало от Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от Нова телевизия.

„Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, освен постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, защото колегите ни бяха изпреварили. Не смятам, че той трябва да даде имунитета си, имам проект за решение. Хубаво е Борисов да си даде сам имунитета. Твърди, че е невинен, ако е така – да го докаже в справедлив процес. Той твърди, че това (обвинение) е бухалка на главния прокурор. Присъди прокурорът не издава, ако Борисов е спокоен за това, че е невинен, прокурорът внася доказателствата, той си обявява защитата, съдът преценява дали е да или не”, каза Нинова.

Нинова показа папка с 11 сигнала от 2018 г. срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нашата битка е последователна, вече 5-6 г. Сега виждаме, че новосформираното мнозинство се опитва отново да няма справедливост и правосъдие. Те се опитват да създадат една комисия, която 5-6 месеца да протака случая”, обясни лидерът на БСП по повод изтеклите записи от заседание на ПП преди съставянето на кабинета „Денков-Габриел”.

„Има текст в закона, според който при поискан имунитет човекът трябва да си даде имунитета до 5 дни или парламентът да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата”, каза Нинова.

По думите ѝ президентът Румен Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящите местни избори.

Тя отказа да коментира проектите за конституционни промени. Според нея е нужен нов обществен договор. „Виждате в какво състояние е държавата. Имаме нужда от нов обществен разговор и национална цел. Не съм сигурна, че промяната в Конституцията цели това”, обясни лидерът на БСП.

„Това, което гледахме и слушахме във ВСС е позор за правото”, каза тя и обобщи, че „шест души издигат кандидатурата на Иван Гешев, след това внасят искане за оставката му, после оттеглят това искане. Очевидно това не са хора със собствено мнение и не са собствено мислещи лица. Целият разговор беше изключително принизен”, обясни тя.

"Да бъде отстранен главен прокурор за думите „политически боклук” е пресилено. Ако е така, половината парламент трябва да е отстранен от работа,”, заяви партийният лидер. Тя каза, че е възможно и законно президентът да върне евентуално решение за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, допълни тя.

„Започнаха да се взимат решения с плаващи мнозинства, което е опасно”, допълни Корнелия Нинова по повод дейността в парламента. Запитана защо е нарекла президента Румен Радев „баща на хаоса”, тя обобщи, че президентът е създал политическия проект „Продължаваме промяната”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор
    Точно
  • 2 ех, корни

    16 10 Отговор
    не можеш да преглътнеш как се прецака сама, като панически отказа на Бойко и побърза да се подмажеш и предложиш на ПП! това щеше да ти е лебедовата песен, ама ядец! и небе пъти много за имунитета на Бойко, че както е тръгнало, и твоя ще поискат скоро - да видим тогава сама ли ще то дадеш или ще пищиш махалата?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ром

    23 6 Отговор
    КАКО ,
    Как е синчето у тия дето МНОГО ТИ МРАЗИШ ?
    ДОБРЕ ЛИ СЕ УЧИ НА КАПИТАЛИЗЪМ ???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 е, вероятно

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    ще е по-добре от крепостничеството, от което за щастие се измъкнахме - ама на някои хора още им се иска обратно, хареса им безметежно да цапат в гьола
  • 7 Хахаха

    16 10 Отговор
    Боко е с разстройство, а цялата група на ГЕРБ в депресия !!!!!!!!! Какво ще правят след изложение на фактите пред Европейския парламент и после в Народното събрание ?????????????? Предлагам Цветелина Бориславова да вземе водачеството в ГЕРБ

    Коментиран от #11

  • 8 Град Симитли

    10 4 Отговор
    Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов.....
    . Учили са ги наизуст, а хаджи Кодошко си е водил белеШки с паче перо на папирус
  • 9 интересно

    18 5 Отговор
    явно на синчето повече му харесва капитализъма, за разлика от майка му, която иска пак на навре цял народ в ретро-соца! по интересно е обаче как си купи апартамента за(по думите на майка му) над 1,4 млн долара със заплата на начинаеща макар и гениален продукт на същата капиталистическа образователна система? щото тя все брои чуждите пари и разходи, но си мълчи за собствените
  • 10 Евала

    8 18 Отговор
    Само тя не клекна на Мутрата. Само тя никога не се заигра с него

    Коментиран от #12, #18

  • 11 не го мисли

    9 12 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Бойко е феникс - винаги ще се измъкне, от стара коза яре е, гледай да не се задавиш от злоба както си зинал
  • 12 да бе

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Евала":

    затова сега пика газ от яд, че пропусна златната и последна възможност да е вице и във властта, нали - вижте я, чак ще се пръсне, така се е зачервила

    Коментиран от #29

  • 13 Махленско

    7 5 Отговор
    Изказване
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Боже

    8 3 Отговор
    Всичките тези,някой чели,други непрочели да благодарят на Нея,че нямаше широко коалиционно правителство.Тя прекъсна преговорите и все някой друг виновен.Така е от 9септември:То не беше империализъм,то не беше врагът отвътре.Чудо!Ама на нея май й мирише на прокуратура.
  • 16 ТаУмВзе

    7 5 Отговор
    Корни Пак крепи герберастията. Иде реч за едни Кинти да.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Агата Кристи

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Евала":

    Еееей,
    Има коне с капаци, ама ти направо с 10 чувала на главата + 3 превръзки на очите...
  • 19 Митрофанова

    8 10 Отговор
    България има две възможности или с Русия или е закриваме като държава .
  • 20 Кадиров

    4 7 Отговор
    За 10 минути ще превзема София дон...
  • 21 Град Симитли

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "БОЦ - ко":

    Т@п@н@р!

    Коментиран от #23

  • 22 Артилерист

    4 6 Отговор
    Няма читави хора в шайката. Изровиха тази Габриел, а тя се оказа, че си писала във визитката, че е защитила дисертация. Това е изключително безсрамно-да се кичиш с научна степен, която не си защитил със способност. И тази жена ще ни представя пред света като външен министър, а след девет месеца и като премиер. Що за нравственост е това?
  • 23 БОЦ - ко

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Град Симитли":

    СРЪБСКИ МАКЕДОНЕЦ
  • 24 Последните избори

    7 2 Отговор
    бяха Лебедовата Песен на госпожата с очилата и партийката и,съболезнования..

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Измежду

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Последните избори":

    Копейката и Нинова,предпочитам Корни.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Димитър

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Измежду":

    Защо ти е изобщо да правиш такъв избор?
  • 28 БОЦ - ко

    0 2 Отговор
    Срам !
    Този, за който се отнася, ще се сети, че е за него !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Измежду":

    КОРНИ И КОПЕЙКАТА СА .......... НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ .......... (П)РЕZИДЕНТА Е ........ КРЪСТНИКЪТ НА МАФИЯТА ........ ФАКТ !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 бай Иван

    0 0 Отговор
    Оказва се ,че въпреки ,че документите са явни председателят на НС Росен Желязков мотае процеса и не допуска народните представители да ги четат. Всеки отделен които искал да се запознае трябвало да пише до него лично прошение и да му разрешат .За явни материали ? Лорер си го каза ,че няма да свалят имунитета на Борисов /все едно чели или не/ ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАЛИ НА ПРОКУРАТУРАТА. Айде бе. Тоя знае и са му казали "А гласувахте имунитета, а падна правителството" и тоя сега ще брани Борисов с голи гърди за да останат ПП.ДБ-тата в далаверата /пардон правителството/.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове