Last news in Fakti

11 Юни, 2023 17:50 1 435 26

Социолог: Конституцията не ни е проблемът

  • кънчо стойчев-
  • конституция

Конституцията не е ученически бележник и да скъсаш едната страница и да напишеш бележки на другата страница.

Социолог: Конституцията не ни е проблемът - 1

„България има много проблеми, но конституцията е най най-последният ни проблем. Конституция се променя бавно, внимателно, публично. Конституцията не е ученически бележник и да скъсаш едната страница и да напишеш бележки на другата страница. Не ни е това проблемът и фактът, че се захващат и се опитват да ни убедят, че това е важно, говори за гузна съвет и маневриране“, каза социологът Кънчо Стойчев в предаването „120 минути“.

„Виждам едно неизмеримо щастие. Хората са безкрайно щастливи от това, което се случва, защото рядко се наблюдават подобни лупинги в политиката – две партийни групи се бореха на изборите, след което плеснаха с ръце и се прегърнаха. Няма крокодили вегетарианци, а ние имаме пред себе си едно блато с много крокодили. Не ние проблем правителството, а в парламента и в една безкрайна безпринципност и самозабравяне“, добави Стойчев.

"Щета няма как да няма"

"Щета няма как да няма и за едните, и за другите. Въпросът е какъв ще е мащабът за първата и за втората. Струва ми се, че коалицията ПП-ДБ ще е по-тежко ударена, защото тяхното основание за съществуване беше да се прекрати моделът ГЕРБ, да не се допуска ГЕРБ във властта. При ГЕРБ щетата ще бъде по-малка. Борисов в дните преди изборите даде да се разбере, че се отивам към форма за преговори с ПП-ДБ", каза политологът Димитър Ганев.

Той коментира и конструкцията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „ПП и ДБ ясно си дадоха сметка, че ако не стане тази конструкция се отива на нови избори. Новите избори за тях бяха лош сценарии, защото дистанцията им с ГЕРБ щеше да се увеличи, те щяха да са в по-лоша преговорна позиция. ГЕРБ видяха няколко позитива за себе си. Излизат от политическата изолация. ГЕРБ излиза без съществени конкуренти на местните избори“, каза Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    9 2 Отговор
    Естествено, че бе! Проблемът е Гешев! Той остана последният рубеж, преди да подарим държавата на мафията.
  • 2 Човек

    6 7 Отговор
    Мафията ни е проблемът. ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН сложиха Пеевски да пише конституция. Всичко друго са празни приказки и театър за пред избирателите. Тази държава може да влезе в правия път само с пълно мнозинство на ПП-ДБ, но народът няма потенциал да направи подобен избор.
  • 3 Кънчо и Райчо

    5 1 Отговор
    Нема кинтииииии!

    Коментиран от #10

  • 4 Вашето Мнение

    8 3 Отговор
    Когато пеевски ставаше шеф на данс умнокрасивите шебеци бяха на площада. Днес, когато баш умнокрасивия ристю свири на пеефски, а пеефски ще пише конституция целия умнокрасив шебекитед мълчи.
  • 5 Абе Кънчоу...

    4 1 Отговор
    Амнайсет избора минаха, десет пъти повече лъжи и слагачество от вас.
  • 6 СССР форевър

    3 5 Отговор
    Долу лапите от конституцията да не останете без ръчички. 🔪

    Коментиран от #15

  • 7 Грантаджиев соросоид

    4 3 Отговор
    Че кога умнокрасивите са протестирали спонтанно? При тях е винаги под строй.
    Комунисти, комсомолци, пионери във един и същи строй, както се пееше навремето. Те половината са с партийни книжки така или иначе.
    Възраждане са другото плашило. Идеално разединиха обществото и нагнетяват напрежение.
    А мафията и посолствоТО си командват територията...

    Коментиран от #14

  • 8 РЕАЛИСТ

    11 1 Отговор
    Вижте кво става на Острова. Лидерката на SNP шотландската партия е арестувана. Липсват пари дарени на партията, пък мъжът ѝ си купил Мобилна каравана за 110 хиляди лири. Тук бъркат в меда по-яко, но арестуван няма.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 РЕАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    За Никола Стърджан иде реч, дето и викаха Scottweiler.
  • 10 Защо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кънчо и Райчо":

    Този е милионер бе не знаеш ли.Има голф игрище и хотели в петричко-Сандански.Докато бяхте б-ци и сте такива щото акъл не ви дойде тези ви обраха и го играят и леви и десни и националисти.Не разбра ли че всичкисеболят да карат веществото и се оправят с парите чрез хотели,ф. отбори и пр.Използват че сте трости и зли по природа.
  • 11 хххх

    2 1 Отговор
    Е как "при ГеРБ щетата ще е по-малка".... Мария Гаргамел е тотал щета и те ни я пробуват за премиер... От това по-лошо накъде?!?
  • 12 ддд

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    В Британия дойдоха на власт кафевите индийци и ще скалпират наред... То това изобщо не е нормална държава. Не знам дали Никола Сттърджън е била добра премиерка и какво е правила, но индийците със сигурност ще ги довършат.
  • 13 Леле този сега ли се сети

    6 0 Отговор
    "Конституцията не е ученически бележник и да скъсаш едната страница и да напишеш бележки на другата страница." За помнещите, в черновата от кръглата маса, в часта за съдебната власт в конституцията особено за главен прокурер не беше така записано. Тогава депутатите от цялата палитра но бивши агенти на ДС направиха тази част на конституцията по съветски модел и сега имаме прокуратура, клонинг на руската.
  • 14 Е соросоиде

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Грантаджиев соросоид":

    Абе ти съвсем се обърка в умно-красивото си мислене.
  • 15 СССР капут

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "СССР форевър":

    Никога съветска конституция с близнак главен прокурор като руския.
  • 16 Не бележник, те за това протестираха

    2 1 Отговор
    Протестът на 39-имата e протест на 39 народни представители срещу приемането на Конституцията на Република България от VII велико народно събрание (ВНС) през май – юли 1991 г., който се изразява в напускане заседанията на парламента. Депутатите започват гладна стачка и в близост до сградата на Народното събрание организират палатков лагер, в градинката северно от църквата „Александър Невски“ към ул. Московска около гроба на Иван Вазов зад църквата Света София (София). Към протестиращите 39-има се присъединяват и множество граждани. В следващите месеци палаткови лагери, гладни стачки и поредица от протестни митинги се провеждат из цялата страна.

    Коментиран от #18

  • 17 ФЕЙК

    1 0 Отговор
    Велико "щастие " за българите е, че в нашия парламент има такива " видни" корифеи на плавото, юристи - конституционалисти като Делян Пеевски, Барни Ръбъл, СтоЮ Правото, Христо Пинокиото, Деса Дуловска, Корни Крушовскса и още плеада гении на юристпрунденцията, които ще снесат конституция по свой образ и подобие и най-вече в ТЯХНА ИЗГОДА!
  • 18 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не бележник, те за това протестираха":

    и УЖ тайно ХОДЕХА ПО ВХОДОВЕТЕ ДА ХАПНАТ И ПИЙНАТ БИРИЧКА!

    Коментиран от #20

  • 19 Пак трябват пачки

    4 0 Отговор
    Между Балчик и Каварна, в “Блексирама” - голф игрище, на което е собственик заедно с рекламния бос Красимир Гергов и неизменния си спътник Андрей Райчев. Твърди, че вече прекарва тук половината от годината. и не се занимава със социологиа, май е закъсал.
  • 20 Домакина

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    ти ако си на ракия тъпо е да пишеш за бира.
  • 21 Абе Кънчо,

    4 0 Отговор
    Съдружника ти Андрей, не ти ли каза че копейката е доста девалвирала и не можеш да си направиш като преди, голф игрище?
  • 22 Егати

    3 0 Отговор
    За тоя пореден ,,политолог"не бях чувал....явно запаса от ,,библиотекарският" е неизчерпаем
  • 23 ха ха

    0 0 Отговор
    конституцията е може би най смисления закон в държавата , не че няма кусури ,но не е работа на тея да я променят
  • 24 Проблемът сте вие -

    1 0 Отговор
    руските мекерета!
  • 25 Ами

    1 0 Отговор
    Да приятел!Конституцията не ни е проблем!Проблем са ни хора като теб и ортака ти!Станахте милионери при усвояването на едни европейски пари за всевъзможни" социологически програми"!И никак не ви се иска да свърши това безвремие по Кремълски модел!Райчев и Кънчо Стойчев-една добра комбинация!А вие,блейте овце!Те никога няма да се наситят,комунистическите кр!театури
  • 26 Васко Делчев

    1 0 Отговор
    Прочетете книгата на проф. Емил Хорозов - ръководител на фонд НАучни изследвания, за да разберете, колко пари са присвоили този коментатор и Андрей Райчев. Защо никой не ги пита за тези неща, а им дава думата за глупости....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове