Last news in Fakti

16 Юни, 2023 18:40 1 454 22

Владимир Владимиров: Трябва да говорим със Скопие като съюзник

  • българия-
  • северна македония-
  • скопие

България трябва да промени посланията си към Македония

Владимир Владимиров: Трябва да говорим със Скопие като съюзник - 1
Снимка: БГНЕС

Можем да направим много - да разговаряме с Република Северна Македония като съюзници в НАТО. Притеснителни и непрестанно повтарящи се са негативните случки с клубовете. Две държави-членки на НАТО и техните служби могат да седнат и да намерят много бързо решение, разбира се при политическо желание. България трябва да води проактивна политика. В последните 100 години правителството на Ковачевски и Заев са първите, които строят нови пътища по посока на България. Не всичко е негативно. Това заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб.

"Анализите, които в България си правим за Република Северна Македония, трябва да пречупваме през призмата на геополитиката и международната политика. Тогава ще имаме успехи. Успяхме да ангажираме при т.нар. френско предложение ЕС да бъде гарант и помощник при разговорите между двете държави. Премиерът на РСМ може да каже много неща, но е факт, че ЕС с френското предложение приема аргументите на България", подчерта той.

Владимиров отбеляза, че по-сериозният въпрос при отношенията ни с РСМ се крие в Сърбия и близките ѝ отношения с Русия. "Нашият основен конкурент на Балканския полуостров е Сърбия. Знаем кои са приятелите на Сърбия - най-близката държава на Руската федерация. Случващото се с българските клубове и техните председатели трябва да се разглежда през тази призма. Сърбия ни държи в разговор с Македония в отминали времена, в които ни е победила. България е силна в 21 век като член на ЕС и НАТО, не е силна в отминалите войни, защото тогава не сме били в подходящата позиция", смята той.

Според него, България трябва да промени посланията си към Македония като потърси разговор, а не конфронтация. "Дипломацията е механизмът, чрез който се отварят врати. На рафта на първата бензиностанция в РСМ ще видите 9 сръбски сладки и само една българска. Това е съотношението. РСМ е по-голям търговски партньор на България от Руската федерация като обеми на търговията. Проблеми в икономически аспект няма. Трябва да работим в посоката, в която сме силни. Не може да стоим единствено и само в историческия контекст и той да ни разделя и създава проблеми", категоричен бе Владимир Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    30 4 Отговор
    Говорих с Османи. Хубаво е да им подарим Пиринска Македония. Ще се обадя на Урсула и Хаитянеца за одобрение.
  • 2 Какъв съюзник?

    38 3 Отговор
    И ти си евроатлантически предател. Германците признаха македонски език и идентичност, а той тръгнал да се навежда и да говори за съюзници. Аман от продажници.
  • 3 България

    30 1 Отговор
    Къв съюзник бе ,докога ще се търпят тия работи ейй това,че вие сте мишки в тоя парламент народа не е и скоро ще разберете!
  • 4 Прометей

    20 0 Отговор
    Ей с такива ,,защитници"на българския интерес Франция ни даде ,,гаранция",а днес Германия каза,че не и дреме за нас и подкрепя изцяло макетата.За каквонато бъбри тоя??
  • 5 Бамбука

    5 20 Отговор
    Каква Сърбия в случая че български платени "патриоти" провокират с имената на клубовете ? Клуб с име "Цар Борис 3-ти" ? По-голяма провокация, ряпа му кажи. Толкова ли нямаше имена на истински български патриоти родени в Македония ?
  • 6 До жълтопаветниците

    22 1 Отговор
    Нещо коментар ще чакаме ли от външно за това, че Германия признава македонски език? А, забравихме, че протест срещу господарите не се прави. Да чакаме ли адекватна реакция за побоя над онзи мъж миналия ден? А, забравихме, че външно изразиха обезпокоение и тревога за случилото се пред македонската посланичка. Какъв срам, каква низост!
  • 7 Начо

    6 15 Отговор
    За обикновените хора няма никакви проблеми, абсолютно.
    Проблемите ги създават политиците и най вече провалените политици.
    От наша страна това са каракачановата партия, чалгарите, припяват им копейките. От тяхна страна са най вече тяхното вемерео.
  • 8 София

    1 17 Отговор
    Конфронтацията на България с Македония не е печелив ход напротив обратното се получава-политическа криза от 3год.икономическа и ниту един съюзник на Бг страна
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БПФ

    18 1 Отговор
    А аз казвам, че на такива предатели като владимиров трябва да им се чупят гръбнаците !!! Колко диалог още с тия, които пребиват българи за удоволствие, бе - горят ни знамената, рушат ни паметниците, оскверняват гробовете на дедите ни?

    Тотално вето !!! Немските cвине като искат толкова "македония" в ЕС, по-добре ние да излезем от тоя пeдaлски съюз !!!
  • 11 ЕХА

    15 1 Отговор
    ТОЗИ ВЛАДИМИРОВ СЕ ПОЯВЯВА В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ПО ТВ И ОПЛЮВА БЪЛГАРИЯ АЛО СОФИЯНЦИ НЯКОЙ ДА МУ ОТИДЕ НА ГОСТИ ЧЕ СЪМ МНОГО ДАЛЕЧЕ ЩЕ МУ ОТРЕЖА ЕЗИКА С КЕФ

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 125799

    10 0 Отговор
    Факти работи за макета,и те се продадоха като скоростните боклуци.Важно е да се унижаваме пред фалшификатите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами,

    9 1 Отговор
    Какви послания да променяме,те само ни използват и качват на на главата Точно другите условия им пречат ,защото са променили идентичността на предците си и българската история.Не са мръднали от 45г.Омразата не е случайна,а насадена брутално в главите им.
  • 16 Ахааа

    9 0 Отговор
    Тоя иска да сме на принципа- Те ни плюят и бият а некои си мислият, че роса ни Роси!Ужасната истина е че никой от Големите не ни подкрепя дори обратното воглаве с големите ни приятели от ФАЩ!
  • 17 Тото

    9 0 Отговор
    Факти, откъде го изкопахте този глупак? Ето такива екземпкляри ще продадът и майчиното си мляко! Срамно!
  • 18 Сандо

    4 0 Отговор
    Всеки ден те ни плюят в лицата,а тоя иска да си говорим.Политически джендъри,неспособни едно мъжко действие да извършат.
  • 19 Перо

    6 1 Отговор
    Мнението на мафията е винаги ретроградно! Тоя пубер откри топлата вода! Много загуби БГ, че не приложихме гръцкия вариянт! В РСМ са зомбирани македонисти, а вътрешния им министър се ръководи от старите УДБаши! Много е лошо да не се познава историята и да се мисли за бъдещето!
  • 20 13675

    6 0 Отговор
    Абе, Владимиров една държава е държава с история готов си да я продадеш, но БЪЛГАРИ ТЕ НЕ Я ДАВАТ аре изчезва продажно лаино меришеш мършо
  • 21 Скоро скоро

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЕХА":

    Не езика, а зелката ще му падне!
  • 22 Мая

    3 0 Отговор
    Долнопробен предател.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове