Last news in Fakti

19 Юни, 2023 11:47, обновена 19 Юни, 2023 12:04 7 610 139

Иван Гешев: Подадох оставка и като прокурор ВИДЕО

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • корупция-
  • олигархия

Дори се оказахме в парадоксалната ситуация, в един момент още преди да е обнародван указът за освобождаването ми формално да има двама главни прокурори

Иван Гешев: Подадох оставка и като прокурор ВИДЕО  - 1
Снимка: БГНЕС

"Днес говоря последно като магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората, подадох оставка като прокурор." Това посочва бившият главен прокурор Иван Гешев във видеообръщение, публикувано в профила му във Фейсбук и платформата YouTube.

Бившият главен прокурор Иван Гешев излезе с обръщение към народа.

Припомняме, че на 12 юни ВСС взе безпрецедентно от началото на прехода решение - отстраняване на главния прокурор Иван Гешев от длъжност. Мотивът бе, че той е уронил престижа на институцията.

Обръщение се очакваше седмица преди решението на Висшия съдебен съвет, като се очакваше то да се излъчи по БНТ. Това право обаче е само за действащите главни прокурори.

Във връзка с освобождаването си от длъжност от Висшия съдебен съвет и избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функциите главен прокурор от Прокурорската колегия на ВСС, Гешев коментира, че „се оказахме в парадоксалната ситуация, в един момент още преди да е обнародван указът за освобождаването ми, формално да има двама главни прокурори“. Според него страхът е голям и „графикът на дълбоката държава и задкулисието трябва да бъде спазен с цената на всичко“.

По думите му никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика. Гешев заявява, че работата на прокуратурата „срещу престъпни олигарси и срещу крадливи партийни лидери доведе в последните месеци до безпрецедентното обединение на висши политици, мафия и сенчест бизнес“, като отбелязва, че „се опитват да овладеят и да подчинят прокуратурата“.

Иван Гешев допълва, че не е „мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, защото не съм имал колебания и съмнения в избора си“. Аз направих своя избор - да не мълча и да не прекланям глава пред несправедливостта, казва той.

„Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите, загинали за свободата на националната държава България. Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си ръст, или ще се примирим с наведена глава и никога вече няма да можем да се изправим“, заявява бившият главен прокурор.

Затова днес говоря на българите в България - така, както обещах - с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства, казва той и допълва: "Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество".

"Братя и сестри българи,

През последните месеци пред очите на цялата нация и международната общност Прокуратурата на Република България е подложена на безпрецедентен натиск и грубо незаконно вмешателство в работата на съдебната система. За да се овладее и този последен защитник на народа и да се използва за репресии. Дори се оказахме в парадоксалната ситуация, в един момент още преди да е обнародван указът за освобождаването ми формално да има двама главни прокурори. Явно страхът е голям и графикът на дълбоката държава и задкулисието трябва да бъде спазен с цената на всичко. В опит да блокират работата ни по ключови и особено чувствителни за държавата дела, силите на мрака, както аз ги наричам, предприеха поредица от действия, характерни за авторитарните и мафиотски режими!

Последователната ни борба срещу престъпни олигарси и срещу крадливи партийни лидери доведе в последните месеци до безпрецедентното обединение на висши политици, мафия и сенчест бизнес.

Техният панически страх бе породен от моята и на прокуратурата решителност. Тази решителност ги накара да покажат своите истински лица и своето скрито до този момент взаимодействие.

И затова сега се опитват да овладеят и да подчинят прокуратурата. Защото ще направят всичко възможно делата да не влязат в съд и да няма справедливост за откраднатите народни пари.

На първо място главният прокурор трябваше да бъде отстранен чрез промяна в законите, направена изрично за мен. Под прикритието на уж европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и разследвания по ключови дела с висок обществен интерес.

За мен е очевидно, че изтичането на информация от страна на осведомени по тези дела към пряко засегнатите е основната причина за бързата им и брутална реакция към мен. Методите им вече са публично известни. Те винаги, по правилата на мафията, започват с тих опит за подчинение и приемане на техните условия, които винаги са силно изкушаващи, но винаги свързани с предателство! И ако това не сработи, продължават с откровени заплахи включително и за човешки животи, и накрая с реализация на заплахите. Всичко това не само казах, че ще се случи, но то се случи и ще продължи да се случва пред очите ни. Безскрупулно и дори без опит за елементарно приличие.

Хората са различни. Повечето за моя радост избират морала и нравствеността, някои - предателството и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, защото не съм имал колебания и съмнения в избора си. Да, не съм безгрешен и съм грешал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достойнството. Избрах примера на Левски и заветите му, а не позора на предателството.

Каква е днес реалността в Родината ни

Намираме се на кръстопът, намираме се във време разделно.

Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите, загинали за свободата на националната държава България.

Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си ръст, или ще се примирим с наведена глава и никога вече няма да можем да се изправим.

Или ще защитим българските ценности и добродетели и националното ни и лично достойнство, или ще пожертваме бъдещето на страната ни - бъдещето на децата и внуците ни.

Изборът е на всеки един от нас.

Мафията, независимо колко дълбоко е проникнала в обществено-политическия живот и с какви ресурси разполага - тя неизбежно греши тогава, когато е силно притисната от правото и закона.

Цялото ни общество днес е изправено пред избор.

Аз направих своя избор - да не мълча и да не прекланям глава пред несправедливостта.

Днес говоря последно като магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор.

Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.

Затова днес говоря на българите в България - така, както обещах - с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства.

Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество.

Няма да ви предам

Няма да ви излъжа

Бог да пази България! "


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Три

    133 8 Отговор
    години нищо , сега продължение на нищото ли ?

    Коментиран от #93

  • 2 Брей

    129 5 Отговор
    Колко от тях осъди за 5 години?
  • 3 дон

    144 12 Отговор
    Празнодумец. Страхлив палячо. Уволниха те така както те назначиха-позорно.
    Заслужаваш си унижението.
    Нищожество което заслужава съдбата си. Политическата ти кариера е мъртва преди да се е родила. Зад тебе мога да застанат само някои мишки, които искат трохи сиренце.

    Жалък смешник.

    Коментиран от #136

  • 4 Абе

    97 8 Отговор
    истина си е, че слугинажа на мафията го свали!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 1234567

    75 8 Отговор
    Бла бла бла
  • 6 дон

    81 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Да, точно същите които го назначиха.
  • 7 Е тъй де ,

    58 4 Отговор
    ама няма как да прескочиш новоизбраният , който ти седна на стола - така , че едно голямо НИЩО от всичките панаири !
  • 8 ТраЛаЛа

    96 7 Отговор
    пълен сменик, като какъв се обръщаш към народа бе, ти беше слуга на ББ и Шиши, 3 год. яде и пи на тяхна хранилка, търтей !
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 3 Отговор
    мафията го назначи стана неудобен и го махат
  • 10 УРА,, УРА

    87 3 Отговор
    Сетила се Мара да се побара! Ти къде спа три години и не повдигна обвинение на никой? И сега: олеле! Само гонеше бабите по селата за пет кила незаконен арпаджик! Не искаме да те виждаме повече!
  • 11 Българин

    63 12 Отговор
    Гешев, първо кажи как може да си българин и патриот, след като постоянно се срещаш с ционисти по цял свят и им служиш? Няма как. Жалкото ти обращение, в което се представяш за родолюбец, за да подмамиш наивни хора, няма как да бъде възприето. Започваш с "Братя и сестри", което обръщение е по същината си християнско и патриотично, но тази злоупотреба с него още повече те изобличава. Целият политически "елит" и всички по върховете на съдебната система трябва да бъдат арестувани, осъдени и никога да не излизат от затвора. Само това би дало някакво усещане за справедливост у българите в този доста несправедлив уж модерен свят.

    Коментиран от #52, #62

  • 12 дол

    68 5 Отговор
    Ще бъде запомнен, като най-страхливият и жалък прокурор на страната. Сбогом. Няма да липсваш.
  • 13 Боже пази България

    62 1 Отговор
    Този,който години наред прикрива престъпните действия на управляващата България мафия, сега щял да я бори. Няма ли кой поне да им каже да млъкнат, защото става все по-гадно. Най-приблшженият му човек Борислав Сарафов ще се бори срещу Гешев. Сарафов, човекът и на Цацаров, който пращаше публично своя непослушна колежка следователка да прави свирки на околовръстното , провален отвсякъде милиционер от Симеоново за 7 дни се преобърна. Стига гавра с българския народ.Всички милиционери трябва да бъдат изхвърлени от правосъдната система,за да има правосъдие.

    Коментиран от #56

  • 14 Продължаваме падението

    40 4 Отговор
    Какво ще продължи муцуната, като толкова години нищо не направи, а слугуваше на мутрите, които сега обвинява?
    И как ще продължи, като вече не е никой? Партийка ли ще направи, да цоца субсидийка? Лошото е че безмозъчни винаги ще се намерят да гласуват за такива.
  • 15 Агата Кристи

    42 2 Отговор
    Глас от Сибир ...
    Когато "беше" в България, им слугуваше. Като те пратиха в 9-та глуга, почна да джавкаш.
    Колкото ТЕ са в мафията, толкова и ТИ , защото си ги ПРИКРИВАЛ ! Наравно сте.
    В една килия ще лежите !
    /И да си носиш девствен пояс /
  • 16 Гост

    61 3 Отговор
    Каква борба си водил ти бе, цървул?!!! Всичките ти дела на трупчета. Това ли ти е борбата? Ти си много нагъл бе, мишок!
  • 17 Бай Тошо

    47 1 Отговор
    Понеже досега си вършеше работата перфектно… Спа когато беше главен прокурор, а сега щял да свърши нещо…
  • 18 Българин 681

    49 2 Отговор
    Късно е либе за китка!!!
    Българска Народна Мъдрост.......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АЗ САМО ДА ПИТАМ

    31 0 Отговор
    Помниш ли българино или паметта ти е къса?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 нео

    51 1 Отговор
    Закъсня! Ако наистина имаше намерение да казва нещо , да го беше направил от позицията Главен прокурор !
  • 23 ѝвъпроси

    36 4 Отговор
    Каква сестра съм ти аз, бе галош? Къде дрема толкова време, освен горката Иванчева с поръчков процес, кого успя да вкараш затвора?

    Коментиран от #58

  • 24 Да бе

    31 5 Отговор
    Тъп каскег и това не е краят ти! Ще свършиш в затвора, запомни го! А, за политика забрави, освен ако не участваш, като шут!
  • 25 Тежко

    15 2 Отговор
    на победените, са казали древните мъдреци!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Джо Бавния

    29 1 Отговор
    Мъчно ми е за съдбата на Мултитемпературения охладител за вино. Какво ще стане сега с него? Без него как ще работиш за народа бе Гешев?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Нова Нюз

    25 5 Отговор
    Показа част от обръщението за 2 Мин.
    "Журналистката" поканила кой да коментира Асен Генов и тъпата Папионка
    Това ни е купената журналистика
    Какъвто и да е Гешев той е прав за ПП,ДБ,Герб и ДПС
    Точно ги определи като мафия
  • 32 един

    17 2 Отговор
    Кого няма да предава тоя?Та кой идиот тръгнал след него,че няма да го предава!?Идиоти че има у нас,има,ама чак такива няма!

    Коментиран от #40

  • 33 С тия откраднати милярди,

    28 1 Отговор
    мафията в България е непоклатима!
  • 34 макдоналдс тръмп

    37 1 Отговор
    вади документите ,записите ,начукай го на бою и тюфлеко ,тогава ша ти повярваме
  • 35 Все тая

    32 1 Отговор
    Ало инструмента, защитника на народа🤣 Къде спа досега!? Кой политик вкара в затвора? Или мафиот? Никой! Кръгла нула. Сега ще ги почваш… след дъжд качулка 😁
  • 36 Сега идиотоманиите ще

    11 8 Отговор
    ти намерят "махна" и на хубавото което си решил да извършиш Гешев ! Тия идиоти нямат "спирка", всичко за тях е противно и неправилно, те са като "квачки" без пиленца, по цял ден само куткудякат ! Българинът задмина отдавна африканските зулуми по "малкоумие", вече е водещ в тази класация на срамът !
  • 37 Ъхъъъъ

    25 6 Отговор
    Ти първо я започни а после я "продължи". Престъпните олигарси и крадливи партийни лидери са 99,99% атлантически ! А там нито един не си пипнал с пръст. Нито един.
  • 38 Сега идиотоманиите ще

    7 7 Отговор
    ти намерят "махна" и на хубавото което си решил да извършиш Гешев ! Тия идиоти нямат "спирка", всичко за тях е противно и неправилно, те са като "квачки" без пиленца, по цял ден само куткудякат ! Българинът задмина отдавна африканските ЗУЛУСИ по "малкоумие", вече е водещ в тази класация на срамът !
  • 39 гешефТ Zбогом

    34 2 Отговор
    Този мъpляв пoмияp на нациoнален герой ли се прави, cиктиp бе алaнкoyлу, ти имаше всичката власт и страхливо, а може би по-скоро пресметливо я предаде на тези срещу които ще се "БОРИШ", ОТ ТЕБЕ ПЕХЛИВАН НЕ СТАВА, ИБPИKЧИЯ СИ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ. Надали ще се намери някой будала да ти се върже на словоблудствата, факти, факти и документи бе мекepe продажно, а не милициoнеpcки обещания.
  • 40 Кой няма да предадат

    3 8 Отговор

    До коментар #32 от "един":

    Киро,Кокора,Боко и Пеевски?
  • 41 Кака Пешо

    10 8 Отговор
    битката за истина и справедливост в нашето Отечество......е битката с Атлантизма и либестарията...... И най вече с неолиберализма от американски тип.
  • 42 Ком

    7 4 Отговор
    Каква загуба за българската демокрация!
  • 43 Град Симитли

    17 3 Отговор
    И ко следва?
    ПП "Български Каскет"?
  • 44 Левун

    6 1 Отговор
    По нисък от тревата която спомена Наом Чомски.
  • 45 Тенекии за милиарди купувам

    12 2 Отговор
    Реактори за милиарди купувам..... бази без пари давам, народа ограбвам..... но понеже съм Атлантик гнусен, индулгенция имам и на луди ще продължавам да ви правя. Щото сте ????? А?
  • 46 Жалка работа!

    24 1 Отговор
    Още един "политичедки боклук", още един празноглавец, празнословец кандидат за хамама. Нищо не направи като главен прокурор, когато целият закон беше в ръцете му, сега щял да се бори за справедливост и законност... Вервайте му.
  • 47 Агата Кристи

    18 3 Отговор
    Слугата на ИМПЕРИЯТА много рано се сети, че има "рода"...
  • 48 Реалист

    10 2 Отговор
    Ставаш само за къпане прос галош:)
  • 49 нннн

    22 1 Отговор
    Сетила се Мара... 30 години не е работил ,,за хората", а за определени хора. Ама да видим, все пак, дали ще извади съществена информация на бял свят. Общи приказки не ни трябват.
  • 50 Гешев,

    8 3 Отговор
    Ако не си разбрал човек, доста служители на ФБР и ЦРУ измряха последният месец. Все като теб за индулгенция се надяваха....... и я получиха.....
  • 51 мунчо

    21 2 Отговор
    Глупак се появи в прокуратурата, глупак я напускаш!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Копейките дрънчат тук

    11 6 Отговор
    като никому ненужна валута, толкова повтаряща се безсрамна простащина може да се види само сред "дъждовните чврвеи", но няма как да се избегне тази напаст от червеи, след като те се въдят само там където "пръстта" е осеяна с овчи тор !
  • 54 ИСТИНА Е

    15 3 Отговор
    Ама този трябва за много години да е в затвора защото беше шапката на мафията и ГРАБ.!!
  • 55 АЙ СТИГА БЕ

    14 2 Отговор
    Малко е недостойно след години мълчание и ехидно пренебрежение сега да се прави на жертва. При положение, че същите тези, които го назначиха, сега го уволниха, защото неговото отстраняване явно е част от по-голяма игра. Не смятам, че политическият му анонс ще събере много привърженици.
  • 56 Българка

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Боже пази България":

    Амин! Много , ама много си прав. Лошото е, че на политиците изобщо не им пука, че ние знаем и че картината е ясна.
  • 57 Бог да пази България!

    7 1 Отговор
    Кой бог бре ? Я сподели ? И от какво точно и от кой да я пази. Бог вика...... Бог нито теб ще опази нито Борисов .
  • 58 БСП в канала

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "ѝвъпроси":

    Иванчева си беше виновна, дори само че се вози в една кола с бизнесмен.
  • 59 Големанов

    11 1 Отговор
    Сега Цвъки ще си има компания.
  • 60 Ако общи приказки

    12 2 Отговор
    И глупости ще говориш по добре замълчи ! Цветанов -2 не ни е нужен а и е безмислено по презумция .
  • 61 Да, добре

    16 2 Отговор
    Защитникът на народа, който до преди 2 месеца наричаше Б.Б "шефе". Сега се сети, че има мафия и проблем, а три години беше всичко наред.
  • 62 Не знам

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    дали се е срещал с ционисти, но бранеше руските интереси нонстоп.
  • 63 НЯКОЙ

    11 1 Отговор
    Морален катарзис или хитруване и опит за манипулация ? Когато хората от площадите скандираха "Гешев е позор! Оставка и затвор!" защо г-н Гешев не направи ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА ??? Тогава никакъв го нямаше, защото беше силен заедно със същите тези, които сега хули, само че анонимно. Тогава мълча и това беше позорно, а сега тези приказки са срамни ! И понеже сегашното му поведение е осъзнато, това вече е страшно !
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Просто човек

    13 2 Отговор
    Гешев е Позор!
  • 66 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 2 Отговор
    Страхлив плъх!
  • 67 Надут пуяк

    13 1 Отговор
    " ... след 30 години работа за хората..."!
    Този Гешев така се изразява, сякаш 30 години благотворителна работа без пари е вършил. Хахаха.
  • 68 И тези вашите "партньори"

    11 1 Отговор
    Не те ли защитиха бре Гешев! Що така? Скъса си задните части от посещения в САЩ и къде ли НЕ...... Що поръчки им изпълни, шпиони по списък ловеше, на "тиловаци на руската армия" имоти запорира и конфискува.... и кво стана сега? Кучета те яли. Супер ! Да видят и другите предатели какво се случва след като неудобен станеш.......
  • 69 СЪВЕТ

    16 2 Отговор
    Иванчева, би трябвало да поиска нов процес. Гешев беше разобличен във връзки с мафията и липса на безпристрастност. Това е основание за преразглеждане на делото.

    "Жоси" също трябва да тръгне сега.

    Коментиран от #109

  • 70 Вън!

    15 1 Отговор
    30 години сладка службица имаше, без нужната квалификация от юридически факултет! Един некомпетентен слуайник, без морал и много облаги!!!
  • 71 Уха

    18 1 Отговор
    Я кажи как изпържихте Иванчева и Петрова.
  • 72 Анонимен

    13 1 Отговор
    Най ме е ее страх от бог да пази България, тези като него невярват в бог, имаше ресурса на цялата държава за борба с нарушителите на закона, но не го направи, сега иска отново власт, защо!?
  • 73 И веществени доказателства

    9 1 Отговор
    да питам плахо (от наркотрафик) сигурно в САЩ за експертиза ги пращахте нали трафикант ? Стотици тонове ?....... Или може би ги изгорихте в пещите на Кремиковци по документи.... а такива отдавна няма..... И може би човек от посолството все случайно на мястото на "задържането" беше ....... И ти и Борисов сте на практика трафиканти но никой няма да ви позволи да си отворите устата......както и на Галеви.....
  • 74 Перо

    12 0 Отговор
    Може ли човек, завършил в Симеоново да се заиграва с дълбоката държава? Не знае ли че един ден ще бъде употребен и изритан, като ненужен парцал от мафията? Промяна не може да има, защото няма държава и държавност от 1992 г. От тогава корупцията и кражбите са държавна политика! Престъпното минало и осъждането на престъпниците стана най-важния и най-успешен кадрови критерии за държавна работа! Другото го нямаха! Жалко, че Гешев чак сега разбра истината и истината го направи свободен!
  • 75 Вън гешевци-мешевци и сарафовци!

    15 1 Отговор
    3 години и половина Гешев беше Главен прокурор и нито един няма осъден за корупция по високите етажи на властта!!! 3,5 години бездействие и имитация на работа!!!

    95-има осъдени за корупция в Румъния само за два месеца - през декември и януари!!! Наказанията им варират между шест години и шест месеца затвор!

    А в България за 30 години нито един!
  • 76 Чакащ

    18 1 Отговор
    Гешев хубаво си решил да говориш ,но лошото че говориш общи приказки .Ние хората чакаме да кажеш ДП имали го в аферата КТБ искаме да чуем за чекмеджето с кюлчета и евра за Барселонагейт за 3 те милярда за газопровода за чувалите пари от магистралите за Божковите подаръци нещо и за проверката на покойния Мишо бирата
  • 77 Агата Кристи

    14 1 Отговор
    ИВАНЕ,
    Можеш да АЛА БАЛАМОСВАШ само някоя нискотарифна любовница с пръстенче. Народа - НЕ МОЖ !
    Още навремето Петър Стоянов изрече крилатата фраза : "Иване, КАЖИ СИ !
    Пророкувал е и за теб...
    КАЖИ СИ - КАТО НА ПОП - ВСИЧКО !!!
    Пък тогава "братя и сестри".
    И помни - НЕ СМЕ ТИ РОДА !!!
    Никакво състрадание недей да очакваш от" братята и сестрите".!!!
  • 78 Мнение

    7 0 Отговор
    Корупцията е неунищожима, но поне в съседна Румъния се борят с нея, а у нас тя бурно процъфтява като Плевели в безстопанствена градина!
  • 79 Особености на националната политика

    15 0 Отговор
    Всеки, който за нищо не става, става политик!
  • 80 Равносметка

    8 0 Отговор
    Румънците за два месеца осъдили 95 човека, ние за 30г - Нула!
  • 81 Анонимен

    5 3 Отговор
    Политически проект, боже, боже, най много да вземе гласове от възраждане
  • 82 Равносметка

    10 1 Отговор
    На Гешев нескопосаните обвиня всички са оборени в съда и всички излизат чисти като Дебелян Меевски!
  • 83 ТрампЛин

    7 1 Отговор
    Всеки български студент със собствен Свободен Университет! Всеки български гражданин със Собствен Политически Проект!!! Е ово е Демокрация, не у Америка!!!
  • 84 Само че забрави много бързо че

    9 1 Отговор
    Точно това същото безпрецедентното обединение на висши политици, мафия и сенчест бизнес те направи главен прокурор ! Единствен кандидат !
  • 85 Оракула

    12 1 Отговор
    Брей, Брей , Брей какъв "Левскар"?
    Ако Васил Левски беше жив, съм сигурен, че не би допуснал такива, като Иван Гешев, в някои от Комитетите на
    Българското освободително движение, срещу Турското иго!
    Да използваш името на Апостола в този" Гешевски" случай , е да го оскверниш същественно и не дава
    никога и никому желания ефект!
    Иван Гешев отдавна закъсня със , проявите на героизъм в Прокуратурата,
    явно Фалита в "КТБ" е било , неговата" битка за РИМ", да бъде избран за това което беше назначен,
    която се оказа и неговото директно отсвирване от длъжност!
    "Един път боклук ,цял живот такъв" , прокурорска прокоба!
    "Наиграхме" се най-после с парите на Доган и Цветан Василев в КТБ!
    Отсвирихме Баневи ,поради това, че продали завода си за скрап???
    За Брендо и дума не спомена, този наш Велик Прокурор???Явно е тема табу???
    "Ветко и Компания", загуби няколко хотела под натиска на Гешев, все още не знаем, какво се случи,
    и защо" Виктория Палас" на Слънчев Бряг е в ръцете на" Маргините"!
    Миньо Стайков стана, най-лошия лозарски фермер , и търговията с цигари на сина му му изяде главата!
    И тайно и там активи за стотина милиона напуснаха фирмите му!
    Иван Гешев не казва на къде поеха и тези пари!
    относно най-големия фалит на Банка КТБ ,Иван Гешев ," ИМА НЕБИВАЛО ПОСТИЖЕНИЕ" нищо не е станало ,
    гражданите загубиха 4л5 милиарда лева , под натиска на" Хунтата" и Делян Пеевски!
    Ако с тези още стотина джуджета ще запомним Иван Гешев то никога няма да го
  • 86 Сполюка за българия

    1 1 Отговор
    заначи и кнопи не иска да оглави . поне няма други показни инсценирани атентати . Спряха изведнъж знаковите убийства на прехода , сарафите с техния акъл са срещу съдийте . жега навсякъде. за по добро . Геешев пак следовател . протеста върна гешев 2-3 г. назад в кариерата . Вбургас мъж свари на 34 г. п-а . Царевииичччаааакккооооо.
  • 87 Истината е че

    8 1 Отговор
    Много станаха атлантическите подлоги и почнаха да си пречат. Няма хляб за всички. А и нещата отиват, че няма да има скоро и за никой от тях.....
  • 88 Читател

    3 1 Отговор
    Казах ви преди около месец че ще го купят от ново,сега е кеширал двойно тройно защото му се видяха малко тези в Швейцария милиони защото мащабите на парите са огромни и чао.
  • 89 Гай Турий

    14 1 Отговор
    Каква решителност бе господине?! Какво свърши ти на практика, колко народна пара изяде за да работиш нищо. Кой политик или престъпен вожд вкара в затвора? Никой. Възмездие срещу престъпленията имаше ли? -не. Айде бегай, артист, клоун, пръждосвай се, ненужен си на нашия народ. Искаме резултати. Тежки присъди, доживотни затвори, тотални конфискации на крадливите държавни служители, корупционери и лапачи на милиарди.
  • 90 Анджело

    10 1 Отговор
    Гешев никога не ми е бил симпатичен но Борисов и Доган се подиграха с тази институция за собствена, лична изгода, което е морално, долно падение.
  • 91 оня с коня

    5 2 Отговор
    Гешев хубо си подава Оставката ,ама да не забрави на Изпроводяк да си прибере и ИСКАНЕТО НА ИМУНИТЕТА на Борисов!
  • 92 Читател

    6 2 Отговор
    Както беше поставен така и махнат от същите не човеци,контрола е повсеместен и нищо няма да се промени,за съжаление надежда няма
  • 93 Иван4о

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Три":

    Гешев се закани, щял да се бори. Не знае ли, че Дон Кихот не може да победи ВЯТЪРНА МЕЛНИЦА? Или вярва на филма И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН, (иначе добре направен филм)
  • 94 Леля Гошо

    13 1 Отговор
    Вместо да направи шокиращи разкрития (и признания) Каскета пак се направи на луд.

    ПРЕГРУПИРАХА СЕ.

    Никаква милост за него, да му повдигат обвинения и да заминава при бай Ставри.
  • 95 Гешев,

    9 1 Отговор
    Сега очакваме пак да влезеш в съда, но този път като подсъдим.
  • 96 чистката

    5 2 Отговор
    доведе недостойните от спец . от нсо и ги уреди и сега сарафа ги маха . от високо се лизна и падна гешев
  • 97 Алоооооо,

    10 2 Отговор
    Бореца за справедливост,къде беше до сега?При бай Ставри ти е мястото,с ония двамата,където бяхте комбина до скоро.
  • 98 Вълк единак

    10 2 Отговор
    Каскет ти наистина ни мислиш за маймуни а? абе да те .........
  • 99 Юридическият

    9 2 Отговор
    боклук сега иска да става партиен боклук. Толкова неадекватен и обикновен човечец не е пригоден дори за катаджия.
  • 100 Вино охладител за 10000лв.

    9 3 Отговор
    Този защо още е на свобода? марш в затвора окраде народа.

    Коментиран от #113

  • 101 русенец 2

    10 1 Отговор
    изтърва си момента уплаши се край на мача сбогом гринго
  • 102 партньорските служби

    8 1 Отговор
    Си чистят партньорите. Много ми харесва тази ситуация . Както в Латинска Америка на времето и после в Египет и Ирак ..... Да си правят сметката новите подлоги !
  • 103 Мале,малеее

    7 2 Отговор
    Пременил се Илия,погледнал се пак в тия.Символът на корупцията ще се бори срещу нея.А сега да видим кон боб яде ли.Язък ,че само ще похарчи крадените си пари,но откъдето дошли,там отишли.
  • 104 ТРЕНД

    2 2 Отговор
    Ще прави Патриоти за Отечеството, заедно със ВМРО, В. Симеонов, Атака, Расате, Янев, НДСВ, и ИТН. В следващият парламент ще прави коалиция с ГЕРБ, и ще взема гласове от Възраждане. Всички са с Бойко, той е подкупил всички, всички от ЦРУ и Сорос-хора. Гешев и Сарафов правят театър в полза на Бойко. Всички играят в театърът на Бойко, дори Възраждане партията на Тракторът. Кирил и Асен отдавна са купени от Бойко. Пропагандно за слухът на избирателите на ДБ-ПП, ГЕРБ се отказва от кметове, но те ще спечелят чрез другата партия на Бойко - водената от Гешев.
  • 105 ХХХХ

    4 1 Отговор
    Човек за човек е вълк. Баце ви е предложил посланик в Ерусалим ли бе, кое му е лошото. Евреите са добри хора, а и децата ви, за рях щеше да е ок, не е моя работа, но питайте патило, а да се пробва за партия, щом от запад го харесват, казват ни, но не гласуват и от там съдя за приятелите им събирайки се е чул за Радев и Гешев, одобряват ги. Много народ стар куц болен не им е до избори, борят се с болежките, а и лечението е нищо без пари, а как един с 500 лева да отдели пари за пътни частен преглед, беден народ съдран чувал. И богатите и те, бягайте, не ни трябват урните. Исвен под строй, но вече кой им даде 50 лева отиват, на нас не дадоха и не отидохме баймонимангал. Прави са, гладна мечка хоро не играе и мечкарите умряха с цигулките, а мечката пидскачаше за да им дадат някой лев за храна, за младите де
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 ПОЗИЦИЯ

    7 0 Отговор

    До коментар #69 от "СЪВЕТ":

    Вярно е, че отстраняването на Гешев беше нагласено от тези, които го назначиха и го ползваха, но това не го оправдава. В момента е изключително важно да бъде взета предвид огласената днес позиция на Съюза на съдиите към ВСС. За да се създаде възможност за тръгване и преразглеждане на дела, както и образуване на досъдебни производства. Такъв е случаят с АТЕНТАТА срещу РАЙФАЙЗЕНБАНК от ноември 2020 г., умишлено прикриван и замаскиран по всевъзможни начини.
  • 110 Тоя, Сарафов, Еврото, Банкята, Доган,

    3 0 Отговор
    Пеевски и сие на съд!
  • 111 карабиберче

    2 1 Отговор
    Нали преди години в България пристигна руска специална група, разследваща корупцията по високите етажи на Властта. И до какви изводи стигна?Установиха, че са дали пържолите на кучето да им ги пази !А то взело че ги изяло! Сик транзит глория мунди.
  • 112 ИНЖ

    4 2 Отговор
    Тоя Каскет съвсем се е смахнал!!! Добре поне, че напуска Прокуратурата. Той реално не е бил прокурор, а изпълнител на поръчки на ДП, ББ и др. по "замазване" на определени дела.
  • 113 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "Вино охладител за 10000лв.":

    Къща в Барселоново за ХИЛЯДА такива охладителя‼️
    ТОЙ защо още е на свобода ❓
  • 114 осемте джуджета

    1 4 Отговор
    Позорът е за тези, които предодахо Гешев и които изпълниха нарежданията на своите господари от мафията.
  • 115 Петър Евров

    4 0 Отговор
    Сега Еврого празнува, а жена му ще направи специално, нова серия със сдекс сцени- групов секс, по случай отстраняването на Гешев, който не се предаде и не се продаде.
  • 116 бай Ставри

    4 0 Отговор
    Сега -поне временно-олигархията, т. е. задкулисието- ще се успокои. И Пепи Еврота- също няма кой да го търси. Неговият приятел е гл. прокурор. Но и това е временно. После идва възмездие.Бай Ставри не бърза за никъде, няма график.
  • 117 РАУДЪП

    8 1 Отговор
    ТОЯ Е КАТО ЧАЛГАРЯ ТРИФОНОВ ТЕ ТОВА СЕ НАРИЧА ПОПУЛИСКО ЛЪЖОВНА ИНТОНАЦИЯ! ТЕЗ ВИРЕЯТ САМО НА НАША ПОЧВА!КВАТ ПОЧВАТА ТАКВИЗ И БУРЕНИТЕ!

    Коментиран от #118

  • 118 прав си

    6 1 Отговор

    До коментар #117 от "РАУДЪП":

    ТОЗИ ЦИНИК със сигурност се готви да прави поредната партия която може да вирее в таз кална почва Представям си избирателите му!
  • 119 Диамантената ръка

    7 1 Отговор
    И вълкът сит и агнето цяло, махнаха Гешев, сложиха Сарафов. ПП-ДБ доволни, и Герб и ДПС доволни, за хората пак един голем...
  • 120 ВКС

    3 1 Отговор
    Сега ВСС от прокурор, да преназначи Гешев за съдия във ВКС, току виж потръгнали нещата в съдебната система.
  • 121 Прокопи

    3 1 Отговор
    Добре казано, но как народа да повярва, като до скоро беше част от тях. След като те настъпиха по опашката се задейства. При положение че имаше неограничена власт и нищо не направи, сега ли да чакаме нещо да се случи.Каквото и да кажеш, всички си мислят че става въпрос за лична саморазправа. Но ще следим какво става, може пък да се е появил новия Левски.
  • 122 Буквоядец

    3 1 Отговор
    Най - после и той да направи нещо положително. Редно е цялата кохорта около него също да го последва. Защо мълчи русокосата говорителка?
  • 123 дядото

    3 1 Отговор
    един простичък въпрос.ти какво направи назад във времето като главен прокурор за да промениш картинката,която даже не обрисуваш,а само намекваш за нея.
  • 124 Избиратели сигурно ще се намерят, но

    3 1 Отговор
    Е крайно време субсидиите да са нула лева! И не само това..... Пък си правете партии и движения от сутрин до вечер....
  • 125 Ивайло

    0 0 Отговор
    Вече има прецедент - първия изгонен главен прокурор с указ.

    Да му мисли следващият, щом политиката може да се набърка в съдебната система. Изглежда и никой не ще да става замглавен прокурор на този етап. Пък може и ротативно да е
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Гледна точка

    3 1 Отговор
    Гешев бърза да подаде оставка за да си вземе двадесетте брутни заплати. Около 200 000лв. се събират всичките компенсации. Ако са първа категория труд ще може и да се пенсионира. Ако беше останал и заведат дело срещу него, което със сигурност ще загуби, като се има предвид колко бързо го уволниха, остава без тези пари и пенсия. Това е цялата работа.
  • 131 незнайко

    1 1 Отговор
    Какви са тези палячовщени ? Като е искал да не ни предава да беше го направил като ГЛАВЕН ПРОКУРОР !!! Да ама не, марионетката се води от кукловод това всеки го знае .
  • 132 Аз съм българин

    1 1 Отговор
    Кой ги кри тия крадци? Сега ти светна! Когато те употребиха!
  • 133 ПАРАЗИТА ЗАЕДНО С ТИКВАТА ПАК ЩЕ

    2 1 Отговор
    ПАРАЗИТИРАТ НА ГЪРБА НИ ! КЪРЛЕЖИ !
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 НЕ СМЕ ТИ БРАТЯ И СЕСТРИ БЕ НЕЩАСТНИК !

    3 1 Отговор
    НЯМАШ НИЩО ОБЩО С НАС ! НАГЪЛ НАХАЛНИК !
  • 136 Бацо Гацов

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "дон":

    Верно ли е нищожество? Страхлив палячо? Жалък смешник? Позволи ми да не съм съгласен с теб. Нищожество, което поиска имунитета на двама бивши премиери? Страхлив палячо, който не издържа на натиска на мафията и "политическия боклук" и въпреки опита за убиството му не клекна и реши да говори? Жалък смешник, който е свален от поста главен прокурор за квалификацията на "българския политически елит" с ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК? Ама ти ако искаш гласувай за "антимафиотите" и "променящите" Бойко, Киро, Атанасов, Пеевски и ги защитавай достойно, както го направи с твоя коментар. Твоя воля. Знай, че за всеки влак има пътници.
  • 137 Мирослав

    2 0 Отговор
    "...подадох оставка като прокурор..." Не, не подаде оставка! Изхвърлиха те! Изхвърлиха те така, както се изхвърля боклук на бунището. Бушонът изгоря, мафията се освободи от слугата си и продължи напред, а изгорелият бушон отиде в кофата за боклук. Без охрана, без държавна кола и вила. без мултитемпературен охладител за вино.
  • 138 ГЕШЕВ Е БИЛ ГЛАВЕН ПРОКУРОР КОЛКОТО

    2 0 Отговор
    БОЙКО Е БИЛ ГЕНЕРАЛ ! И ДВАМАТА СА БИЛИ ЕДНИ БОКЛУЦИ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА !
  • 139 Красимир

    0 0 Отговор
    Много се притеснявам за Гешев, сега, като подаде оставка и като прокурор ще остане без заплата и как ще издържа семейството си? Тежки времена еййй !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове