Last news in Fakti

19 Юни, 2023 21:20 1 599 33

Румяна Коларова: На мен ми е странно до каква степен Гешев знае как да създаде един политически проект

  • румяна коларова-
  • иван гешев-
  • създаване-
  • политически проект

"Едно е да си главен прокурор и да разполагаш с изградената институционална структура на Главната прокуратура, в която разбира се, има и голяма доза принуда, а друго е да се опитваш да правиш политически проект", категорична беше проф. Коларова

Румяна Коларова: На мен ми е странно до каква степен Гешев знае как да създаде един политически проект - 1
Снимка: БГНЕС

"На мен ми е много странно до каква степен г-н Гешев ще може и до каква степен той знае как да създаде един политически проект. Кои ще бъдат онези експерти, както медийни, така и политически експерти, които ще му съдействат, за да създаде своя политически проект. Така че възможност със сигурност има. Тази възможност е в конкуренция, и то така да кажем, доста категорична конкуренция с "Възраждане“. С други думи, г-н Гешев ще "яде“, ще взима от електората на "Възраждане“, той ще взима и от потенциалния електорат на още няколко такива формации, има възможност по-точно, но дали реално ще може да го направи, е друг въпрос". Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Румяна Коларова, председател на на Българската асоциация за политически науки.

"Едно е да си главен прокурор и да разполагаш с изградената институционална структура на Главната прокуратура, в която разбира се, има и голяма доза принуда, а друго е да се опитваш да правиш политически проект", категорична беше проф. Коларова

Тя обърна внимание обаче, че всяка една нова партия и движение има нужда от организационна мрежа и от хора, които са готови да се ангажират почти на цял работен ден: "Става дума за хора, които действат за него. И това е изключително важно – на каква основа той може да мобилизира такъв тип съвместно действие и мрежа от съмишленици. И особено, когато става дума за местна власт, е изключително важно как и кой ще направи местните структури, или как и кой от местната власт ще се присъедини към г-н Гешев. А иначе в рамките на интернет той ще събере подкрепа. Със сигурност има една голяма общност от хора, които мислят по определен начин. Те са симпатизанти на "Възраждане“, разбира се, отчасти на БСП и разбира се, на президента Радев, но дори мобилизационният потенциал на "Възраждане“ в момента силно ерозира", каза още проф. Коларова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 5 Отговор
    Че кой нормален ще се пише в партията на Гешев?Само Сийка.

    Коментиран от #31

  • 2 Анонимен

    17 0 Отговор
    И на Бойко подкрепата ерозира. От 1,7 млн. през 2009 г. сега колко е?
  • 3 Петьо Петков

    20 2 Отговор
    Тази Коларова е безподобен инфантил...престанете да я показвате.......

    Коментиран от #23

  • 4 Леля Гошо

    14 5 Отговор
    Каскета ще е пълен проеал:
    1. Тъп милиционер
    2. Всички помним КТБ, 8-те джуджета, чекмеджето, делата на трупчета, "праим се на луд"
    3. Харизма на замразена каракуда
  • 5 Просто аз

    14 3 Отговор
    Ще си вземе електорат точно от тези, на чиято хранилка е госпожата, а именно десните партии, включително толкова любимия й ГЕРБ. На местно ниво - ами местни прокуратури, съдилища, просто хора, които го уважават. Сийка Милева е много добра в пиара, за разлика от Севда и така.

    А госпожата, ако не знае, народът не се интересува от леви, десни и прочие, а от личности.

    Коментиран от #30, #32

  • 6 Партия

    9 0 Отговор
    на пилон , какво ти е странно , другарки ? БКП , ма !
  • 7 Дрът бостан

    8 0 Отговор
    Да се фанете с Геша и да станете едни стругари поне,че да си осмислите Битието и Заплатите..
  • 8 ХАРОН

    6 2 Отговор
    Така се роди "проекта" на Барбата или внезапно забрави този период преди десетина години, жено!? КараИван и Серго се бяха "сдобрили" и не беше "гот" за Кукловодите- Кликата (пияни и напушени старчета) да няма "противопоставяне" сред нацията. Така се бяха договорили, да дойде прехода леко, меко и безплатно. Както Тато обещаваше светли бъднини, но както и сега по по пътя до там не е обещал гурме и охолен живот. Нищо ново под слънцето. Дали ще е захарен памук или мус от маскарпоне, все е въздух и лъжа!
  • 9 Конспиратор

    7 1 Отговор
    И така ... жабата завидяла на подковите на коня.... и ... си ги сложила.... па скочила в гьола...
  • 10 Маринов

    10 0 Отговор
    Толкова ти е Пипето и затова толкова неща са ти страни!

    Коментиран от #20

  • 11 ухбатфц

    10 0 Отговор
    Тая грозната и отвратителна кранта, така са я напазарували от ГЕРБ че чак вони. Рядко се среща толкова отвратително и грозно нещо. Срамота.
  • 12 А50

    6 0 Отговор
    Е само посолството ли може да прави партии
  • 13 Б.М.Б.

    6 0 Отговор
    Защо се учудва това Комунистическо чедо! Тя се нагажда към силните на деня. Тъй,че утре и Гешев да е сила, ще се присламчи към него, и ще плюе по другите . Така е било от Турско и до днес. Предатели бол.
  • 14 Матей преображенски

    4 2 Отговор
    Че как да го създаде,по каналния ред,разбира се,има си установена технология и много пъти е прилагана с различни нюанси,почти винаги с успех.Дори царя се изяви,което беше толкова прозрачно към какво се стреми,но народа винаги се подвежда от илюзиите на новите спасители,герои и масови хипнотизатори.Просто обещава всичко да оправи,без борба,без риск и страдание,а това е невъзможно.Не е възможно ей така да се прибере обратно злият дух ,който беше изпуснат от бутилката преди 33г.,ние сме поробени от западняците,и без вътрешна борба и същевременно външна помощ,разбирай Русия,не можем да се освободим.

    Коментиран от #18

  • 15 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 3 Отговор
    И Румен Радев не знаеше, ама др. Решетников има екип дето разработва стратегията / кога да размахва юмруци, кога да хвали тия дето замерват ЧАСТ от държавните институции с яйца, домати и камъни и кога да мота давнето на мандат и насрочването на избори/ Като каймак на всичко имаше и финансов ресурс за реализация. Договори на нефт и газ и торове и най важното пари за рушвети на ценните наши хора с потекло. Не напразно Лукойл работи с едни цени за всички, ама дава персонални отстъпки и си има координатор за България, дето му отесня бизнеса, че от две години си купи и партия. Е тя вече е в правителството. Не се сърдете като отидете до бензиностанцията.
  • 16 Бабата

    5 1 Отговор
    Бабо,бабо,както дедо ти д-р Васил Коларов взеха властта с Георги Димитров и слугуваха на руснаците,ти сега си пък на анлантическа хранилка.
  • 17 Хохо Бохо

    3 2 Отговор
    Какво го мислите Гешев?
    Каскетът си е каскет и такъв ще си остане.
  • 18 Хохо Бохо

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Матей преображенски":

    Путин в момента освобождава Украйна и докато я освобождава разруши половин Украйна.
    Нека да го помолим и нас да почне да ни освобождава и да направи същото...
  • 19 гост

    1 1 Отговор
    Плуии си о пазвата ма киркидил ще направи тоя политически проект на магарето петия крак
  • 20 Марис

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Маринов":

    Сигурно е професор, колкото е Бойко генерал!
  • 21 Дедо Пене

    2 3 Отговор
    Колароваааа, Гешев нищо не може да създаде -
    ТОЙ Е ЕДИН ОБИКНОВЕН МИЛИЦИОНЕР, ИЗДИГНАТ ДО СЛЕДОВАТЕЛ И ПРОКУРОР С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА БАЙ ТОШО!!!
    СЪУЧЕНИК В СИМЕОНОВО МУ Е И САРАФОВ... СЪЩИЯТ Ц. Ъ. Р. В. У. Л.!!!
  • 22 Карл Маркс и Енгелс барабар

    5 0 Отговор
    Внучке Коларова, как няма да ти е странно, като си била преподавател по научен комунизъм. а сега се правиш на нещо което не си, за да изкараш някой и друг сребърник от бандитите!
  • 23 тъкмо повод

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петьо Петков":

    другарката Коларова и известния род да покаже колко много знае. Зер социалистическа философия е завършила. Тя знае как се прави политически проект. Направи ВСИЧКО възможно да вдига....авторитета на пастирката ....какво друго, но той си е смешен в очите на българина. А тя като всеки комунистически наследник, иска показ и власт.
    Ако има свестни медии, моля да не я дават.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 според мене

    4 0 Отговор
    нещата вече не са интересни в конкретен план. Аз бях на площада през 2020 г. и негодувах как биеха децата под колоните на ВС. Протестирах срещу Борисов и гешеФта. Гешев НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА толкова години да придвижи делата около първите ни управници - сега се сети, когато ву стана тясно.

    От друга страна, колко много хора искаха оставката на Геешев и САКЪН - не може- Дори министърката Надежда Йордано открито я поиска - НЕ, НЕ МОЖЕ. Сега стана за няколко дни след като съдиите първо протестираха в негова защита, после срещу него. ТЪПА И ЛУДА работа!

    ТОВА е всякаква липса на логка и МОРАЛ. Но това значе, че олигарсите ДОБРЕ се пазят, най-вече борисов и пеевски. Интересното ТЕПЪРВА предстои.
  • 26 ЧЕФО

    2 1 Отговор
    ТЪПА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАТИЦА ДНЕС ПУДЕЛ НА БОРИСОВ ЗА ЗАТОВОРА СИ ЗА ДЪРЖАВАНА ИЗМЯНА
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ЕЛЕКТОХОЛД

    2 1 Отговор
    ГЕРБЕРСКА КОКОШКА ,КОЛАРОВА КЪДЕЕ СА ПАРИТЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ ЗАТВОООООООР
  • 30 Читател

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Просто аз":

    Точно!
  • 31 Така

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нещастницата Коларова отсега се опитва да обезкуражи народа. Всички разочаровани от дясното ще отидат при евентуалната партия на Иван Гешен. Както и пасуващия нарад ще се активизира. Обединената мафия предизвика Гешев да търси правосъдие по друг начин.
  • 32 Така

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Просто аз":

    Напълно 👏 точен коментар. Сега сорос мафията от журналист, медия до политици ще обясняват, колко нямало 6мисъл хората да гласуват за Гешев. ще се опитват по студията да създадат впечатление у народа че е безсмислено да търсят алтернатива в нещо различно. Ново (в политиката), но в същото време познато, не дошло от нема и къде.
  • 33 Оракула

    1 0 Отговор
    Какво" странно" има бе, жена Професор, язък ти за ценза???
    Гешев е нагласен като Лаврентий Берия , в най-добрата си форма, знаем как приключи живота си,
    като маша на диктатурата на Сталин, така ще е и със други слуги на мафията!
    Гешев се помъчи да си създаде образ на бунтар или нещо, като Васил Левски ,
    но реално се изяви, ,като Валери Симеонов , и оцапа, държавата ни и светът
    само че, като Главен Прокурор на България!!
    Още по-жалък се показа Борислав Сарафов ,който показа манталитет на хиена и омете,
    "менюто с мърша" приготвено от" Хунтата!"Дано му приседне вкусът...!
    Такова лицемерие е типично за по ниско поставени люде ,не и за зам, главен Прокурор,
    къде са честта ,името и законът!
    ВСС вечно гладните за рушвети" Черни Красьовци ,"показаха на света, че български съдия
    може да се продаде за един чифт дънки , или срещу повишение в длъжност,
    такива са неписаните закони на Българското Правосъдие!
    Да си прокурор е срамно нещо в България , време за честни хора отвън,да ни управляват,
    не е задължително да са Българи,
    тук" материяла" не отговаря на стандарта в ЕО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол