Last news in Fakti

7 Юли, 2023 14:22 3 169 76

Тошко Йорданов: Отвратително е спекулирането на БСП и „Възраждане”, че влизаме във война

  • тошко йорданов-
  • зеленски-
  • бсп-
  • румен радев-
  • война

По думите му министър Тагрев ще си носи последствията след предоставянето на военна помощ за Украйна

Тошко Йорданов: Отвратително е спекулирането на БСП и „Възраждане”, че влизаме във война - 1

Парламентарните групи се срещнаха с президента Володимир Зеленски. Бяхме на две общи снимки, на индивидуални снимки. По време на тези снимки, които траят между 30 секунди и минута, физически няма как да се кажат тези неща, които четох, че Бойко Борисов си е казал със Зеленски. Кирил Петков вероятно си е говорил, те имаха отделна среща. Но за останалите парламентарни групи, и ДПС включително, не знам как става този разговор за 15 секунди.

Това коментира депутатът Тошко Йорданов от Има такъв народ в кулоарите на парламента, съобщи novini.bg.

По думите му министър Тагрев ще си носи последствията след предоставянето на военна помощ за Украйна.

"Има две неща, като махнем самолетите, за които той каза, че няма искане. Модернизираните ни танкове, които са 40 броя и са модернизирани от израелска фирма – ако ги даде оголва Българската армия жестоко. Ако даде такава бронирана модернизирана техника, ще трябва да си носи последствията. Мисля си, че Българската армия трябва да е на първо място. Иначе да минем през Историческия музей, където вчера беще срещата със Зеленски, там има експонати, като мечове, ризници. Ще се въоръжим, тогава сме били силна армия – ще ги плашим поне с външен вид. Ние имам системи С-300 едните пазят София, другите пазят Козлодуй. Тагарев трябва да си избере кое ще уязви в България – столицата, която може да бъде атакувана или АЕЦ “Козлодуй”. Все си мисля, че и двете са важни за България и трябва да бъдат защитени", посочи Йорданов.

Относно позицията на президента Радев, че не трябва да даваме оръжие на Украйна, Йорданов заяви: Това си е позиция на президента Радев. Ние сме съюзници и в НАТО, и в ЕС. Русия е агресор в тази война, морално наше задължение е да подпомагаме нападната страна. Тук трябва да има разум. Тъпо е да дадем всичко, което иамме като въоръжение и да оголим нашата държава. Няма страна, която да прави това. Германия дава най-старите си танкове Леопард. България изнася много снаряди и стрелково оръжие. Това е огромна военна помощ.

Президентът Радев се опитва да е максимално дистанциран. Зеленски беше много прав пред президента, като попита какво ще направите, ако вас ви нападнат. Ние ще търсим помощ по същия начин. Отвратително е това, което правят БСП и "Възраждане" - спекулирането дали влизаме във войната. Ние влизаме в конфликта, ако е между НАТО и Русия, тогава ставаме автоматично част от конфликта, обясни още Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родолюбец

    42 58 Отговор
    Не само спекулирането. Те са отвратителни, както всички московийски интереси- без исключение.
  • 2 Аз съм

    62 11 Отговор
    А в какво влизаш ? И политиката ви като шоуто - крадене на идеи !!!
  • 3 Последния Софиянец

    42 33 Отговор
    Парламента наруши закона.Трябва да бъде унищожен.

    Коментиран от #10, #16

  • 4 Отвратителен

    47 30 Отговор
    и злобен субект !

    Коментиран от #12

  • 5 Гошето

    20 24 Отговор
    Какво възраждане Азия рома бе бате
  • 6 Тц тж

    34 51 Отговор
    Този Радев не го ли е срам пред света явно много пари му плащат и няма чест !!!

    Коментиран от #14

  • 7 Крачун

    39 6 Отговор
    и малчо - интриганти провинциални , дошли в големия град , решили , че са фактор , а и рядко зли и двамата !
  • 8 Тошка,

    38 12 Отговор
    пак си пияна.Това го каза Зеления, че Русия ще ни нападне. Провери бе мила.

    Коментиран от #56

  • 9 провинциалист

    41 15 Отговор
    Спекулациите са, че Русия е тръгнала през Украйна към Европа. И това не са спекулации на БСП и Възраждане.
  • 10 Да даа

    30 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Какви измекяри са всичките.редатели продажни не спазват конституцията за право на избор.
  • 11 Сталин

    34 24 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента закачена с краката нагоре за малко еротика

    Коментиран от #26, #38, #46, #69

  • 12 ТиЛи

    42 5 Отговор

    До коментар #4 от "Отвратителен":

    си такъв? Изключително реалистичен и правноподобен коментар! Помагаш, но не и с цената всичко, а с толкова, колкото ти позволяват възможностите!
  • 13 Реалист

    32 8 Отговор
    Гейове за европа казаха да за вносната валута в парламента:) а не на родния лев:)
  • 14 Живков

    12 23 Отговор

    До коментар #6 от "Тц тж":

    Радеф се чуди на кого да угоди Като отиде в Европа приказва едно у нас друго Защото като е в България трябва да се отчита пред Митрофанова и Решетников. Като е в Европа го изолират
  • 15 о чудо

    11 12 Отговор
    това недъгаво нищожество , веднъж и то да каже нещо вярно 😄
  • 16 последната копейка

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    абе на теб пандиза малко ло ти беше ? 🤣
  • 17 Ера

    37 0 Отговор
    Как мина стажът на синчето ти при куковицата Кунева. Гледам си направил бузки, добре ти се отразява властта, скоро очаквам да почнеш да лаеш в хор със глутницата от бесни псета от парламента. Докато се угояваш на техните софри.
  • 18 Мим33

    29 4 Отговор
    Абе тошко зелен и ти не знаеш какво искаш Веднъж кажеш,че имаме малко и танкове и защитна системаС-300 която не трябва да даваме,а и Радев също,.После си за зеления и ,че Радев трябва да му даде и това по твойта логика....
  • 19 Чичак

    22 8 Отговор
    Тошко Йорданов: Отвратително е спекулирането на БСП и „Възраждане”, че влизаме във война=======че разбира се че сме във война бре Тошко ! Иначе защо онзи малоумник Тагарев пука със черешовите топчета по кефала и платерината а? Онези побъркани паткани по кой гърмят бре а? Или просто са побъркани а?
  • 20 Така така

    27 1 Отговор
    Повдига ми се от снимката лоша енергия има
  • 21 Чичак

    19 1 Отговор
    Гарга не остана покрай тези учения. Кокошките спряха да снасят и сега и яйца няма да има
  • 22 нено

    17 4 Отговор
    Тошко, ти или си малоумен или се правиш на това което си! Явно подведохте наивните хора, гласуваха за Вас и сега започвате старите номера! Заставате зад мутрите и канадските внедрени ченгета, за да биете срещу Възраждане и най-вече БСП! Защо не попиташ къде е Мая, Кирчо от левите , русофилите и останалите леви партии! Коалицията на войната Ви взе страха и преминахте на страната на продажните фашистки отрепки!
  • 23 сведетел

    20 1 Отговор
    тошенце, когато влезем във война, ти последен ще разбереш ! ама вече и джендъря вземат в армията и такива като тебе - 6/35 - също !
  • 24 Тошко

    20 2 Отговор
    Министър " Тагрев "ще си носи последствията.
    Нито едно политическо лице в България не е поело досега отговорност, така, че последствията ще се поемат от българите живеещи в България, a не от министъра.!
  • 25 Чичак

    21 2 Отговор
    Тагрев хубаво ще бъде верно да носи последствията след предоставянето на военна помощ за Украйна...... Ама няма как луд човек с жълта книжка да ги понесе
  • 26 Другарю сталин!

    6 18 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Ти правиш мобилизациите в съвецкия съюз. Не се напъвай да правиш мобилизации в България. Остави тази работа на нас си българите!

    Коментиран от #36

  • 27 Тошко и Слави

    20 5 Отговор
    са половинчати хора.Полусмели и полуумни,като повечето от нас.Спечелиха Изборите и се притаиха,не им стискаше да направят НЕЩО.И сега се тръскат от шубе.Костадин е мъжът в Семейство България и никой друг! Да си затварят чалгаджийските устенца приказливи..
  • 28 Павел

    24 8 Отговор
    Помнете имената на всички неофашистки предатели като този, които искат да ни направят съучастници на нацистите в Украйна, избиващи години наред мирни хора и деца и малтретиращи българското малцинство там и поругаващи българските паметници и знамена !
  • 29 нено

    21 8 Отговор
    Премахнахте коментара ми 22 Защо? Защото питам господина Тошко, защо излъгаха народа да гласува за тях и отново застават зад мутрата и канадските"момчета" ! Да не гледа във Възраждане и БСП, за момента това са двете Партии за Мир против войната и фашизма! Гответе се за следващите избори, те няма да закъснеят!

    Коментиран от #68

  • 30 Оказва се, че границата ...

    12 1 Отговор
    ... на подли зурщината и рене гат ството за част от тези е безкрайност.
  • 31 сведетел

    19 2 Отговор
    тошенце, с ръста си си много подходящ за пълнач на леопард 1.......
  • 32 Че който

    7 16 Отговор
    се връзва на глупостите на БСП и Възраждане е пълен глупак.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Само малоумник

    6 12 Отговор
    е възможно да повярва, че ще влезем във война като помагаме на слабия ! Не е за вярване, че в България са толкова много слабите в главите ?
  • 35 ТаУмВзе

    17 2 Отговор
    Като почнат бомбандировките даже няма да те видим как бегаш с 200 НГВС картоф!
  • 36 Сталин

    13 3 Отговор

    До коментар #26 от "Другарю сталин!":

    Оставихме тази работа на вас българите-,затова тънете в американски л@йна до шията
  • 37 Дългият

    17 2 Отговор
    И Тошко се нареди зад центаджийте. Нали уж бяхте против годежа на ПП ДСБ Герб ДПС. Или аз съм с таз, която е на власт
  • 38 Румен Решетников

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Дорогой, тая мобилизация петолъчниците я бълнувате вече година и половина! Измислете нещо ново, излагате се!
  • 39 от кога

    13 1 Отговор
    Тошко взе да разбира от военна техника и стратегия!
  • 40 Има такъв народ

    17 1 Отговор
    Явно за вас вече няма. Предадохте гласувалите за вас с фалшиви обещания. Но сега показахте истинското.
    лице
  • 41 Ком

    4 5 Отговор
    Отвратителен е цинизмът на управляващите в България :
    - Ще извадим от складовете старо, ръждясало въоръжение на 50 години и. .... ще го дадем на Украйна.
    Украйнците не ви ли бяха приятели???
    -Сега момента да се разделим с Руското въоръжение!!? /от преди 50г./
  • 42 Ели

    12 0 Отговор
    Учиндолски медал за теб
  • 43 123

    10 1 Отговор
    Ти и инвалидна сте отвратителни бг продажници
  • 44 Авеееей

    12 2 Отговор
    Тошкоооо..

    Много по-отвратително е, че евроатлантиците се опитвате да ни убедите, че Русия ще ни нападне и Турция (втората най-силна натовска държава и наш съсед) ще ни защитава Русия да не ни вземе територии.

    За съжаление май скоро ще гасим лампите и ще закриваме територията.
  • 45 Матей преображенски

    11 2 Отговор
    А не е ли така,кьорав ли си да не видиш,че ни тикат усилено по този вектор.Коя страна да вкарат ,другите истински русофобски страни,колкото ида се дърлят,няма да се отпуснат до такава степен,и да им коства стотици хиляди жертви.Веригата се къса в най-слабото звено,а това е България,какво като целия народ сме русофили,американците пък са решили да докажат на целия свят ,че за тях няма невъзможни злодейства и накарат два братски народа да се избиват,.Постигнаха го с украинците,ако не се случи някакъв грандиозен обрат,ще се стане и с нас,ще си наложат на ината американците.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Стършел

    3 10 Отговор
    Тошко, за пръв път да кажеш нещо смислено и вярно, за което ти казвам браво този път.

    Коментиран от #57

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Руски

    9 2 Отговор
    Браво на президента,възраждане и БСП,другите са продажни Американски слуги,а, Трифонов и паляците ме разочароват за пореден път,нали бяха патриоти,къде отиде историята,продадоха с Белене и Българския народ,не думи Трифонов дела трябват.ПАЛЯЧО
  • 54 Тото

    7 1 Отговор
    Тоше ти във казармата ходи ли или те писаха негоден щото си под 150 см😂😂😂

    Коментиран от #67

  • 55 Гуцанчо

    5 1 Отговор
    И ти се продаде- измет! В следващият парламент ИТН ще бъде спомен!!!!
  • 56 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тошка,":

    Зеленски не разбира,че българския народ иска да бъде нападнат от Русия и тя да построи АЕЦ Беляне,да ни сложи още едно чадърче С-500,да ни стопли с газ директно,без посредници,да си имаме МИГ,Су и т.н.,а тя да се грее на нашето слънце и да си пие водката.

    Коментиран от #66

  • 57 Ташунко

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стършел":

    При наличието на племенен вожд и заплатаджии депутати далавераджии - за какво са в парламента: да пият огнена вода, да пушат от лулата на праха, да задирят депутатки индианки, да си поръчват специални пици ИЛИ
    да гласуват отговорно, a не да се оправдават с Тагрев и да прехвърлят отговорността си.
  • 58 А бре Тошко!

    3 1 Отговор
    Кой какво спекулира не знам ама не може тук да идва някакъв чужд президент, а пък какъвто и ще да е зелен, червен или пембян и да натрапва своето мнение на нашия президент. Аз ако бех на Радев след този тон, който му държа чужд президент тук на наша територия в Бълагария нямаше а му изпратя нищо друго, освен едни вълнени шушони, че да не му изстинат краката зимно време и никакви оръжия и муниции, с които да се трепят други хора!

    Коментиран от #65

  • 59 Хъъ

    3 1 Отговор
    Същият си и ти, русороб - мутрафон.
  • 60 ИТН вие предадохте и продадохте

    6 2 Отговор
    Интересите на Българския народ в името на фашистите от Укрия! Колко мизерстващи Българи има та вие сте тръгнали Урките да дарувате, срам и позор сте жалки краварски марионетки!

    Коментиран от #64

  • 61 Пази Боже сляпо да прогледа

    5 1 Отговор
    Аре не се прави на Демократ Тия селски номера не минават и си купи едно костюмче втора употреба че не мога да те гледам какъв бай Ганю си в Парламента
  • 62 Мииии

    2 1 Отговор
    Като има шарани да им се връзват
  • 63 Този

    4 1 Отговор
    Този смешник Тошко Африкански много взе да разбира от отбрана.
  • 64 Нещо не си

    1 3 Отговор

    До коментар #60 от "ИТН вие предадохте и продадохте":

    Нещо не си разбрал, от фондовете на ЕС се заплаща помощта. Така че не реви никой няма да те кара да плащаш.
  • 65 Ми разплачи се бе

    1 2 Отговор

    До коментар #58 от "А бре Тошко!":

    Плачи за Рублен, щото бил унизен. Ми като не може да се аргументира за руската си позиция, кой му е виновен Зеленски ли
  • 66 Забрави

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Забрави да напишеш и Москва да карат
  • 67 Това

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Тото":

    Това ми хареса
  • 68 Еми Нено

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "нено":

    Кой се е излъгал излъгал, на следващите избори да мисли дали дс гладува за чалгаджии
  • 69 Еми

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Като си толкоз зорлия мобилизирай се в Русия, но не пълни главите на шараните, че ще има мобилизация в България.
  • 70 1221

    3 0 Отговор
    Отвратително е, че пак сте в парламента.
  • 71 Минувач

    1 0 Отговор
    Не, въпросът е, какво ще направите, ЗА ДА НЕ ВИ НАПАДНАТ! Трябваше Радев да го затапи на секундата, когато онзи му каза, че бранели видиш ли цяла Европа и ако паднели, ние сме били следващите .... трябваше да го запита, как Русия ще стигне до България, като дори да завладее Украйна, има една големичка Румъния ... Да го запита, ЗАЩО Русия ще ни напада, дали Русия е имала заявки да влиза във война с НАТО, дали ние имаме предисторията на Украйна с геноцид срещу руснаци, дали ние имаме обща граница с Русия, която влиза във война, за да не допусне НАТО на 500 км от Москва! Да, това да го беше запитал и най-важния въпрос - не какво ще правиш после, а какво ще направиш преди войната, за да я избегнеш.
  • 72 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Добре ги реди г-н Йорданов. Точно по същия начин не сме влизали във ВСВ, като подпомагаме Хитлеровата Германия с продукти на леката и хранителна промишленост, докато политиците ни окончателно не изкукуригат и обявяват война на САЩ и Англия. На практика това е означавало и война на СССР - нали са били съюзници.
    Сега един военен,, летец, избран от народа за президент на РБ, чудесно знаещ ЩО Е ВОЙНА /не компютърна игра/, говори за мир, за разбирателство, за прекратяване на тази касапница -още по-вече между два братски близки нам народи и.......видиш ли бил русофил, за Кремъл, за В.Путин и прочие простотии !!! Искаш ли война ...си евроатлантик, не искаш ли - си путинист !?
    Защото стигне ли се до глобален конфликт / за който В.Зеленски и НАТО.вци дращят/ "велика"Българийка с население от 3/4 от това на Ню Йорк примерно, е като въшка на чело !
  • 73 Как да очакваш

    0 0 Отговор
    От човек изказал толкова пошли думи, да даде мнение по толкова сериозна тема. Войнишката каска много ще му ходи на цялата аура като гневен шут.
  • 74 Донки Хот и Сан Чопанса

    0 0 Отговор
    И как точно ще си носи последствията,че нещо не ми е ясно
  • 75 Стратега

    0 0 Отговор
    И във Втората Световна Война не бяхме във война а само давахме храна и кожухчета на немските фашисти и какво стана?
    Тошко, сега доставяме оръжия на украйнските фашисти и мислиш че не сме във война!
    Тактика си учил, ама май си орсъствал от часа по стратегия!
  • 76 Чакаме ви руски братя....

    0 0 Отговор
    Един път да дойдат руснаците и ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове