Last news in Fakti

12 Юли, 2023 19:11 2 552 20

Уволненията в Народния театър продължават: Директорът не поднови договора на фотографа Стефан Щерев

  • народен театър

След като няма ни най-малък повод от моя страна или не изпълнение на задължения, да получа поне достойно обяснение за причината, написа във фейсбук фотографът

Уволненията в Народния театър продължават: Директорът не поднови договора на фотографа Стефан Щерев - 1

Фотографът на трупата на Народния театър Стефан Щерев съобщи в социалната мрежа, че по нареждане на директора на театъра договорът му няма да бъде подновен. Той има 10 години стаж в културната институция и с основание иска да разбере причината за това, тъй като досега такава не му е съобщена, става ясно от поста му.

Ето какво написа той:

От днес вече не съм част от Народен театър “Иван Вазов”.

Без назована причина ми беше казано от директора, че договора ми за предстоящия сезон няма да бъде подновен.

Разбира се да не поднови договор е негово право, въпрос на преценка, приоритети и т.н.

Мисля обаче, че е уважително, след като няма ни най-малък повод от моя страна или не изпълнение на задължения, да получа поне достойно обяснение за причината. Единственото, което стана ясно е, че при никакви условия не иска да продължа работата си за НТ, с което ме на кара да се почувствам ненужен и нежелан в НТ.

Да, но за мен, а и на практика, един директор не е театъра, театъра са преди всичко актьорите, режисьорите, сценографите - тези, които го създават а не тези, които би трябвало да умеят да го администрират.

Не се сещам за друг театрален фотограф в България, който в последните 10 години(а може би и изобщо) да е дал толкова на българския театър (като количество, качество и съдържание). 95% от актьорите и режисьорите (не само в НТ) винаги са искали и продължават да искат да работим заедно, с което те не са спирали да ми дават усещането, че има смисъл от мен, че съм нужен за тях, за което сърдечно им благодаря.

За директора обаче излиза, че това няма значение и не е фактор. Той не смята да се съобрази с тях а с друго… и забелязах, че му е много-много трудно да каже с какво.

Това е класически пример какво се получава, когато някой са в такива институции не да работят в името на театъра, а в името на лични цели и страсти, същото както е и в управлението на държавата…. и там принципите, целите и страстите са същите - не да се служи на Нещо, а на някой.

От последно изречение да не си помислихте, че говоря за президента?!

Постът му предизвика бурни реакции и подкрепа от страна на актьорите Койна Русева, Рени Врангова, Анастасия Ингилизова, Касиел Ноа Ашер, Теодор Елмазов, театрални и кино критици, журналисти


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 2 Отговор
    Турците колят и бесят в театъра.
  • 2 Гориил

    8 2 Отговор
    Брюксел няма да толерира съмняващите се, нерешителните и ненадеждните. Всеки трябва да мрази врага.
  • 3 АЛФА КЕНТАВЪР

    8 2 Отговор
    махат неудобните
  • 4 За шаячните интелигенти от комунизма

    8 1 Отговор
    времето изтича! Да помогнем като им бием шута на такива нещастници като този директор. На мястото на Вазов застанал някой си ... недорасляк!

    Коментиран от #15

  • 5 Гориил

    6 1 Отговор
    Руската култура в Европа е отменена. Някои не забелязаха и пострадаха.Г-н Щерев, в джунглата оцеляват най-кървавите и безмилостни хищници.
  • 6 Просто човек

    8 1 Отговор
    Няма ли кой да изгони тоя директор?!

    Коментиран от #8, #18, #19

  • 7 Пройков

    6 1 Отговор
    Утре пак за Бойко, ППДБ и ДПС!
  • 8 Гориил

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Просто човек":

    Сега това е "номенклатурата" на американското посолство.
  • 9 Гого

    9 2 Отговор
    Ами няма как да е иначе. Третия член на коалиция "мафията" (ДПС, ГЕРБ и ПП с ДБ) ДПС е там и подготвя постановки в стил турски сериали. Играещите актьори ще бъдат с фесове. Така, че новия фотограф ще бъде с фес, или най малкото ще се казва Али, Осман, или нещо подобно. Затова нямаш и договор. Скоро и актьорите няма да имато договори, а актьорите ще се казват Айше, Сали и т.н. Това ще бъде лицето на българската култура благодарение на ПП. И да не забравяме, че го правят в името на България. Дори и националното предателство.

    Коментиран от #16

  • 10 ама не вярвам

    8 0 Отговор
    Ако наистина сте съпричастни към него ,още утре всички си подавайте оставките !!
  • 11 въйй.....

    5 0 Отговор
    А,ти що снимаш Морфов с табелка гост ? Е,за това си аут !
  • 12 Май трябва

    9 0 Отговор
    да си направят частен “Народен театър” и да привличат публика без държавни субсидии, все пак това са супер професионалист, които ВВ не може да разбере
  • 13 колибри

    6 0 Отговор
    Каква е причината ли? Ами много просто, на твоето място ще бъде подреден някой съвършено неслучаен човек. Е, ще е некадърник и калинка, като всички останали назначения на Просто Васко, но на кого му дреме. Важното е да е послушко, да си трайка и да не дращи по вратата на меринджея.

    Коментиран от #17, #20

  • 14 Ани

    1 1 Отговор
    От 2020 тече реставрация в българското общество. Това което отхвърляхме станало като синоним на дългата ръка на ДС, сега набира сили. Поколението се смени, Слави възпита ново поколение което има един идеал който старото поколение отхвърляше. Носталгия по социализЪма. Постепенно основните лостове на държавата се овладяват от внуци на позабравени комунисти. Жертвите на техните мародерства са в гроба. Децата им или са емигрирали, или тънат в мизерия обладани от грижата за утрешния ден. Новото поколение все още не се е опарило. На есен ще ни сложат кмет на София с огнено червено минало.
  • 15 Гани

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "За шаячните интелигенти от комунизма":

    Точно така, тоя недорасляк е под.лога на политическите играчи на статуквото от Герб ово време, че и подкрепян от Христо Мута.фчиев- пияндето, който от 15-16 години е шеф на артистите и прави запои с другото пиянде Веждито- казионни боклуци, които превърнаха културата в еманация на шуробаджанащината и приятелството по чашка..
    Срам и за прези.дента, ча подкрепя тоя срамен нагъл директор, вместэ сериозно и обективно да се изкаже по въпроса..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "колибри":

    Точно в десятката!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Олга

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "колибри":

    Ами явно дир.екторът няма да бъде махнат, защото е протеже на Ра .дев, назначен от неговото правителство, а той пък назначи Пиарката от ДПС, човек от статуквото..Аман, Ра.дев се оказа такъв лице.мер, нозначи навсякъде стари муцуни на Герб и ДПС, та затова Асен Василев и Петков говореха в записа, че трабва до ги махат..
    Днес Ден.ков с право заби лицемерната руска под.лога Ра..дев. Цитира негови думи на международни форуми, обратни на снощните му приказки при пилона в полза на Пу..тин..Жа.лък е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове