21 Юли, 2023 06:34 2 830 40

Атанас Зафиров: Притеснително е, че дълго време българите в списъка "Миротворец" не са информирани, че са там

  • атанас зафиров-
  • миротворец-
  • депутат-
  • украйна

Настояваме за засилване на дипломатическия натиск над Украйна, заяви председателят на ПП на БСП

Атанас Зафиров: Притеснително е, че дълго време българите в списъка "Миротворец" не са информирани, че са там - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на БСП Атанас Зафиров заяви в предаването "Денят ON AIR", че шефовете на службите у нас са споделили на закрито заседание информацията, която имат по случая със списъка с "врагове" на Украйна, публикуван в украинския сайт "Миротворец".

"На този етап няма никаква пряка заплаха за живота и здравето на българските граждани, които фигурират в този списък. Прави се допълнителна оценка на риска от заплаха. Ще бъдат взети мерки, ако бъде установена такава. Списъкът е доста голям, 77 български граждани са идентифицирани на този етап. Не бива да се подценява значимостта на този сайт, фигурира от доста години и е във фокуса на вниманието на ООН, ЕК, Г-7... Част от личните данни са събирани по хакерски начин", заяви депутатът от БСП.

По думите му е притеснително, че толкова дълго време фигуриращите в списъка известни български политици и общественици не са информирани, че са в него.

"Ще настояваме за засилване на дипломатическия натиск и тези български граждани да бъдат премахнати от сайта. Позицията на украинското посолство е в някаква степен цинична, защото се казва, че украинската държава едва ли не няма общо с този сайт. Информация от този сайт е ползвана в съдебни дела в Украйна. Ясно е кои са фактическите лица зад сайта, но не е изяснено кой плаща", посочи още Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че това са списъци за отстраняване на хора. Според него обаче, до този момент действията на държавата ни са неадекватни.

"Службите са изпълнили своята задача, но държавата трябва да се намеси като държава. Политическото ръководство на държавата е на ход. Заплахата от радикални елементи, които се влияят от подобен тип писания винаги стои на дневен ред. ПГ на БСП категорично застава зад г-н Вигенин и зад всички български граждани, които фигурират в този сайт", подчерта Зафиров.

Гостът припомни, че от БСП искат Народното събрание да бъде органът, който да е наясно какво даряваме на Украйна като въоръжение.

"Нищо от това, което сме дарили тази година, няма да бъде компенсирано по линия на Европейския фонд за мир и солидарност. Нула. За миналата година евентуално ще получим компенсация в размер на 52-53%. Убеждаваха ни, че това не е политически ход, а част от процеса по превъоръжаване на Българската армия - били са абсолютно празни приказки", изтъкна Зафиров.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Притеснително е

    34 9 Отговор
    Сащ, Великобритания и Европа да спонсорират такава терористична държава. Притеснително е, да канят жалкият и продажен Президент и да мълчат и да не го питат. Но все пак България се управлява от национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС. Там се изпълнява каквото нареди господаря, а не какво е в интерес на България.

    Коментиран от #10

  • 4 Публикувайте

    23 6 Отговор
    всички имена на български граждани, поне хората да знаят, че има опасност за живота им и да вземат предпазни мерки.

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЛАЧ ЗА ДРУГАРИТЕ

    7 15 Отговор
    От другари
  • 9 Предатели

    18 1 Отговор
    има винаги и навсякъде, ама тук са се съсредоточили във властта. Който ги търпи ще си сърба последствията.

    Коментиран от #17

  • 10 ПРИТЕСНИТЕЛНО Е

    11 21 Отговор

    До коментар #3 от "Притеснително е":

    Че терористична държава нападна Украйна....
  • 11 Ццц

    28 3 Отговор
    Не работеше ли и Гестапо с такива списъци? Лека по лека пъзелът се нарежда - нацистки символи, нацистки практики, нацистки политики. А сега да преговорим опорката: Европейските ценности се защитавали от банда нацисти, които искат да продължат да палят хора безнаказано, а ние, финансирайки и въоръжавайки тези изроди, правим богоугодно дело? Така ли беше?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Импийчмънт

    9 9 Отговор
    Това е естествен процес на който подкрепящите палачите ще си понесът отговорноста Не може да се избиват мирни хора и всячески да им се пречи да се защитят
  • 14 Същите действия се вършат и в Русия,

    6 1 Отговор
    и там има списъци на краварските подлоги! А данните за българите са дадени от нашите краварски подлоги, много са гадни. Както Доган търчеше до турското посолство, така сега подлогите търчат до краварското и пеят като синигерчета.
  • 15 резервист

    9 2 Отговор
    Братята славяни пардон евреи( по-голямата част от ръководството на тази държава са полу или цели евреи) от Украйна се държат като агресивни просяци. Идват тук не с молба за помощ, а с искане за конкретни неща от конкретни складове, които уж са държавна тайна. Дават ни акъл как трябва да възприемаме нашата си история, да оценяваме историческите личности и събития все едно че и без България там щеше да има православие и изобщо щеше да има украинска нация. Натресоха ни в силозите собственото си зърно, което уж изхранва африкански държави на ръба на гладна смърт, но за това пък с дъмпингови цени. Сега ново двайсе с този сайт. Да заплашваш с физическо унищожение граждани на друга държава, при това държава, чийто боеприпаси ти спасиха до голяма степен кожата си е върховна тъпотия. Ето ви една от основните причини за тази братоубийствена война! Сънуват Велика Хазария и избиват собственото си население, за да има място за други!
  • 16 Бъди човек

    6 10 Отговор
    Да пречиш на жертвите да се защитят от агресорите те правят съучастник който не може да очаква шампанско и шоколад

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Ветеран от протеста

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Предатели":

    Предателите тук са назначени от Посолството.Кое е то?Ами те сами си казаха.Джуунайтед Снейкс.
  • 18 стоян георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бъди човек":

    Като си толкова загрижен за жертви на агресия,що нито дума не си обелил за Судан и Йемен,или те са ман..ли?
  • 19 Реалиста

    9 1 Отговор
    "Миротворец" този списък съществува в Украйна от 2009 година ,когато САЩ превзеха украйна Добре помним убийствата на неудобните, хвърляне на опозиционни лидери в контейнерите за боклук и забраняване на партии и преследване на нормални хора! Доживяхме момента Украина на фашизира всички жалки държави податливи на американските ястреби в това число и нас Българите! В момента се извършва най-голямото престъпление на века от тъй наречената коалиция на войната! Държавата ни е разграден двор за бежанци и жестоки външни и наши престъпници! Мутрата като чудовище се пазхожда с кохортата бивши крадци министри и ръси закани! Долните десни и продажните канадци в сговор с вечните крадливи депесари , разграбват държавата ни! Всички служби работят за мафията , страхуват се за кожата си, подаряват на фашистката украинска хунта всичко що е останало от миналото и си позволяват да заплашват хората с достойнство, които казват истината за жестоката действителност! Не е далеч времето , когато ще трябва да има СЪД за всички наши и международни престъпници , довели света на ръба на световна война, чрез налагане на фашизма! Спрете се агресори, спрете касетъчните бомби ,избивайки и заразявайки хиляди невинни хора!

    Коментиран от #20, #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Това

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бъди човек":

    не беше ли валидно и за Донецк и Луганск преди 8г.?!?Защо мълча тогава?!?
  • 22 Списък

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Опорката "списъка Миротворец"":

    на хора с адреси и телефони и след убийство да се пише ликвидиран, може да съществува само в терористична и фашистка държава, каквато е Украйна!

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Не се гърчи

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Опорката "списъка Миротворец"":

    Тъпо е да се гърчиш в лъжите и помията на САЩ и Украйна. Украйна е терористична държава и такъв списък, може да съществува само в държава терорист!

    Коментиран от #25

  • 25 Така,ли бе умник?

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Не се гърчи":

    Като те нападат и убиват,ще отмъщаваш.Пък после ще "се чува думата мир"

    Коментиран от #27

  • 26 Абе, Бялата Златка

    3 0 Отговор
    Къде се потопи?
  • 27 Кой те напада бе жалък

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Така,ли бе умник?":

    Гнус ме да ви гледам гърчовете в лъжите и помията на терористи като Украйна и спонсора им сащ.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Съдбата на всеки зарзават е

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Пак слънчо много те гряло":

    да е все пред нечий дюкян, докато се продава като марула на националните предатели ПП и ДБ, обслужващи терористична Украйна и спонсора на тероризъм САЩ!

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Нормално

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "куку":

    за всеки зарзават, продал се като марула на националните предатели на България ПП и ДБ и гърчещи се в помия и лъжи, в защита на терориста и фашиста Украйна и спонсора на тероризъм по света, САЩ.
  • 35 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Вкиснала ти е зелката":

    за всяка марула на националните предатели пп и дб и терористите и фашисти сащ и украйна.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Знам ли те

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Мразещ руските мекерета":

    А и честно казано марулите на ПП, ДБ, терориста Украйна и САЩ, грам не вълнува що се гърчи.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 хмм

    0 0 Отговор
    Публикувайте го най-после тоя списък! Щом е публичен, значи го имате.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове