Last news in Fakti

21 Юли, 2023 07:21 2 717 39

Каракачанов: Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и българите

  • красимир каракачанов-
  • рсм-
  • снимки деца

Докато българомразката клика е на власт в Скопие, тази държава няма място в Европейския съюз

 Каракачанов: Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и българите - 1

Нали РСМ уж искаше подкрепата на България за членството си в ЕС? Какво нередно има участници в културно начинание да се снимат с български, европейски президент. Дали реакциите биха били същите, ако децата от "Малък битолски Монмартър“ се бяха снимали с президента на Хърватия или Франция например? Това написа в социалните мрежи Красимир Каракачанов, почетният председател на ВМРО.

Острата му реакция е по повод информацията, че МВР на РС Македония е повдигнало обвинение срещу културна институция заради това, че деца от Македония се посетили България и са се срещали с български политици.

Ето цялата публикация на Каракачанов, без редакторска намеса:

Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и българите. На това ставаме свидетели навръх Илинден – денят, в който избухва най-масовото въстание на българите в Македония. Ден, в който отново нямаше общо честване за героите – дедите на християнското население в сегашната РСМ, дали живота си за освобождението на българите и обединение на българския народ.

Македонското вътрешно министерство е образувало дело срещу ръководството на "Малък битолски Монмартър“ за това, че културната институция е водила деца в България и те са срещали с български политици, дори с президента.

Вместо да бъдат приветствани културният обмен, близките връзки и съвместните инициативи, македонското МВР се сезира по публикации в "медии“, че децата, които участват в културното събитие, се били снимали с български политици.

Само да напомня, че според договора за приятелство и добросъседство между Република България и Република Северна Македония от 1 август 2017 г. съвместните чествания на общата ни история трябва да бъдат поощрявани. Но вместо да спазва договора и да допринася за съвместни начинания, тази измислена държава преследва тези, които работят за културата и сближаването на хората от двете страни на границата.

Очевидно Скопие не само че няма намерение да спазва договора, но и засилва натиска, преследването на местните хора с българско самосъзнание и превръща езика на омразата спрямо България в официална своя държавна политика.

Докато българомразката клика е на власт в Скопие, тази държава няма място в Европейския съюз.

Нали РСМ уж искаше подкрепата на България за членството си в ЕС? Какво нередно има участници в културно начинание да се снимат с български, европейски президент. Дали реакциите биха били същите, ако децата от "Малък битолски Монмартър“ се бяха снимали с президента на Хърватия или Франция например?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    21 9 Отговор
    Украина е Руската Македония !

    Коментиран от #10, #12

  • 2 Ддд

    13 7 Отговор
    А защо ни мразят кажи

    Коментиран от #4, #5, #13

  • 3 Хихихи..

    15 13 Отговор
    И кво му е "почетното" на Шкембе войвода освен Шкембето? Я да каже колко пачки еврак прибра от "паспортите"?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Заради промиването на

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ддд":

    Мозъците им от нашите "братя"сърбите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Че ние мразим себе си...

    9 10 Отговор
    Защо да ни обичат и други народи...Естествено гарантирано от Евразийските работодатели на аг. ИВАН !

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наблюдател

    14 14 Отговор
    В Македония управляват същите руски мекерета като тези от нашето ВМРО, защо агент Иван се прави на ударен?
  • 10 БГ и РСМ...

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    Са резултат от политически инженеринг ! Диййй !

    Коментиран от #14

  • 11 В момента

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Че ние мразим себе си...":

    Е гарантирано от евроатлантическите ни господари.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Цве

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ддд":

    Защото ценностната ни система се свеждо до 3 принципа ЛТК
    лъжа тарикатлък кражба

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ще има и още

    6 0 Отговор
    Тези постове, българските политици няма да е зле да ги публикуват на английски. Ясно е че не го знаят но техниката е в пощощ за такива случаи.
    Публикациите на български са си само за тук, за вътрешна употреба, а битката със скопяни е в Брюксел.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българските турци

    10 10 Отговор
    Българите от Третата Българска Държава живеят с една дълбока историческа заблуда, която им пречи правилно да определят кои са им приятели , кои са им врагове ! От момента на раждането си Третата Българска Държава попада сред вихъра на Балканския въртоп и коварните Европейски интриги и политически далавери ! Зашеметени и омаяни от блясъка на новоизгрялата независимост и наивната вяра в доброто и надеждата за светло независимо бъдеще не успяват да съзрат че всъщност се превръщат в плячка за която ще се чепкат западните с източните европейски династии които са притиснали Османската империя и са започнали да я разкъсват на парчетa и да си ги поделят помежду си ! България и българите попадат в една неестествена за тях среда , която е твърде различна от летаргията в болната и вече обречена империя! Съвсем естествено се стремят да се възползват от всякаква подкрепа и това става причина да се пренебрегне най ефективното и най правилното политическо ядро за изгряващата независимост в България! Това е онова ядро което се е оформило и започнало да се развива като Българска общност или диаспора в Цариград веднага след преминаването на вечния град в ръцете на Османците и обявяването му за столица на Третата ( вече) римско османска империя !(този термин е подчертаван почти във всички османски дипломатични документи до разпадането на империята)

    Коментиран от #33

  • 18 Българските турци

    10 10 Отговор
    След Христофор Колумб Европа успява да колонизира Америка и със златото на инките и ацтеките придобиват необходимата икономическа мощ за да оформят и военната си мощ и най сетне да се изправят срещу Източната експанзия и икономическа зависимост! Започналата жестока експлоатация и колонизация я маскират умело с ефектни термини като Ренесанс , културен ,научно технически прогрес и въход и насочват потока на всичките заграбени ресурси към Европа ! Османската империя се превръща от заплаха в жертва пред мощта на оформящия се Капитал ! Не само империята а целият нов свят е вече под тази угроза ! Високата порта в Цариград съзнава неизбежния край на империята и затова толерира и Българското интелектуално ядро в Цариград наред с тия на другите народи в многонационалната държава . Разбира се не го прави с цел да добрува...в новия свят който идва и настъпва към тях няма добруване ! Има експлоатация , колонизация , национализъм с национални интереси и сфери на влияние !

    Коментиран от #22

  • 19 да бе

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Цве":

    Тива може да е твоята си ценностна система.

    Най-големият успех на българските врагове е вменяването на твоя начин на мислене и внушението, че всичко чуждо е някак по-елитно.
    Всъщност в 99% от лсучаите е точно обратното и "Българско" е синоним на качественом интелигентно, красиво и желано - нива над чуждото.
    То само от птичи поглед с дрон да разгледаш страната и ще разбереш , че е една от най-йрасивите, а хората които са градили цивилизация тук с някак по-духовни и напреднали.

    Коментиран от #37, #38

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ще те светна нещо

    10 8 Отговор

    До коментар #18 от "Българските турци":

    Хал хабер си нямаш от история.
    А нелепата употреба на неясни ти термини е направо комична.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Доротея

    5 1 Отговор
    Аз, като смотрих заглавието, се заблудих, че Коракочанов говори за украинците, а не за Скопие!
  • 25 Последният Сфиянец

    4 4 Отговор
    Да си дебел или по-дебел от свинка праска и да използваш Жълта чанта ,в която да си носиш сандвичи от къщи,означава,че си Болен човек
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българските турци

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "Ще те светна нещо":

    Каква история четеш в един обикновен коментар който не отива по далеч от изразяване на собственно мнение ?!... Всеки който има възражение може спокойно да опонира със собствената си позиция !!!
  • 28 българина

    6 2 Отговор
    референдум, поредния който властта няма да приема, за блокиране на Македония до втори такъв. Когато властта отхвърли и него, българите ще им дойде акъла за какви ценности гласуват !!!
  • 29 реставрация 20

    9 2 Отговор
    След краха в Кримската война Русия загубва влияние и престиж, с което не се примирява! Западните чакали и лешояди вече стабилно се насочват към агонията на Високата порта и не искат да делят нищо с Русия! Националноосвободителните движения на Балканите дават повод на Русия да потърси реванш c Руско-турската война от 1877 – 1878 г. В периода преди войната руската агентура и пропаганда манипулира възрожденското съзнание на българите с термини като "братушки","Дядо Иван" "Освобождение и освободители"! Днес на Балканите само Българите са "освобождавани" и си имат двойни "Освободители"! Всички други балкански народи се гордеят с това че сами са си извоювали независимостта и не говорят за никакви "освободители"...Затова след"Сан Стефано" имаше "Берлински договор" ...Затова в България завърлува и продължава да върлува Русо ФИЛоФОБството...Затова България съзнателно беше въвлечена чрез Фердинанд в Междусъюзническа война след Лондонския мирен договор(1913)...Затова се пренебрегна Българското интелектуално ядро в Цариград...Затова обесиха Апостола , унищожиха Ботевата чета и разсякоха Стамболов насред улицата !!!...Затова България затъва в блато от безкрайни "преходи"и "промени" и маратон от избори и жестока корупция ! Не е ли време и Българинът вече да се откаже да търси мир и уют под чужди мишници и сам да си отвоюва независимостта ?!!!...
  • 30 дупница

    4 0 Отговор
    Иванчо да каже колко прибра от паспортите дето ни ги продаде...
  • 31 Това е характерно за пишманпатриотите

    3 0 Отговор
    Мразят всички, и пищят до небесата когато мразят тях самите.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хасанчо пак си се разбеснял

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българските турци":

    Чини ми се че снощи пак добре си си изкарал с козицата!

    Коментиран от #39

  • 34 Иоб

    3 2 Отговор
    Оправихме себе си и започнахме с С. Македония да се занимаваме. Всички които повдигат въпроси и създават проблеми относно Македония служат съзнателно, или не на рашките интереси
  • 35 Г-ца каприз

    1 0 Отговор
    СВО.......??????
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дай

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "да бе":

    Примери за последните 30г
    Не за Симеон велики т. Н.
  • 38 Гоги

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "да бе":

    Аз незнам какъв е този, но знам че е прав защото е достатъчно да се развртиш по различните институции в бг и ще се убедиш че наистина принципите са ЛТК
  • 39 Ами питай я

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "Хасанчо пак си се разбеснял":

    Трябва да се е прибрала при теб сутринта 🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове