Last news in Fakti

1 Август, 2023 13:25 11 804 78

Касапинът с макетния нож работел като охранител на черно, собственици на заведения на среща с кмета на Стара Загора

  • касапин-
  • макетен нож-
  • охранител-
  • на черно-
  • кмет-
  • стара загора-
  • среща

"Това, което направихме вчера, е среща с директора на полицията с всички заведения в града и ги предупредихме, че ако при тях работят нерегламентирано подобни охранители с криминални прояви - ние ще отнемем разрешението за удължено работно време и на практика те ще спрат да съществуват като такива клубове, защото трябва да сме непримирими, нетолерантни изцяло към подобни хора, които разрушават обществения ред и които създават предпоставки с криминални деяния", коментира кметът на града Живко Георгиев

Касапинът с макетния нож работел като охранител на черно, собственици на заведения на среща с кмета на Стара Загора  - 1
Снимка: БНТ

Под повърхността на случая с обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора се очертават все повече проблеми. Оказа се, че насилникът Георги Николаев на черно е работел като охранител в заведение в града, след като има две влезли в сила присъди за нанасяне на лека телесна повреда. Именно неговото утежнено съдебно минало пречи по закона за частната охранителна дейност той да изпълнява такава функция, разказват от БНТ.

Тези констатации предизвикаха и спешна среща между кмета на Стара Загора и директора на областната дирекция в града, на която присъстваха и собственици на заведения.

"Това, което направихме вчера, е среща с директора на полицията с всички заведения в града и ги предупредихме, че ако при тях работят нерегламентирано подобни охранители с криминални прояви - ние ще отнемем разрешението за удължено работно време и на практика те ще спрат да съществуват като такива клубове, защото трябва да сме непримирими, нетолерантни изцяло към подобни хора, които разрушават обществения ред и които създават предпоставки с криминални деяния. За съжаление полицаите не може да окаже контрол в случая, защото по Закона за охранителната дейност, те няма как да докажат, че той работи нерегламентирано, но ние като община можем да предприемем съответните мерки", каза Живко Георгиев, кмет на Стара Загора.

Случаят повдига и въпросът по какъв начин Георги Николаев е получавал своето възнаграждение. Дали това са незаконни доходи. Не е ясно дали въпросът е под вниманието на НАП и разследващите.

Първата мярка за неотклонение и освобождаването на Николаев от ареста пък породи правен спор за това доколко и прокуратурата е свършила своята работа и е приложила закона с повдигане на обвинение по правилен начин.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    66 6 Отговор
    Комунистическата старо-загорска окръжна Гьонсуратова корумпирана съдийка, правеща ни се на умница, лесно може да бъде вкарана в затвора за извършени от нея две престъпления –нарушение на служебни съдийски задължения и за едро хулиганство , стига да има кой да й повдигне обвиненията .

    Не е изпълнила задължението си да вземе предвид (да цени) всички доказателства по делото . Основното , най-важното доказателство по това дело е .. САМОТО пострадало момиче – жертват , което изобщо не е било ценено от тази съдийка и нейните две колежки от този престъпен състав .
    Колко празноглава, некомпетентна и корумпирана трябва да е една съдийска глава, за да не може да направи елементарния ЛОГИЧЕСКИ извод , че от такива гаври и издевателства е много вероятно (90 % от всички такива случаи), жертвата да е получила тежко и /или необратимо психическо разстройство, разстройство на съзнанието и на интелекта, че даже може вече да е отключила тежка депресия (завършваща често със самоубийства) или други необратими и нелечими психически заболявания – шизофрения, циклофрения , параноя и др.. , при които е инвалидизиран до гроб .
    (Мой млад съсед от ужас отключи тежка шизофрения и така си остана за цял живот, след като пред локомотива, който караше, скочи и се самоуби човек. )

    Коментиран от #16

  • 2 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    47 4 Отговор
    Посочените от мен разстройство на съзнанието (и на интелекта), като и „ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕ, което причинява завинаги разстройство на речта“ ( а момичето, както казва майка й – цял месец не говори и било изпаднало в дежка депресия) , както и „постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота“ са определени от чл. 128, ал. 2 от НК като ТЕЖКА телесна повреда .

    Ако тези опасни за живота повреди на психическото здраве са само временни, тогава те са определени от закона – чл. 129, ал. 1 НК – като средна телесна повреда , но в никакъв случай не са лека телесна повреда .

    Законът говори като вреда за „разстройство на здравето“, като никъде не ограничава това разстройство само до телесното здраве . Разстройство на здравето , включва и разстройството на психическото здраве .

    Но съдийката изобщо не е ценила това основно доказателство – самата жертва . Не я викала на разпит и / или оглед, което е най-лесния начин , за да провери сама дали момичето е адекватно , (вменяемо или не ) след това ужасно престъпление .
    Съдийките имат това задължение – ЛИЧНО И ПРЯКО, без значение, какво пише или не пише в лекарските бумаги, да разпитат /огледат жертвите в такива случаи, при които е логично да се приеме, че е възможно отключването на психическо заболяване , за да се убедят лично в психическото състояние на жертвата, може и да е за лекуване от психиатри .
  • 3 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    50 4 Отговор
    Могла е съдийката да извика като свидетели родителите на момичето, за да разбере чрез тяхните показания, какво е психическото й здраве .

    Няма проблем, дори в къщата на момичето да иде , за да я провери и цени като основното доказателство по делото .

    Ако я беше извикала за оглед в съдебно заседание, щеше и лично да се убеди, че тя е обезобразена, което също представлява средна, а не лека телесна повреда .

    ПРЕЦЕНКАТА ДАЛИ ЕДИН ЧОВЕК Е ОБЕЗОБРАЗЕН НЕ Е ВЪПРОС НА МЕДИЦИНСКИ ПОЗНАНИЯ, а на добри юридически и общочовешки такива . ЛЕСНО МОЖЕШЕ ДА СИ ОТГОВОРИ НА ТОЗИ ВЪПРОС , АКО СИ ПРЕДСТАВИ, ЧЕ САМАТА ТЯ Е ТАКА ПОСТРАДАЛА . Щеше да се пита, дали в това й състояние ще излезе в магазин по къса пола и тениска , да ходи на работа, та хората да й се подиграват, че прилича на древно чудовище , или ще ходи наметната с бурка и с чаршаф, за да не се вижда колко е страшно положението .

    Тези свои задължения съдийката е била абсолютно длъжна да изпълни с оглед и на факта, че вече Районият съд е бил определил нанесените рани като средна телесна повреда и като окръжната съдийка е решила да обори районното съдийско определение, и да приеме, че е налице само лека телесна повреда е била длъжна да бъде още по-изчерпателна от райония съд, като вземе предвид и това основно доказателство – самата жертва .

    Неправейки нищо от това, съдийката брутално е нарушила своите служебни задължения .
  • 4 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    41 4 Отговор
    А извършеното престъпление едро хулиганство от ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ОКРЪЖНА ГЬОНСУРАТОВА СЪДИЙКА е следното :

    Вместо да си посипе главата с пепел, че от нарушенията на съдийските си задължения пусна един садист на свобода, та да реже други момичета и че от нейната криминална дейност целият народ се вдигна на протести, то тази жена, с изключителен цинизъм, бандитизъм, дързост и наглост се изгаври на публично място, пред телевизионните камери, с целия, много-окраден от такива като нея , много-страдален и озлочестен български народ, изгаври и със самото момиче, като взе да се оправдава с лекаря, като взе да ни прави на неандерталски маймуни, че не можело един обикновен, нормален човек, без никакви медицински познания да прецени в случая, дали в своята съвкупност този огромен брой рани, включая и СЧУПВАНЕТО НА НОСА ПРЕДСТАВЛЯВАТ обезобразяване или не , което обезобразяване е определено от закона средна телесна повреда , а не лека .

    Човек , без никакви други рани, само със счупен нос да е, той е безусловно ОБЕЗОБРАЗЕН .

    Ами как преди нея, то по същите тези лекарски описания на раните, Районият съд е бил приел, че тези рани в своята съвкупност представляват средна телесна повреда , а ?

    Та въпросът какво представляват едни рани не е медицински , а юридически .
  • 5 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    41 4 Отговор
    По лекарските описания, съдията прави квалификацията дали те са лека, средна или телесна повреда . Лекарите не пишат в своите заключения, каква повреда от юридическа гледна точка представляват раните, а само ги описват по тяхния вид, брой и размер .

    И тези нейни нови брутални лъжи и измами , които изрече тази съдийка пред камерата, представляват явно и нагло демонстрирано неуважение към целия български народ.

    Чл. 325. (1) НК . Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
    Тя грубо наруши обществения ред , изискващ от нея от нея в качесдтвото й на съдийка пълна добросъвестност, а не нови нагли лъжи и измами, търсейки начин да оправдае престъпленията си , с което демонстрира брутално цинично , нагло и дръзко неуважение към целия български народ .

    И цялото стадо гьонсуратски съдийки от соросоидния съюз на съдийките в България скочиха като една , за да защитават гьонсуратската окръжна съдийка, ВМЕСТО ДА ВЗЕМАТ ДА РАЗОБЛИЧАТ ПРЕСТЪПНАТА Й ДЕЙНОСТ , която доведе до пускането на свобода на един много опасен разбойник .

    И на цели стада адвокати, как пък нито един от тях не поиска и не можа по един лесно-разбираем начин, да опише съдийските престъпления ?
  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    56 4 Отговор
    НЕКА ПОДЕМЕМ МОЩНА КАМПАНИЯ ЗА ВКАРВАНЕТО В ЗАТВОРА НА ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ОКРЪЖНА ГЬОНСУРАТОВА СЪДИЙКА .

    Коментиран от #14

  • 7 така като чета

    38 3 Отговор
    на Гошето и мозъка му е макетен, и мъжествеността му
  • 8 да де

    55 7 Отговор
    Най-гнусното е когато тази трагедия се използва от политически лица като кмета. Какво иска да каже, че не е знаел, че местния феодал е използвал лица с криминални прояви за охранители .

    Коментиран от #78

  • 9 Кметът

    38 6 Отговор
    гербав , сега и с мутри и чалгари кръчмари ли ще се среща ?
  • 10 Железният Феликс

    26 15 Отговор
    Ще дойде време, когато ще почукваме на вратата на щатските подлоги и феодалите в среднощна доба и предателите ще изчезват безследно.
  • 11 Железният Феликс

    14 24 Отговор
    България има нужда от НКВД.

    Коментиран от #15

  • 12 хихи®

    12 16 Отговор
    Сигурно ще намерят и назначат за охранители академици, доценти и професори....криминално непроявени
    ако не се смята Плагиатство-то..

    Коментиран от #13

  • 13 хихи®

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "хихи®":

    На трудов договор и пълно работно време...
  • 14 гост

    39 10 Отговор

    До коментар #6 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Приятел, в пълна заблуда си, че съдийката е комунистка ! Тя е рожба на ДИМокрацията, За 33 години е сменила всички партийни цветове и в знак, че е носител на евроатлантическите ценности всяко дело е решавала според получените от нея финикийски знаци!

    Коментиран от #24

  • 15 Човек

    14 8 Отговор

    До коментар #11 от "Железният Феликс":

    А ти имаш нужда от психиатър! Или направо от 9 мм куршум, както са правили любимците ти от НКВД!
  • 16 Гост

    2 26 Отговор

    До коментар #1 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Щом си толкова правно "компетентно" лице, що ти не станеш магистрат или направо инспектор от Инспектората към ВСС, да се убедиш колко "лесно" е да правораздаваш...

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    26 0 Отговор
    Тоест, момчето прави рецидив, или? Съдийката да се разследва, защото явно има нещо нередно в присъдата и!
  • 19 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    25 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Благодаря за въпроса ? Нямам желание да съм държавна издръжка , ценя свободата си . И, ако аз бях станал държавен чивовник - съдия или прокурор, то кой щеше да им пише учебниците . Последния , по който да сменим системата е този : „тухлата“ ми „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ !“ 674 , формат стр. A 4 .В нея съм написал, че :

    „Най-тежките, абсолютните престъпления против Мира и Човечеството на съдийките бандитки са създаването и прилагането на ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ съдебни практики.„

    Тия бандитки прилагат закона едновременно по 14 различни начина (по всеки един правeн въпрос има по 14 върховни съдебни практики) – за свои, за чужди, за бедни за богати, и така надолу под тези върховни бандити става напълно УМИШЛЕН правен хаос, всеки съдия се позовава на една от угодните му за конкретния случай практика от тези цели 14 .

    ТАКА У НАС СЪД НЯМА, ЗАЩОТО ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ЕДИН ЗАКОН ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН НАЧИН, ОЗНАЧАВА , ЧЕ ЗАКОН НЯМА , А ИМА ЕДНА СИСТЕМА НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАН БАНДИТИЗЪМ .

    След както с Новата Комунистическа Конституция от 91 г. , комунистическите съдии станаха от никого НЕизбирани, НАРОДЪТ не ги избира, сами себе си се избират чрез въртележката ВСС, вечни, несменяеми , недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания , то СЪДЪТ стана главата и центъра на престъпността и комунизмът бързо бе реставриран, и нито един крупен комунистически крадец не влезна в затвора .

    Коментиран от #21

  • 20 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    24 2 Отговор
    Все ще е така, докато у нас продължават да съдят не 12 съдебни заседатели, а от никого неизбирани, вечни, несменяеми, имунизирани, недосегаеми, корумпирани, нарочно оставили ни ги от времето на комунизма съдии и техните деца, ставащи съдии по наследство .
    Чувството за справедливост , логиката и морала - кое e правилно и неправилно ги има всеки един некриминален човек . ТАКА, ЧЕ СЪД САМО ОТ 12-ТЕ БРОЯ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, а не от професионално-корумпирани съдии е ИМЕННО ПРЯКОТО НАРОДО-ВЛАСТИЕ В СЪДЕБНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДНАТА ВЛАСТ. Така няма как да подкупиш целия народ . Не само в САЩ съдят само съдебни заседатели, а в още много на брой бели държави - Канада, Франция, Германия , Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия , Австрия, Англия, Нова Зеландия, Австралия и други и всички те са на години преди нас в своето развитие . И там в затворите влизат и бедни, и богати , а у нас само клети кокошкари .

    Коментиран от #32

  • 21 Гост

    7 18 Отговор

    До коментар #19 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Като гледам как раздаваш "присъди" и квалификации на неосъдени лица, мога да ти кажа че и да искаш, няма как да станеш магистрат! Правно неграмотен си, колкото и да имаш "високо" мнение за самия себе си...

    Коментиран от #25, #27, #28, #69

  • 22 Мемфис

    31 2 Отговор
    Ако каспиът е виновен, то корумпираната съдийка и прокурор са два пъти по- виновни! До като законите не бъдат променени така, че тази изме да бъде съдена- нещата няма да се променят! Проблема на правосъдието у нас/ по модел на Русия/ е в мафиотските служби на МВР, прокуратура и съдии!!!

    Коментиран от #70

  • 23 Миризлив пор

    34 0 Отговор
    След като има нает персонал без трудов договор, плащано на черно, без осигуровки? Да си направят акт на заведението, акт за неплащане на данъци и на тариката. Нарушения за това, че има криминално проявен като охрана -акт. Колко ли народ е пребил докато е охранявал?
  • 24 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    34 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Аз я познавам, от стар комунстически род е съдийката и самата тя е такава . А тези, които ти ги наричаш евро-атлантици Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Бойко Борисов, Атанас Атанасов, те до един са комунисти , които са деца и внуци на брутална комунисти .Така , че не съм в грешка . Няма бивш комунист, това е диагноза, нелечимо заболяване . А демокрация у нас , така и не можа да бъде установена .
  • 25 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ами нека ме съдят , аз твърдя наличие на факти . И те настина са налични, а като твърдиш факти, които са позорни или престъпни могат да те съдят да клевета, ама като докажеш, че тези факти са истински , става обратното - осъждат бандитина, който се се оплаквал, че си го нарекъл бандит . Квалификацията "бандит", означава не просто обида, а твърдения за наличието на престъпни обстоятелства по отношение на този . И като ги докажеш, че са налице тези твърдяни от тебе факти осъждат пак бандитина . Така , че излагам акуратно съществуващи, а не измислени от мен факти . И не ми пука .
  • 26 Мемфис

    17 5 Отговор
    До като законите не се променят така, че корумпираните милиционери, прокурори и съдии, взели пари за да оневинят престъпника не бъдат вкарани в затвора, нещата все ще са като след окупацията на България от СССР!
    Може би по- младите не знаят, но По времето на комунизма НЕ МОЖЕШЕ ПАРТИЕН ЧЛЕН ДА БЪДЕ СЪДЕН!!!!
    Вижте в каква “държава” сме живяли, а и все още живеем!!!
  • 27 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ето, ти мен критикуваш, а самият ти ме обиждаш наричайки ме "правно неграмотен" ! Съдия ли си, та така се жегна от моите фактологически и правно разяснени разкрития за бруталната съдийската престъпност ?
  • 28 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Неосъждането на едно лице, не значи, че то НЕ е престъпник . Много неосъдени престъпници се разхождат на свобода из съдийските среди у нас . Така, че не е необходимо, едно лице да бъде осъдено, за да твърдиш, че е престъпник .Имаш ли доказателствата му за извършени престъпления, то моралът изисква от тебе да ги оповестиш и да определиш като престъпник , за да се предпази обществото от него .

    Коментиран от #37

  • 29 Потребител

    20 0 Отговор
    Заведението, в което е работил този татуиран психопат - да се провери обстойно от НАП, 100 процента ще излезнат още факти и нарушения, чорапът ще се разплете напълно!
  • 30 българин

    7 0 Отговор
    Кой му патрона на касапина баща му майка му какви са членове ли са партии има ли брат или сестра те имат асоциация с партии престъпни групи
  • 31 Калпазанин

    6 0 Отговор
    Значи, един кмет или община с едно отнемане на разрешително може достс проблеми да реши, и тук стигаме ако се замислим до,,,, съвестта, в бг е просто невезможно
  • 32 6666

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Браво,много ми харесват коментарите ви.Червените тролчовци могат да си пишат всичко,но все по малко ще има кой да им вярва.Жалко,че навремето нямаше кой да направи пълна лустрация.....

    Коментиран от #53, #54

  • 33 Бу Бу

    11 0 Отговор
    Пълна проверка на заведението от всички държавни органи. Доказването , че лицето е работило там е много лесно, камери, хиляди свидетели и т.н. Ако докажат, че не е работил там на договор се започва проверка и показания на свидетели за дейността му в заведението. Щом не е охранител, на какво основание е "изхвърлял" или проверявал клиенти на заведението . Проверка на ВСИЧКИ заведения в Ст.Загора и после в цяла България, на наетите за охрана лица, пътем и на всички наети лица от охранителни фирми. За магистратите е отделна тема.
  • 34 тоци

    13 0 Отговор
    Те всички Халибеговци собственици на заведения с намалено ДДС така работят под масата отнемай бизнеса Кмете и глоба и да върви на ма---а си
  • 35 Картоф

    13 0 Отговор
    Глобата за работещо лице без трудов договор за работодателят е от 500 до 15 000 лв.

    Нека и това заведение понесе последствия за постъпките си.
  • 36 Кмете Живко,

    15 0 Отговор
    Трудовите договори се контролират от Инспекцията по труда. Нека лелките си размърдат бутчетата.

    Коментиран от #60

  • 37 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Веднага ти давам пример с работата на "демократични" съдилища в "приятелски" на нас държави - Англия и Украйна! Майкъл Шийлдс знаеш ли кой е и за какво е осъден от български съд бе, селски!? В опит за убийство и за осакатяване на български гражданин! Екстрадиран да излежи присъдата си в Англия, но от летището веднага наркомана е освободен да си ходи в къщи, щото за ингилизите явно българите сме "втора категория" хора! Украинският съд отказва да екстрадира издирвания в половин Европа Брендо, щото бил.... украински гражданин! Коментирай, "философе" и тогава драскай глупости за "справедлив" съд на запад!

    Коментиран от #41, #45, #46, #49

  • 38 Лично мнение

    6 4 Отговор
    Всичко намирисва! Как точно след 1 месец от престъплението то стана достояние сега. Изпълзяха от дупките си разни джендър идеолози.

    Коментиран от #40

  • 39 ТрампЛин

    13 0 Отговор
    Този случай започва да намирисва на онзи от булевард Черни връх и Г.Семерджиев. Чорапа ще започне да се разплита. Тука някои хора недоумяваха защо медиите ни занимават с този случай, обвиняваха жертвата….Аз бих запитал обаче, защо Обществото не научи повече за “чадъра” над Г.Семерджиев, докъде се е простирал по вертикалата? Има ли наказани ченгета, прокурори….Изглежда че когато миризмата започне да достига по високите нива на съответните органи, нещата започват да се потулват, журналистите започват да губят интерес, или някой им слага намордник?.?
  • 40 ТрампЛин

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Лично мнение":

    Иска повече четене с разбиране….
  • 41 ТрампЛин

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Пълни глупости! Понеже чуждия гражданин е направил опит да защити жертва на хулиганска проява, мекеретата му се нахвърлят и в последвалия бой един от тях го отнася. Бабаитчето се оказа прокурорско чедо и присъдата съответно беше максимална, без да се вземат под внимание обстоятелствата.
  • 42 пенсия

    2 0 Отговор
    След 40 години ще иска пенсия като сегашните тарикати ходил на частно плащали му на ръка като наближава за пенсия плаща някакъв трудов стаж и плаче,че не стига пенсията да ходи в затвора да набави стаж
  • 43 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    5 2 Отговор
    Безкрайно е количеството на съдийки и прокурори бандити . Само за една седмица лъснаха нови ПЕТИМА нови от тях - апелативен прокурор, който бил искал рушвети от куцо, кьораво и сакато, софийската съдийка, треснала се кьор-кютук пияна, с 2,5 промила, в микробус с пътници и заканвала се и на тях и на полицаите, прокурорка, осуетявала разследвания, търговищки съдия, взел подкуп по наказателно дело и и съдийката - пуснала от ареста изверга .

    Малко по-назад бяха и двете гнили съдийски ябълки Ченалова и Янева и една пазарджишка съдийка , която се обеси, осъдена за пияно шофиране , по това време и двама прокурори бяха разкарани от СГП, един пък биш прокурорски шеф, Кържев ли е беше, осъден на една година затвор, един е в затвора и сега, изобщо като карам така малко назад, стигам до едни 20 броя престъпници от тези среди .

    АМИ ТО ТАКА ИЗЛИЗА, ЧЕ ПРЕСТЪПНОСТТА СРЕД СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМА, ОТКОЛКОТО СРЕД НЕСЪДИЙСКИТЕ СРЕДИ . Шест - седем хиляди престъпници има в затворите, това прави един на около хиляда , сред обикновените , несъдийските граждани .

    А съдийките и прокурорите са общо някъде около 4000 броя (2250 съдии и 1750 прокурори) .
  • 44 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    5 2 Отговор
    Като има 20 броя престъпници сред тях, това означава , че ЕДИН НА ДВЕСТА Е ПРЕСТЪПНИК - пет пъти повече, отколкото сред несъдийските граждани .
    Пет пъти и значи е по-голяма престъпността сред съдии и прокурори, отколкото сред другите хора и това при положение, че съдиите никак не могат да се разследват, това става с триста зора, защото имат имунитет против наказателни преследвания, а и разследващи и осъждащи изобщо не си дават зор да разследват и осъждат съдии, става обратното - започват чудовищни репресии срещу разкриващите тяхните общо-известни престъпления .

    Тези бандити са най-нагли, най-опасни и най-вредни , защото са вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания и от никого неизбирани . Народът не ги избира, сами себе си се избират за такива, чрез въртележката наречена Висш Съдебен Съвет, чиито членове се избират от същите тези съдийки и прокурори.

    На техния бандитизъм се крепи съществуването на настоящата ни държава на държавно-организирания бандитизъм .
  • 45 ТрампЛин

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Колкото до Брендо, той не бе експулсиран у нас по времето на Янукович, а сега едва ли е в Украйна.

    Коментиран от #48

  • 46 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Ами както сам казваш, в Ангрия Майкъл , който счупи главата на българин с камък ,го пуснал съдия на свобода съдия, а не съдебни заседатели .Не е имало дело разглеждано от съдебни заседатели . Виж сега, аз тебе не те обиждам . Ами нали по същия начин, след като нашите медицински сестри бяха осъдени в Либия с много-годишни присъди, то веднага след като се върнаха у нас бяха помилвани от българския президент . И ние българите, не искахме да лежат в затвора, така като англичаните не са искали Майкъл да лежи в затвора, заради българи . Но и в двата случай тези въпроси не са решавани от съдебни заседатели , а са еднолични решения на едни човек - бил той президент или съдия ! Какви са тия нерви по въпроса, че съд само от съдебни заседатели е много по-добър от съд състоящ се само от съдия ? А че по-напреднали от нас държави са го направили така, какво толко те дразни ? Това не е тяхно изобретение на тези по-напреднали от нас бели държави, а е още от времената на древната, пряка демокрация !

    Коментиран от #50

  • 47 Никой

    5 0 Отговор
    Теорията на бащата на криминологията Ломброзо пише , че изследванията му обясняват ,че огромните челюсти,високи скули, някои необичайни линии върху дланите , нечувствителност към болка , изключително остро зрение,МАНИЯТА към ТАТУИРАНЕ, прекомерната нужда от безделие и неопреодолимото желание за извършване на зло са характерни за индефициране на някои физически качества у престъпниците.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Ти гост питаш : „ Украинският съд отказва да екстрадира издирвания в половин Европа Брендо, щото бил.... украински гражданин! Коментирай, "философе" и тогава драскай глупости за "справедлив" съд на запад !“

    Ето ти моя коментар . Ами такъв е украинския закон, не позволява екстрадицията на украински граждани. Ами той и руският, и американския закон са същите .

    И украинският съд правилно е приложил украинския закон, без да се вънува дали ние обичаме или мразим Украйна .

    Но ти пак поставяш каруцата пред коня, а преюдициалният въпрос за Брендо , е не защо не го връща Украйна , а защо наши корумпирани съдии, не му сложиха мярка за неотклонение арест, а го пуснаха под парична гаранция и защо толкова дълго веме не го осъдиха у нас умишлено мотаещи делата му , доокато изтече абсолютната давност .

    Добро ли си, питащий ? Не се гневи, нищо лично не съм ти сторил .

    Коментиран от #51

  • 50 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Никой не го е "пуснал" Шийлдс, а е екстрадиран от българския съд не на "почивка", а да излежи остатъка от присъдата си в Англия! А там не го освобождават съдебни заседатели, а еднолично "демократично" министъра на правосъдието, като Указа му е утвърден от кралицата, щото е "демокрация"! И кво казваш - много "демократични" законите в Украйна, а!? Когато ти изнася коментираш, квалифицираш и направо обиждаш български магистрати и закони, но когато става въпрос за чужди "не коментирам"! На това се казва двуличие и двоен стандарт! Приятен ден и коментари!

    Коментиран от #58

  • 51 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    "Не само в САЩ съдят само съдебни заседатели, а в още много на брой бели държави - Канада, Франция, Германия , Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия , Австрия, Англия, Нова Зеландия, Австралия и други и всички те са на години преди нас в своето развитие..."
    Хайде сега си вземи думите /задраскай написаното/, щото си противоречиш за Шийлдс!? Може и книгите си да изядеш... То май и на Австралия изпратихме един престъпник убиец, който тамошния съд освободи по живо, по здраво...

    Коментиран от #52, #56

  • 52 ТрампЛин

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    В грешка съм за Майкъл Шийлдс. Случая за който споменах е точно този с австралийския турист. Съжалявам.

    Коментиран от #55

  • 53 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "6666":

    Благодаря ви, уважаема госпожо за добрите думи и за това, че харесвате постовете ми . Благодаря и на всички други посетители на Факти за това, благодаря и на Факти, че ни позволяват тази свободна и пространствена дискусия .
    Аз съм един от хората, които се борим срещу комунизма по рождение и един от малкото, които съзнателно, на полза роду, напълно прецакахме живота си, за да се опитаме да унищожим тази чума и да си направим една Нова Свободна Щастлива Абсолютно-Пряко-Народо-Властна Народу-Богу-Угодна Държава - Чистата и Святата ни република .
    Аз - за ужас на тежката комунистическа номенклатура, с която учих - съм абсолютен отличник и в правото , биотехнологията и в инженеро-техническите науки. И ако такива като мен минат на страната на разбойниците, то падението ще е пълно .

    На 26 години, още през 1988 г. започна поредното ни противо-поставяне на този брутален режим, направихме, което беше необходимо за тогава, но силите ни не бяха достатъчни и комунизмът бързо бе РЕСТАВРИРАН с Новата КОМУНИСТИЧЕСКА Конституция от 91 г. , с която заварените комунистически съдии и прокурори станаха вечни и несменяеми, неизбирами от народа и имунизирани срещу наказателни производства . После прокурори съдии станаха техните деца и така до безкрай .

    Тук не дават да се публикуват линкове, но чрез търсачката наречете сайта посвенет на последната ми в моя живот „тухлата“ : „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТ
  • 54 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "6666":

    Тук не дават да се публикуват линкове, но чрез търсачката наречете сайта посвенет на последната ми в моя живот „тухлата“ : „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ !“ 674 стр., формат A 4, четете и се наслаждавайте .
    Ако чрез контактната му форма си дадете е-поща, пращам трите й тома, в ПДФ безплатно на всички , които я искат .

    Коментиран от #68

  • 55 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "ТрампЛин":

    И за Брендо не си прав! Отказана е екстрадация от Украйна 2021/22 г., а не от Янукович...

    Коментиран от #59

  • 56 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Пак си в грешка , господин гост пишейки : "Хайде сега си вземи думите /задраскай написаното . Може и книгите си да изядеш... То май и на Австралия изпратихме един престъпник убиец, който тамошния съд освободи по живо, по здраво...

    Ама този убиец на свобода , предсрочно го пусна българският съд и той са замина за Австралия напълно свободен .Каква е тази злоба към истината .
  • 57 Хммм

    5 0 Отговор
    Трябва Калин Каменов , началникът на мвр да ст подаде оставката!! Не може престъпници да колят, а после да заплашват още хора през фейсбук! Акад. Денков трябва да го освободи за немарливост и да поеме временно поста в мвр докато намери подходящ човек!
  • 58 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Ти пишеш !Никой не го е "пуснал" Шийлдс, а е екстрадиран от българския съд не на "почивка", а да излежи остатъка от присъдата си в Англия! А там не го освобождават съдебни заседатели, а еднолично "демократично" министъра на правосъдието, като Указа му е утвърден от кралицата, щото е "демокрация"!

    Ами именно , не са го освободили съдебни заседатели, а еднолично е освободен не от тях . Ами нали така и Георги Първанов освободи върналите се от Либия нашите осъдени с дълго-годишни присъди медицински сестри , ама не ръмжиш срещу това . Всички държавни глави имат право да помилват .

    Коментиран от #61, #62, #63

  • 59 ТрампЛин

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    За Брендо ти отговориха подобаващо. Явно моето мнение е било точно толкоз предубедено, колкото и твоето.
  • 60 хммм

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Кмете Живко,":

    A самите агенции се контролират от един човек който се нарича областен управител и който е подал оставка... комунист на Радев. Не искал да се занимава повече с града.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Не, ти ръмжиш срещу правната ни система и по-горе дори даваш за "пример" Англия! Аз ти давам пример за обратното - безпринципност и липса на правосъдие точно от Английската правна система, а ти гузно пишеш "ама то и у нас същото..."! Явно и в Англия са "комунисти" според теб, нали!?

    Коментиран от #65

  • 63 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    И вземи прочети малко процесуалните закони. В районните и окръжни съдилища у нас също има съдебни заседатели! Недей да манипулираш хората, че "няма" такива в България!

    Коментиран от #64, #76

  • 64 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    Пак си в грешка . Така наречените съдебни заседатели у нас са в много ограничен брой случаи, а не по всички дела, при това изобщо не са 12 на брой, а двама, или трима при това изобщо не се избират случайно измежду всички граждани от района на съда, за по всяко едно дело, а са едни и същи, предварително избрани от общинските съвети от редовете на верните им партии, клети пенсионери, с пет годишен мандат и самите съдийки си избират кои от тях да привличат за едно дело , като на всички отгоре то редом с тях в гласуването на една присъда, съдийките гласуват наравно с съдебните заседатели, което изобщо не така в страните от белия свят . Не мислиш ли , че нахално от твоя страна да ми препоръчваш , кои закони да чета .
  • 65 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Пак си в грешка . Нито в Англия - Шийлд, нито в България медицинските сестри са помилвани от съдии , а от държавните глави, които имат това право и които държавни глави са извън правосъдните им системи .

    Коментиран от #67

  • 66 защита

    5 0 Отговор
    Охранителните фирми са башибозукът на МВР и прокуратурата. Издевателства, агресия, потъпкване на човешкото достойнство, третиране на всеки човек като престъпник, тормоз и какво ли още не, са ежедневие за тях. Няма контрол над охранителите. Излезли са извън човешки облик.
    Кой им позволи такива своеволия?! Кой ще ни пази от охранителите?!
  • 67 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #65 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Министърът на правосъдието на Великобритания е част от правосъдната им система. В България не е и няма право да освобождава затворници, както в "демократична" Англия, която не е комунистическа! Щом не ти харесва съдебен състав от 2-ма или 3-ма съдебни заседатели, а искаш 12 или..... 35 избирани на нам си къФ принцип, стани депутат, дай обосновани предложения за промени в законите, а не дрънкай тук безсмислици! Доколкото знам и в любимия ти САЩ във Върховния съд няма съдебни заседатели! Масово в САЩ има примери на неправомерно осъдени, гнили 20,30 години по затворите на стари години търсещи обезщетения за милиони... Щото им е "перфектна" съдебната сиктема!

    Коментиран от #71, #72, #73, #75

  • 68 Фройд

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    С интерес бих прочел вашите трудове . Хвърлих един поглед към препратката .

    Но съгласете се , Властта ще е толкова нагла , колкото са покорни масите.

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Иван4о

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мемфис":

    Има стар лаф: На съда всичко е ясно. Да влезе УБИТИЯТ! Но аз не разбрах пострадалата работи ли или учи, дали е искала да разведе бандита, който имал дете. Знам, че няма тъждество м/у закон и морал.
  • 71 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Ех, момче, момче , виждам , че има полза от караницата ти с мен . Но няма как да научиш от ряз, всичко това което аз съм го научил за 60 години и съм ви го дал всичко научено от мен наготово е лесно за разбиране от всеки „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО –ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ “, 674, стр., формат А4 .

    Ако ти ми беше дал на моите 18 години тази тухла, аз щях да смажа, в общо-национален мащаб с моите храбри съмишленици и с целия некомунистически народ тази брутална комунистическа система , а аз я смазах само в моята вечно Свободна община , която не е била и под турско робство .

    Ако не препатиш напълно и в цялост един цял, и ако нямаш и небходимите специални познания , няма как да създадеш целия алгоритъм за смяна на една изгнила система . Е, моя живот стигна за толко – да смажа тази система в една община, и след това да създам до 60 години, целия алгоритъм за унищожаването на тази криминални система и за създаването на една нова, свободна, Нарадо-Богу-угодна държава .

    След мен , вие продължайте с реализацията на този алгоримъм , след като вече е създаден .

    Ако стана депупат , като препоръчваш, ще съм само един такъв и няма да мога да прокарам реализирането на целия анти-бандитски алгоритъм . Това не е дело само за един човек, а е работа на целия народ, който трябва да бъде информиран и убеден да прегърне тази идея напълно и в цялост и едва след това, когато убедените в нея и желащи
  • 72 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Ако стана депупат , като препоръчваш, ще съм само един такъв и няма да мога да прокарам реализирането на целия анти-бандитски алгоритъм . Това не е дело само за един човек, а е работа на целия народ, който трябва да бъде информиран и убеден да прегърне тази идея напълно и в цялост и едва след това, когато убедените в нея и желащите станат решително мнозинство, тогава прави избори и конституционите и законодателните промени по този алгоритъм , иначе си обречен на провал .

    И като не съм депутат имам време и не завися от никой , имам възможност и време да пусна тази машина на самоход, което правя и в момента и в този сайт , а дали ще стане –Божа работа . По вероятно не , защото за успеха на делото зависи от наличието на най-малко 5 000 -6 000 алтриустични личности, които умишлено на полза роду да прецакат своя живот, правейки живота на останалите по-щастив и по-добър , а аз досега пове еот 200 - 300 такива в моя живот не съм срещнал , като Илия Минев, мен си самия , и още не много на брой такива като нас .

    Коментиран от #77

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Фройд":

    Така е госпожо,но борбата срещу вече извършената кражба на нашата власт от бандити и наглеци или срещу евентуалната й кражба не е едно-кратен акт, а една постоянна процедура , един постоянен граждански процес .
  • 75 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Ти казваш . "Масово в САЩ има примери на неправомерно осъдени, гнили 20,30 години по затворите на стари години търсещи обезщетения за милиони... Щото им е "перфектна" съдебната система ! "

    А ти как разбра , че са неправомерно осъдени, по редките случаи на отмяна на влезли в сила решения ли ?

    И, ако те сготви изпълнителната власт - милиционери или полицаите, които могат да манипулират доказателствата, спасението е трудно .

    Там , ако такива случаи са инциденти и много рядки , то у нас са масови ? Колко богати бандити у нас познаваш в затвора, щото в САЩ много на брой милионери гният по затворите .
  • 76 ТрампЛин

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    Като човек премазан от съдебната ни система, мога да кажа как се назначават у нас съдебните заседатели. Глухи и полу слепи пенсионери. Бих разказал малко повече, но не е тук мястото.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове