Last news in Fakti

3 Август, 2023 10:54 1 353 43

Денков: Реформи и инвестиции, които трябваше да са завършени до декември миналата година, са изпълнени само наполовина

  • николай денков-
  • реформи-
  • инвестиции-
  • миналата година-
  • наполовина

"Искам да разбия мита, който системно започна да се появява и да се пропагандира през последните седмици. Това е мита, че служебните кабинети работят безупречно, като противопоставяне на редовните правителства. Но във всеки кабинет има екипи и министри, които се справят добре, и такива, които не вършат толкова добра работа. Всеки трябва да бъде оценяван индивидуално”, подчерта премиерът

Денков: Реформи и инвестиции, които трябваше да са завършени до декември миналата година, са изпълнени само наполовина - 1
Снимка: БГНЕС

„За съжаление се сблъскахме с множество проблеми при подготовката на управленската програма. Проблеми – наследени от предишното правителство. Налагаше се от първия ден буквално да гасим пожари в повечето от министерствата. Това наложи да включим допълнителни дейности в управленската програма, а работата по тях отнема много време и енергия от страна на екипите на ведомствата". Това заяви премиерът Николай Денков по време на пресконференция, на която даде отчет за свършеното от кабинета през първите 60 дни от работата му, цитиран от Нова телевизия.

Изминаха почти 60 дни от сформирането на това редовно правителство. Обикновено един кабинет има 100 дни – период, в който да стартира нормално работа. Ние обаче нямахме това време, тъй като още в първия ден поискаха оставката ни от страна на една от парламентарно представените партии. Затова трябваше да стартираме максимално бързо работата във всички сектори и резултатите от тези ни действия вече са видими и ще стават все по-видими, допълни още Денков.

„Искам да разбия мита, който системно започна да се появява и да се пропагандира през последните седмици. Това е мита, че служебните кабинети работят безупречно, като противопоставяне на редовните правителства. Но във всеки кабинет има екипи и министри, които се справят добре, и такива, които не вършат толкова добра работа. Всеки трябва да бъде оценяван индивидуално”, подчерта премиерът. Той даде като пример за добре свършена работа служебният правосъден министър Крум Зарков, чийто екип е изготвил законопроекти, които са помогнали за успешния старт на законодателната програма на настоящото правителство.

Акад. Денков обясни и грешките, допуснати от служебния кабинет при изготвянето на Бюджет 2023. „Една от тях е раздутият дефицит от 6,4 процента, в който има завишени разходи и занижени проходи. По плана за възстановяване и устойчивост има забавяне. Реформи и инвестиции, които трябваше да са завършени до декември миналата година, са изпълнени само наполовина. В момента ние сме в риск тези средства от второто плащане, да не могат да бъдат получени до края на 2023 г. Трябва да наваксаме с това изоставане. Говорим за 1,4 милиарда лева. Ако успеем да наваксаме с пропуските – тези пари ще се влеят в бюджета”, уточни Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка, уууууууууууу

    43 15 Отговор
    Долу фашисткото правителство!
    Уууууууууууу

    Коментиран от #4, #10

  • 2 оня с коня

    38 11 Отговор
    а ти чехльо,кажи ти какво направи!!! НИЩО!!!
  • 3 Да бе , да. ! 😜

    34 13 Отговор
    Спокойно можеш да хулиш служебните правителства ! Теб никой не те познава . Хората дори не са на ясно банкянския тарикат ли представляваш , или канадския ментърджии . Като си тръгнеш , никой няма да те намери , че да ти подири сметка . А ти вече доста се омазваш . Особено с антируски подскоци !

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    27 10 Отговор
    В бюджета на Кокорчо приходите са завишени за да влезе в 3 процента дефицит.
  • 6 Мда

    14 30 Отговор
    Браво, продължавайте да работите! Това, че опозицията плюе, значи, че правителството върши работа. Радеф ще ни вкара в още по-голяма криза и дългове, а друг кабинет няма как да има при тези съотношения на изборите.

    Коментиран от #38

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 кокорчо

    34 9 Отговор
    АМИ ТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СА ЗАВЪРШЕНИ ОТ ВАШЕТО ПРЕДИШНО ПРАВИТЕЛСТВО БЕ ДЕЛКОВ СКРИИ СЕ НЯКЪДЕ С ТЕЗИ ЛЪЖИ
  • 9 Марионетки ,оставка!

    33 9 Отговор
    Продажници,ще бъдете съдени за измяна!

    Коментиран от #37

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кой ги е назначил

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Решетников":

    и кой носи отговорността за тях - знаех . А за този коя партия ще обвиниш ?
  • 12 Жеков

    19 9 Отговор
    Какво става с Шенген бе самохвалко? И тоя като Гълъб лети в четвърто измерение. Бавномислещ алкохолик, самонаправил се академик! ПОЗОРИЩЕ!
  • 13 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    17 5 Отговор
    Хайде, ако прявите нещо за облекчаване на и без друго тежкия живот на българите, правете, ако ли не можете и не ставате - махайте се. Събрани от "кол и въже" и само си гледат техните далавери, какво да чакаме от такива? Народът е на предела на търпението си, и, ако не се вземат "в ръце", ще им се стъжни през септември. Идва зима, високи цени, високи сметки, а нефелно правителство. Какво правим тогава?
  • 14 Хахаха, добре че

    14 3 Отговор
    дойе Денков са оправи държавата
  • 15 Имаме

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Решетников":

    нова щатна таблица.Ротационен министър-председател! Да живее либералсодомията!
  • 16 дедо

    16 8 Отговор
    Абе, чичо, нали и ти се пръкна за първи път пред публиката като член на служебен кабинет. Гьонсурат!
  • 17 Бегай бе

    15 8 Отговор
    Шушумиго
  • 18 Тези проблеми

    12 5 Отговор
    да не са от служебното правителство. Всичко е дело на ГЕРБ и предишното управление на ПП. Сега се мъчат да изкарат някой друг виновен. Не става този и правителството му.
  • 19 Путлерския фатмак

    9 14 Отговор
    Прикривайки се зад пилона довършва България.
  • 20 Вирус

    6 3 Отговор
    Джаф джаф хахаха
  • 21 Шопендар

    14 4 Отговор
    Българските управници обичат да говорят в минало време и в бъдеще време,но в сегашно си индексират само заплатите инищоне вършат
  • 22 Правителство

    5 5 Отговор
    От ротативки
  • 23 ХА ХА ХА

    13 4 Отговор
    АМИ ДОВЪРШИ ГИ БЕ СТИГА РЕВА КАТО БОЙКО 10Г.ОРЕШАРСКИ МУ БЕШЕ ВИНОВЕН СЕГА НА ТЕБ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КАКВО ЧАКАТЕ БАЧТЕ ДО СКЪСВАНЕ ДА ОТРАВЯТЕ ДЪРЖАВАТА
  • 24 ГОРСКИ

    13 5 Отговор
    Ох боже и този е прост като Борисов та няма ли кадърни хора да пооправят нещата във тази държава!!!!!!!!
  • 25 0000000

    11 3 Отговор
    И сега вие ще оправите всичко.Добре че беше временното правителство че ни измъкна от кризата.Не е честно всичко да си преписвате.Народа не е глух и сляп по- малко лъжете че да ви повярва.
  • 26 Жица

    11 3 Отговор
    До онзи ден говореха , че работата на служебните правителства е да организират изборите. Сега пък те виновни за несвършената работа на редовните такива. Служебното правителство работи без парламент и е с ограничени правомощия. Скъсай си дипломата академика , не се оправдавай.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Доктор

    11 3 Отговор
    Продажен хлъзгав боклук, ти не беше ли част от тези служебни правителства. Беше в първото правителство на Борисов и от тогава до сега си непрекъснато във власта, старозагорски цървул.
  • 31 Ама тука верно пълно с гамени!

    2 10 Отговор
    Заради несъбиране на данъци от приятелски на Румбата фирми и от престъпна некадърност служебното правителство не представи редовен бюджет, след което представи такъв с дефицит от 6,5% със завишени разходи и занижени приходи. В същото време сега в бюджета приходите са с 2,7 милиарда лева повече при 3 процента дефицит, по думите на Денков. МФ е поело ангажимент да събере 2 милиарда лева повече, които иначе щяха да изчезнат от хазната, каза още той.
    Забавяне има и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), отчете Денков. Той посочи, че не само че няма искане за второ пращане, но страната е в риск парите да не дойдат тази година. Трябва да се навакса с изоставането, за да се избегне това - става дума за 1,4 милиарда лева, които трябва да влязат в бюджета,
  • 32 Същото важи и за гълъба но дончо

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Георги Илиев Митев":

    Изкукуригали старци и " девойки " , които са си разтворили краката . Това сте вие другари управляващи . Постовете , които заемате са ви дадени не , за да се оплаквате , кой какъв е бил или кой колко " деца на социализма " е наплодил . Вие сте на тези постове , за да работят институциите и да се запази държавността и благосъстоянието на обикновените хора в Република България .
  • 33 Министерски съвет да предостави на

    2 7 Отговор
    прокурора престъпленията на служебните правителства и на съд!
  • 34 Същото важи и за гълъба на дончо

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Георги Илиев Митев":

    Изкукуригали старци и " девойки " , които са си разтворили краката . Това сте вие другари управляващи . Постовете , които заемате са ви дадени не , за да се оплаквате , кой какъв е бил или кой колко " деца на социализма " е наплодил . Вие сте на тези постове , за да работят институциите и да се запази държавността и благосъстоянието на обикновените хора в Република България .
  • 35 Бурофф

    9 2 Отговор
    Започна се. Сега медите, ще ни облъчват колко калпаво е било предното /служебното/ правителство...и така до новите избори. После същото за вашето правителство, Денков. Сменете канала. Този сериал сме го гледали.
  • 36 Нов Световен Ред

    7 2 Отговор
    Анулиране Конвенция Монтрьо, бази Ч. море. Цифрово евро и цифров концлагер. Глобална война! Махане на паметници, след 3-ти, следва 24 май - въвеждане на Латиница. Унищожаване на националните държави. Трансхуманизъм - Технобиологичен Примат. Инволюция на обслужвощият персонал, който не трябва да мисли, а да убива "некоректните". Глобално световно Правителство, един език, една история, една религия - липса на такава, НСР и редуциране на населението. Ролята на "местните орки" е да служат на Саурон, който ще ги унищожи, когато постигне целта си. Въпросът е не кога 6 милиарда ще бъдем унищожени, а как? Дано господарите са по-милостиви, да не се мъчим с болезнени щамове.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бацун Банкянски

    3 1 Отговор
    Така, така, браво Денков, аз 12 години се оправдавах с предишното правителство и 80% ми вярваха, сега са дори повече.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Радев е подлец и крадец

    2 5 Отговор
    Радев, ти си предател и ПОЗОР!

    "Булгаргаз" ще плаща на "Боташ" по 300 млн. лв. на година независимо дали ползва газ
    Булгаргаз" не получава достъп до турската преносна мрежа, а само право да разтоварва танкери на конкретно посочен терминал и да получи същото количество природен газ на границата си, в точка Странджа/Малкочлар.
    За тази "услуга" държавната компания се ангажира да плати 3.8 млрд. лв. само за такси на "Боташ" за периода на споразумението, което е за 13 години, независимо дали внася газ или не. Не е ясно как е определена тази цена.
    За разлика от "Булгаргаз", турската "Боташ" получава пълен достъп до българския газов пазар и преносна мрежа, като дори ще има право да доставя на крайни клиенти, като може да измести изцяло "Булгаргаз".
    Компанияте ще заплати на българската страна само 138 млн. евро (14 пъти по-малко) за целия 13-годишен период, като не е ясно как се формира и тази цена.
    При прекратяване на споразумението "Боташ" има право на неустойка, равна на пълния размер на дължимите такси за целия оставащ срок, или 3.8 млрд. лв. към момента. "Булгаргаз" няма право на неустойки.
  • 42 бягай бе

    3 1 Отговор
    смешен сапунджия дребен....
  • 43 Абе

    2 0 Отговор
    Минчо, кога стана калайджия, кога ти почерне г.. о. Все едно слушам Баце.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол