6 Август, 2023 20:08 3 889 70

Прокурор Невена Зартова: Не знам какво е законовото основание да ми бъде искана оставката

  • невена зартова-
  • прокурор-
  • правосъдие

Зартова каза, че нито Законът за съдебната власт, нито който е да е друг закон ѝ дават право да нарежда на прокурор от Софийската районна прокуратура извършването на каквито и да е действия по дело, наблюдавано от този прокурор

Прокурор Невена Зартова: Не знам какво е законовото основание да ми бъде искана оставката - 1
Снимка: БГНЕС

Не знам какво е законовото основание да ми бъде поискана оставката, каза за БТА административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. Тя обясни, че до момента не е разговаряла с изпълняващия функцията главен прокурор Борислав Сарафов, но ако има дисциплинарно или друго законово нарушение, е готова да подаде оставката си.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов е поискал оставката на административния ръководител на Софийската районна прокуратура заради „сериозни пропуски в организацията на работа, довели до тежки последици“. С голямо възмущение приех докладваните ми от Софийска градска прокуратура обстоятелства по досъдебното производство, водено за двойното убийство край село Лозен, в хода на което е установено, че същото лице е извършител на още едно умишлено убийство, случило се през миналата година, досъдебното производство за което е водено по чл.122 от НК /за причиняване на смърт по непредпазливост/ в Софийска районна прокуратура, посочва и.ф. главен прокурор. В контекста на гореизложеното и поради допуснатите очевидни пропуски в организацията на работата в СРП, в т.ч. неглижиране и подценяване на разследването на смъртта на млада жена, настъпила на 06.04.2022 г. вследствие на умишлени насилствени действия и грубите грешки, както при установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация на престъпното деяние, очаквам оставката на Невена Зартова, заявява Сарафов.

Зартова каза, че нито Законът за съдебната власт, нито който е да е друг закон ѝ дават право да нарежда на прокурор от Софийската районна прокуратура извършването на каквито и да е действия по дело, наблюдавано от този прокурор. В такъв случай можех да бъде обвинена, че упражнявам административно влияние като ръководител, коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАха

    80 8 Отговор
    Давай си оставката и не се обяснявай 🖕

    Коментиран от #54

  • 2 Сталин

    98 6 Отговор
    Ма патко,вие сте най наглите и корумпирани в съдебната система,от вас е източника на криминална и корупционна активност в България,вие сте съучастници в убийства и грабежи ,всеки от вас е виновен до доказване на противното
  • 3 хммм

    42 6 Отговор
    Такова няма!!! Плъхчето Борислав Сарафов не е квалифициран да упражнява професия адвокат, ха моли прокурор!
  • 4 Дуньо простия

    82 5 Отговор
    Като и гледам джуките, по минава за инстаграм инфлуенсър.
  • 5 Хахаха

    63 6 Отговор
    Тя не знаела. Държи се като пръцнал в маршрутка.
  • 6 Авжия

    43 4 Отговор
    На тая като и гледам наглата з1рла, бих и теглил една деветка да не се мъчи повече
  • 7 Добре

    71 2 Отговор
    посъветвана от баща ѝ , бивш шеф на търговския отдел на Върховния касационен съд ! Друга тема , че е сложена на поста без конкурс ! Предложена от Гешев !

    Коментиран от #68

  • 8 Гост

    57 3 Отговор
    Ама е надула джуката иначе. Срамота
  • 9 Наглосг

    66 5 Отговор
    Пуснала убиеца на свобода преди година, вчера взел още два живота.
  • 10 ИВАН

    37 8 Отговор
    Не може да настане справедливост докато една опорочена система дърпа конците навсякъде - искаме евроценности - ето ги ... убийства, корупция, кражби - за милиони няма закони ...
  • 11 Бай Ставри

    58 3 Отговор
    Директно в пандиза, виновна е за двата отнети живота от убиеца който не е вкарала в затвора.
  • 12 мен ме интересува

    67 2 Отговор
    Чия дъщеря е. Тази от джУкондите на каскета ли е. Имам чувството, че има повече джуки отколкото мозък.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 обективен

    55 1 Отговор
    Не оставка , а оесена трябва да си !! Десетки бандити си покрила срещу много пари !! Защо КПКОМПИ се прави на умряла лисица и не разследва от къде има са хотелите в Гърция !!
  • 15 Голям зор

    20 1 Отговор
    Има лица който са виновни за последното убийство,има причина да е на свобода.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бегам с двеста

    37 2 Отговор
    Мой познат лежи в затвора четири годишна присъда, затова че е дал на друг да кара неговата кола с която е блъснат и убит пешеходец. Той е бил на предната седалка до шофьора, не се е качил да шофира след алкохолен запой. Ония си признава, че е блъснал човек но после се отказва от показанията си. И на двамата присъди , защото нямали яснота кой е шофирал. И така четири години за предоставяне на превозно средство на друг употребил алкохол. Как е, а? Това го има само на територията, с кинти в ръка. А убийците си трепят наред необезпокоявани.

    Коментиран от #44, #53

  • 19 Обаче

    41 0 Отговор
    Надули са се джуките й от притеснение.

    Коментиран от #40

  • 20 Шенген

    47 1 Отговор
    Къде и да се пипне при тия все мирише. После Холандия и Австрия ни били виновни за Шенген. А хората ни говорят първо за върховенство на закона.
  • 21 Българин

    27 3 Отговор
    Оставка
  • 22 Джендър

    25 1 Отговор
    Тава на снимката е МаааЖ с МкарИИии
  • 23 Всички

    32 1 Отговор
    Се имат за богоизбрани и че могат да правят каквото си искат
  • 24 Кукувиица

    39 1 Отговор
    Тая жена може ли да обясни за какво може да носи отговорност. Къде си слага подписа и като не може да се намесва, няма ли задължението да попита защо няма движение дадено дело, кой носи отговорност. За това ли взима заплата, да стои там и да не се намесва в нищо.
  • 25 Много се активира ей

    23 1 Отговор
    Ако наблюдаващия прокурор е " сбъркал" квалификацията на деянието , отговорността е лична би следвало той да си понесе последствията Вижда се вихрушка в прокуратурата,докато от съда си държат съдиите и мълчат.Съдебния състав не е длъжен да приема становищата на прокуратурата ,нито безусловно експертизата с оглед много по широки правомощия и вътрешно убеждение.Но при тях там оставки ,а се разчита бурята да отмине , държат се като синджир марка и чакат всички пороци от издадени присъди да отидат при прокурорите.Е не!
  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Помак":

    Здравей Приятна Вечер и Успешна Седмица господин Поми

    Коментиран от #31

  • 27 По друг повод

    24 1 Отговор
    Като видя хубава жена, пък било и на средна възраст със силикон в устните и изкуствени скули, тату, дупчени работи, и ме хваща яд. Не знам кой е пластичният хирург на дамата, ама е грозно. Аман, млади момичета минали през 50 процедури, за псевдо "хубост". Един съвет, дразнят косми, миризма от тялото, неприкрити бричове, целулит.
    А най - ме дразни широкотазова дама с тесни рамене да носи тесни панталони и фанелки, грозно е. Научете се уважаеми жени да бъдете дами. Носете шапки, шалове, дълги рокли, чадърчета срещу слънце, бъдете загадъчни и умни. После, що мъжете бягат, един боб не могат да сготвят.... ще приемат Конвенции.

    Коментиран от #55

  • 28 декра

    19 1 Отговор
    А бе каква оставка аз съм назначена от мутрата и съм мисирката му не може всичко да разследваме точно парите са малко
  • 29 Буквоядец

    20 1 Отговор
    И.Ф. Главен прокурор прилича на Гешев, който носеше бонбони.
    По неговата логика и той е виновен, защото така е устроена прокуратурата. Да иска наказание за наблюдаващия прокурор! Ако някой му е дал грешни указания,да си носи отговорност. В случая тандема разследващ полицай и наблюдаващ прокурор не са си свършили работата, съгласно НПК.
  • 30 АМАH OT ИДИOTИ

    25 0 Отговор
    ОТ ГОДИНИ ПИША И ГОВОРЯ . НО КОГАТО КАЗВАШ НЕЩО КОЕТО Е ИСТИНА, ТИ ЗАТВАРЯТ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ. ПРИ ПРОФЕСИИ КОИТО ИЗИСКВАТ БЕЗПРИСТРАСТНОСТ КАТО МАГИСТРАТИ, СЛУЖИТЕЛИ В МВР, СЛУЖБИТЕ, НЯМА МЯСТО ЗА ПУTAPAHИ.

    Коментиран от #34

  • 31 Помак

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ,Благодаря ! ...Радвам се да Ва видя тук господин Грат Козлодуй...отдавна не сме се виждали ...в държавата стават страни неща...България е като кораб бес капитан...наблизо има скали...лека вечер господине !

    Коментиран от #39, #46

  • 32 Наглост

    13 0 Отговор
    По съществото на действията им не може да се бъркаш, ама по въпроса , че нищо не правят, че забавят действията по разследването и нищо-неправенето им - може .
  • 33 По друг повод

    15 2 Отговор
    А най - ме дразни лятото, младо хубаво момиче, с тежък турски парфюм рано сутрин. Научете се бре момичета да ухаете на вятър, на нежен морски бриз. А до вечерта този тежък турски парфюм съчетан с пот, убива всичко мъжко. И пак, когато имате голям таз с тесни рамене, не носете впити дрехи, ГРОЗНО Е. Хубава жена на снимкана, а я направили на.... И носете високо защитни кожата кремове. Има мно ефективни и евтини за спортисти слънцезащитни продукти.

    Коментиран от #56

  • 34 Това е най-малкото

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "АМАH OT ИДИOTИ":

    Триенето на постовете и изключването от социалните мрежа е най-малкото . Започват икономически и съдебно-прокурорски терор и репресии на пишещите за престъпления на властващите , да смазването на пишещите разкритията .

    Коментиран от #37

  • 35 Б.М.Б.

    23 1 Отговор
    Щом шефката на Софийската районна прокуратура няма права да върне едно дело поради явни пропуски, за какво е тази длъжност? Какво точно върши тя, каква отговорност носи за парите които взима (а те са много)? Сега като се поразровят малко журналистите в сметките й как ще изкопчат разни "мръсни ризи".
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Втвнт

    19 1 Отговор
    Прокурор Зурлева прилича на мутро борците от едно време уеееее
  • 39 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Помак":

    Подобно
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 еМ Ай Би

    5 0 Отговор
    Светлината на Зарта ... угаснА.
  • 42 Магарето 🐴

    14 2 Отговор
    Всичко трябва да се измете във всяка една институция, всичко наново и ново - трябва ни нова пречистена държава без един остатък от тая злокобна 33 годишна тиня и смрад.
  • 43 Агата Кристи

    17 0 Отговор
    Да ме извини тази на снимката, - бюрото на Околовръстното ли и е....?
  • 44 патето Яки

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бегам с двеста":

    щом има убит в затвора, това е справедливото не се оплаквай
  • 45 патето Яки

    13 1 Отговор
    търтей, трябва дисциплинарно уволнение за бездействието
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Разбира се

    13 4 Отговор
    Хора като Зартова, Кошлуков и Волгин никога не подават доброволно оставка. Чакат шут в задните части.

    Коментиран от #66

  • 48 Мадуро

    14 0 Отговор
    Госпожата да не е близначка на онази от МВР, която се помъчи да прикрие убиеца от бул. "Черни връх" ?
    Нищо лично...
    Приличат си по джуките ...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Колло

    14 2 Отговор
    Това зверилище само заради физиомутра трябва да бъде уволнено, бе!
  • 51 Истински

    12 1 Отговор
    Тази снимка от събиране или парад на драг-куинс ли е?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ккк

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бегам с двеста":

    След като е предоставил на пиян да шофира автомобила му, и то докато е бил вътре, значи трябва да почерпи, с малко се е отървал.
  • 54 отговор

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАха":

    Само дори заради това,че си си наромпала устните, като първа мутреса!
  • 55 мнение

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "По друг повод":

    Много сте прав/а/. Все се ч,дя, огледало нямат ли в къщи.
  • 56 Очила

    18 1 Отговор

    До коментар #33 от "По друг повод":

    Аз пък да Ви препоръчам спешно добър очен лекар и корекция на зрението. Този крокодил на снимката "хубава жена"⁉️ То си е по рождение грозно, а оказва се и нагло.
  • 57 Иван

    10 0 Отговор
    Ти не си за оставка трябва да та дадат на поръчка да видим тогава кон боб яде ли направихте наказателния кодекс бащения
  • 58 Луд

    6 0 Отговор
    Това "нещо" отпред на снимката може да ти докара заекване, а другото "нещо", отзад в ляво, направо причинява диабет дистанционно!
  • 59 Стъки

    6 0 Отговор
    И тя нещо се е объркала ... ще изгърми с 200, като Гешо :D
  • 60 хммм

    2 1 Отговор
    Такова няма!!! Плъхчето Борислав Сарафов не е квалифициран да упражнява професия адвокат, ха моли прокурор!
  • 61 Ама Невенче

    5 0 Отговор
    Не знам законовото основание, но моралното си го бива, ..а то е по-важно !
  • 62 Само,че

    2 0 Отговор
    Има и по добра автентична снимка на шефката на районна прокуратура по горе,но заради това ,че някои се увлякоха по грешен ъгъл и уляхте говори,че не е важен правния казус,а физическия.С такива разсейки от същественото,кой крив кой прав, е няма да стане.
  • 63 Да,обаче

    1 0 Отговор
    Сарафов изглеждаше по умерен като заместник, но откакто стана временен гранд направо избива комплекси ,ще се потроши от престараване.Докато Гешев беше проблема на олигарсите ,машината ежедневно удряше по него и прокуратурата ,без съда, но само за интересите на едрите,без никакъв интерес за промени в НК,въпреки ежедневната престъпност и въпреки много становища и от съда и прокуратурата за промени,а откакто го няма и няма срещу кого да врякат,лъсна ,че държавата е в криза и правораздаването също,защото то е следствие от държавната политика като цяло
  • 64 АУУУУУ

    7 1 Отговор
    ДЖУКОНДАТА НЕ ИСКА ДА ПУСНЕ КОКАЛА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 65 анонимен

    0 1 Отговор
    Краткия коментар на исканата оставка и деветото джудже в атака
  • 66 Така е

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Разбира се":

    гледат от Сглобката !
  • 67 Руснаков

    3 1 Отговор
    Тя е безгрешна...абсурд да е допуснала грешка....
  • 68 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Добре":

    А Сарафов от кой е сложен?

    Коментиран от #69

  • 69 живее и дърпа

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Пешо":

    КОНЦИТЕ на куклите и УШИТЕ НА НЕКУКЛИТЕ ОТ НЕГОВИЯ ЗАЛИВ РОСЕНЕЦ....
  • 70 Безграничната

    2 0 Отговор
    Ти безочливост
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове