Last news in Fakti

10 Август, 2023 06:11 3 181 28

Дикме: Да сложат дрегер в парламента!

  • мехмед дикме-
  • парламент-
  • правителство

Българският избирател е станал прекалено търпелив, смята бившият земеделски министър

Дикме: Да сложат дрегер в парламента! - 1
Снимка: БГНЕС

Със сигурност коалицията се ползва с подкрепата на три политически формации и партии, ДПС има много съществена роля, защото без нейните гласове не може да стане реформата в съдебната система, промените в Конституцията, не може да бъде избран новият ВСС, който има задачата да избере нов главен прокурор. Това заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

"Неслучайно Делян Пеевски е човекът, който дирижира, неговата тежест в парламента и парламентарната група е по-голяма, отколкото на самия председател. Той излиза извън рамките на ДПС, вече говори и на "Демократична България", и на "Продължаваме промяната". Смятам, че те пък се вслушват в него. Явно, че зависимостта им в бъдещето управление от ДПС и Пеевски е доста голяма. Иначе не бих проумял как някой от друга политическа партия ще ти се кара и ти ще слушаш, и ще изпълняваш неговите нареждания", допълни Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него ПП-ДБ са изпаднали под натиск от една страна от ГЕРБ, а от друга - от ДПС.

"Това е политическа формация, която отричаше тези партии. А сега виждаме, че е влюбена в тези две формации и не може да съществува без тях. Остава усещането, че тези хора, които бяха застанали на митингите, са излъгали обществото и избирателите, че няма да правят коалиция. Не виждам по някакъв начин те да опонират и да не са щастливи от управлението", коментира бившият министър.

Той е на мнение, че "Продължаваме промяната" в момента обира най-големите негативи от управлението.

Попитан дали партията няма да бъде наказана заради връзката си с ГЕРБ и ДПС, Дикме отговори: "Убеден съм, че избирателите ще накажат "Продължаваме продължаваме" на местните избори и в никакъв случай да не си мисли, че София е спечелена в настоящия момент. Това, което аз имам като информация, е, че ПП-ДБ не могат да намерят стойностни хора за местна власт, за да бъдат издигнати за кмет."

Мехмед Дикме е категоричен, че местните избори са истината в изборния процес.

"Ако некадърността на политиците се крие зад политическа формация, то тук изборите са мажоритарни. Хората познават кандидатите пряко, те познават и хората в Пловдив, и в Крумовград, и в Рудозем. Така че картината не е много розова за тях. Може да се окаже така, че ГЕРБ и ДПС да използват като моментно положение тройната коалиция и пролетта да се отиде на предсрочни избори, и тогава те да бъдат спечелени именно от ГЕРБ и ДПС, и партия, която е патерица", добави той.

И препоръча на входа на Народното събрание да бъдат монтирани дрегери: "Всеки народен представител трябва да бъде подложен, защо шофьорите да бъдат подложени, а те не? Съмнявам се, че има хора, които не са достатъчно адекватни в парламента и така хора, употребили наркотици и алкохол, взимат решения и закони, касаещи цялото население. Да бъде напълно забранено внасянето на алкохол в парламента, както и продажбата на алкохол в парламентарния бюфет."

Дикме не скри, че е скептичен, че ще има промени в Конституцията.

По думите му българският избирател е станал прекалено търпелив.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да направят

    26 6 Отговор
    ревизия на тоя мултимилионер !
  • 2 не само

    49 1 Отговор
    дрегери но и полиграф.

    Коментиран от #26

  • 3 Хах

    40 2 Отговор
    Недей,че ще го превъртят!
  • 4 Ауу

    9 5 Отговор
    Искам да ви покажа гърдите ми,но тук не мога...
  • 5 Аве

    49 5 Отговор
    това НС е най-гнусната коалиция от много време насам!

    Коментиран от #9

  • 6 Тоя

    36 3 Отговор
    Пич ще го запомня в едно интервю как каза ,че Европа ни третират като прасета.Къде има заминало месо ,пращайте го в България.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боруна Лом

    31 10 Отговор
    ВЕЖДИТО Е МНОГО ПРАВ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Еха

    41 0 Отговор
    Ако можеше да сложат лъжомер, е тогава щеше да е много интересно.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да не намекваш Дикме,

    26 0 Отговор
    Че Веждито си е сръбнал!? Да се постави дрегер и който е снощен, да си пуска неплатен!😁😁😁
  • 13 ИМЕННО...!

    33 1 Отговор

    До коментар #10 от "Еха":

    Ако сложат ,,Лъжомер" на входа на НС,то тогава техният Данчо-Ментата,ще превърти уреда...
  • 14 машала ашколсун аферим

    29 1 Отговор
    браво на човека много истина казва но само едно не разбирам как така тези боклуци обещали да не се коалират с герб и дъпъсъ не са си излъгали избирателите (според медиите) но когато слави обеща и не се коалира с никой излезе големия лъжец ?!?!? и освен платените медии народа защо е толкова заблуден та да играе по свирката на медиите???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тити

    15 0 Отговор
    Не дрегер аавтомт и да стрелят по тях
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Агата Кристи

    25 0 Отговор
    Не само дрегир, а и тъпомер !!!
  • 19 Анонимен

    22 0 Отговор
    А защо да не правят и проверки за наркотици!? В Европарламента преди време бяха проверили в тоалетните - резултатите бяха поразяващи! Какво ли ще е в нашия парламент?!

    Коментиран от #21

  • 20 Анонимен

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "Именно":

    Той е само табела или по-точно телефонна слушалка! Виж кой е в сянката зад широкия гръб на голямото момче станало собственик на пристанище преди да навърши дори и годините на Христос?!
  • 21 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Те някои от нашите избраници бездруго се държат като Астерикс дето паднал още като дете в котела с "вълшебната отвара" и жреца повече не му давал да пие от нея?!
  • 22 Ясно е

    17 0 Отговор
    ПП и ДБ са минало и повече парламент няма да помиришат.

    Коментиран от #23

  • 23 Жалко за ...

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ясно е":

    ...чаровната усмивка и перчем на Джон Траволта...
    (да уточня за задръстеняците - това е ирония ...)...!
  • 24 ЧОЧО

    3 3 Отговор
    Дикме ли си пън ли си!Що се правиш на гръмнат,незнаеш ли,че парите са водещи.А мамин Дилянчо държи ключа за сейфа.
  • 25 Тежестта и обемът на пеефски

    8 0 Отговор
    Дрегер, тест за кристали и други субстанции и най-вече, дигитален тъпомер.
  • 26 Зоопарк

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "не само":

    Не само дрегер и полиграф, и психиатри да сложат, че май, май ... аха ... !
  • 27 ХХХХ

    0 0 Отговор
    Те богатите са много по луди от бедняка. Нали ги виждаме, свинари, депутати и дикмето. Беше с дпс, беше с герб, на Пампорово хотели бол имал. Беше дал на една добра туркиня в ония години календарче с надписа на герб. Кой ви го даде, Дикме, а още не бяха в управлението, може би е било около 2007,верно ли е дикме, жената се е обесила от хубаво, туркинята, а бе много добра и честна. Всеки гледа да краде, кой с инжекции за наддаване на животни кой от народа горе да краде и всеки е в играта нечестен човек, а честните всеки ги отблъсква, и с право, от рях полза нямат, но от Фикме, Сергей джебелията издига стени, тия братчеди на Дикме, строят Нова България, кво му трябва. Ела да се убедите какви скъпи коли пътуват чужди софийски смолянски с каравани лодки към Дикме края. А българите са старци самотници и ще умрат по старческите домове, а те дикме кво, те си имат деца в бг и по света и не си оставят старите хора, голямо уважение, внуци и правнуци идват при баба на 70 краварка, и коли скъпи в града и къщи в балкана, кво ми трябва герб дпс и др партии. Те се бирят за тях си. Отдолу дикме вашите са много богати и не вили, а замъци, светят, както навремето срещу бг къщи гърците светеха по живково през 80те. И като пуснат помашките песни целият град оглушават. Пусни тихо, не на всеки му е здравословно и с тия ваши песни, тъоанпета пукате. Кво ревете по живково най сладки служби, сега пак от балкана слязохте. Аман заман от всички медии и депутати бивли и настоящи. Живее
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове