Last news in Fakti

10 Август, 2023 20:12 5 000 25

Смениха директора на АЕЦ „Козлодуй“?

  • директор-
  • аец казладуй-
  • валентин николов

Бордът на директорите на централата е взел решение, с което се освобождава Георги Кирков от поста. На негово място за директор на централата е избран Валентин Николов

Смениха директора на АЕЦ „Козлодуй“? - 1

Рокада в ръководството на АЕЦ "Козлодуй". Бордът на директорите на централата е взел решение, с което се освобождава Георги Кирков от поста. На негово място за директор на централата е избран Валентин Николов.

Николов потвърди пред "24 часа" назначението си, но уточни, че се чакат да измине тридневният срок за да бъде вписан в Търговския регистър, който изтича във вторник. Така че очаква решението да е в сила от сряда.

Валентин Николов, бивш депутат от ГЕРБ, бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов и бивш шеф на атомната централа.

Той и до момента е бил член на съвета на директорите, затова не е необходимо решение на БЕХ, но е имало решение на собственика за назначаването му за шеф.

И все още сегашният шеф Георги Кирков оцеля година на поста си, той беше назначен през август миналата година, когато беше освободен пък Наско Михов. Кирков остава в борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    7 60 Отговор
    Еми ще го сменят този Радеви агент феодален русофил 🤫
  • 2 Сфсфсфсфсфсг

    81 3 Отговор
    Герб никога не е напускала власта. Отново си наместват човечета с ярката подкрепа на ПП, ДБ и ДПС. Идват избори.
  • 3 Калпазанин

    68 2 Отговор
    Ами сигурно щото иска руско гориво, затова. Или не е съгласен да ни затворят и писледния блок и да приказва че е лъжи като например че е стар опасен и тн. Можем само да гадаем
  • 4 Име

    49 4 Отговор
    Сменяйте,сменяйте.
    Пак ще падне някой руски метеорит в близост до АЕЦ -а
  • 5 Боруна Лом

    48 1 Отговор
    Е. ГАТИ! ЯВНО ВСИЧКО ВЪРВИ КЪМ. ...НАНеКЪДЕ
  • 6 Галя от посолството

    39 2 Отговор
    Веднага да го смените!
    Чакайте още имена!
  • 7 Да ама не

    49 1 Отговор
    ГЕРБ калинки!!!
  • 8 Да, бе

    45 1 Отговор
    Пак тръгна бизнеса с радиоактивните банички... В банда герп въображение е забранена дейност и непосилна...
  • 9 Северозапад

    78 1 Отговор
    Когато беше директор по времето на герп тоя бок.лук изтегли целия оперативен резерв на АЕЦ-а (170 млн лева), който потъна неизвестно къде. И се наложи следващият директор да изтегли заем, за да може да плати заплатите на работниците - за пръв път в историята на АЕЦ.а. И само за две седмици назначи повече от 50 софийски калинки, за които купи специален автобус да ги кара всеки петък до София и в понеделник - обратно. Прост баничар - и ако можеше да се дава оценка за некадърност - щеше да получи 6++ най-малко!
  • 10 Сменете и...

    39 3 Отговор
    Шефовете и на НЕК.По-големи некадърници надали са управлявали досега.Ще унищожат най-стратегическата фирма в България.
  • 11 Е това се казва

    29 1 Отговор
    Продължаваме промяната. Стани да седна. Бай Ахмед ги издига всички нови политици и после ги хвърля на бунището. Една и съща схема ни въртят
  • 12 Другарки и другари

    38 0 Отговор
    Бог да пази България от послушковци.
  • 13 ежко

    29 1 Отговор
    Даааа......след известно време ГЕРБ ще рават, че има чистка и се правят политически назначения.Тогава нека си спомнят за този случай.
  • 14 байгън

    22 1 Отговор
    Тоя сикаджииски герберас най става за шеф на АЕЦ Вальо гл----а договориха се с подмяната-мошеници
  • 15 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    Баници за всички ще има от сърце,пляскайте ръчички аз съм поредната калинка некадърна ама от Тиква назначена.
  • 16 Бумеранг

    26 0 Отговор
    Той е изпробван и удобен
  • 17 Недоумяващ

    30 0 Отговор
    Ами това е Промяната, която Продължава 13 год с Баце и Шиши.....и ФилософаХидроинженер Сокол. Очакваме продължение......
  • 18 Този на снимката

    18 0 Отговор
    е вреден за България, скрит ватник
  • 19 гост

    24 0 Отговор
    Нищо лично, просто бизнес.

    ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС си разделят баницата.
  • 20 Киро Шприцо

    27 2 Отговор
    Посолството каза да закриеме Козлодуй. Шефа Боко е съгласен.
  • 21 Смех бате

    27 1 Отговор
    Разносвач на банички без каквото и да било техническо образование, дори средно такова - шеф на Атомна централа по партийна линия. Това го има само в Територията.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ахааа

    6 0 Отговор
    докато не падне главата на тиквата все така ще е
  • 24 за пореден път

    4 0 Отговор
    един тотално неадекватен е назначен за шеф на АЕЦ-а. Абсурдността на предишното му управление бе възнаградена с натурален фолклор, някак си вярвайки, че подобно недоразумение няма да се повтори. Да, ама не - който е удобен, си е удобен - да живее ПОСОЛСТВОТО - уредиха фалиралите Уестингхаус не само на теория, но и на практика.
    Отново, някой вреден за безопасността на централата идва на власт. Дали България ще е следващата държава със сериозна авария?!
  • 25 дядото

    4 0 Отговор
    на всяка нова власт първата задача е да смени всичко по веригата.кадърността и опита са без значение.важното е да уредят на хранилката верните си политически партизани,основния критерии е вярност къ лидера и партията на власт. затова се оказва,че за българия дъно няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове