Last news in Fakti

16 Август, 2023 07:28 2 486 98

Политолог: Като млад човек този паметник (на Съветската армия) всъщност не го свързвам с абсолютно нищо

  • паметник-
  • местни избори

Това е по-скоро тема, която замаскира проблемите, които има местната политика и София, отколкото да представя реално погледнато някакво разрешение , смята Атанас Радев

Политолог:  Като млад човек този паметник (на Съветската армия) всъщност не го свързвам с абсолютно нищо - 1

Ако трябва да говоря в качеството си на млад човек, бих казал, че тази дискусия по-скоро не ми е толкова понятна и толкова тема, която да е във фокуса на вниманието на един млад човек. Такова мнение изрази в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" политологът Атанас Радев във връзка с темата за преместването на Паметника на Съветската армия. В качеството си на политолог обаче, той изтъкна, че това е тема, която в рамките на местната предизборна кампания, се опитва чрез този "вододел" да обърне внимание на едно ценностно измерение.

"Защото има всъщност три измерения, едното е историческият контекст, за който съответно и единият от кандидатите изразява своето мнение, другият е ценностният и следващият, третият компонент, е всъщност градоустройственият компонент за визията за това конкретно пространство и за големината съответно на този паметник. През тези няколко месеца виждаме, че това е тема, която се превръща по-скоро като един тумор в общественото мнение, който периодично някой започва да го възпалява, да го побутва с една пръчка, с един скалпел, да го възпалява, да може да инициира някаква енергия около него, за да може да се възбужда някаква част от електората. И в случая това по-скоро е по отношение на битката, така да я наречем, за София, тъй като сме в този наратив и си говорим за това кой ще победи, кой ще бие другия кандидат", каза още той.

Според Атанас Радев това е по-скоро тема, която замаскира проблемите, които има местната политика и проблемите, които всъщност има София, отколкото да представя реално погледнато някакво разрешение на този въпрос по същество.

"Предвид геополитическата ситуация и войната в Украйна, и това да се говори изключително много за руското влияние, за различните… съответно си спомняте с изгонването съответно на N на брой руски дипломати и т.н., това са поредица от актове, с които българските управляващи се опитват съответно да покажат своето доверие и своята ориентация по отношение на нашите западни партньори, съответно да повишим нашия авторитет и както се казва - нашите европейски партньори да ни имат необходимото доверие, ако можем през тези актове всъщност да го постигнем. Но според мен тук се задава един много по-голям въпрос, който е точно затова ценностно ниво, за което си говорим – че всъщност имаме една криза на идентичността, която се опитваме чрез премахването на тези паметници и т.н. да повдигнем, но всъщност си мисля, че нещата не се случват по този начин, защото в тази ситуация ние не търсим общото, не търсим консенсусните неща, които са базови и постигнати във времето. Ние периодично повдигаме теми, които да разделят обществото допълнително, и това се вижда и в рамките на предизборната кампания, която е на местно ниво ситуирана в София, през Паметника на Съветската армия, и която ще се опита да се пренесе и в останалите градове, макар че според мен това няма да се получи, защото в по-малките населени места това не е такъв сериозен и голям проблем, колкото е за София", каза Радев.

"За мен като млад човек, реално погледнато, аз този паметник всъщност не го свързвам с абсолютно нищо, защото съм човек, който не е живял през предишния период. От гледна точка на историческото ми образование - имам съответно понятие, но мисълта ми е, че нямам абсолютно никаква свързаност с този паметник", категоричен бе политологът.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И младите

    26 116 Отговор
    хора трябва да познават историята и да имат мнение ! Паметникът трябва по най - бърз начин да изчезне ! При това липсва проекта и документацията му , което означава , че е незаконен !

    Коментиран от #8, #72, #85

  • 4 Е то такива като тебе

    116 7 Отговор
    и България не я свързвате с нищо.
  • 5 Абг

    123 7 Отговор
    Като млад човек сигурно и паметникът на Васил Левски не го свързват с нищо.
  • 6 млад шорош

    111 6 Отговор
    Ами нали за това са памтниците бе умник , за да ни свързват с "нещото" и да ни напомнят .
  • 7 Хахах

    99 4 Отговор
    Е как да го свързваш с нещо.Така наречените млади хора са толкова осакатени от към образование,че не знаят ключови неща от нашата история.За морални ценности няма даже да споменавам,че са готови и майка си да продадат за малко по-добър живот,а това за повече от тях е хубав телефон.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Баш софиянец

    64 9 Отговор
    Стига с тоя паметник бе, стига вече! Дайте да си решаваме належащите проблеми, вместо да се заниманаве с камъни. Айде прекратете с тоя паметник!
  • 10 като няма акъл

    83 5 Отговор
    Демокрацията докара младите до условните рефлекси . Папа , ака , наня.....
  • 11 Псевдоним

    61 0 Отговор
    За този историята започва на 10.11.1989 г., преди това нищо не се е случвало. Комунизмът си отиде, да живее комунизмът.
  • 12 Пешо

    68 4 Отговор
    Това няма и да го чета. "Като млад човек този паметник (на Съветската армия) всъщност не го свързвам с абсолютно нищо" защото е кух и невъзпитан. Каква е идеята на ПАМЕТниците. Да напомнят на паметта на обществото. Идва от думата памет. Тоя като е млад и не му говори.... фа се беше поинтересувал какво е това нещо там и защо е сложено кой , и т.н. това е част от историята. Повечето паметници за свързани с отминали събития и личностти. На младите нищо няма да им говорят, ако не се интересуват!!!! Трябва ли да се махнат всичките паметници ?!!! И да се сложат паметници, които им говорят.... паметник на ай фон, бмв и чалга?!
    И тоя сега се опитва да формира "обществено" мнение у младите... които да к..и лейки до някаква степен и ще си кажат и аз съм млад не ми говори нищо... не ми пука. Това не е мнение , а манипулация. Жалки продажници са управляващите!!!!!

    Коментиран от #68, #94

  • 13 плюс минус

    70 2 Отговор
    Като млад човек първо научи историята.
    Животът не започва от теб.
  • 14 Ице

    42 5 Отговор
    То улиците дупкарници, всичко пълна скръб, някакъв си паметник бил проблемът. Дреме ми. И да е там и да не е там все ли е тая. Като се махне от там и ще цъфне София.

    Коментиран от #82

  • 15 Аре нема нужда

    63 2 Отговор
    Безродие и простотия.Това са децата на прехода.Имаше анкета сред тях,кой е Васил Левски ? Повечето се хилеха,като молоумни и отговаряха,че е футболен отбор !?!
  • 16 Толкова млад

    47 2 Отговор
    а вече glупав.
  • 17 За протокола

    46 4 Отговор
    Днешното време е безидейно и с много изкривена ценностна система. Едно време имаше идеи, за които умираха хора, имаше вяра в нещо, за което хората живееха и се бореха, имаше дух и пълнота.
    Днес е празно, безидейно. Ценностната система е мутирала и деградирала.
    И младите са жертва на това време. По-лошото е, че се чувстват комфортно в този материален свят и не правят дори опити да се издигнат над него.
    Затова и такива хора, като този политолог, макар и да са образовани и съвсем не глупави, не могат да претендират, че са всестранно развити личности и са до голяма степен осакатени и неспособни да видят и оценяват живота в неговата цялост и многообразност. Затова и техните мнения са някак си неадекватни.

    Коментиран от #69, #74

  • 18 Къса памет

    38 3 Отговор
    Бе то убуу, ама най-често, даже в 90% от случаите, точно на такива млади хора - експерти, политици, мисири, които плювате по паметника се оказва, че точно вашите родители са строили паметника. Точно вашите родители, баби и дядовци са марширували под паметника по време на манифестациите. Точно те са се клели във вярна служба на предния режим. И изведнъж младите, женерейшън некст, забравяте какво е било и искате да го махате. Ааа, неее, шъ мъ извинявате. Паметника не е само за историческото събитие, паметника е и да помним кой го е построил, кой се е клел във него, за да се издигне служебно. Кой е марширувал под него. Кой е пишел хвалебствия за него
  • 19 Рекс

    26 2 Отговор
    Разбирайте го, всички млади хора не обвързват паметника с нищо, щом го казва политолог, а и го дават по телевизията, която трябва да се следва.
  • 20 Някой, който си спомня

    43 8 Отговор
    Това е паметникът на героите, които са освободили България и цяла Европа от фашизма. Освен това, ако не беше Съветската армия, щяхме да граничим на юг със Стара планина. Чудя се, що за хора могат да интервюират такива като този Атанас Радев?...

    Коментиран от #23, #33

  • 21 ....

    8 34 Отговор
    Русофилите се активизираха, на ид иота не се харесва истината
  • 22 Човек

    11 35 Отговор
    Млад, стар, няма значение. Живееш в 21 век със свободен достъп до информация и си длъжен да се ограмотиш за да знаеш какво символизира този паметник. Накратко - той е символ на подчинението на България на Руската Империя, която инсталира у нас марионетно правителство и престъпен комунистически режим, който изби и изгони най-умните и способни българи и сложи прът в колелата на прогреса ни. Този паметник е символ на геноцид, подменена история, национализация и колективизация, три фалита на държавата, неефективна икономика, изнасяне на богатствата ни в чужбина, фасадна демокрацията и безброй други мъки, от които страдаме до днес. Този паметник е символ на най-голямата трагедия в модерната ни история. Той е символ на нашата наведена глава пред злото.

    Коментиран от #63

  • 23 11111

    11 30 Отговор

    До коментар #20 от "Някой, който си спомня":

    Интересно, защо не искат отстраняването на МОЧА, при положение, че съветската армия, в продължение на 2 години, е окупирала и избила над 30 000 мирни български граждани?

    Коментиран от #44

  • 24 Хе хе

    34 5 Отговор
    Младите евроатлантици не свързват доста неща в живота. Те днес се покланят на джендърство, тревичката, интереса си, ПАРИЧКИТЕ и т.н. Миналото е нищо. Ако не искаме нещо да се върне, трябва да помним, иначе... ще строят други паметници на глупостта. А колко проблеми имаме...

    Коментиран от #32

  • 25 Готин американец или просто Киро

    31 6 Отговор
    Не виждате ли че е платен ... от Посолството да ни оскверняват паметта на предците ни ! Продажен койот

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ком

    28 4 Отговор
    В Киев на паметника "Родина майка" вместо герба. на СССР (победител във войната срещу нациска Германия) поставиха синвола на бандеровци (тризъбеца). За бандеровци историята говори че са сътрудничил активно с. Хитлер. За България и по-точно София е от огромно "значение" да покажат че са неразделна част от коалицията на бандеровци.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 В44

    5 24 Отговор
    Паметник на ченетата, памп. ерсите и родоотстъпниците !
  • 31 Орлин

    28 2 Отговор
    Че с какво сме им задължени на тези “партньори“ за да ги уверяваме в нашата лоялност и да си плюем на историята заради гях ? Освеен , че ни разпохъсаха държавата с Берлинския договор , а сегашните времена купиха политиците и ни направиха колония друго не са направили . Лоялност могат да чакат само от продажниците в парламента .
  • 32 Така е

    23 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хе хе":

    Като не са ходили в казарма какво искаш?
  • 33 Сър Пичук

    5 12 Отговор

    До коментар #20 от "Някой, който си спомня":

    В войната за освобождаване на Европа от фашизма и нацизма ние сме дали над 30 000 жертви.
    Къде е техният паметник?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Сър Пичук - Оригинал

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сър Пичук":

    Напъни се малко да си измислиш собствен ник.
    Или просто се опитваш да компрометираш и дискредитираш коментарите ми. Не става, защото си много далеч от нивото ми.
  • 39 А дали е така,

    23 2 Отговор
    При толкова проблеми в общините и в цялата държава, те ни занимават и делят пак! А тези всички дето искат да бутат да ги питам нещо? Знаете ли че такива паметници има във Виена, Берлин,Лайпциг и т.н. Като си изтривате историята, не я променяте! Вземете посадени по едно дърво, а не бутайте паметници.
  • 40 Шапшал

    17 3 Отговор
    Абе то и тоя политолог е едно голямо нищо така че не ни занимавайте с мнението му
  • 41 Асен Посолството

    22 2 Отговор
    Добре че беше Англия да снабдява османлиите с оръжия ..че иначе трудно щяхме да се освободим ...Аман от платени родоотстъпници...аре бегайте в посолството да ви галят по послушните картинки...паляци
  • 42 Един там

    15 4 Отговор
    Младо олигофренче..
  • 43 А хората го свързват с

    5 18 Отговор
    руСССкото робство, 45 години мизерия, затриване на българското, празни магазини, избито цяло поколение интелектуалци и можещи хора.

    Коментиран от #92

  • 44 Скрий се

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "11111":

    Ще падна от смях! Че то има ли толкова мирни българи
  • 45 Гост

    22 4 Отговор
    Атанасе, ти, като всеки млад човек, си жертва на лошото средно образование. Ако беше внимавал в час по история, щеше да има с какво да свържеш паметника на Съветската армия. Сигурно и за Крумовите закони не си чувал, нито пък има с какво да свържеш 681 година.

    Коментиран от #46

  • 46 Точно по история

    5 24 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    3 поколения ги лъгаха лъгаха лъгаха за руСССия. Добре че САЩ бутнаха СССеРе

    Коментиран от #49

  • 47 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    21 3 Отговор
    ЛАЛЧО ДА СИ ЧУВАЛ ЗА ИСТОРИЯ АМА ВИЕ ВЕЧЕ НЕ УЧИТЕ НИЩО ДАЖЕ И НА УЧИЛИЩЕ НЕ ХОДИТЕ АЗ ЗА ИСТОРИЯ ПИТАМ
  • 48 ТИГЪР

    25 5 Отговор
    Кой е тоя пиклио? И какъв е?

    Предполагам, че през мизерния си живот не е свършил работа за 2 стотинки...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 М О Ч А родоотстъпник

    5 11 Отговор
    Другари, Путин нази гледа! Нека спамим форумите с недопечени опорки от нашите китайски смартфони в американския интернет! В перьод!
  • 52 681

    18 5 Отговор
    Този на снимката е невестул с хомобандитски поглед и лек блясък на педофилия в очите. Пропуснал е уроците по история.
  • 53 Останаха ли в България истински мъже,

    17 4 Отговор
    все такива меки китки показват? До кога ще търпим да се гаврят с нас? Запада умишлено ни внедрява такива, искат да ни затрият като нация!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ганев

    20 3 Отговор
    КАТО МЛАД ЕВРОАТЛАНТИК ЗА МЕН БАЩА МИ .....НИЩО НЕ ЗНАЧИ

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Факт

    14 2 Отговор
    Те затова са паметниците - да запълват "празните пространства" в съзнанието на индивидите! ... па били те и политолози ...
  • 58 Соловьов Младши

    2 12 Отговор

    До коментар #55 от "ганев":

    Като млад Руски Джендър ,на мен баща ми каза да дружа с момченца.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гост 89

    6 3 Отговор
    Ами и аз като млад човек, онова турско "робство" не го свързвам с нищо!!!
  • 61 Бравос

    13 1 Отговор
    Атанасчо като млад евроатлантик и Левски и Ботев не ги свързва с нищо, за разлика от Кончита Вурст и Емили тротинетката:)
  • 62 ха ха ха аха ха

    2 7 Отговор
    А трябва. Този паметник е символ на режим обявен за престъпен, но престъпници няма.

    Коментиран от #78

  • 63 инфо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Човек":

    ...и какво от това?
  • 64 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    Къде е фермата за такива Тръкнати, че нещо не ми е ясно! Политолог ми било, а не му е Ясно какво е Паметникът на Съветската Армия! Добре е. ЗАКРИВАЙ ТЕРИТОРИЯТА, ТО СЕ ВИДЕ.
  • 65 Кака ти

    0 8 Отговор
    Аз пък не разбирам защо чуждите войни трябва да се свързват с нашите градоустройствени планове и даже да ги определят.

    Коментиран от #75

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 браво

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    до коментар 12: Възхищавам се от това как си подреждате мислите, изразени писмено... Каквото и да обяснавате няма да Ви разберат някой!

    Коментиран от #86

  • 69 факти

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    БРАВО! Чета коментарите, а не статията!!!!!!!!!!!!!!!! Написаното от вас, изразява истината!
  • 70 Тъп та дрънка

    16 1 Отговор
    Ми за кво са ти музеите, историческите находки, историята. Не си живял през предишните периоди.

    За тва такива като тоя, като видят гей парад и си мислвт, че трябва да ставаш джендър..
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 що ви брига

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "И младите":

    Марш при Бакърджиев
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 0па

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    Ценности?
    Само да ви разкажа за едно пътуване в Полша. Всички знаем колко)(приятелски) са взаимоотношенията между Полша и Русия. Жертви, войни и постоянно напрежение. Та пътуваме в Полша и какво виждам, мономент на руски танк Т-34 при това се вижда че е добре поддържан. Няма на драскания няма напръскания боя. Та и какво друго виждам в същият район. Строежи на фабрики, къщи и пътища и едно индустриално обновление И никой не се интересува от руският танк! Е имам много въпроси към (вашите ценности) но ще си ги спестя. Само един. Ще си дадете ли цялата заплата за премахване на паметника?Хората живеят в настоящето и помнят Историята. А ние?

    Коментиран от #90

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Алооо

    10 0 Отговор
    Аз пък като те видя, те свързвам с Джендърите.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 шопендар

    13 1 Отговор
    МЛАДИ ХОРА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ,ЗА ТЯХ ИСТОРИЯТА Е ТОВА КОЕТО ГЛЕДАТ НА ТЕЛЕФОНИТЕ.ПАМЕТНИЦИ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИМА ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА,ЗА ДА НАПОМНЯТ НА ПОКОЛЕНИЯТА ЧЕ-СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ ИЗНЕСЕ ГЛАВНАТА ТЕЖЕСТ НА ВСВ,КАТО СПРЯ,И УНИЩОЖИ С ЦЕНАТА НА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ,ФАШИСТКАТА ЧУМА КОЯТО БЕШЕ ПОРОБИЛА ЕВРОПА.АКО НЕ ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ,СВЕТЪТ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ МНОГО ПО РАЗЛИЧЕН.А СЕГАНЯКАКВИ ХОРА СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕНАПИШАТ ИСТОРИЯТА,КАТО ОТ 30 ГОДИНИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ,КОЕТО СЕ ОКАЗА НЕ ТОЛКОВА ТРУДНО.

    Коментиран от #83

  • 80 Алфа херинга

    2 7 Отговор
    Вие май не разбрахте, какво ви казва човекът. Той обясни, че е наясно от историческа гледна точка за какво е паметникът, но като човек който не е живял през този период, не поражда никакви чувства или емоция в него. И че цялата тази шумотевица около него е единствено с цел набиране на електорат.
  • 81 Еми

    6 0 Отговор
    Еми и аз Перперикон не го свързвам с нищо, дай сега да го събориме и да направиме една худава грдинка с тоалетни...
  • 82 Бай Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ице":

    Ице така е!
    Взривиха мавзолея и какво от това? Нищо е се промени - останахме си пак най-бедните европейци! И сега като съборят паметника пак ще е същото! А проблемът всъщност е във всички управляващи, което значи че тях трябва да събаряме!
    То май в държавата само паметниците останаха несъборени. Всичко друго е сринато. 33-години СТИГА!
  • 83 Диамантената ръка

    1 3 Отговор

    До коментар #79 от "шопендар":

    Мда, комунистическата чума победила фашистката чума. А комунистическата чума у нас няма побеждаване...
  • 84 Бай Митко

    6 0 Отговор
    Ох, Божкеее тоя малкия и той политолог. Тоя дето няма и 25 и нищо не знае от Бг историята ще ми казва колко лошо е било преди 34-години.
  • 85 Бинго

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "И младите":

    Изчезвай при Евгений Бакърджиев!
  • 86 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "браво":

    Мисля, че съм се изразил добре. Кратки изречения. Структурирани, но с правописни грешки признавам, но от бързина и дебели пръсти. АКо не ме разбират, жалко. Много хора не разбират, а уж говорим на един език. Това мисля е "функционалната неграмотност". четат пишат... но какъв смисъл се предава с това говорене и писане.... не става ясно.
  • 87 Млад политолог ;-(

    7 0 Отговор
    Вие, България също не я свързвате с нищо!! Глобализма е единственото с което сте свързани!
  • 88 ТРАДИЦИИТЕ

    2 3 Отговор
    Са патерица за неспособните!
  • 89 Джендърската работа

    4 2 Отговор
    нали я знаеш. Паметници не ти трябват.
  • 90 За протокола

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "0па":

    Коментарът ми е за това, че в днешно време няма идеи и идеологии, които да завладеят хората, за това, че днес властва материализма и технокрацията, че хората са консуматорски настроени и че много малко хора от младите поколения знае нещо съществено за фашизма, нацизма, холокоста, комунизма, тоталитаризма и т.н. Затова и те не могат да осъзнаят значението и символизма на един такъв паметник. От друга страна такива хора са лесна маса за манипулации в една или друга посока. Защо се е стигнало до тук е тема за друг, голям разговор.
    Относно личното ми мнение. Аз не искам разрушаване на паметника, а само неговото преместване, Имаме много исторически личности, които заслужават да бъдат увековечени с паметници на такова централно място, а ако става въпрос за войната срещу фашизма, .там може да има паметник на тези, повече от 30 000 български войници, загинали по бойните полета в Сърбия и Унгария..
    И да, бих си дал заплатата за едно такова мероприятие.

    Коментиран от #93

  • 91 ПП гей

    6 0 Отговор
    нОРМАЛНО Е, КАТО МЪЖЕТЕ ВЕЧЕ ХОДЯТ НА ВИСОКИ ТОКЧЕТА ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ МЪЖКИ НЕЩА КАТО ВОИНАТА ИДР. СКОРО ЩЕ ЗАБРАВИ МАЙКА СИ И БАЩА СИ. РОДИТЕЛ 1 И РОДИТЕЛ 2.... АМА КОЙ ГО Е РОДИЛ ЗА НЕГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ...
  • 92 Коко

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "А хората го свързват с":

    Гладни хора нямаше! Тия вицове за магазините ги разправяй на тези в 5-ти клас!
  • 93 Коко

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "За протокола":

    И след толкова много приказки предлагаш МОЛ на неговото място да направим!?
  • 94 Феликс Дж

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Един студент отличник на г омнян минчев. И да е само той.................
  • 95 Българин

    4 0 Отговор
    Като млаф педал този иска повече прайдове и мъже с гърди! Историята на България му е чужда!
  • 96 грубиян

    3 0 Отговор
    Като му чета глупостите на този се убеждавам, че всеки с голяма уста и малко мозък може да се пише политолог.
  • 97 сноу

    2 0 Отговор
    Тоя танас като нищо може да излезе внука на оня танас ,или брашчед на ристю...Сега примерно ристю помни от историята единственно колко пачки е препънал и няма никаква идея да си спомня името болшевишки..Танас обаче много добре помни историята, но се мъчи всячески да я забрави, че на козяк ще му сторнират гранта..Тоя малкия въпреки че се пъчи с някакво историческо познание явно е прочел от историята само първата страница..
  • 98 Галя от посолствоТО

    1 0 Отговор
    Днес всичко е на мода, включително да се хвалиш с това, че не четеш и отвъд модното ти сако , друго не те вълнува. Всичко е достъоно и пържено.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове