Last news in Fakti

21 Август, 2023 13:17 2 216 19

Людмил Рангелов: Показните разстрели се случват постоянно, мутренските години не са си отивали

  • людмил рангелов-
  • убийство-
  • алексей петров

Според ген. Тодор Коджейков този тип патрони са в свободна продажба

Людмил Рангелов: Показните разстрели се случват постоянно, мутренските години не са си отивали - 1

Заплахата към Алексей Петров стои от повече от 10 години, вероятно е бил приел, че е отминала и нещата са решени от само себе си, но очевидно не е така. Ако той някога е поел определен ангажимент пред голям криминален авторитет и не е изпълнил задълженията си, в този свят не се приемат извинения и не се връщат пари. Разследващите трябва да тръгнат от информацията, която са получили от него по време на първите два атентата. Вероятно е споделил откъде очаква тази атака. Не допускам, че ще се стигне до поръчителя, всичко е направено много професионално. Това каза за "Твоят ден" адвокат Людмил Рангелов.

По думите му едва ли ще се намери и гилза. "Показните разстрели се случват постоянно, мутренските години не са си отивали", посочи той.

Относно казуса "Дебора" адвокатът сподели, че не се знае по какви критерии съдебните медици в Пловдив са определили черепно-мозъчната травма като временна опасност за живота. "Необходимо е да се установи безсъзнание, за да се определи средна телесна повреда. Трябва да се установи дали има обезобразяване. Това са няколко средни телесни повреди, за които е предвидено наказание до шест години затвор", обясни Рангелов.

Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков смята, че при покушението срещу Петров охраната вероятно е била помолена да се отдалечи. "Това се случва, ако охраняваното лице иска да проведе разговор, да бъде сам. Тогава на охраната се налагат рестриктивни мерки, свързани с неговото спокойствие. Колкото и добре да се пази едно лице, ако не се спазват закономерностите в охранителната дейност, ще се получи пробойна. В службите работят големи професионалисти и не вярвам някой да е пропуснал информация, ако е имало такава", обясни той.

Според него хидрошоковите патрони са с кухи върхове и приемат формата на гъба при съприкосновение с тялото на човек. "Може да се купят във всеки един оръжеен магазин. Не са строго секретни патрони, направени в лаборатория. Когато влезе в тялото, се сплесква и намалява скоростта си, нанася сериозни поражения. Навиците на Петров са следени дълго време", заяви Коджейков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    23 0 Отговор
    мутренските години не са си отивали...Как да си отидат,като мутрите са на власт?!
  • 2 чекмеджанъ

    14 0 Отговор
    ма моля ти се, за какви мутри говориш ?
  • 3 Създателите

    16 0 Отговор
    им са живи , имат и наследници и са във всички институции и властта !
  • 4 Има ли нови попълнения?

    9 1 Отговор
    А хората чакат ,чакат благата вест ама ей на още нищо.
  • 5 зет като мед

    7 1 Отговор
    Дайте някакъФ адрес, имейл..., че ако знаете тъщата какво зло е!
  • 6 Тръпнат хората, пишат и питат, чакат?

    10 0 Отговор
    Предполагам много хора помнят при ареста в Банкя на Борисов как се пускаха фойерверки...
    Дали беше случайно съвпадение
  • 7 Питам:

    11 1 Отговор
    Къде е банкянския ТАЙГЪР със заешкото сърце ? Липсва неговата "експертна" оценка за.............пожарите в южна България ???
  • 8 верно си

    7 0 Отговор
    е , Маргините висяха с години по съдилища, Петров и той . Рекета вече е модерен , клубовете в студентски град са модерни , а милярдерите живеят в едно фалшиво спокойствие . Таки за малко и той да виси , но е в Дубай . Има 10-ина такива случая . Някои викат не ни интересуват батките , То в тях са милярдите , другите работят цял живот на заплата . От тв има инфо . Ще разкрият убиеца .
  • 9 Аааааа.....

    9 1 Отговор
    Тиквата се е оакъл до плешките и се крие като диверсант.
  • 10 Няма накъде повече да се пропада

    7 0 Отговор
    Разсипаха и разграбиха всичко и има доста заслужили къде чакат ред
    ама не си представям за най-личния какви празненства ще настъпят ако го сполази възмездието.
    Сигурно има и подготвили се мощно с питиета и фойерверки.
  • 11 Матей преображенски

    7 0 Отговор
    Цялата управленска система е така конструирана ,че не само толерира ,но е изградена и цялостно вписва в себе си мафията,при това положение всяка нормалност е изключена и всичко е наобратно,покрива изцяло определението за антинародно управление.Създава се илюзия,че властта е слаба и допуска този хаос и ентропия от безсилие и немощ,от липса на организация.Всъщност е тъкмо обратното,броя на стражарите е безумно увеличен,пълно е с частни милиции,и болярски дружини,всичко това е част от системата и тя е небивало устойчива,въпреки междуособните ежби и зверска делба на мегдан.И това е поради липсата на антифашистко движение,ляво-радикални партии и движения,които да организират политически стачки,протести и активно синдикално движение.
  • 12 Тома

    4 0 Отговор
    Добре че само мутрите се гърмят защото откраднаното е много и всеки иска да го претижава
  • 13 къро наби

    3 0 Отговор
    с поръчка ангелов . На Масларова сина с поръчка убийство . Явно метода е от нуждите . криминалистите разкриват . Наистина не са разбрали за удара на невидимия по трактора . Който е с прякор е застрашен . Особено като е Групировка . И в америка групировките са забранени . 1 милион за убийство . Организатори, убийци , Поръчител , всеки ден новини. Ако е имало организиране , защо не е имало още 10 и да не знаят , че другите организират . Отмъстиха му .
  • 14 Хмхмхм

    0 0 Отговор
    А ти на кой бос се кланяш?
  • 15 По конституция всеки роден в България

    3 0 Отговор
    Е български гражданин мутри е жаргон употребяван от червената номенклатура след 1990 нещо като бивши хора го използват понятието мутра
  • 16 Типичен русофилски

    1 2 Отговор
    пръъъъч! Всички предатели са мобилизирани, за да си заслужат рублите!
  • 17 ИНТЕЛЕКТ

    6 0 Отговор
    Тепърва ще се започнат много разстрели! В България има страшно много сметки да се изчистят, а и много откраднати пари!
  • 18 Не е така то

    4 0 Отговор
    Бяха спряли показни убийства ,не го извъртай сега.Не е имало за толкова кратко време такива чудо.Поне от 15 г,така че сега няма нищо случайно.
  • 19 Емо

    5 0 Отговор
    В България има една голяма мутра и това е държавата. Всички по-долу са мутрафончета и подражатели, но се отчитат, за да работят. Петров беше същия, пионка, тръгнала да демонстрира самостоялно мислене и воля. Затова и отнесе оловото
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове