Last news in Fakti

22 Август, 2023 23:08 1 591 5

Важните новини във ФАКТИ на 22.08.2023 г.

  • румен радев-
  • темида-
  • правителство-
  • дъжд-
  • владимир кисьов-
  • любомир стефанов-
  • андрей ковачев-
  • лозенец-
  • държавно ловно стопанство-
  • росенец-
  • издирване-
  • убийство-
  • марин сотиров-
  • алексей петров-
  • обвиняем-
  • горива

Има съдържателни разминавания в позицията на Румен Радев и управляващото мнозинство

Важните новини във ФАКТИ на 22.08.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Даниел Смилов: Румен Радев сглабя геополитически "троянски кон"

Русия и обвързаните с нея енергийни проекти са двата основни разлома между президента и управляващите, но има и трети - конституционната роля на президента в една парламентарна демокрация. Това мнение изказа пред БНР политологът Даниел Смилов, специалист по сравнително конституционно право, програмен директор на Центъра за либерални стратегии, доцент по теория на политиката в катедра "Политология" на СУ "Св. Климент Охридски".

Промените в НК в действие: Мъж е осъден да заплати стойността на колата, която шофирал пиян

Мъж е осъден да заплати стойността на автомобила, който е шофирал след употреба на алкохол. За това съобщават от Районната прокуратура (РП) в Плевен.

МС обеща: Пробите за алкохол и наркотици ще излизат до седмица

Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на шофьорите за алкохол и наркотици, за да може резултатите да излизат до една седмица. За целта вече са отделени средства, стана ясно на редовната междуведомствена среща за пътната безопасност, която се проведе при премиера акад. Николай Денков днес.

Пороен дъжд се изля над София

Пороен дъжд се изля изненадващо над столицата този следобед.

Владимир Кисьов: Как е възможно да имаме президент, който говори срещу държавата си?

Не може бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев и президентът Румен Радев да говорят срещу държавата си. Това заяви пред БНР Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ за членството на България в ЕС и бивш заместник-министър на външните работи.

Политолог: Румен Радев отдавна е прекрачил границата на търпимото

Истерията, която обхвана президента и кръговете около него, във връзка с датата на националния празник и отбраната и охраната на този фетиш за някои - Паметника на съветската армия (ПСА), се навързват в една гротескна кампания, която надали ще е успешна. Тези въпроси, както и темата за домашното насилие за повод партиите да не си почиват, а да работят усилено. Това коментира пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.

Андрей Ковачев: Безобразни са лъжите, че Сталин е имал положителна роля за България

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България, са крещяща наглост и безобразие. Това написа евродепутатът Андрей Ковачев в своя Фейсбук профил.

Кола падна в морето край Лозенец СНИМКИ

Лек автомобил падна в морето край Лозенец. Инцидентът е станал около 14:30 ч., в района на заведение край Рибарското пристанище, съобщиха от полицията.

Биха служител на Държавно ловно стопанство, заловил камион с иглолистни трупи без документи

Служител на Държавното ловно стопанство „Росица“ – Севлиево (ДЛС - Росица) е нападнат с удари в лицето по време на проверка на камион, превозващ иглолистни трупи. Това съобщи за БТА Венцислав Георгиев, експерт по връзки с обществеността в Северноцентралното държавно предприятие – Габрово (СЦДП - Габрово).

Георги Гвоздейков отива на „Росенец“, ще провери процеса по предаване на терминала за управление от държавата

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще посети в четвъртък пристанищен терминал „Росенец“, за да се запознае на място с процеса по предаване на терминала за управление от държавата. Това съобщиха от пресцентъра на министерството, цитирани от БТА.

25-годишна жена от Бургас е в неизвестност от 17 август, издирват я

Полицията в Бургас издирва 25-годишната Наталия Георгиева Маринова от бургаския ж.к. “Меден рудник”, съобщи БНТ.

Версията на майката на Веско Вълчинов: Убитият Кристиян Пеев му дължал 70 000 лева

До убийството на Кристиян Пеев, чието тяло беше разчленено в София, се е стигнало заради дълг не от 2000 лева, а от близо 70 000 лева.

Марин Сотиров: Какофония и саботаж - това е българският туризъм

Какофония и саботаж - това е българският туризъм. Отчитаме, че ние също имаме грешки, които могат да бъдат поправени, но истината е, че никой не ни помага. Държавата за пореден път е абдикирала от българския туризъм и го е оставила на самотек. Това каза за "Фокус" Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България (СБЗ) по повод това, че двете най-големи обединения в туризма - Алиансът на туристическата индустрия в България (АТИБ) и Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ) ще внесат съдебен иск срещу разпространилите информацията за замърсена вода и плажове по Южното Черноморие.

"Повод за това е наше решение е информация за качеството на водата по Южното Черноморие, изследвания, които никой не разбра как са направени и дали са спазени всички норми. Мина повече от седмица и не виждаме абсолютно никаква реакция от държавата. Да не говорим за реакция от Министерството на туризма", смята той.

Сотиров заяви, че още преди назначаването на Зарица Динкова за министър на туризма от Сдружението са се обявили против това тя да заеме този пост и никой не ги е послушал. "Вижда се вече, че наистина сме били прави. Човек без никаква експертиза и по никакъв начин не защитава бранша. Наложи се вместо държавата да се самосезира, това да го направим ние и да потърсим правата си", посочи той.

Зам.-председателят на СБЗ припомни, че още преди месец са поискали оставката на министър Динкова, но без очакване да я получат. "Тя каза в едно интервю, че било изтъркано да се искат оставки. Аз не мога да разбера как не се самооценява този човек - не само, че не помага, а вреди на туризма. Не би ли следвало сама да се подаде оставката?", попита Сотиров.

Запитан какъв е отливът на туристи по родното ни Черноморие вследствие на информациите, че е замърсено, зам.-председателят на организацията посочи:

"Летният сезон започна с новината, че има замърсяване на Черно море от района на Украйна и язовира "Нова Каховка", за радиация в морето". По думите му от уста на уста се е започнало да се разпространява фалшива информация въпреки данните, че морето ни е чисто, както показаха и пробите на Регионалните здравни инспекции. И по този начин летният сезон е пострадал.

Погребението на Алексей Петров ще е в четвъртък

Погребват Алексей Петров в четвъртък. Поклонението ще започне в 11.00 ч. в Православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“, съобщи Нова телевизия.

Обвиняемият за жестокото убийство на Кристиан Пеев в София не иска да излиза от ареста

Веско Вълчинов, обвиняем за жестокото убийство на Кристиан Пеев в София, е променил решението си и не иска към момента промяната на мярката си за неотклонение. Миналата седмица Софийски градски съд го задържа в ареста, припомни БТА.

Позната родна картинка: Горивата поскъпват в отпускарския сезон

В отпускарския август цените на бензина и дизела продължават да се покачват по бензиностанциите в страната, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    9 1 Отговор
    Американците няма да оставят България на мира и рано или късно ще опрят пистолет в главите им. Радев знае за това и иска да парира удара.
  • 2 Президентът

    8 1 Отговор
    Радев е единственият балансьор в безУмната въртележка, в която участват всички партии, партийки , коалиции и подобни, защитавайки само и единствено собствените си интереси , без да им пука за българския народ.
  • 3 Англофил

    3 0 Отговор
    Само безбожни американци си позволиха ядрена бомба и бомбандировка по Абатството „Монтекасино“
  • 4 Фридман

    4 1 Отговор
    Руската освободителна армия седя 3 години в България, а окупаторите от НАТО вече 20 години са окупирали България
  • 5 РАДЕВ ЯКО ДРЕНЯ УЗЕМИ

    1 1 Отговор
    ПЛЪХОВЕТЕ ОТ ГЕРБ , ПП И ДЪБЪ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол