Last news in Fakti

23 Август, 2023 17:21 1 826 16

Кметът на Бургас скочи на ВиК ремонтите

  • димитър николов-
  • кмет-
  • бургас-
  • вик ремонти

Квартали и ключови улици в община Бургас остават блокирани заради забавени дейности по големия проект за воден цикъл на града или некачествено възстановени участъци

Кметът на Бургас скочи на ВиК ремонтите - 1

Квартали и ключови улици в община Бургас остават блокирани заради забавени дейности по големия проект за воден цикъл на града или некачествено възстановени участъци след ВиК ремонти. Това коментира кметът на Бургас Димитър Николов по време на среща с новия изпълнителен директор на водоснабдителното дружество в Бургас Цветан Мирчев. Николов посочи, че има недоволство от граждани заради темпото, качеството на работа и възстановителните дейности на ВиК мрежата в кварталите "Долно Езерово" и "Лозово", както и на улиците "Фердинандова", "Индустриална", "Мария Луиза", "Шейново", "Сливница" и други ключови места в града.

Кметът заяви, че общината продължава да прави предписания на ВиК дружеството и техните изпълнители за некачествени ремонти и възстановявания и да им изпраща констатациите.

Забавянето на изпълнението на водния цикъл води до забавяне на така очакваните от гражданите на Бургас ремонти на пътната инфраструктура, а това води и до риска Община Бургас да загуби целеви средства от държавния бюджет, предвидени за ремонт на улици след приключването на ВиК проектите, заяви Николов.

Според изискването на финансовото министерство тези средства трябва да бъдат изразходвани до края на календарната година.

Кметът на Бургас заяви, че ръководството на ВиК е длъжно да информира гражданите за сроковете, да реагира на сигналите за некачествени ремонти и некачествено възстановяване на настилките. Той настоя пред новия директор да се направят срещи с хората, изразили недоволство от дейностите на дружеството и неговите изпълнители по водния цикъл, за да ги информират за мерките, които ще предприемат, сроковете на работа на фирмите и графика на проектите.

На срещата Николов постави и въпроси, свързани с липсата на действия на ВиК по отношение на решаване на проблемите на село Димчево, както и голямото забавяне в изграждането на водопровод в отсечката след сградата на КАТ.

Хората с право недоволстват. Крайно време е да приключите със започнатите проекти по водния цикъл, защото не можем да предприемем действия по благоустройство, а това поставя под риск и търпението на гражданите, и средствата, предвидени за това, повтори Николов. Той подчерта, че Бургас става заложник на забавени и некачествени ВиК ремонти.

Николов заяви, че ще продължава да препраща до ВиК всички подписки и жалби на гражданите, с настояване за предприемане на адекватни действия и отговори, които дружеството дължи на хората.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    12 6 Отговор
    Кмета на Бургас е пераз

    Коментиран от #8

  • 2 И да скача и да не скача

    20 2 Отговор
    само в България всичко се пука постоянно и една богата на вода територия мизерува.
  • 3 Ганьо

    21 1 Отговор
    Сегашните майстори ремонти не могат да правят, за качество не може и да мислим. Народа плаща за некадърността по линията във всички сфери...
  • 4 само да попитам

    17 1 Отговор
    от място ли скочи или от балкона?
  • 5 хммм

    13 1 Отговор
    Скача върху него си...
  • 6 Тома

    20 2 Отговор
    И този много успешно се прави на луд
  • 7 Тръба

    5 1 Отговор
    Скочил на 1 тръба ф100 и се наденал като агне
  • 8 станко

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Той по скоро е за Алкатраз
  • 9 ФБР

    4 5 Отговор
    Абе овце...Не разбрахте ли че не ви сменят тръби а.......Нещо скрито се прави.Може би се поставя нещо илииии.....Преценете!
  • 10 Дааа

    17 4 Отговор
    12 години беше орак с шефа на ВиК, сега скочи.... Аз ли одобрявам съгласовките, комисийте, надзор... крадоха заедно по европроекти, сега некачествени.... Ама той народа е виновен.
  • 11 Гост

    8 2 Отговор
    Тоя колко е хитър и как хитро и тарикатски краде
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДА бе ДА....

    4 0 Отговор
    Кмета скача и вика КОЙ не скача е червен СДС СДС СДС СДС УУУУУУУУУУУУ АААААА ЕЕЕЕЕ ИИИИИ Ъъъъъъъъъъ. Кмете КОЙ отговаря за ремонтите в БУРГАС, ми не са тиквите на село, щото не са узрели? Вие отговаряте? СДС СДС СДС Ъууууууууу...СДС СДС Седни Друг да Седне...ми седнахте, ха се оправяйте се...не скачайте! Идат избори?
  • 14 Калпазанин

    4 1 Отговор
    Ремонти върху ремонти, прахосвсне на вода а овцете да плащат приравнетилни сметки. И после ревем що имало режим. А ан кмета да му кажа че рибата се вмирисвсла от главата и това е за Бургас, за селата и. Малките градове няма да пишем и коментираме.В тсзи колония ще е така
  • 15 Дупничанин

    1 0 Отговор
    Мое ли да питам от коя партия е тоя „скачач“? Че имаше и един тулуп, дет „скочи“ на президента? (заглавие на статия в тоя сайт) Да не да имат нещо общо се чудя...
  • 16 гост

    1 0 Отговор
    Общината е виновна. Искаш да копаеш, депозираш сумата необходима за асфалтиране и вземаш разрешително от общината.
    Сега кой ще ги чака кога или дали ще асфалтират-ВиК може да обяви фалит и няма асфалтиране.
    Писма пращал-не ни трябват писатели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове