Last news in Fakti

25 Август, 2023 07:26 3 856 47

Прокуратурата засекрети делото "Дебора"

  • дебора-
  • нарязана-
  • макетно ножче-
  • георги николаев

Случаят, първоначално неглижиран от прокуратурата, изправи на нокти обществото с бруталността си, след като близките на жертвата се обърнаха към медиите, че Николаев е пуснат на свобода, а телесната повреда на Дебора - определена като "лека"

Прокуратурата засекрети делото "Дебора" - 1

Районната прокуратура в Стара Загора отказа да отговаря на всякакви въпроси, свързани с делото срещу Георги Николаев за обезобразяването на 18-годишната Дебора.

В съобщението на прокуратурата от понеделник беше обявено, че са готови резултатите от тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, но без да се разкриват никакви подробности какво е показало това изследване. Затова "Сега" изпрати въпроси до районната прокурорка Таня Димитрова, която е и говорител на институцията. Питанията бяха какво е изследвано с тази експертиза и какви са изводите от нея, дали се чакат резултати и от други експертизи? Ако да - какви експертизи, на какво, и има ли прогнозен срок за приключването им. Също така беше попитано дали предстоят други процесуално-следствени действия, преди разследването да бъде прието за приключено от прокуратурата. След три дни размисъл, вчера, дойде и отговорът, подписан от Димитрова: "На основание чл. 198 от НПК наблюдаващият прокурор не разрешава разгласяване на информация от разследването".

Още в понеделник сайтът "За истината" съобщи, че въпросната ДНК експертизата не е открила биологичен материал от Дебора, включително и кръв, по дрехите на обвиняемия. Намереният на мястото на престъплението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Николаев, сочи още публикацията, цитирайки свои анонимни източници. До момента Районната прокуратура не е опровергала тези твърдения.

В началото на седмицата Районната прокуратура в Стара Загора обедини двете разследвания, водени срещу 26-годишния мъж. Беше съобщено, че до обединяването на делата се е стигнало, след като прокурорите анализирали събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителния разпит на пострадала, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от адвоката на Дебора, заключенията по комплексната петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична.

Прокуратурата подробно информира за резултата от медицинската експертиза, но не разкри какво е показала ДНК експертизата.

"За истината" цитира съдебни лекари, че не винаги по всяко петно от кръв може да се направи ДНК експертиза. Причината е, че трябва да бъдат намерени клетки с ядро.

Прокуратурата съобщи вчера, че Николаев ще има три обвинения по обединеното дело - принуда, закана с убийство и две средни телесни повреди, причинени с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Очакваше се новите обвинения да бъдат предявени до края на тази седмица.

Случаят, първоначално неглижиран от прокуратурата, изправи на нокти обществото с бруталността си, след като близките на жертвата се обърнаха към медиите, че Николаев е пуснат на свобода, а телесната повреда на Дебора - определена като "лека". Случаят предизвика спешни промени в закона за домашното насилие и Наказателния кодекс, а заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев беше разжалван.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темидец

    82 3 Отговор
    Всяка свинщина,която магистратите искат да заметат,се засекретява.
  • 2 дядото

    62 3 Отговор
    в тази прогнила държава всичко е засекретено-от имената на нарушителите и престъпниците и техните наказания,през договорите за внос и износ и паричните потоци,до всичко от гениалните стъпки от вътрешната и външната политика.затова и състоянието на държавата е с една диагноза - гангрена
  • 3 Скорпи

    45 4 Отговор
    Да се търси отговорност от тези неадекватни съдии...Пуснаха го и после отново го арестуваха..значи може...На Съдебната система в БГ не и трябват такива...НЕ професионални хора..
  • 4 Aлфа Bълкът

    60 5 Отговор
    НПО-тата не разрешават да се разкрие истината. Че няма да могат да си прекарат ЛГБТ конвенцията, а на този случай се крепи основният им довод.
  • 5 Ученичка

    28 1 Отговор
    абе тия битите с изостанало умствено развитие ли са ?? или нямат и основно .......
  • 6 Заралия

    49 8 Отговор
    Както вече се знаеше в Стара Загора арестували са не когото трябва. Не са разпитвани нито тримата и богати любовници, нито сутеньора и, нито наркодилъра и. Това, което се говори в Града на липите, е Дебора е била проститутка, но е отказала да проституира в Хановер и това е било наказанието и, а извършителите са били поне трима.

    Коментиран от #18

  • 7 Държавна тайнамайна

    29 5 Отговор
    Нападение с нож си е опит за убийство. Лека телесна повреда е ако шибнеш на някого шамар и ченето му изхвърчи.

    Коментиран от #38, #43

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 089

    26 1 Отговор
    продажни прокурори и съдии да ви се връща
  • 14 Някой

    32 8 Отговор
    Що така, бе? Да не би да се е оказало, че няма доказателства за извършено престъпление, но има натиск от разни НПО-та и заблудени овци да се накаже виновника?
    Да не се е оказало, че няма 400 разреза, както медиите услужливо пишеха, и хоата изпадаха в шок и ужас? Да не се е оказало, че това не е домашно насилие а оправяне на бизнес отношения (сещате се каква може да е момата, щом е имала отношения с поне 3-ма заможни по-възрастни господа)?

    Коментиран от #39

  • 15 Българин

    10 3 Отговор
    решението е едно доктор макаров
  • 16 Троян

    16 9 Отговор
    Каквото си търсило, такова си намерило. Сега рев. От малко се вряло при боклуците и сега някой трябва да го съжалява?

    Коментиран от #45

  • 17 Пак се насметоха сами

    29 4 Отговор
    Нещо смърди та се не трае.Шараните налапаха кукичката и сега хооооп и засекретяват дело с висок обществен интерес.Който е малко с разсъдъка си ще се сети ,че нещата изобщо не са такива каквито ни ги представят.
  • 18 още първите дни

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "Заралия":

    след като се разчу случая един пич излезе и каза 400 разреза и то не повърхностни без да засегнат артерия се правят от човек който знае какво прави и познава анатомията обикновен комплексиран и гладкомозъчен охранител неможе да го направи но може да обере негативите срещу правилната сума…

    Коментиран от #40, #42

  • 19 и аз да попитам

    19 2 Отговор
    а някой пита ли дебора кой и го причини ? или нямат право

    Коментиран от #24

  • 20 НИЕ ОТ НПОТАТА

    20 4 Отговор
    АБЕ КО ПРЙТЕ БЕ ХОРА ДАВАМЕ ВИ ЕДНИ ПАРИ А ВИЕ ЕДИН КОМПРОМАТ НЕ МОЖТЕ СГЛОБИ ТО НЕ БЯХА ПАЧКИ КЮЛЧЕТА СЕГА ДЕБОРИ ДЕТ РОДИТЕЛИТЕ И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НЕЯ АБЕ Я МИ КАЖЕТЕ АКО ХВАНЕТЕ ПИЯН ШОФЬОР НА НЕМСКИ ТИР КАК ЩЕ КОНФИСКУВАТЕ КАМИОНА С РЕМАРКЕТО СЪС СТОКАТА ИЛИ БЕЗ А АКО Е НА ВОЕНЕН ВЛЕКАЧ НА НАТО СЛЕД КАТАСТРОФА БАРАБАР С ТАНКА ВЪРХУ НЕГО ЛИ
  • 21 Ами

    8 8 Отговор
    Няма как, момчето е гербаджийче.
  • 22 Така ли?

    13 3 Отговор
    Да не би да е политически акт,или да застрашава сигурността на държавата,че няма да разгласявате разследването.Мирише ми пак на оправдаване на престъпника.Пак ли ще излизаме по улиците.Цяла България следи развитието на случая Дебора

    Коментиран от #25, #41

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалност

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "и аз да попитам":

    Ето и показанията: Звънна се на входа, слязох, видях човек с маска, отключих му и го пуснах в апартамента...предполагам разследващия се е засмял, както би направил всеки. В следващите и показания не можах да разбера какво е станало - единия път викала от болка и след като си тръгнал нападателя отишла при съседка, другия път била в безсъзнание и нейна приятелка я закарала в болницата, а нападателя го разпознала по очите...
  • 25 тц тц

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Така ли?":

    Моли се някоя кифла или както вече ги наричат Деборки, да не се замеси в ОПГ и те да и кажат да обвини теб, ние да излезем по улиците и да те искаме в затвора, а ти ни лук ял, ни лук мирисал, друга песен ще запееш.
  • 26 Ужас за ЛГБТ

    10 2 Отговор
    Истината излиза наяве: ДНК експертизата не е открила биологичен материал от Дебора, включително и кръв, по дрехите на обвиняемия. Намереният на мястото на престъплението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Николаев.

    Коментиран от #44

  • 27 Дааа

    11 9 Отговор

    До коментар #23 от "яяя":

    Няма значение каква е. Никой няма право така да нареже човек. Ако твойта дъщеря "честната" я срещне такъв изрод и я направи на филии , пак ли ще ги разправяш тия опорки на този или тези, които са го направили.

    Коментиран от #29, #32, #33

  • 28 Симо

    12 3 Отговор
    Поредната медийна инсценировка, за насъскване, разделяне и евентуално владеене на овчата маса.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 КО СА ПРАЙШ НА ЛУД БЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "КО СА ПРАЙШ НА ЛУД БЕ":

    ГРЕШКА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ НЕ ЖЕНЕВСКАТА
  • 31 зачем

    6 1 Отговор
    Защото насилникът е бил кандидат-депутат от ГЕРБ ли????
  • 32 Неее

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Дааа":

    Изродите киснат по нощни и стриптийз клубове, не по сладкарници!
  • 33 Истината

    9 4 Отговор

    До коментар #27 от "Дааа":

    Ако родителите не я бяха оставили да скита по нощни барове от 14 годишна сега щеше да е жива и здрава, така че спри с ЛГБТ опорките.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 алооо

    6 4 Отговор
    хахахаха, Веждичката се оказа прав, нали така!
  • 36 Ти си

    10 0 Отговор
    Тия направо са смешни , до вчера дрънкаха наляво и на дясно и изнасяха информация и детайли по делото пред медиите за да покажат колко са работливи и ангажирани а сега го "засекретяват" ...
  • 37 склоняване към проституция

    9 0 Отговор
    а не домашно насилие

    организирана сутеньорска група - съдийката е взела рушвет за да прикрие наказателната акция ....естествено истината ще се покрие
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 000013

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    11 разреза и 400 шева бе каун ! Сега ми става ясно защо медиите предъвкват една и съща тема цял месец - за тия които две числа и три факта немогат да запомнят.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хахха

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "Така ли?":

    Не просто с времето излязоха много интересни твърдения и ако се окажат факт .Този случай няма да им върши работа за конвенцията , защото няма общо с домашното насилие и веждичката ще се окаже,че е бил прав.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 6нтщ5ж

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ужас за ЛГБТ":

    Кои дрехи на обвиняемия? Той може да ги е изхвърлил. Кой отпечатък на кои обувки, той да няма един чифт обувки. Май се опитват да оневинят престъпника и накрая да изкарат жертвата виновна както винаги.
  • 45 Размисли

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Троян":

    Какво си е търсило момичето? То е нямало житейски опит да определи кой какъв е. Наивно, мисли че всички хора са добри като нея. Откъде да знае, че има психопати, които ходят по нощните заведения с извратените си мозъци търсят жертви. Тя е опознавала света на възрастните. Може да са я дрогирали без нейно желание. Има изроди, които сипват в питиетата на невинти момичета разни неща без те да знаят. Аман от злобни женомразци!

    Коментиран от #47

  • 46 Ха-ха

    1 0 Отговор
    Тез пак искат да не разбираме какви са ги изяли накрая.
    Че от дек на дек го засекретявате бе, невежи.
  • 47 Котьо

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Размисли":

    Била е серивтьорка в дискотека, доколкото знаем.
    На тези позиции девици няма!!!
    Татуираните тинейджърки как нея са признак на нулев семеен контрол.
    Името и даже е в крак с живота и случките които и се случват.
    Жертва, наивна, наркоманка или друга го решава съда, а не ние.
    Съда понеже е брутално корумпиран ще мисли и раздава правосъдие в Американски стил.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове