Last news in Fakti

25 Август, 2023 21:51 4 493 24

Йово Николов: Васил Божков е сключил сделка с прокуратурата, за да не каже някои неща

  • васил божков-
  • йово николов-
  • хазарт-
  • прокуратура

Бойко Борисов трябва да бъде „изпран“ преди да бъдат приети промените в Конституцията

Йово Николов: Васил Божков е сключил сделка с прокуратурата, за да не каже някои неща - 1
Снимка: БГНЕС

„Политическата обстановка е такава. Това, което Божков знае, вече го е казвал. Аз мисля, че е по-важно какво Божков няма да каже. През последните 3 години той имаше много постове и даде интервюта. Обвини Бойко Борисов и Владислав Горанов. Защитната му теза е, че е бил рекетиран“. Това каза в ефира на бТВ журналистът Йово Николов.

„След като се смени властта в прокуратурата – Иван Гешев беше отстранен, а Борислав Сарафов стана изпълняващ длъжността главен прокурор, делата срещу Борисов рязко започнаха да падат. Беше закрито делото „Барселонагейт“, беше закрито делото за кюлчетата. Това дело, по което би бил свидетел Божков, е едно от последните сериозни обвинения срещу Борисов и неговите действия като премиер“, коментира той.

„Смятам, че има една ситуация, в която Борисов трябва да бъде „изпран“ преди да бъдат приети промените в Конституцията, които засягат главния прокурор и съдебната система. Конституционното мнозинство е с лидер Делян Пеевски. Подозренията са, че той управлява прокуратурата и част от съдебната власт. Това конституционно мнозинство не е от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, а от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, каза журналистът.

„Смятам, че Божков е сключил сделка с прокуратурата, за да не каже някои неща, които да бъдат използвани срещу Борисов и хората, които са му позволили да спечели едни 700 млн. лева от хазарта“, коментира още Йово Николов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В бг няма нищо

    48 1 Отговор
    Камо ли прокуратура.
  • 2 Читател

    24 3 Отговор
    Всякакви специалисти се изказват по темата но само предположения.Дори и да са се разбрали за някои неща то за други е невъзможно знаят го всички заинтересовани.Например за колекцията там не може да се възстанови напълно а той няма да прости това на никого на никаква цена.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Опорка

    30 3 Отговор
    Много ясно, че е сключил, част от схемата за изпиране
  • 5 Има стратегия

    10 1 Отговор
    За 20 обвинения и едно е защитен свидетел. Споразумение за едно дело не са 21 дела криминални. Сарафов е печен, но дали някой не го следи. Изкъсо. Скандали има и на други държави.
  • 6 Реалист

    36 1 Отговор
    Борислав Сарафов ще се самораследва дали е ходил в ресторант Осемте джуджета и дали ял и пил на една маса с Пепи Еврото.
  • 7 владку гурануф клошаря

    20 1 Отговор
    ела черепче, хубаво си я карахме преди...
  • 8 Лично мнение..

    29 1 Отговор
    Какво се промени в българия...че божков се върна...направена беше съдебна реформа...махнат беше гешев...на негово място беше сложен удобния сарафов...и с това приключи съдебната реформа...
  • 9 Карлсон от покрива

    18 5 Отговор
    Някой би ли повярвал на внушенията на един медиен бандюга като Йово, който разкопа скалите в Созопол, за да си направи вила и да е близо до Ивчо?! Едното от двете смърдящи дула на Капитал! Лъжи, клевети и интриги! И така 30 години! А искат и да са вечни!
  • 10 Алоу

    6 1 Отговор
    Каскетя е запазил место на първия ред да гледа небето. Мафията в действие първо те отстраняват после довършват. Който не слушка.....
  • 11 Хмхмхмхмхм

    9 0 Отговор
    Уфф, бтв журналистът да си прочете чл. 381 ал. 2 изречение 2ро от НПК във вр. с чл. 93 т. 7 от НК. С две думи, при настъпила смърт, няма как да има споразумение с прокуратурата. Хайде всеки да си гледа работата, и журналистът да не се прави на адвокат- пеналист на обв. божков, а...
  • 12 Хмхмхмхмхм

    4 0 Отговор
    Освен това, съгласно НПК и НК, за да се сключи по принцип споразумение с прокуратурата, обвиняемият ПРИЗНАВА ВИНА относно извършителството на престъплението, за което е обвинен. Т.е. се признава за виновен по предявените обвинения и е с осъдителна присъда накрая, защото споразумението отива в съда и се имплементира в съдебният акт, наречен присъда.

    Коментиран от #23

  • 13 Интересно

    9 2 Отговор
    Как точно е сключил сделката по телефона ли? Според мен няма никаква сделка просто е предупреден да се върне и да се предаде в противен случай като Къро или другите. Но по делата ще ги познаем.
  • 14 Крие

    2 1 Отговор
    Радве
  • 15 да бе, да

    6 0 Отговор
    Колкото е да го перат и препират, все с напи.кани и покафенели га.щи ще си остане. А Конституцията дори да се спазарят да променят, КС ще отмени промените, защото вече има решение по конституционно дело по въпроса за промени в държавното устройство. КС може и да е вземало решения по целесъобразност, но този път просто няма начин сам да се опровергае.
  • 16 Череп

    4 1 Отговор
    Старец тарикат.
  • 17 789006326

    6 3 Отговор
    Не спряхте с това пране ,по важно е кой ще изпере Чери Талончев,деянията на Божков спрямо Борисов различни от земята до небето.Божков се върна на територията си ,а дали ще може да се изпере ще видим.Не знам защо цял ден ни натрапват този антипатичен човек.
  • 18 До 17, за да не забравим,

    5 1 Отговор
    че живеем в Мутроландия.
  • 19 Гого

    7 2 Отговор
    Е по голяма тъпня от този Йово не бях чел. Тоя изключи ПП-ДБ и включи Възраждане. Има някои хора, които не само ня стават за "журналисти", но чвно се нуждаят от по специализирана помощ. Точно хората, които създадоха "сглобката", хортата като Христо Иванов, които направиха пътека до офиса на ДПС в парламента да се изключат от далаверата. Че Сарафов потулва и заличава следите водещи към Боко се вижда и с невъоръжено око. Че съдебната система е овладяна от ГЕРБ и ДПС също. И това, че прокуратурата ще поиска мълчанието на Божков, срещу снемането на обвиненията срещу него се предполага. Божков и затова дойде. За да се изпере като Боко, с помоща на ПП-ДБ и разбира се на "посолството". Ура. Мафията се завърна. И тя се нарича ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.
  • 20 Дедо Пене

    3 2 Отговор
    БОЖКОВ МИ МЯЗА НА МНОГО БОЛЕН - БЛЕД, СЛАБ, ИЗТОЩЕН ДА НЯМА ТЕЖКА БОЛЕСТ И ДА СЕ Е ВЪРНАЛ В РАЙСКАТА ГРАДИНА, А НЕ ДА ОСТАВИ КОСТИТЕ СИ В ПУСТИНЯТА НА ОАЕ?
  • 21 Ванга

    2 2 Отговор
    Черепа ще даде фира преди да го осъдят!
  • 22 Ами да

    6 1 Отговор
    Герб или ППДБ! Едната от тези партии ще изчезне! Зависи от това което ще каже или не Божков!
  • 23 Айде

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хмхмхмхмхм":

    Не си разбрал! Това е друго споразумение, извън НПК! Мутренско!
  • 24 някои въпроси

    1 0 Отговор
    Прокуратурата трябва да го попита кой му даде снимките със спящия на легрото си Министър Председател по онова време Бойко Борисов. До момента, Румен Радев който публикува колажите със шкафчетата си във фейсбук страницата си, не е оповестил за разследване кой е правил снимките. Въпроса е от особена важност! Първо защото те показват че Министър Председателя не може да спи спокойно в леглото си. Показват че той е следен по неправомерен начин и имаме двама публични съучастници. След това ще питаме кой направи колажите.
    Второ, тези колажи бяха използвани за дестабилизиране на държавата в навечерието на войнат в Украйна. Това че Русия не може да победи, поне до момента в никаква степен не омаловажава престъплението. Това е нещо като да стрелят по Вас и съдията да каже: "Е, нали не Ви улучи?"
    Тези въпроси са от особено значение и те трябва да намерят своя отговор. Васил Божков е умен човек и напълно разбира своята отговорност по повдигнатите въпроси. Да остави дребнавата част за наказанието. Българския народ ще продължи да съществува и след него и Радев. И макар и подсъдим, той също е част от нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове