Last news in Fakti

28 Август, 2023 13:32 6 878 33

Варна: Ще чакаме ли Аспаруховият мост да се срути, както този в Генуа?

  • аспарухов мост-
  • ремонт

Варненци са категорични, че ремонтът на Аспарухов мост трябва да се извърши незабавно

Варна: Ще чакаме ли Аспаруховият мост да се срути, както този в Генуа? - 1

За липса на осветление на Аспарухов мост сигнализира варненец, съобщи Varna24.bg. Постът бе публикуван в една от най-големите варненски групи и бързо предизвика бурна дискусия между жителите на града.

Публикуваме поста без редакторска намеса:

"Занемареността на Аспаруховия мост все повече му личи. Чета в коментари по групите, че вече бил "поддал" и че отдолу бил "леш". Вчера, надвечер оскъдно-малко лампи светеха по моста. Вярно е, че осветеността му не е право-пропорционална на сигурността му, но дали е 100 % сигурен при екстремни натоварвания, при тежки задръствания, каквито се случваха нерядко това лято...?!"

Не закъсня и снимка на реалното състояние на моста отдолу. Фотото е направено с дрон и показва една от свръзките на съоръжението. Кадрите са повече от стряскащи.

"Когато се срути като моста в Генуа преди години тогава ще се сетят че е трябвало да го ремонтират." напомня варненка.

"Ние се славим като царе на следварителните мерки!" смята друг.

Варненци са категорични, че ремонтът на Аспарухов мост трябва да се извърши незабавно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от село

    57 1 Отговор
    По важно е държавата да купи 240 бронирани Аудита ,защото народа ще разкъса депутатите от целувки и любов !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалист

    69 12 Отговор
    На това което Бай ви Тодор построи, не можете и лампите да смените.

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Няма

    27 1 Отговор
    Ще продължим да го дупчим, докато падне с наша помощ.
  • 5 Резил голям

    34 0 Отговор
    Като всичко в държавицата на абсурда

    Коментиран от #16

  • 6 Ако

    22 0 Отговор
    чакаме може да ни се изчака, чакалото !
  • 7 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    35 10 Отговор
    Тьжно ми е .Толкова пъти съм бил в задръствания там...Но не е носталгия.Как да сё върна Като виждам ,че тези 33 години са най лошите за държавата от 1878...Пъво чаках демокрацията да се настаени и всичко да се оправи,не стана,казаха - Като влезем в Ес,после - пак не стана...Викам си ,стига съм чакал ,и заминах...Не сгреших.

    Коментиран от #28

  • 8 6764

    37 6 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Сегашните държавници в сравнение с Тодор Живков са прости като еуглени, ефективни с коефициент 0/нула/, крадливи на 100%.
  • 9 Човек

    22 25 Отговор
    Гледайте в тубата "Блатни истории от варненското езеро". Там се разкрива схемата за 435 милиона за удълбочаване на пристанище Варна от руска фирма. Там ще видите интервю с професор Добрин Делев - бивш ректор на УАСГ. В него той разказва, как Аспаруховият мост е компрометиран още с построяването му и съществува реална опасност от срутването му. Мостът е строен от комунистите преди по-малко от 50 години. Толкова за "великите" им строежи.
  • 10 Човек

    26 29 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Бай ти Тодор нищо не е построил. Всичко построи българския народ с робски, т.е. "доброволен" труд. Ако не беше дошъл комунизма и повече щяхме да построим и по-качествено - също както на Запад.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Варна е руска губерния

    13 26 Отговор
    Този мост трябва да се премахне с цел затрудняване на предвижването на руски войски към вътрешността на страната.

    Коментиран от #13

  • 12 6764

    40 11 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    Сега, когато го няма Тодор Живков, когато е свобода и демокрация, защо народът не построи нещо от полза за всички, което да е и важно от икономическа гл.т.?
    Говорите на въпреки просто така.
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Варна е руска губерния":

    Даже нямаш идея какво свързва Аспаруховия мост ❗❗❗
    Само такива безхаберници ли останаха на Галя ❗❗❗
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 7 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    И сега като е ДИМОкрация , какво построихте за ТРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ години❓❓❓
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Алигатор

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "Резил голям":

    Не ти е виновна държавата . Варна е най - изостаналият и корумпиран град в България . Фекалиите продължават да се вливат в езерото и от там в морето . Кмета е руснак . Търново ли трябва да оправя проблемите на Варна , или Бургас , кой ?

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Варната

    26 4 Отговор

    До коментар #17 от "Варна":

    Не можем да си оправим града , ама друг ни е виновен . Бургас , защо не мрънкат , а ? Там морската градина е като оазис , а тук застроена и потънала в мърсотия , както и целият град . Пловдив , защо не мрънкат , строят си промишлени зони , има инвестиции , строи се , подържа се . Само на Варна друг ни е виновен . Не , ние сме си виновни . Лоши стопани сме . Като влезеш в един дом , от вратата разбираш какво хора живеят там .

    Коментиран от #20

  • 19 Ком

    27 3 Отговор
    Смесица от лъжи и полуистини. За тези които са участвали в строежа на моста знаят, че дори земетресение да срути 2/3 от Варна, мостът ще издържи! А това, че "кметът" превърна Варна в град с затихващи функций е ясно на всеки нормален гражданин.
  • 20 Варна

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Варната":

    Първо трябва да си наясно, кой колко пари внася в държавният бюджет и какво връщат от държавата обратно. - Не ми се водят празни приказки! - А Бургас внася значително по- малко пари ( точно 2 пъти по- малко) в държавната хазна, но пък в обратна посока Шопия някак се оказва, че връща значителна сума за разлика от Варна. да не говорим, че някак започнаха да отнемат и активи на Варна включително и язовир Цонево бе прехвърлен на Бургас и това стана преди няколко години след проблема с питейната им вода. - Министър беше "ревизоро".- Както казах не ми се водят празни приказки и да водя лекции на хора, които нямат никаква представа за какво говори.
    Та колкото и да тролиш файда няма! - Шопите са кърлежи и това е вече 150 години.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 мдда

    13 0 Отговор
    Питайте Портних! Той има какво да каже по въпроса..
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пейзан

    15 0 Отговор
    Ремонтът на Аспаруховия мост ще е кошмар за живеещите в Аспарухово и Галата. При последния ремонт мостът се преминаваше за 2-3 часа, а задръстванията бяха километрични и в двете посоки. Нужен е алтернативен маршрут, например през острова и понтонен мост през канала.

    Коментиран от #31, #33

  • 25 Алооо

    15 0 Отговор
    Пари никога няма за ремонт, защото отдавна са откраднати от Т.И.М и неговото отроче кмета Портних.
  • 26 Дамян

    9 14 Отговор
    Добре,че беше "лошата" демокрация,че въобще нещо да се построи.Бай ви Тошо абсолютно нищо не построи, пълен застой и разруха цели 45 години.От десета икономика в света България стана 144 през 1989 година,а най-доброто място за соца беше 67-мо и то за една единствена година,но когато човек е прост комунист повтаря опорки като папагал.

    Коментиран от #30

  • 27 Ляв бек

    3 1 Отговор
    А тунел под канала кога? Кога почват да копаят? Преди Бай Тошо, правеше първата копка. Сега,кой? А втория мост,над езерото,кога почва строежа? Аааааа?
    Ще стане, знаете ли кога? Когато цъфнат налъмите! (Който не знае какво е налъм, мога да обясня)
  • 28 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    КЪДЕ ЗАМИНА? В РУСИЯ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 29 Стилян

    1 0 Отговор
    Варна в България ли е?
    Варна е град на пържоли за 600лв.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мейзан

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пейзан":

    Ти минавал ли си през острова?
  • 32 Дърт Варненец

    0 0 Отговор
    От предсрочното откриването 8 септември 1976 до 89г се подържаше и подвижните рампи за подръжка под металната част над канала бяха изправни .След това само боя по предпазни парапети и осветителни тела.Към момента и боята е кът има места по колоните където арматурата се е оголила и корозира добре е че бетона беше качествен и имаше контрол..Ако ще пода дано да е в когато няма движение но каквито сме каръци на да ли .
  • 33 Дърт Варненец

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пейзан":

    Може и през Белослав с ферибота безплатно е няма да се набутат само ще трябва да стават час по рано.Това е преживяване или дежавю ако си дърто копче като мен и помниш какво се случи на 28 януари 1975..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове