Last news in Fakti

31 Август, 2023 22:40 5 321 22

Адвокат: Божков има уговорка с властта

  • васил божков-
  • христо ристашки-
  • връщане-
  • договорка

Не е възможно да бъде махнах от списъка "Магнитски". Възможно е САЩ да са му обещали нещо положително. Ние знаем, че много от партиите в България са зависими от САЩ. Може да му е обещано влияние, по-ниска присъда или дори никаква присъда

Адвокат: Божков има уговорка с властта - 1

Васил Божков се прибра от Дубай и веднага беше арестуван. Неговият адвокат твърди, че той се е прибрал доброволно, но прокуратурата твърди, че бизнесменът е бил екстрадиран.

"Господин Божков си дойде, защото има уговорка. Няма да реши случайно да си дойде. Ясно е, че не е бил екстрадиран, просто се прикрива. Можем да гадаем с кого е уговорката му. Всички ще видим как ще стои в ареста, възможно е и да получи една присъда, но по-ниска от тази, която трябва да получи. Така ще усетим, че той е наказан. След това той ще излезе "изпран". Договорките му са с политическата класа", каза адвокатът Христо Расташки в ефира на "Денят ON AIR".

Гостът изрази мнение, че прокуратурата се опитва да намери причина за връщането на Божков и за това казва, че той е бил екстрадиран. Той сподели, че властите на Дубай не екстрадират и прокуратурата прикрива уговорката. Расташки допусна, че уговорката на Божков може да е с някой от сегашната власт.

"Не е възможно да бъде махнах от списъка "Магнитски". Възможно е САЩ да са му обещали нещо положително. Ние знаем, че много от партиите в България са зависими от САЩ. Може да му е обещано влияние, по-ниска присъда или дори никаква присъда. Адвокатът на Божков каза, че той се връща доброволно. Единствено прокуратурата казва, че това не е така. Едва ли някой го вярва", коментира гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Тези неща са все свързани с политиката и задкулисието в нашата държава. Няма да видим пренареждане на политическата сцена, не сме виждали такова от много години. Зад повечето политически партии седят едни и същи хора. Връзката между политици и олигарси не е нищо ново. Божков си призна, че е имал връзки с политическата класа и че е давал подкупи. Това в една нормална държава би било наказано на момента от прокуратурата", категоричен е Расташки.

В края на разговора той коментира, че сега прокуратурата изглежда по-зле отпреди, защото предишната е била политически обвързана, а сегашната дори не показва собствена воля. Според него конституционните промени няма да се случат до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 11 Отговор
    Има уговорка с Мафията която е на власт.

    Коментиран от #11

  • 2 Абе

    27 3 Отговор
    Някой здраво го подхлъзна , или , направо заплаши ! Ще видим , кой има уговорка с властите , кой има уговорка със снайперистите.......
  • 3 Хаха

    28 2 Отговор
    Почнаха лъжите на адвокати и хора с материален интерес
  • 4 Жеко

    15 7 Отговор
    Има уговорка с охраната на затвора да не го думкат много
  • 5 ГЕШЕВ

    32 5 Отговор
    КЪДЕ ИЗБЯГА БОИКО ,В ДУБАИ
  • 6 Тома

    29 9 Отговор
    Няма как черепа да има уоговорка с властта тъй като е свидетел срещу тиквата който е в сглопката с пп и дб
  • 7 Мачът свърши

    29 5 Отговор
    Той и Гешев имал доказателства, но се видя какво има. Гешев имаше цялата власт и нищо не направи. Ако имаш карти ги играеш по време на играта, не като свърши играта. Че и Божков когато не беше в ареста, тогава трябваше да прави нещо. Сега вече не е в положение да прави каквото и да било.
  • 8 Щом е работил за америка

    16 2 Отговор
    Нашите не предат.А и какво ли са си говорили с USA службите ЦРУ.
  • 9 Саймън Каза

    20 2 Отговор
    Абе вие във @Факти”, четете ли си публикациите, виждате ли колко пъти повтаряте едно и също….
  • 10 Тредстоун

    4 9 Отговор
    За и уговорки иде реч , просто го натириха , в дубай е скъпо , кайначето секна , пари нема действайте ... , сега тука се опитва да вкара малко интрига , но като цяло вече не е в играта , зара го изплю ... идва време за сметката ....ато някои паразити се възползват от ситуацията за да вкарват напрежение във власта , но те са просто охлюви ма които никой не им фаща декиш
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пожара

    9 2 Отговор
    Цял живот че пълни долапи на тоя/оня шо нема толко пипе да оправлява матреала! Да бе учил за пожернекарин, не да оди у математическата!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Леля Гошо

    9 0 Отговор
    Още един малоумен йорист се изказва неподготвен. Как ще накажеш някой че е ДАВАЛ подкуп, ако не си доказал че някой от който даващият зависи, е ПОЛУЧИЛ подкупа. Няма такава конструкция "давал е подкуп на неизвестен извуршител" и да бъде осъден за това.
  • 15 Очаквано

    9 1 Отговор
    Каскетурата как грозно ни льга , че е бил екстрадиран
    Гербава работа
  • 16 111

    4 0 Отговор
    Умни адвокати или черепа. Застраховка живот има, ако го димнат, ще плащат данъкоплатците, пак от народа парата, ако де. Бойко е силен играч, има хора, ЕНП, а зад черепа стоят нещата зле, в полза за него. Неприятни неща, взаимно крадоха, но бб е над Васко. И софиянски не би го спасил сватчето.
  • 17 Един

    5 3 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че Черепахата е занулил всичко и никой не му дава заеми вече. Сега се надява да му махнат запора на някой сметки, че да си плати дълговете, та да не стане като Алекс.
  • 18 Четох някъде, че е

    4 0 Отговор
    Най-богатият в България, ако е така ще се справи, а и даваше Човека печалби, сега печалби няма! Който и да сменят-печалби няма, от билетите! Хич!! Мъка!
  • 19 Стамат

    6 2 Отговор
    Милиардерът сам се прибрал с нискотарифна компания за да влезе в затвора на дърти години. Ще припадна от смях. Арабите му биха шута.
  • 20 Мдааа Дааа

    1 2 Отговор
    Скоро частния самолет на бай0ня ша го телепортира към Дубай... Черепа му е оставил там квартирата и ключовете... абе ша си разменят местата и позициите!!!
  • 21 един

    4 1 Отговор
    Той/Божков/ако имаше някаква уговорка с властта,Тиквата нямаше да е "по-нисък от тревата и по-тих от водата" в последно време/най-вече след убийството на Алексей Петров и връщането на Божков/,особено като се има предвид че Борисов е и на двете места в момента/и в мафията и във властта/,и се предполага че има достатъчно информация!
  • 22 Леля Гошо

    2 0 Отговор
    Съгласно Теорията на счупените прозорци (Broken windows theory) когато е очевидно че престъпления остават ненаказани, броят на престъпленията и нарушенията на правилата се увеличават навсякъде в обществото. Пешо вижда че управляващите пет пари не дават за законите и си казва "аз ли съм най големия будала да спазвам правилата", качва се на 25-годишното БМВ и кара като луд, докато не се претрепе или не убие някой.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове