Last news in Fakti

2 Септември, 2023 06:11 3 885 34

Христанов: Щях да напусна по-рано ПП, ако знаех за връзката на Кирил Петков с Алексей Петров

  • иван христанов-
  • партия единение-
  • кирил петков-
  • алексей петров-
  • васил божков

Божков е от хората, които години наред са изграждали България като бананова република, заяви лидерът на ПП "Единение"

Христанов: Щях да напусна по-рано ПП, ако знаех за връзката на Кирил Петков с Алексей Петров - 1
Снимка: Иван Христанов

Ако знаех за отношения на Кирил Петков с Алексей Петров, вероятно по-рано щях да напусна партията. Това заяви лидерът на ПП "Единение" Иван Христанов в предаването "Денят ON AIR".

Той добави, че информацията, която беше оповестена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че приживе убитият бизнесмен е съдействал за разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство, е чул само от медиите.

"Ако знаех, че има подобен род отношения, щях да се оттегля много по-рано. Аз съм споделил вече, че имам ли съмнения за репродуциране на онзи модел, срещу който се борехме дълго време, и връзки с хора от сенчестия бизнес, бих се оттеглил веднага. За нас, като граждани, е до голяма степен унизително, че благодарение на г-н Борисов в момента цяла България си говори за трактори и татко", коментира Христанов.

Според него Борисов не се страхува да направи подобно изказване, което означава, че "нещо вътре в сглобката я държи".

"Той може да свали правителството винаги. Така че тази зависимост от него е повече от очевидна от ден първи. Но защо той си позволява такава провокация. Първият ден на сесията той не намира нуждата да приветства българския народ в момент, когато цените се покачват, а земеделците излязоха на стачка, той не намери за необходимо да отправи по-бодри думи към българите", допълни бившият министър в правителството на Кирил Петков.

Според него партиите в парламента в момента нямат мандат на доверие от хората в страната, които, според наблюденията му, казвали едно и също - ние вече нямаме доверие на никой от политическата каста.

Христанов коментира убийството на Алексей Петров. Според него става въпрос за замитане на следи, както било и при Красимир Каменов – Къро.

"Най-големият страх на някои хора е да не влязат в затвора и затова те нямат морален мандат от българските граждани. Прожектира ни се някакъв постоянен филм – убийство, скандал", каза още лидерът на "Единение".

Според него серията от разместванията в пластовете на престъпността е започнала от момента, в който конкретни политически лица са решили, че е време да се радват на парите си и да се оттеглят от активна дейност. "Цяла България ги знае", допълни той, но не посочи имена.

Христанов коментира и прибирането на бизнесмена Васил Божков у нас. "Г-н Божков е от хората, които години наред са изграждали България като бананова република", смята гостът и изрази убеждение, че връщането на бизнесмена у нас е плод на договорка.

Христанов съобщи, че партията му вече има кандидати за кметове и общински съветници.

"Борим се за поне два града, в които да имаме кметове – Плевен и Смолян. Там имаме много силни листи и местни коалиции", каза Христанов пред Bulgaria ON AIR. Според него голямата битка на местните избори ще бъде извън столицата.

"ГЕРБ ще подарят победата, на кого - не знаем, но ще я подарят. ГЕРБ няма да водят кампания, те ще се откажат от София, защото няма град, който да олицетворява толкова тежко корупционните политики както София", категоричен е лидерът на "Единение".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 5 Отговор
    Аз не искам да ме управлява правителство създадено от мафиот.Оставка!

    Коментиран от #7, #10, #22, #32

  • 2 Николай Стоименов

    36 0 Отговор
    Всички боклуци независимо от коя партия са като видят дебелия и нищо не са видели, никого не познавали , нищо не са чули и така нататък,нищо че тези неща се говорят по улиците от много време
  • 3 Кочо

    30 6 Отговор
    Усилията на Кирил Петков да се свърже с личности като Алексей Петров са съвсем оправдани и не знам защо се възмущавате и то искрено! Как пък не сте се възмутили, че Кирил Петков е в коалиция с Толуп от групировките....!? Защото така повелява Брюксел, а медиите раздухват ,,скандал" Петков - Петров! Защо е оправдано едно такова намерение, което Кочо разбира и приветства? Защото на всички ви е ясно, но се правите на завеяни, че никой няма шанс да се изправи срещу мафията, без собствени ,,въоръжени сили". Нима Герб не притежава въоръжени сили? Нима, когато някой им пречи не го заплашват и мачкат? С какво да отговори Петков - с усмивки и декларации! Ето, Нинова с една правда и комсомолски ентусиазъм нищо не постига! Мутренско - милиционерската партия с пари, оръжие и рекет е първа сила! Партия без собствени четници е обречена в най добрия случай на мижав коалиционен партньор на Греб за 1 мандат! И логично, заплахата Алексей бе отстранена!

    Коментиран от #8

  • 4 Браво

    20 9 Отговор
    Само така. Всички се съюзи ха срещу Кирчо. Тоз за 2 години расипа страната. А шайката ни даваха толкова много та се чудех е какво да правим.
  • 5 Миндили

    30 1 Отговор
    Мафията си пази кокила. Само трябва да се правят с Кирчо и кокорчо. После пак мултака ще е със сикаджията и ще ни такова мутри. Ама журнал ята са виновни за всичко. Никога не задават правилните въпроси. Винаги са УЖ обективни, но един път не са застанали на страната на народа и да му кажат и покажат истината. Канят за събеседници само едни и същи компрометира и анализатори, политолози, социолози....
  • 6 един

    12 21 Отговор
    И тоя е предателско мекере,изчезвай колкото по-рано толкова по-добре!Баща му на Кирил тренирал с Алексей Петров преди много години след което се изселил в Канада,живял със семейството си двайсетина години,и сега ще лепваме етикета на сина че имал връзка!Защо не кажеш, че Кирил е дарил на Софийския Университет стотици хиляди левове бе идиот прост,защо не кажеш че Кирил е платил над 1млн. и повече лв. данъци на държавата бе!Ти колко данъци си платил бе серсем,а Алексей Петров колко е платил,сигурно двамата нямате и една трета от платеното на Петков,ама той ако бил знаел милия....!От такива продажни елементи държава не става,и ако върви така България рано или късно загива!

    Коментиран от #9, #20

  • 7 Механик

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Алоууу, черпака! Когато скачаше по площада и се хвалеше с "моят приятел Кирчо", що не чу хората, които като мен ти казваха, че Кирчо е просто един "парашутист" на посолствоТО? А?
    Когато Кирцата подаде документ с невярно съдържание и ние негодувахме, ти ми обясняваше, че Кирцата е красиво момче с холивудска усмивка и трябва да му простим, че е излъгал пред конституцията на България, а не мен ми викаше че съм бойковист.
    Тогава ти казах, че си шиле. И сега ти го повтарям.

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този

    9 12 Отговор
    снощи се хвали, че той спрял мафията на границата, т.е. Таки. Нищо не е спрял, долен предател. Най- вероятно заедно с Радев и Радостин Василев са били още в началото троянски коне, за да дестабилизират демократите от младата генерация. Докато беше в ПП усещах, че не е читав човек, мън мън, тиха вода, но те са най- опасни и долни.
  • 12 Марионетка

    5 20 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    на руското посолство и Кремъл са Радев, Копейкин, Нинова, Първанов, Румен Петков и цялата обслужваща платена пета колона.
  • 13 връзката е ясна

    12 1 Отговор
    развръзката също
    американските терористи
    спасиха положението на зомбито от ПП
    което не става с пари, става с патрони
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Га еди кифтетта ни рива❗
    До сега не знаел,
    Ех ако знаел,
    Хората му казвали,
    Ама той не вярвал,
    Ама сега разбрал....
    И кат се Оригна ще се изнесе...
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    " Абе, къде е Кирчо?
    Техните го търсят!
    Да го бият!"
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 среднощен

    9 1 Отговор
    "...Христанов съобщи, че партията му вече има кандидати за кметове и общински съветници...";

    Никъде не се е оттеглил Христанов, след като се надява на успехи в изборите за местна власт... Кой ще му финансира кампанията? Или за това удобно не се говори...
  • 19 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Браво, "механик", удари точно в целта! Както в твоята работа, така и в политиката има много "цапане"... При теб с масло - при тях с "л на"... Но и при теб, и при тях "не може да тръгне автомобила", ако не е сглобен правилно... Стигнахме до "СГЛОБКАТА" - а, браво!
  • 20 Ха,ха

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Изселил се в Канада с крадени народни пари.Голям праз ,че платил данъци.С чужда пита ,майчин помен.Комунистически мекерета.

    Коментиран от #24

  • 21 Да ти

    3 0 Отговор
    имам логиката и "аргументите" тъпи ! Добре , че си напуснал !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 скорпи

    9 3 Отговор
    Жалко, не мога да повярвам академик Денков да лъже така безочливо.Явно всички от тази партия са лъжци като Кирчо и Кокорчо! ТЕ сменят парламента защото ги е страх от гнева на хората!
  • 24 един

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ха,ха":

    Ти колко данъци си платил?И да те открехна,комунистите данъци не плащат /или в най-добрия случай плащат някой лев колкото да не без хич/те могат само да грабят и да изнасят в Дубай!Ти от тях ли си,или няма нужда да питам щом ги защитаваш!

    Коментиран от #26, #27

  • 25 А щеше ли

    1 0 Отговор
    Умишлено да предузвикаш катастрофа в дефилето, помияр
  • 26 Че той

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "един":

    Точно това е направил.На фона на откраднатото "платените данъци" са жълти стотинки за него.
  • 27 Ха,ха

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "един":

    Платил съм си всички данъци ,които трябва. До стотинка.И не съм откраднал и лев народна пара.
  • 28 Самоковeца

    5 0 Отговор
    А христо иванов на оня клип за маджо дето говореше и за него ли не знаеш да ти е м

    Коментиран от #33

  • 29 Ветеран от Протеста

    6 0 Отговор
    Ами журналисти питаха Бойко дали се е срещал с Алексей Петров умишлено,защото явно имат компромати и Бойко им казва право в очите - Срещахме се..Да излъже ли,за да гръмнат Компроматите..Ми срещал се е .Петров има бизнес за 500 милиона в България...И компроматите изгоряха!!!

    Коментиран от #30

  • 30 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ветеран от Протеста":

    "Елементарно Лотсън" - би казал Шерлок Холмс...
  • 31 Оракула от Делфи

    3 0 Отговор
    Христанов добре" хортуваш" ,но я ми отговори ,има ли град в който ГЕРБ,
    да не е, в дъното на корупцията???
    Божков не градеше Банановата България сам, тя днес е" най-бановата" република в ЕО,
    въпреки че, Васил Божков е цели 3 години тотално вън от нея???
    Кажи сега ,ти как стана министър и с какво я " надгради" тази " бананова република"??
    Или се беше хванал, като удавник за сламка , за ПП и Кирил Петков , за да изгрее и твоята бедна звездичка,
    за да станеш популярен благодарение на тях
    и сега да ги обвиняваш ,че ""Трактора "ти пречи!
    А не" Сандъка -менте" !
    Твоята" торба " не с" чисто брашно" Христанов, има нещо мухлясало вътре???
    Или очакваш, ти да си този на който" Сандъка-менте", ще раздаде "милостиня" на изборите ,
    ти ще му целуваш ръката???
  • 32 Аха!

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И кой е този мафиот? ПП са били в детската градина, когато са се раздавали порциите.
  • 33 говори само истината

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Самоковeца":

    Не говореше Христо Иванов, а някакъв зад гърба му, очевидно подучен да го каже в ефир.
  • 34 хххх

    0 1 Отговор
    проскубана скумрия..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове