Last news in Fakti

2 Септември, 2023 07:15 1 989 12

Мездренско село излиза на протест срещу тежкотоварния трафик

  • долна кремена-
  • протест-
  • трафик

Жителите на Долна Кремена имат намерение да блокират пътя през населеното място

Мездренско село излиза на протест срещу тежкотоварния трафик - 1
Снимка: Община Мездра

Жителите на мездренското село Долна Кремена излизат на протест и смятат да блокират пътя през селото, по който минава тежкотоварният трафик. Трафикът бе пренасочен заради разширението на пътя между Мездра-Ботевград.

„Невъзможно е да се живее с тези тирове, те минават постоянно, разбива се водопроводът, улиците, стават катастрофи, къщите на хората започнаха да се пукат“, разказа кметът на селото Румен Серафимов. По думите му преди две седмици дори се е стигнало до смъртен случай, след като кон, подплашен от камионите, убил стопанина си.

Кметът сподели още, че хората се притесняват за децата, които се събират вечер на улицата. „А някои от камионите карат страшно бързо“, каза Серафимов. Той обясни, че улиците през селото са тесни и не са пригодени за такъв трафик. „Когато падне дъждец и снежец, а това ще стане, те няма да могат да мръднат, ще буксуват, ще влязат в къщите на хората“, каза кметът на Долна Кремена.

Решението според него е да се ремонтира мостът на обходния път. „Ако бяха направили моста, което можеше да стане за десетина дни, нямаше да се стига дотук. Околовръстният път е направен преди две години и е много здрав и стабилен“, заяви Румен Серафимов и добави, че според хората управляващите не ги интересува, но въпреки това ще излязат утре в 10 часа на протест, за да изкажат недоволството си.

Това е поредното врачанско село, в което жителите излизат да протестират срещу тежкотоварния трафик. Камионите бяха пренасочени на 10 юни, когато пътят Мездра-Ботевград беше затворен заради разширяване на трасето. Очаква се да бъде отворен отново през декември.

Източник: dariknews.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е, имало е решение, но кой да пита кмета

    11 0 Отговор
    Мъдростта в политиците се е изпарила отдавна! Само гледат печалбата не им пука за хората и природата😔😔🌏
  • 2 хаберих

    5 0 Отговор
    - Земя, земя, тук машина 57. Мейдей, мейдей. Снижавам за аварийно кацане. Освободете пистата и разкарайте трафика!
    РВД диспечерката:
    - Тъй ли? А кой ме заряза и избяга при оная рижавата Нина? Летището е затворено и не приема.
    Пилотът:
    - Светле, стига си се майтапила! Единият двигател прекъсва и на всичко отгоре ми свършва и горивото.
    - Аз казах ли ти, че ще ми паднеш?!
  • 3 зреене

    6 0 Отговор
    Лепа Брена ще пита кмета.
  • 4 ХАХАХА

    6 3 Отговор
    Абе тези протестиращите да си се събират някъде и да си правят приказката ,без да притесняват другите . За тази цел навремето е имало седянки! За 30 години без да са платени не видях полза от протест,ако някой има сведения за постигнат успех да каже! Само не ми давайте за пример протеста срещу Боко ,той при положение, че беше платен се този 3 месеца .
  • 5 ЧОЧО

    10 1 Отговор
    Важното е, че табели за винетки има. Управляващите не ги интересуват ,какви са пътищата парата е важна.
  • 6 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 1 Отговор
    Имат основания да са недоволни хората от това, че по натоварени селски пътища се кара с превишена скорост. Но гнева им е насочен не срещу който трябва.

    Виновна е най-вече пътна полиция, за това, че в селата се кара с превишена скорост. Не си върши работата, да не може във всяко село да стои полицай с радар. Но може периодично да стоят полицаи по натоварените селски пътища и да глобяват тези, които не спазват ограниченията на скороста. Един полицай може да обикаля 10-20 села на месец и да, стои 3 часа в едно село да следи за превошена скорост, после 3 часа в друго село. Просто полицейдкитв началници трябва да започнат да си вършат работата, да правят график кога къде какво да прави полицая. И да следят, дали подчинените им полицаи си вършат работата и спазват графика или пък мързелива или спят в работно време в патрулката някъде на сянка.

    Коментиран от #11

  • 7 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 11 Отговор
    Само питам този селски път кой е платил за да се направи, асфалтира, поддържа, чисти сняг .... ? Селяните от селото ли са платили с мижавите данъци от по 20 лева годишно на къща( я има стотина къщи) ИЛИ държавата(в момента АПИ). Тези селяни знаят, че в много села, не държавата=АПИ, а хората които живеят там нямат пари сами да си направят пътищата и нвмат асфалт, а газят кал. Вижадат само недостатъците, че минаваши камиони под прозорците им. А не виждат предимствата, че заради тези камиони имат асфалтирана улица. Ако ги нямаше камионите, щяха да газят кал.

    Не е коректно само да искаш това, онова, да искаш някой друг да ти плаща за искането. Говоря за асфалтаираната и поддържаната от АПИ селска улица. Тези селяни, като искат улицата/пътя/ да е само за тях да бъдат така добри да си го откупят от АПИ и да почнат сами да си го поддържат, като искат само те да си го ползват. Пък АПИ ще направи околовръстно и ще поддържа само околовръстното.


    У над всеки само иска, иска ... иска това, иска онова ... Други няколко хиляди селяни искат тунел под Петрохан, който струва няколко милиарда лева. Защото ги мързи да минат през Ботевград и магистрала Хемус. Има хубав път магистрала Хемус, но е малко по дълго с 10-15 км. Няколко хиляди севернозападнали искат всички българи да им платят 3 млрд. лева за безсмислен Тунел. Българи които живеят в Бургас, Варна Пловдив, Благоевград ... И на които този тунел не им трябва. Наглост е да искаш другите да плащат сметките за к

    Коментиран от #12

  • 8 Щом

    7 1 Отговор
    Вече и пустиняците от Мездра протестират, значи край, закриваме тикволандия.
  • 9 Шайка

    3 1 Отговор
    Ами 33гд комунистическо бездарие и безхаберие и простащина и това е положението не само там и през други села и градове минават ТИРОВЕ НОООО КМЕТОВЕТЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА НАС ХОРАТА...
  • 10 Русенец

    1 0 Отговор
    Всички плащаме винетки, но едните ще си останат с разбити пътища от пренасоченият тежкотоварен трафик. Така стана с прекрасният път, през русенското село Обретеник, за Ценово и Свищов, докато правиха кръговото край Бяла. Камионите направиха настилката на вълни и е почти невъзможно да вдигнеш 60 км/ч, без да ти се откачи нещо от колата.
  • 11 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Предложението ти е добро, но виждал ли си ТИР, спрян за превишена скорост? Фучат през селата и никой не ги закача. Най-много да ги спре ДАЙ. Не смеят да посегнат на доставчиците през Босфора.
  • 12 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Освен прахоляка и вредните емисии, с които ще бъдат натровени, хората от селото ще търпят камионите, фучащи пред къщите им с превишена скорост, докато децата играят наблизо.
    Ако не си наясно, да ти обясня. Селянинът, който кара на година по 2000 км с колата си, плаща същата винетка, като нас, които въртим по 25 000 км с тежките си джипове. Ако трябва да сме честни и коректни, таксата за мачканите от колите ни пътища трябва да е вкарана в цената на горивото. Но! Има едно голямо НО! ..... По този начин богатият ще си плаща масрафа скъпо, защото ползва много, а бедният ще плати малко, защото почти не ползва. А усредняването на плащането с една и съща цена на винетките за всички, е грабеж, който взема от ползвалите малко, колкото взема от ползвалите много.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове