Last news in Fakti

2 Септември, 2023 14:40 3 430 23

Три години: Млад мъж е системно тормозен и бит от шефа си в Бачково

  • три години-
  • системен тормоз-
  • млад мъж-
  • работодател-
  • бачково

Насилието е както психическо, така и физическо, твърдят близки на тормозения Атанас Гитев

Три години: Млад мъж е системно тормозен и бит от шефа си в Бачково - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Млад мъж е бил подложен на системен тормоз от своя работодател в продължение на три години. Насилието е както психическо, така и физическо, твърдят близки на тормозения Атанас Гитев, които се свързаха с TrafficNews, за да разкажат историята на пострадалия.
Те твърдят, че преди три години младият мъж е започнал работа в комплекс „Мегдана” в Бачково. От тогава той системно е бил малтретиран, пребиван и тормозен от наемателя на комплекса Димитър Белев. Гитев няколко пъти е изявявал желанието да напусне работа, но при всеки опит е бил заплашван от него дори и със смърт, твърдят близки на момчето.

„Миналата вечер с няколко момчета от Бачково, след като разбрахме, че отново е бил пребит, решихме да го изкараме от заведението, да извикаме полиция и да се изясни всичко веднъж завинаги. Атанас го намерихме вътре целия насинен, бит с дървен бастун, който бастун е счупен в тялото му. След това е продължил боя с тиган от кухнята. След като дойдоха полицаите и следовател, те също описаха как са го намерили”, разказаха пред TrafficNews момчетата, които са оказали помощ на Атанас.

След тази случка приятелите му са го завели при съдебен лекар, за да бъде прегледан.

„Оттам мина всякакви прегледи. Целият е в синини и отоци по тялото. Пуснали сме всички документи в Районна прокуратура Асеновград, за да започне разследване срещу бизнесмена за системен тормоз и малтретиране”, споделят още близките му.

Според тях Димитър Белев е принудил чрез заплахи и насила Атанас да подпише документ, чрез който да вземе той жителство на техния адрес. Така Белев се е нанесъл в къщата на Атанас, където е живял известно време, а младото момче е спяло на пейки в комплекса.

„Атанас прави всичко това от страх. Има лека форма на умствена изостаналост и този човек се възползва от състоянието му. Има брат, но майка им почти никога не е полагала грижи за тях, а баща им е починал и общо взето са се справяли винаги сами, въпреки състоянието им”, разказват те.

Жители на населеното място разказват още, че Белев често не е изплащал заплати на служителите си.

„Той е наемател, не е собственик на комплекса и дори и наеми не плаща доколкото разбрах. Откакто се случи това да изведем Атанас след последния побой, Димитър просто изчезна. Няма го никъде, не вдига телефона на никого, нямаме представа къде е”, допълниха жители на селото.

На 30 август група жители на селото са отишли в дома на Атанас, в който всъщност доскоро, е живял Димитър. Влизайки в къщата, те заварват изключителна мизерия, дрехи разхвърлени на земята, отпадъци, като имало дори и мишки.

„Изчистихме почти цялата къща, а в момента целта ни е да я преведем в нормален вид, за да може Атанас да се върне и да живее в собствения си дом. Към този момент имаме нужда от пералня, бойлер, микровълнова и хладилник, като много хора вече започнаха да се свързват с нас, искайки да окажат помощ”, допълниха те. Сметките за ток също трябва да бъдат платени, тъй като Димитър Белев не ги е заплащал.

Приятелите на Атанас разказват, че дори синът на насилника се е свързал с тях, извинявайки се за действията на баща си, като е предложил да помогне с каквото е необходимо на пострадалото момче.

Медията ни направи опит да се свърже и с кмета на населеното място, но без успех.

TrafficNews продължава да следи развитието по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    59 0 Отговор
    Толкова ли няма мъже там да му отупат прахта на тоя .

    Коментиран от #4

  • 2 Физиотерапевт

    47 0 Отговор
    Те скоро един такъв"работодател" в сливенско го бяха "кенсълирали".Според англосаксонския новоговор.
  • 3 12345

    28 0 Отговор
    Имам усещането че това се случва в България,но това е само усещане както "усещането за корупция" на шматката Бъчи Бъчварова.
  • 4 Щерев

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "Читател":

    Как да му отупат праха като има милиционерски чадър над него и е донор на началника на мвр.

    Коментиран от #6

  • 5 родител

    32 1 Отговор
    Сега ако го хванат , а не пуснат срещу много пари БГ. съд и прокуратура да осъдят ирода на поне 5 год. затвор !!! Няма толкова пропаднала държава в света колкото е България !!
  • 6 Читател

    26 0 Отговор

    До коментар #4 от "Щерев":

    Много лесно Щерев няма значение какъв чадър ☔ дъждобран има,щом е лош човек и тормози този с години бой и на него да види хубаво ли е.Тояга има дава края.
  • 7 Нямам думи !

    27 0 Отговор
    "Голем мъж",да се гаври със слабоумен.За това се гаврил с него,че ще го припознаят за луд и неговата приказка с/у жертвата !
  • 8 интересно

    18 1 Отговор
    Биячът,Големият българин избягал като мишок....скоро и Динко ще бяга
  • 9 започва да се развиделява

    32 1 Отговор
    Мракът полека ще отстъпи. Идват нови, стойностни поколения. Те са състрадателни и искат да живеят в общност, в която Доброто да доминира. Невероятно е, че напоследък все по-често чуваме за млади хора, които се организират и помагат на хора в беда.
  • 10 Той може и сексуално

    11 1 Отговор
    да го е малтретирал
  • 11 Жалка работа

    15 0 Отговор
    Я си пуснете по Тубата,"Искренно и лично"с изнасиления Стоянчо.Нищо не се е променило от тогава !
  • 12 Читател

    22 0 Отговор
    А къде е полицията там има ли прокуратурата ,кмет,ужас бесен съм направо.Подайте жалба.
  • 13 Рая

    17 1 Отговор
    Имат ли 3 месеца съжителство? По голяма недомислица не бяха гласували. Всеки може да бъде жертва на тормоз.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тези

    18 0 Отговор
    Работи се случват със знанието на корумпирани кметове
  • 16 Мнение

    19 0 Отговор
    Три години??? Как е възможно този психопат да бъде оставен толкова дълго да малтретира човека?! Браво на младите хора, които са се обединили, организирали и защитили човека! Явно е бил със специални потребности, но е работел. Хората трябва навреме да взимат отношение към жертвите на насилие, да звънят на полицията веднага и да подават сигнали навреме, а не да оставят да минат години и да се случи непоправимото.
  • 17 6нтщ5ж

    18 0 Отговор
    Кметът да бъде уволнен, закото не се грижи за хората с увреждания, защото не уведомява полицията за случаи с насилие, защото не се грижи за гражданите в населеното място, за което отговаря. Кметът със сигурност е знаел какво се случва, но си е затварял очите. Такъв не заслужава да е кмет!
  • 18 Съд до дупка!

    18 0 Отговор
    Съд за Димитър Белев! Затвор за насилие и психически тормоз. Затвор най-малко 5 години!!!
  • 19 Тоа па

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Алигатор":

    Объркал си се със САЩ.В Русия все още здравеопазването е безплатно,както и висшето образование.Бегай да повръщаш,че си пиян.
  • 20 асдф

    10 0 Отговор
    Къде са социалните служби? Щом е човек с увреждане, трябва да го проверят на раб. място и в дома му. Кметът да се подведе под отговорност! Инспекцията по труда също трябва да проверява работещите хора с увреждания.
  • 21 Христо

    6 0 Отговор
    Браво, браво. Аман от"бизнесмени". Много приятелска постъпка, достойна за уважение. Вие направихте повече от цялата система. Браво, браво, браво.
  • 22 Роза

    5 0 Отговор
    Един Бог знае какво се случва в малките населени места!Съда и прокуратурата са далече,полиция няма а местната управа се прави на невидяла.Този случай все пак е достигнал до медиите и хората са се поразмърдали .А кой знае колко случаи има ,които се потулват и не се знае нищо?!Някой наказва ли тези,които с жестоко отношение довеждат хора до самоубийство?!В НК има разпоредба за такъв случай,но тя на практика не се прилага.Какво повече?Поредния случай на общо безхаберие!
  • 23 Гражданин

    0 0 Отговор
    Аз не мога да разбера защо хората се изнесоха в чужбина?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол