Last news in Fakti

5 Септември, 2023 18:47 1 896 47

Настимир Ананиев: След промените в закона много хора казват спрях да си позволявам чаша бира преди да шофирам

  • настимир ананиев-
  • промени-
  • закон-
  • чаша бира-
  • шофиране

Едно от решенията за справяне с високата скорост, е въвеждане на средната скорост. Искаме да направим и така, че проверките за наркотици и техните аналози да бъдат по-адекватни, добави депутатът от ПП-ДБ

Настимир Ананиев: След промените в закона  много хора казват спрях да си позволявам чаша бира преди да шофирам - 1
Снимка: bTV

Вчера видяхме, че изпълнителната власт в лицето на премиера Денков се обърна към гражданите и проблемите с пътния травматизъм. Това каза в предаването "Лице в лице" зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод вчерашната среща в Министерски съвет на министър-председателя и представителите на институциите с родители на загинали в катастрофи.

Акад. Денков откри срещата с думите: "Да видим не какво сме свършили, а какво не сме свършили". Родителите на загинали деца, които са се сблъскали със системата, посочиха като проблем бавните експертизи, които в момента могат да излизат до шест месеца. Правителството си е поставило като приоритет да излизат за една седмица. Ще се закупи необходимото оборудване, заяви Ананиев, цитиран от novini.bg.

Друго, което искат хората, е бързо правосъдие. Ние искаме да се преборим с чувството за безнаказаност. След като приехме промените в законодателството, много хора казват – спрях да си позволявам чаша бира преди да шофирам заради законовите промени. Искаме да променим законодателството и в посока умисъл при причиняване на смърт на пътя след употреба на алкохол или наркотици, посочи зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ.
Едно от решенията за справяне с високата скорост, е въвеждане на средната скорост. Искаме да направим и така, че проверките за наркотици и техните аналози да бъдат по-адекватни, добави той.

В отговор на въпрос Настимир Ананиев отрече твърденията, че Алексей Петров е участвал по някакъв начин при съставянето на правителството. За мен това не трябва да бъде фокусът. Фокусът трябва да бъде доходите, сигурността и правовата държава, каза още Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Никой

    48 1 Отговор
    Броят на инцидентите говори друго. Сега остава да почнете да ги криете за да казвате, видиш ли вече няма инциденти причинени от пияни. Вашите мизерий край нямат
  • 3 този с какви иди-

    42 0 Отговор
    оти контактува? Едно бира, няма как да ти докара 1,1 промила ...

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    35 2 Отговор
    Хехе Настимирчо какво иска да каже, че вожда от зайчарника лъже за взглядата с трактора и татко Петко в манастира.
  • 6 Полицейски произвол

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "този с какви иди-":

    Бирата може да е безалкохолна,но целта на ченгетата е да ти вземат парите

    Коментиран от #21

  • 7 Тото

    45 0 Отговор
    😂😂😂😂😂😂 Абе ей господин очила!!!!!!!! Ти не чули че последната жертва на пиян водач е буквално от вчера !!!!!!!!!! Кви бири кви чаши!!!!!! Некомпетентни,неграмотни но нагли това е всичко което може да се каже за теб и твоите колеги!!!!!!
  • 8 гого

    26 0 Отговор
    криптомир ,абе какво стана с нексо ??? че този говори поредните глупости е ясно една нормална чаша бира не значи нищо тук говорим за твърд алкохол в количетсва хахах
  • 9 Разглезено богаташче от БСП

    35 0 Отговор
    Защо се дава трибуна на този у.ро.д?!
  • 10 Този тлъст комунист

    24 0 Отговор
    се ояде кат свийня.
  • 11 нексофашист

    26 0 Отговор
    погледни си надрусаната мутра
  • 12 Шопо

    17 3 Отговор
    Всяко чудо за три дни, след месец ще има промени на промените.
    МВР е ОПГ, шофьори от всички градове обединете се врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.

    Коментиран от #13

  • 13 СРЕЩУ ПИЯНДУРНИЦИТЕ НА ПЪТЯ

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Шопо":

    Освен конфискация на автомобила и .....труд в полза на обществото....
  • 14 защо

    13 1 Отговор
    Настимир. За "мир" - ясно! Ама "насти"? От " nasty" трябва да идва?!?
    Колко предвидливи са били родителите.
  • 15 СРЕЩУ ПИЯНДУРНИЦИТЕ И УБИИЦИ

    9 6 Отговор
    По пътищата.....за убиийство директно у кауша без право на промяна....

    Коментиран от #18

  • 16 n√Варна

    20 0 Отговор
    Този от снимката е съавтор на най-некадърния и малоумен текст – разпоредбата на чл. 119, ал. 5 от Закона за движението по пътищата. Текстът е от 2017 г.
  • 17 Брях

    8 0 Отговор
    Умряла баба Хатидже, която го хвалеше...
  • 18 Милен

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "СРЕЩУ ПИЯНДУРНИЦИТЕ И УБИИЦИ":

    Ама туй и за трезвите убийци ли ще се отнася, или на тях ще им пишем само актове?

    Коментиран от #24

  • 19 Господин Настимир с/у княгина Калина

    23 1 Отговор
    Господин Настимир, моля отидете и като законотворец обяснете Вашите успехи и добри резултати от доброто законотворчество на майката и бащата на убитото вчера дете на пешеходна пътека от пиян шофьор. Наблегнете точно на това колко много хора са спряли бирата преди шофиране заради Вас. Сигурен съм, че ако не майката, то поне бащата ще се порадва на успехите Ви и то лице в лице. Използвам случая да помоля да поздравите княгиня Калина за това, че я отказахте от бирата преди шофиране и е минала само на една чаша вино. Благодаря Ви за всички медийни изяви в които възхвалявате успехите си след случили се ужасни трагедии вследствие на тотолен разпад на държавността. Така ние гласоподавателите успяваме да разберем реално дейността Ви в парламента.
  • 20 знаеш ли аз

    9 0 Отговор
    въобще не шофирам и пия по 12-16 бири,ама това е демоде,такива като мене постепенно изчезват.
  • 21 АУУУУУ

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Полицейски произвол":

    АКО ПИЕШ БЕЗАЛКОХОЛНА ДРЕГЕРА НЯМА ДА ОТЧЕТЕ НИЩО.........НО СРЕДНАТА СКОРОСТ Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО ДА СПРЕ СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ........ЗАСИЧА ТЕ ЕДНАТА КАМЕРА.....СЛЕДВАЩАТА КАМЕРА КАТО ТЕ ЗАСЕЧЕ ЧЕ СИ МИНАЛ МНОГО РАНО .......ЗНАЧИ СИ КАРАЛ НАД ОГРАНИЧЕНИЕТО.......АЙДЕ АКТЧЕ ....И. КИНТИТЕ ЗАЕДНО С КНИЖКАТА ОТЛЕТЯХА.....КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #38, #42

  • 22 Ти си

    9 0 Отговор
    Питам се защо никой не изнесе статистика (реална а не напудрена) за последните 10 години колко ПТП та с фатален край са причинени от дрогирани под въздействието на опияти (а не консумирали преди незнам си колко време) и пияни ( отново не само употребили алкохол) и колко са от "чисти" шофьори . Всичко в бройки и проценти ......

    Коментиран от #23

  • 23 Милен

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ти си":

    Ами то си има статистика, за миналата година имаме седем загинали вследствие употреба на алкохол и двама в следствие употреба на наркотици, при даване на заден ход има седем загинали и така нататък, а общият брой на загиналите беше някъде към 513.

    Коментиран от #26

  • 24 КЪДЕ ПИШЕ

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Милен":

    Че на трезвите убиици нема да им отнемат колите....

    Коментиран от #30

  • 25 Злогош

    16 1 Отговор
    А бе Лютвито пиян ли беше или дрогиран ? А и какво всъщност стана с делото оздравя ли вече защото вече четвърта година не могат да го осъдят? Ако беше бай Любен отдавна щеше да търка наровете в килията и да е излежал една трета от присъдата.

    Коментиран от #28

  • 26 Ти си

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Милен":

    И какъв е извода ? Май пияните и дрогираните се явяват изкупителна жертва (не че ги защитавам и оправдавам) на некомпетентеноста и некъдърноста на властта и службите за контрол и превенция на МВР ......

    Коментиран от #27, #36

  • 27 Милен

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ти си":

    Ами точно това и твърдя, върви се по пътя на най-малкото съпротивление, съчетано със сериозна пропаганда така най-добре се симулира активност.
  • 28 това

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Злогош":

    първото ти име ли е ,защото звучи унгарско.

    Коментиран от #33

  • 29 Българин

    12 0 Отговор
    Нашенската Кончита Вурст,твърди отново глупости само да не я разкарат от държавната ясла,че тя горката ще умре от глад ако и се наложи да работи като нас плебеите.
  • 30 Милен

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "КЪДЕ ПИШЕ":

    И какво ще му вземат на някой който изпреварва в участък с ограничена видимост и се размаже в насрещно движеща се кола, като междувременно затрие и няколко други човека?

    Коментиран от #35

  • 31 Механик

    10 2 Отговор
    Стига сте се оправдавали за некадърния закон!
    Кола за 600 лв. аз мога да си позволя на всеки 4 дни. Купувам нова и карам докато свърши безнзина с който съм я купил. Ако е конфискувате, купувам друга и все така. А ония с колите на по 2-400000 евро, вие така или иначе "няма"да хванете, щото ше си платят.
    Не ви знам какви сте, дето след чаша бира ше надвишите нормите, ама мога да ви кажа, че повечето мъже в БГ, могат да пият по 2 бири и пак няма да им покаже.
    Явно сте от някаква друга МЕКА материя вие. И мой съвет- Не се събличайте ако не можете да плувате.
  • 32 ха ха

    7 1 Отговор
    Фокусът трябва да бъде доходите, сигурността и правовата държава, каза още Ананиев./ ама това е за рекламата , всъшност фокуса е грабеж , тирания , унищожение на нормалните хора и точно в тая посока са всичките ви закони и предложения , нищо по различно от мутрите
  • 33 Злогош

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "това":

    Не това е името на родното ми село Злогош

    Коментиран от #37

  • 34 моше

    2 0 Отговор
    Еврейски бо---к от----а
  • 35 ШЕ МУ ВЗЕМАТ КОЛАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Милен":

    Или ще плати нейната равностойност...плюс другите наказания....ако оживее де....
  • 36 СТИГА БЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ти си":

    Пиян и дрогиран не сядай зад волана......гризваш дръвцето......

    Коментиран от #39, #41

  • 37 Разбирам

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Злогош":

    Схванах
  • 38 Шопо

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "АУУУУУ":

    Моля пешеходци да не коментират новини за шофьори!
  • 39 Ти си

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "СТИГА БЕ":

    Дефинирай пиян и употреби алкохол и дрогиран под въздействието и консумирал наркотик ! Може да съм "снощен" и на сутринта да ми покаже но не съм мотан , може снощи да съм дръпнал една черта или два фаса и на сутринта ще ми покаже ( след три седмици също) че съм консумирал но дефакто не съм под въздействието на опияти - как ще го решим тоя казус ? Какво става ако се заблея и утрепа бякой ба пътя но съм чист и свеж като рекичка и с чисто досие ...
  • 40 Коментар

    4 0 Отговор
    Балъкът сам си призна,че преди е карал пиян хаха.Отгоре на всичкото си има любовница.
  • 41 Милен

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "СТИГА БЕ":

    Не карайте пили, че някой дето си чати по телефона може да ви блъсне и после вас ще изкарат виновен и ще ви вземат колата 😂

    Коментиран от #43

  • 42 000013

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "АУУУУУ":

    И бозата и ябълково сок и безалкохолната бира показват остатъчен алкохол ! А колкото до секционния контрол (мисля че това имаш в предвид) е добра идея но не е на 100% ефективна! И последно , къде и как ще ти връчат (изпратят ) фиша?

    Коментиран от #45

  • 43 Ти си

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Милен":

    Нямаш си на представа колко си прав с този съвет към пияните ...
  • 44 Тоя шопар

    1 0 Отговор
    Може ли да изреди поне 3 имена?
  • 45 АУУУУУ

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "000013":

    КОЛКО ЛИТРА ТРЯБВА ДА ИЗПИЕШ СОК ЧЕ ДА МИНЕШ 1,2 ПРОМИЛИ ?......КАТО ЧЕТА ТУК ....ВСИЧКИ СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАЩИТЯТ ПРАВОТО СИ ДА СЕ ДРОГИРАТ , ПИЯТ И ДА КАРАТ .....ТО НЕ БЯХА ХАПЧЕТАТА ЗА ГЛАВОБОЛ ...СЕГА ПЪК НЕ МОЖЕЛ ДА ПИЕ ЛЮБИМИЯ СИ СОК....... КАТО УБИЯТ НЯКОГО ....ПИШЕТЕ "ГНЕВНИ" КОМЕНТАРИ ....И СЛЕД ТОВА ПРАВИТЕ СЪЩОТО КАТО УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ......ПИЕТЕ И КАРАТЕ...... А ЗА СЕКЦИОННИЯ КОНТРОЛ ....И НА НЕГО ЩЕ МУ НАМЕРЯТ КАК ДА САПУНИСВАТ ДЖИГИТИТЕ.......КАКТО БЕШЕ ЧЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ТИ ВЗЕМАТ КОЛАТА АКО СИ СЕ ОСВИНИЛ И СИ СЕДНАЛ ДА КАРАШ ......АМА ВЕЧЕ МОЖЕ ....))))))

    Коментиран от #46

  • 46 000013

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "АУУУУУ":

    Прочети коментар 38 !

    Коментиран от #47

  • 47 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "000013":

    ПРОЧЕТОХ И ОТГОВОРИХ.....МАЙ ТРЯБВА ДА РАЗЯСНЯВАМ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол