Last news in Fakti

25 Септември, 2023 08:42 1 914 25

Главният секретар на МВР: Смъртта на един млад човек буди безпокойство

  • живко коцев-
  • мвр-
  • убийство

Открито застъпвам тезата, че нашите полицаи се нуждаят от самочувствие. Това заяви Живко Коцев

Главният секретар на МВР: Смъртта на един млад човек буди безпокойство - 1

Смъртта на един млад човек буди безпокойство. Това е тревожно събитие.

Но от друга страна, нека припомним, че колегите са реагирали на сигнал за извършено и подготовка за извършване на друго престъпление. Преди това е извършен грабеж, а грабежът е престъпление с висока степен на обществена опасност. Като висш професионален ръководител защитавам всяко едно правомерно действие на полицейските служители. Открито застъпвам тезата, че нашите полицаи се нуждаят от самочувствие. Това заяви Живко Коцев пред Нова тв в първото си телевизионно интервю, след като зае поста на главен секретар на МВР. Той коментира случая с убития от униформен младеж.

„Във въпросната вечер колегата се е възползвал от едно от множеството правомощия, които дава Законът за МВР. Едно от тях е употребата на оръжие, когато е абсолютно необходимо. Имаме сигнал за извършено престъпление, реакция, бързо локализиране на заподозрените, неизпълнение на полицейски разпореждания, преследвания и употреба на оръжие. Употребата на оръжие е след провеждане на предупредителни изстрели. Неговото поведение е укоримо, доколкото със себе си е носил и лично оръжие. В МВР има инструкция, според която служителите изпълняват задълженията си със служебно оръжие”, уточни той.

Разстоянието, от което е произведен изстрелът, е предмет на разследване в рамките на воденото следствено дело. На въпрос имало ли е абсолютна необходимост да се използва огнестрелно оръжие, Коцев обясни: „Според полицейските доклади се обосновава именно необходимостта да се използва оръжие. Според мен е имало необходимост, но това предстои да се изясни”. Ще се изяснява дали униформеният е изпаднал в условията на неизбежна отбрана. „Не разполагам с такива данни”, допълни главният секретар.

„Убийството на Алексей Петров е престъпление с фактическа и правна сложност предвид неговата биография. Налага се да се изследват всички процеси. Не е нужно да се бърза. Имаме две версии, които кумулират множество подверсии. Едната е свързана с личния живот, а другата, че убийството е свързано с бизнеса и частната дейност на Алексей Петров”, коментира той.

„Това покушение е много добре организирано, предварително подготвено. Алексей Петров е наблюдаван, изучаван. И е подбран подходящият момент, за да се реализира това покушение. В момент, когато е бил без охрана, в момент, когато в парк „Витоша” е имало множество туристи, които създават благоприятни условия за анонимност на извършителя”, заяви главният секретар.

Коцев поясни, че охранителите на Петров са преминали през детектор на лъжата. За момента няма подозрения спрямо някой от тях.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Миризлив пор

    21 5 Отговор
    Посред нощ гониш човек, който леко е пребил няколко човека и за респект да извадят по бързо парите "ща гръмна ей сега", в един момент човека бяга, има предупредителни изстрели, спира се и започва да бърка в раницата? Тук е въпросът какво има в раницата? - ако го изчакам ще ме опяват мен, ако го изпреваря ще опяват него.

    Коментиран от #5

  • 3 Изборите наближават

    23 1 Отговор
    и слугите на Доган ,ПП и ДБ трябва да получат гласове от циганите.
    Този гл.секретср е с циганска мутра.Сигурно венците на зъбите са му сини
  • 4 Механик

    29 1 Отговор
    "Смъртта на един млад човек буди безпокойство. Това е тревожно събитие."
    "Младия човек", предполагам е онзи, който със стоманена тръба осурвака в главите две момичета и им открадна чантите, нали?
    Ми не, за мен това не е тревожно събитие, ами е повод да се гордея с малкото читави хора, които работят в полицията.
    "Младия човек" ако не беше утилизиран, вече можеше да е убил някого. Да удариш човек по главата със стоманена тръба си е много опасно нещо.
  • 5 Майката

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    По-добре да ми викат "майката на убица" отколката "майката на убития"!
  • 6 Абе главен

    18 3 Отговор
    Застани като мъж и кажи че полицая това е закона който защитава хората и държавата .
    Изпълнявал е служебните си задължения ,упълномощен и с особени правомощия и отговорности ,въоръжен.Жертва здравето си и дори живота си.
  • 7 не търпят критики

    3 1 Отговор
    Защитават без законово основание и имайки сим карти сърбия, снимки, следи - вече нещо трябваше да са открили . Наложил се е отгоре полицая . Не знам защо . Можел е да го убие в рейса . Петров не си заслужава ресурса . Има много теми .
  • 8 Първо Бл-град

    13 0 Отговор
    Кажи защо уволнихте полицай глобил две неправоспособни лица- без книжки
  • 9 Ученика

    5 0 Отговор
    Защо не разкриете какво е обвинението под което е подведен полицая и дали е имало нерегламентирани контакти с тартори от махалата, които да предлагат пари на майката?
  • 10 действала правомерно.

    8 1 Отговор
    2/3 от българите смятат, че полицайката е действала правомерно.
  • 11 кога както дойде

    5 1 Отговор
    Ако полицаят е носил базука, с нея ли е щял да гърми? То затова има закони, наредби, заповеди, инструктажи.....
  • 12 ТИР

    8 1 Отговор
    Крайно време е да бъдат спряни уродите които се чувстват ненаказани за престъпления от битов характер,особено по селата без полицейско присъствие,,,
  • 13 много сложно няма що

    3 1 Отговор
    полицая си е свършил работата за което есно голямо БРАВО! а за алексей петров вече и децата знаят че е бил повикан от човек да излезе навън за поредния инструктаж ( неща които се случват често в този ресторант) та за това не е искал охраната си и вероятно жената с него е щяла да става част от мафията и трябвало да бъде представена на шефовете …
  • 14 Пълни глупости, съд за полицая

    4 1 Отговор
    грабежът може да престъпление с висока степен на обществена опасност но кражбата на 20 лв. Категорично не е и никаква информация за други евентуално подготвяни грабежи няма
  • 15 Всич не говори глупости !

    1 6 Отговор
    Полицаят е действал като Екзекутор на КГБ от сталинско време. Пуцнал човека в гърба и решил "проблема" с евентуалната недоказана кражба на 20 лева..... Това е единственият факт до момента
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай Иван

    3 1 Отговор
    Както и преди съм писал не гледайте и не слушайте какво Ви говорят псевдоексперти или лица които носят от девет дерета вода за някакви тези.Даже съм убеден ,че и Коцев е наясно ,че полицаят ще бъде осъден за убийството на ромчето. Гледайте решенията на съда за такива сходни дела. 16 години на полицай от 7-мо РПУ в София за убийство в гръб на извършител на кражба на втора инстанция /тогава имаше един Божидар Попов които излизаше да обяснява как такива служители са за пример ,добре,че Коцев поне това не прави/ . После всички тези изчезват и идва съдът и резултата е 16 години затвор.Друг служител мисля взе 4 години /след много здрави връзки като оперативен служител от 3-то РПУ / застрелял ром в гръб при преследване. така ,че това ще е изхода. И не, не са му правомерни действията при стрелбата. В съда в последствие ще видите мотивите.И лъжите със служебното оръжие дето изпаднало та стрелял с лично . самият Коцев каза ,че е имало предложение за регламентиране на личното оръжие в полицейската служба, но до момента ТАКАВА НЯМА. Така ,че ползването му е неправомерно. Както казва народа "Не питайте старило , а патило".

    Коментиран от #20

  • 19 С. Термопилов

    2 0 Отговор
    Ох не дей моля .....
    Песента "Родната полиция ни пази" ..... някой пак рано сутринта си е пуснал за отскок .....
  • 20 Разбира се че

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "бай Иван":

    Полицаят ще бъде осъден за убийството на ромчето. То няма и друга здрава логика впрочем .
  • 21 Ъхъъъъ

    2 2 Отговор
    На въпрос имало ли е абсолютна необходимост да се използва огнестрелно оръжие, Коцев обясни: .......... обяснил ама не е обяснил нищо ! .......НЕ абсолютна необходимост а никаква необходимост е нямало да се използва огнестрелно оръжие и няма какво да се изяснява и да се тупка топката защото закона е безпределно ясен и трябва да се спазва.

    Коментиран от #22

  • 22 замислен

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ъхъъъъ":

    Този като е правил обирите е плашил хората с убийство, всички обрани са били убедени че този има пистолет. Всички полицаи са търсили група обирала и пребивала случайни хора за дребни суми. Във случая всеки нормален човек би си помислил че насреща има отчаяни въоръжени хора под влияние на наркотици. Ако беше спрял след изстрелите във въздуха щеше да е жив, да ама ако е започнал да бърка по джобове, чанта или раница полицая е помислил че този вади оръжие.

    Коментиран от #24

  • 23 Ама как удобно и лъзгаво

    0 0 Отговор
    Само личния живот и частната дейност на Алексей Петров са обявени като разглеждани версии и удобно версията за политическо убийство и политически обвързаности и мушенгии се пропуска, а точно тя е най вероятната версия в случая..... Но смее ли някой да разследва хората които реално са редили сглобката и обсъждали касиерите на политическата мафия ? Как и къде........
  • 24 Фактологически

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "замислен":

    Това не е вярно ! Което си написал.....
  • 25 Аз да питам секретаря само едно

    1 0 Отговор
    Когато един човек на маса обявява със самочувствие дни преди да бъде застрелян : Аз ще съм касиера на Сгобката и ще прибирам парите от каналите по митниците и т.н и ще казвам кой и как и всички с мен ще се съобразяват защото .....това личен живот и частната дейност ли е или политическа мафия ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове