Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 09:26 1 314 30

Пети ден блокада на АМ "Тракия" и Хаинбоаз

  • протест-
  • миньори-
  • енергетици

Вчера протестиращите представиха списък от 6 искания

Пети ден блокада на АМ "Тракия" и Хаинбоаз - 1
Снимка: БГНЕС

Протестиращите на автомагистрала "Тракия" енергетици и миньори ще изпратят представители на срещата с премиера Николай Денков в Народното събрание, съобщи БНТ.

Въпреки това блокадата при 208-ия километър остава вече пети ден в знак на протест срещу изпратения от правителството план за справедлив преход.

Вчера протестиращите представиха списък от 6 искания, които да бъдат поставени пред Народното събрание.

Те заявиха, че няма да направят компромис с нито едно от тях.

Освен това се взе решение в преговорите контактната група да се включи единствено, ако има представители на всички партии, които имат депутати в парламента. Това ще е тяхно изрично условие.

Реши се още председателите им да изискат разговорите да се излъчват на живо.

Проходът на Републиката остава затворен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    12 17 Отговор
    Абе няма ли да ги разгонят тия бе. Не можем да си вършим работата. И ние деца храним.

    Коментиран от #3, #13, #14, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русофил

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Вземете и по 110 000 лева на човек да им дадете на хората.
  • 5 мдаа

    10 2 Отговор
    И да не забравят да питат как така Полша успа да договори нейните тецове да затворят до 2049 г., а нашите искат да ги затворят до 2030 г.? Значи не е виновен ЕС, а нашите национални предатели, готови на всичко за едно потупване по рамото.
  • 6 Оставка

    9 4 Отговор
    На продажната некоалиция на България !!!!
  • 7 Ветеринарен психолог

    13 7 Отговор
    Всички трябва да излизаме! Блокаж на цялата държава.Забрана на всички партии. Съд и затвор за всички политици от 1989 година насам.Президентска република само с еди 4 годишен мандат. Излизане от НАТО и ЕС.

    Коментиран от #9, #16

  • 8 машалла

    10 1 Отговор
    Аз не мога да разбера едно , вчера зърнопроизводителите , днес миньорите утре вероятно я докторите я учителите , докога така по едично ще си решавате проблемите ! Така никога няма да ви оставят на мира а да не говорим че по 2 пъти годишно вдигат тол таксите а от там цените на всичко . Цените на горивата също сигурно ви устроиват ? Що за народ ? А когато дойдат избори бегаме за риба и гъби ...........
  • 9 Русофил

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ветеринарен психолог":

    Твоите предложения стават само за твоите пациенти - животните
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Некъпан джендър евроатлантик

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Така е, пречат ми да драскам цял ден у факти и да възхвалявам Боко и Шиши, не мога от дивана до тоалетната да стигна:)
  • 15 Енергетик

    8 7 Отговор
    Време е силите на реда да отпушат магистралите. Не може да се пречи на други граждани да се придвижват от едно място на друго, с което също им се отнемат техните права.Тецовете приключиха. Край на въглищната енергетика. Никой по вече няма да ни търпи да замърсяваме атмосферата и хората да хващат от пушеците РАК. Незабавно закриване на мините. Хората трябва да са наясно с това.

    Коментиран от #20, #27

  • 16 Анонимен

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ветеринарен психолог":

    Като излезем от НАТО и ЕС, после от къде пари. СССР го няма. Кой ще ни помогне....а?

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Миньор

    4 2 Отговор
    Вече е време да запушим и изходите на софия.Нека столичани никога повече не излизат извън границите на софия.Нека се приеме закон ,който забранява на софианци да напущат пределите на града.За всеки избягал софиянец доживотен затвор.

    Коментиран от #26

  • 19 много просто

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Парите, които сега даваме на ЕС и НАО, ще си останат в България. И няма да спазваме безумните им ограничения, ще си отглеждаме животни, зеленчуци и плодове без ограничения. Ще си ползваме тецовете и няма да ги заменяме с перки и соларки. Това е достатъчно България да се вдигне на крака и да спре да работи против собствените си интереси под диктата на корпоративни съюзи. Последно братът на Урсула лапна един от големите румънски застрахователи, осиг,уряващ милиардна печалба само за година. Спокойно можем да се оправим и без ЕС и НАТО, както сме се оправяли преди да влезем в тях. А от влизането ни в тези съюза България стана в пъти по-зле, отколкото преди да влезе. Това са фактите.
  • 20 Учуден

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Енергетик":

    Хем си против замърсяванията, хем караш автомобил??? Освен ако не се придвижваш с колело по магистралата:)
  • 21 добре де

    4 0 Отговор
    На километри от границата на България Турция изхвърля тонове въглеродни емисии и не плаща нито цент за тях. Как така емисиите в България вредят на околната среда, а малко по на юг изобщо не вредят? И като затворим нашите тецове нали ще внасяме ток от тези, които замърсяват околната среда, обаче не са подписали зелената сделка? Значи зелената сделка работи в полза на тези, които не са я сключили, нали така? Е, какъв е смисълът тогава да си съсипем икономиката и да стоим на студено, защото няма да можем да си платим сметките? Няма ли някой разумен човек, който да ни обясни смисъла на всичко това?

    Коментиран от #23

  • 22 Иббк

    4 1 Отговор
    Това на Ковачки тецовете и мините искат да спрат и сега е активирал всичките си служители да си пази милионите. За какво протестират за да се тровят и умират в мините, а тецовете да горят боклуците от Европа и да тровят цяла България. Да ги товарят кой откъде

    Коментиран от #24

  • 23 Енергетик

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "добре де":

    Мощности те на АЕЦ Козлодуй са напълно достатъчни. Само, че трябва да се забрани износът на енергия от тях, с което ще се спре далаверата на няколко тарикати от Номенклатурата, забогатяли на гърба на Народа.
  • 24 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Иббк":

    Тецовете и мините да се закрият. Нерентабилни са.Това и децата го вече знаят.

    Коментиран от #25

  • 25 тва от сглобкаджиите..

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Ли го научи..един пожар в амазония-е равен на петгодишно замърсяване,при работа на всички тецове в света..
  • 26 Ха, ха ,хааа

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Миньор":

    По-скоро да си затворим София за всичките дивляци, които ежечасно ни нападат с мръсните и кални навици‼️‼️‼️
  • 27 болной человек,

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Енергетик":

    С ирационално мислене..един исландски вулкан като изригне се равнява,на десет годишно замърсяване на всички работещи коли в света..
  • 28 Селянин

    3 0 Отговор
    Скапана държава. Единственото подобие на магистрала затворено шести ден за да брани интересите на един човек да запази отрасъл тровещ половин България. Заслужава да бъде затворен най-малкото заради това че толкова години не инвестираха нищо в сероочистка и в съвременни технологии. Ако бяха като американската централа и аз щях да съм на магистралата да протестирам, но за тази пародия на централи никога.
    Няма ли някой управляващ с топки да раздигне седянката или и новите са на хранилката вече?
  • 29 Посетител

    3 0 Отговор
    Тецовете и мините да се закрият. Нерентабилни са.Това и децата го вече знаят.
  • 30 така така

    3 0 Отговор
    Разпръснете овцете да си ходят у тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове