Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 10:16 3 210 55

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и почина мистериозно

  • болна жена-
  • дарение-
  • апартаменти-
  • лекари

Лидия Чакърова умира на 1 септември тази година, без никой от роднините ѝ да бъде уведомен. Два дни по-късно тялото на пенсионерката е кремирано в крематориума в Пловдив, където декларацията за съгласие от наследник не е задължителна

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и почина мистериозно - 1

Пореден случай, при който болна жена приписа апартаментите си на болногледачи и почина мистериозно. Началникът на клиниката по хирургия в „Александровска болница” доц. д-р Манол Соколов и дерматологът д-р Евгения Божикова са получили по един апартамент от вече покойната им пациентка д-р Лидия Чакърова. Двамата твърдят, че тя им е дарила жилищата си в „Лозенец” и на „Лъвов мост”, защото са се грижили за нея.

Лидия Чакърова умира на 1 септември тази година, без никой от роднините ѝ да бъде уведомен. Смъртта ѝ е констатирана от общопрактикуващия лекар д-р Иван Минков, с когото дерматоложката живее на семейни начала. Два дни по-късно тялото на пенсионерката е кремирано в крематориума в Пловдив, където декларацията за съгласие от наследник не е задължителна.

„Тя каза „Искам да ви даря моя апартамент”. Първата ми реакция беше „Не! В никакъв случай! Такива неща за мен са тежест”. Повече от 6 месеца - може би 8-9, разсъждавах по въпроса. Всички мои близки и адвокатката ми ме посъветваха да приема, защото това е нейната воля. Казаха, че нямам право да отхвърлям волята на жената”, коментира д-р Евгения Божикова пред Нова тв.

Според рехабилитатора Галя Каменова за покойната жена не се полагали грижи. „Нямаше място по тялото, по което да няма синина. Трябва да е търкаляно тялото, за да посинее отвсякъде. Просто беше страшно”, спомня си жената.

За контактите на възрастната жена с двамата лекари - д-р Евгения Божикова и доц. Манол Соколов, роднините ѝ разбират случайно през март тази година, когато тя изчезва от дома си на булевард „Мария Луиза” в София и няколко дни е с изключен телефон. Това разказва единият ѝ племенник Валентин Борисов. Той е разсиновен от сестрата на покойната Лидия, но се е чувал и виждал с леля си. „Тя ми се обади и ми каза, че е много страшно положението, че ще я водят някъде, но не знае къде. Оттам нататък няма връзка с нея. „После ще се чуем, после ще ти обясня”. Това ѝ бяха думите. След като мина един час, телефонът вече е изключен”, казва племенникът на Лидия Чакърова. Валентин започва да търси леля си в различни болници в София. Открива я в частен хоспис, където д-р Божикова решила да я настани, след като Лидия паднала, счупила си крака и претърпяла операция.

Според Валентин леля му не звучала напълно адекватна. Била опиянена. Д-р Евгения Божикова обаче твърди, че тя сама платила за операцията на възрастната жена. В хосписа племенникът на Лидия вижда двамата лекари за първи път, а д-р Божикова разбира, че Лидия все пак има роднини. Д-р Божикова била много притеснена от присъствието на роднината на жената, описва самият той. Започнала да нервничи.

Лидия Чакърова е дарила апартамента си на булевард „Мария Луиза” до „Лъвов мост” на д-р Божикова на 18 март 2022 г. с пълномощно. Лекарката твърди, че дълго се колебала дали да приеме петстайното жилище, но накрая се съгласила. В знак на благодарност решила, че ще се грижи за нея. Преди години започнала да лекува кожните проблеми на Лидия безплатно и така двете се сближили.

До март тази година, когато пада и си чупи крака, Лидия можела да се обслужва сама. Плащала на жени да почистват дома ѝ и да ѝ пазаруват. След като е изписана от хосписа обаче, до 1 септември, когато умира, жената остава на легло. Д-р Божикова твърди, че през цялото това време е била до нея. Близките на възрастната жена обаче смятат, че за Лидия не са полагани никакви грижи. „Тя беше… не мога да го опиша. Представете си едно малко човече с много малки размери, с огромна гърбица, което лежи в една странна поза и не се мърда. 24 часа в денонощието тя не мърда. Тя беше цялата синя - раменете, ръцете, краката бяха синьо-черни. Или е от падане, или е търкаляно, или е влачено това тяло. Не определена зона, а цялото тяло, не бях виждала досега. Такива синини от обездвижване не могат да се появят. Те не са на лежащата страна, а на свободната”. Така Галя Каменова описва състоянието на починалата вече жена.

По думите ѝ Лидия не е била хранена, хигиената също не била добра. „Лежи на една страна и слюнката ѝ тече от устата. Тя не може да се избърше със салфетка. Слагаха кухненска ролка. И тя винаги беше вир-вода. Аз имам чувството, че за домашен любимец се грижи повече човек. Не мога да си го представя за човешко същество такова отношение”, продължава рехабилитаторката.

За да помага на леля си, племенникът ѝ Валентин отива да живее при нея за около 2 месеца. Разказва, че д-р Божикова не ходила често, защото била уморена, заета или била на почивки в България и чужбина. По думите му болногледачката, осигурена от лекарката, нямала медицинско образование и не можела да се грижи адекватно за Лидия.

На 20 април тази година Лидия дарява втория си апартамент в „Лозенец” на завеждащия клиниката по хирургия в „Александровска” болница доц. Манол Соколов, на когото преди години е била пациент. Няколко месеца преди да почине близка приятелка на Лидия, която пожела да остане анонимна, разказа, че трудно се свързвала с нея.

След като възрастната жена умира, д-р Божикова не уведомява никой от роднините ѝ. В смъртния акт пише, че е починала в 12 часа на обяд. Документът е изготвен от личния лекар на Лидия, който живее на семейни начала с д-р Божикова. „Не знаех, че тя има наследници. Сложила съм некролози на вратата с идеята, че който се интересува от нея, ще ги види. По съвет на моята адвокатка не се обадих на Валентин, тъй като последният ни разговор беше доста нелицеприятен. Аз запитах моята адвокатка дали да му се обадя и тя каза не, защото той не е никакъв роднина”, каза дерматоложката.

Д-р Иван Минков пише, че Лидия е починала от сърдечна недостатъчност. Не намира данни за насилствена смърт и разрешава покойната да бъде кремирана. Тялото ѝ е кремирано в Пловдив, защото в София се изисква задължително декларация от роднина. „Момчето от агенцията ми каза, че като ги е попитало за документи за родствена връзка, тя се е обадила на някаква адвокатка и тя ѝ е диктувала. На един кариран лист е написала „Аз, в качеството си нейна приятелка, давам съгласие да бъде кремирана. Тук няма грам чувства, човечност няма. Тук има бизнес и пари. И от погребението взела фактура, за да може да си осребри нещата”, коментира Емил Нешев, който също е племенник на покойницата.

Двамата племенници на Лидия Чакърова нямат право да получат наследство от нея по закон и не претендират за такова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    67 2 Отговор
    Лекарът е лицензиран убиец, крадец, лъжец.

    Коментиран от #45

  • 2 Продължаваме дъното

    70 2 Отговор
    Та с две думи това са днешните лекари заклели се под хипократовата клетва иначе с една дума шарлатани!Иначе едвам се навили за 5 стайните апартаменти! До къде стигна народа ей !

    Коментиран от #14, #19, #29

  • 3 АБВ

    7 31 Отговор
    Тъпа бабичка има двама племенника всичко си е заслужила евала на докторите измамници

    Коментиран от #22, #48

  • 4 Работата е ясна

    43 2 Отговор
    На лекарите да им тежи на съвестта,но защо роднините не са били до болната жена, а сега крякат.Много често така наречените роднини се сещат за него чак след смъртта.

    Коментиран от #10, #18

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    43 2 Отговор
    ЛЕКАРИТЕ СА МОЖЕЛИ ДА ОТКАЖАТ ДА ПРИЕМАТ
    ДАРЕНИЯТА ... НО НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ
    . ... САМО КОМЕНТИРАМ МОРАЛНАТА СТРАНА
  • 6 6 апартамента

    40 1 Отговор
    Стивън Спилбърг може да направи филм по този случай и то доста успешен .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алчност

    55 2 Отговор
    Дайте повече гласност, публикувайте снимки на тези мафиоти, занапред пациентите да внимават , а и техните близки също!!!
    Петстаен апартамент, и тя се чудела дали го иска.
    Бабката е била диментна и те са използвали да прилапат имотите
  • 9 Българин

    58 3 Отговор
    Ето така се прави. Извършваш убийство и след това кремираш тялото, за да не може да се разследва престъплението. Защо "невинните" доктори не я погребаха? Как пък им хрумна да прибегнат точно към изгаряне? Всичко е ясно. Чисти убийци, които после питат защо имало агресия срещу тях от пациентите. Сами да си отговорят на въпроса.
  • 10 Прочети цялата статия

    39 2 Отговор

    До коментар #4 от "Работата е ясна":

    Нлизкоте са гледали бабката, когато състоянието и се е влошила, а докторицата се е чепила по чужбина и по почивки.
    В тази държава има ли прокурори

    Коментиран от #11

  • 11 Българин

    40 2 Отговор

    До коментар #10 от "Прочети цялата статия":

    Няма прокурори, разбира се. Забележи обаче, че починалата също е бивш лекар. Тоест вече лекари затриват други лекари, за да вземат имотите им.
  • 12 Докторите

    37 4 Отговор
    Сигурно са я ефтаназирали и с кремацията са прикрили следите.Че даже чак в Пловдив….Изобретателна мафия в бели престилки.
    Ко рече лекарския съюз по повода????
  • 13 Ком

    36 2 Отговор
    Престъпленията на бялата мафия нямат край.
  • 14 др Гей Билтс

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Продължаваме дъното":

    Не днешните, а в сичките въобще винаги. Медицината е сатанинско дело. Фармакията е вещерство. Двете преплетени змии в емблемата им е знака на трансджендърския бог, на който се кланят. Който плаща здравни е съучастник.
  • 15 ужас

    46 3 Отговор
    Гледах репортажа. Дарената докторка е със специални образователни потребности, на всичкото отгоре проста, нагла и алчна. За хирурга нямам думи, прилича и се държи като касапин. Докторката се чудила месеци наред дали да приеме дарението, обаче като я попитаха готова ли е да върне апартамента на наследниците, тя отговори: "защо да го връщам, той ми е дарен". Хирургът беше брутален с журналистката, направо я разкара грубо и безапелационно. За такова нещо трябва да се лежи в затвора до живот, а жилищата да се върнат на наследниците. В каква кочина живеем, бе, хора, щом тези на които поверяваме живота и здравето си, са готови да убиват за да се налапат с пари и апартаменти.
  • 16 Гост

    31 2 Отговор
    Грозна работа.
  • 17 Този случай

    35 3 Отговор
    не трябва да се потули! Дайте повече гласност и престъпниците да си платят за убийството!
  • 18 Читател

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Работата е ясна":

    Явно "роднините" са като "лекарите". Но "лекарите" са изиграли "роднините".
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Петър

    32 3 Отговор
    Сега мазният доцент Соколов и "Колежката" му Божикова да дарят тези апартаменти за български деца и родители в нужда.
    Мафия.
    Рибата мирише от към главата.Квот ни управлението на държавата, такива и тези алчни доктори и прокурори
  • 21 Мими Кучева

    38 2 Отговор
    Плача от умиление как добрите доктори с огромно нежелание са се навили ,да им дарят по един голям апартамент.😢😢😢💋💋💋😁😁😁🥳🤡👍
  • 22 Баш психиатър

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "АБВ":

    Прав си пич.Когато възрастните имат нужда от грижи,родата никаква я няма.Когато пукнат и друг вземе имоти и пари,почват да вият на умрело.
  • 23 Алчност

    31 3 Отговор
    Преобладаващото болшинство от лекарското съсловие в България е изключително алчно и доста коварно.
  • 24 Коч Ина

    17 5 Отговор
    това чака всички ни, ако нямаме късмет да се отървем по-рано. Нарича се капиталистическо общество
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    20 1 Отговор
    Щом е дарение и то на страничен човек,това се обжалва в съда....явно покойната е знаела това.Дарението не може да се препродава.могат да се опитат да оборят в съда .това означава да нахранят няколко адвокатски кантори и накрая.......и да вземат жилището ще е мъка.Ако не искате да храните адвокати гледайте си възрастните!!!
  • 26 мдаа

    26 1 Отговор
    Двете сделки са минали пред нотариус с пълномощни. Как са дадени тези пълномощни и разбирала ли е жената под какво се подписва, е въпрос, който трябва да се изясни. Важно е и при кои нотариуси са подписани пълномощните и са минали сделките. На мен ми се набива в очите това, че имотите са били дарени. Т.е., тези, които ги получават, не са се обвързали по никакъв начин със задължение да се грижат за възрастната и болна жена. Защо не бяха договор за издръжка и гледане, например, а точно дарение? Ако покойната жена наистина е искала да им даде апартаментите, то при всички случаи би искала те да поемат някакъв ангажимент към нея. Разбра се, че жената, която дарената докторка е наела уж да се грижи за възрастната жена, всъщност е била там да контролира контактите й и да не позволява на наследниците да се свързват с нея. Рехабилитаторката беше категорична - за жената не са били полагани никакви, дори минимални грижи. Била е оставена да умре по възможно най-мъчителния начин в собствените си рани и течности. Това не е просто имотна измама, това е умишлено убийство. Етичната колегия на Българския лекарски съюз няма ли да вземе отношение по въпроса или и те са дарени няколко пъти с по няколко апартамента? Ако държат поне малко на престижа си в обществото самия БЛС трябва да провери всичките си членове колко дарения са получавали в последните 10 години и каква е родствената им връзка с дарителите. Знам, че няма да се случи и неслучването говори повече дори от случване

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Име

    14 1 Отговор
    Тия аир нема да видат! " И плачат и богатите". - ще има сумати такива серии на родовете им след такова нещо......
  • 29 Тралала

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Продължаваме дъното":

    Веднага лекарите та лекарите. И аз не съм им почитател, но може пък роднините на покойната, СЪЩО ЛЕКАР, да не ги е било грижа за нея и тя да е решила да ги лиши от наследство. Само че заглавието е пълна излагация и ви предразполага да мислите срещу лекарите. От къде знае списвача, че е починала мистериозно, а не от старост или друго!?

    Коментиран от #30, #33, #35, #36, #42

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Данаил

    14 1 Отговор
    Много стара схема. Нищо ново
  • 32 Дара

    21 0 Отговор
    Интересно беше изказването на доктор Божикова, че не би взела апартамента, ако е знаела за наследниците, защото ВИНАГИ В ТАКИВА СЛУЧАИ се стигало до проблеми, като тези сега.
    ТАЯ КОЛКО СТАРЦИ Е ИЗМАМИЛА ДО СЕГА?
  • 33 Българин

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тралала":

    Защо не са я погребали, а кремирали? Починала от старост или болест и те решиха набързо да я изгорят без да питат роднините! Нали осъзнаваш колко абсурдно е питането ти в случая?

    Коментиран от #34

  • 34 честен ционист

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    За да иде в Казана.
  • 35 Хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тралала":

    Близките не предират за наследство!!!!
    Може пък приятелката на жената да е довела до знането на журналистката този казос.Тук става въпрос за морал

    Коментиран от #47

  • 36 да бе, да

    20 2 Отговор

    До коментар #29 от "Тралала":

    Независимо от това какви са били отношенията на покойната с наследниците й, те имат правото да получат наследството по закон. Кои са недостойни да получат наследството го пише в закона. Няма данни наследниците да са извършили действия, които ги правят недостойни да получат наследството. А иначе схемата е класика в жанра - до самотни възрастни хора се присламчват интересчии с мераци да заграбят имотите. Въртят се около тях, настройват ги срещу родствениците им, правят им дребни подаръчета, играят го загрижени за здравето им, докато старците повярват, че могат да разчитат на тях и подписват пълномощни. След като целта е постигната и са получили имотите, измамниците или изчезват, или правят всичко възможно да уморят по-бързо старците. Жената е живеела в дарения на докторката апартамент, пречела й е да си ползва подаръка, затова е направила всичко възможно да се отърве от нея, при това с кремация.

    Коментиран от #44

  • 37 Гледайте

    7 0 Отговор
    Видеото го има в блиц
  • 38 Ганчо за пари и имот майка си убива

    10 0 Отговор
    Та какво остава за някаква жена дето не му е никаква
  • 39 Сега като е научила, че има наследници

    12 1 Отговор
    Да им върне апартамента
  • 40 Баце ЕООД

    4 0 Отговор
    Демокрация!
  • 41 ГДБОП

    11 0 Отговор
    Да се самосизира и да ги започва. Това не е първият случай. Доктори, сестри, болногледачи, нотариуси и погребални агенции работят в пълен синхрон, когато трябва да се заграби нечии имот. Така се правят бързи пари. Собственика бързо умира и го погребват, като той предният ден е прехвърлил имотите си на напълно непознати хора.
    Като случая в Лехчево и
    много, много други.
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тралала":

    Ако е искала да ги лиши е трябвало да направи -ЗАвещание!!!Завещанието е Волята на човека.Даго парафира пред Нотариус и да го даде на нотара да изпълниволята и ,след смърта.Когато дарявате на Децата си не е проблем.Но не правете сделка,Дарение със сестра,брат или роднина.ако децата ви имат обтегнати отношения помежду си и искате да им оставите това,което притежавате,то тогава " Продайте" им......като платите данъци на държавата,но да сте спокойни,че няма да има........след вас!Живота е тежка,робия,но и смърта не е решение.......
  • 43 Племенникът

    3 1 Отговор
    Разсиновем съм , ама много се обичам с ляля си!:0 Въпросът беше да и лапна имотите , а иначе не ми пукаше за нея!:)
  • 44 Ехидна

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "да бе, да":

    Па помагай и ти на възрастните те бе пич! Барем им сменяй памперсите, или им купи едно кисело мляко!:) Ама, това е под достойнството ти! Нали!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Джо Блек

    8 1 Отговор
    Тези двамата Убийци в бели престилки няма да се радват дълго на придобитото чрез убийство, а ще получат от същото, каквото са направили на жената, но ще е много по ужасно от това!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Роза

    9 0 Отговор
    Ами лекарската професия е като всяка друга-има свестни хора,които работят като лекари ,ама има и алчни хитреци,които напоследък са доста много.Използват тежкото положение на някои пациенти,за да ги изнудват.Някога като деца ни учеха,че лекарската професия е най-хуманна от всички професии,и с това внушение съм израснала.Ама сега не е така и трябва да внимаваме на кого се доверяваме!Не приписвайте имотите си на чужди хора,които не познавате достатъчно!
  • 50 лечение

    8 1 Отговор
    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.
  • 51 Марла Уилсън

    1 3 Отговор
    Преписахте поръчковия репортаж на Нова ТВ. Ама малко мисъл да вложите..., не. Разсиновеният племенник имал претенции. Никой не атакува волята на жената, нали? Явно, че в тези лекари които дългогодишно са се грижили за нея, жената е видяла хората на които да дари имотите си. Нямала си е другиго и не е решила да ги остави просто на общината. Къде всъщност има проблем тук? И специално хирургът, който е спасил стотици животи в операционната, носител е на много международни отличия, Нова ТВ ей така решават да очернят репутацията!? Не ставайте проводник на такива помии!

    Коментиран от #53

  • 52 Старият ерген

    0 3 Отговор
    Че нямам изкуствен интелект да пиша по бързо, вярно е че в този случай възрастната не знае, че смъртта е неизбежна. Не може тези 2 апартамента всеки за по 1 милион евро да го носиш в гроба. Живял съм в тези кооперации и страшно мирише на старо и на мухъл, то на белина мирише по хубаво. Трябва да купуват всеки месец по един чувал с хлорна вар за всеки вход за дезинфекция. Тези жилища са строени преди 100 години.
  • 53 Херо мусттафа

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Марла Уилсън":

    Много алчен този индивид. Ще отиде на правилното място в правилната посока и в правилният момент.
  • 54 хой

    7 0 Отговор
    Е то е ясно, че са комбина доцент Соколов, кожната докторица и гаджето ѝ, обаче работата е много съмнителна как така гаджето на докторката е и личен лекар на горката бабка, баш той установява смъртта и пак той разрешава кремацията и как така в тоя екарисаж не искат разрешението за кремацията да се носи от роднините както си е редно. Дали не са прилапали и други нещица от разни умираещи. Голям срам, резил, простотия и алчност. И то бива бива ама тоя хирург ли е, какъв е, няма ли срам, съвест, Хипократ ще се обърне в гроба. Тоя пък питала адвоката си дали да взема апартамента - 5 стаи, бре, бре ... голямо чудене е паднало, ама отказва ли се такъв дар. Срам за българските лекари! Тия са за лишаване от лекарски права!
  • 55 Перо

    2 0 Отговор
    Това са докторски мошеничества и роднините трябва да си търсят правата! Докторите не провеждат никакви лечения и никъде не могат да бъдат открити, освен за времето на операциите и първичните прегледи, от където взимат пари от НЗОК! Останалото време за тях не съществува и всичко е оставено на студенти и специализанти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове