Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 09:37 1 029 33

Синя София предлага София да се превърне в туристически център на Балканите

  • вили лилков-
  • кмет-
  • софия-
  • туризъм

Направени бяха предложения за нова концепция за работата на Общинското предприятие по туризъм, публично частно партньорство, нов бранд за мощна реклама на София, създаване на мобилни апликации и информационни точки за туризма в София

Синя София предлага София да се превърне в туристически център на Балканите - 1

На среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в София кандидатът за кмет на „Синя София“ проф. Вили Лилков представи програмата на коалицията за развитие на туризмa в столицата.

Амбицията на Синя София е да превърне града ни в модерен център за развитие на културен, спортен, фестивален, СПА и балнеоложки туризъм, за което тя има всички природни и исторически дадености. Проф. Лилков и присъстващите кандидатите за общински съветници на Синя София подчертаха, че това ще даде тласък в развитието и на хотелиерския и ресторантьорския бизнес и ще открие много нови работни места.

Домакините Полина Карастоянова, Емил Коларов, Мартин Захариев, Ричард Алибегов, Атанас Димитров и Мартин Михайлов формулираха проблемите на бранша и подчертаха водещата роля на общината и лидерската роля на кмета за неговото развитие.

Направени бяха предложения за нова концепция за работата на Общинското предприятие по туризъм, публично частно партньорство, нов бранд за мощна реклама на София, създаване на мобилни апликации и информационни точки за туризма в София, развитие на фестивалния и конгресния туризъм, актуализация на туристическия данък, ресорна комисия по туризъм в СОС. Проф. Лилков предложи да бъде разписан Меморандум с организациите на хотелиерите и ресторантьорите за съвместна работа през следващия мандат.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А аз предлагам

    13 2 Отговор
    да се разкарате! Сини, червени, пембени, всички припознаващи се в някакви цветове, посоки, епитети, атлантици, амазонки, сте вредни за тази страна! Тук е България! И тя е над всичко! После са членства и тем подобни!
  • 2 Кадир

    13 1 Отговор
    Туристите ще видят кое точно? Неосветения център и недостъпните руини. Това шега ли е? Страната ни е интересна като турситическа дестинация само за бедни любители на екзотични дестинации, които обикновено пътуват на стоп. Хора с пари тук не търси, което важи и за населението също.

    Коментиран от #8

  • 3 Хахаха

    10 3 Отговор
    А аз предлагам , на всички да се раздадат по два мерцедеса - бял , и черен ! За жените - с цвета на обувките ! По смислено ми се вижда !
  • 4 СЕЛЯНИН

    17 2 Отговор
    И кво да видят туристите в София ?...криви жълти павета, заключена църква центъра , ескорта на бойко или глутница безпризорни псета. Те това ще да е туризъм !
  • 5 Много лесно

    9 2 Отговор
    Отваряйте публични домове, казина и хотели и сте готови. И без това друго не можете сините.
  • 6 12345678

    14 2 Отговор
    Мили Боже, на кой свят живеят тия?!

    София вече не прилича на град, превърнахме се в гето, а те искат да го превръщат в културна столица?!
    Ако искат да покажат в умален модел как си отива една цивилизация няма проблем, всичко останало дори не е в сферата на фантастиката, уви...
  • 7 синьо и червено става лилаво

    16 1 Отговор
    Абе мераклии, първо превърнете държавата и хората и да живеят нормално и тогава мислете за туристите.
    34 години мечтаят и харчат държавните пари, но ни убеждават в какви ли не глупости по време на избори!

    синьо и червено става лилаво лъжете като цигани!
  • 8 Помощ 112

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кадир":

    Ще водят някакви китайци да гледат ЦУМ и Шератон 🤣

    Коментиран от #11

  • 9 АБВ

    11 1 Отговор
    Айде няма нужда
  • 10 С КРАДЦИ СОФИЯ НЯМА ДА СТАНЕ

    6 0 Отговор
    КАКВОТО И ДА Е - КРАДЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ КЛОНИРАТ И ТОГАВА НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ !
  • 11 Кадир

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Помощ 112":

    Че те китайците ходят в Русия и навсякъде другаде, където всъщност е интересно. Тук просто няма какво да правят, освен да се пазаят от тарикати дето искат да им вземат парите, подчертавам двойно.
  • 12 СОФИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ И КОЛТУРЕН ЦЕНТЪР

    8 1 Отговор
    СЪС АЗИС И СОФКА , ЛЮБО И ГРАФА ! АЙДЕ МОЛИМ ВИ СЕ ! БОКЛУЦИИИИИИИИ !
  • 13 ВСИЧКИ КАНДИДАТИ

    9 3 Отговор
    ОТ ЛИЛКОВ ДО КОНТРЕРА И БОНЕВЧЕТО СА ОТ ЕДНА И СЪЩА МАФИЯ - ГЕРБ !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ник

    8 1 Отговор
    Абе , я си вижте тротоарите на улиците в елитен квартал като Лозенец и си помислете какви туристи ще искат да дойдат да си трошат краката. И този господин професор - един от инициаторите на преустройството на Женския пазар, дали е ходил скоро там да види в каква клоака се е превърнал- тоалетни не работят,навсякъде боклуци и т.н. Добре е да похарчиш обществени пари с благородна цел,но после построеното трябва да се поддържа и това е по същественото,а не всяко чудо за три дни.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хаха

    5 2 Отговор
    Ще видят на живо цялата цигания и мърсотия на столицата.
  • 18 Недоумявам

    5 2 Отговор
    Вижте от кого е обграден " синият" Лилков???
    Разбрах ,че е предложен от Богдана Карадова исие"
    Но това е пълно недоразумение!!!
  • 19 Циник

    4 1 Отговор
    Аз предлагам всички българи да сме милионери, всички мъже - двуметрови красавци, а всички жени - шеметни хубавици. Щом като е толкова лесно, давайте!
  • 20 Вили Лилков!! Гърция е туристическия

    7 0 Отговор
    Център на Балканите, след нея Турция, РСМ! Ние сме управлявани от Крадци и лъжци, както казват в Северозапада от Пустиняци!!
  • 21 Сива София

    4 1 Отговор
    Лили Вилков пак е посръбнал повечко.

    Коментиран от #33

  • 22 Алооо

    2 0 Отговор
    София винаги е била червена, само облечена в синьо.
  • 23 Глупости на търкала

    2 0 Отговор
    Не че е лошо, но като заглавия не става, особено на фона на тия небостъргачи и презастрояване
  • 24 Хахаха

    2 1 Отговор
    Така се прави...с решение на Кирчовци, Кокорчовци, генералчета и слугите на Прокопиев и посолството
  • 25 дядо поп

    4 0 Отговор
    Основната цел на туристическата атракция , ще е да се показва държава и град които не стават за живот!
  • 26 Софиянски

    3 0 Отговор
    Десните в центъра се чудят как да се освободят от алибегов Рафи и целия кошмар на Витошка, а съседът му седнал на софрата. Майко мила…
  • 27 Умирам от смях

    3 0 Отговор
    Аз предлагам Синя София да им дадат една циркова шатра и да се превърнат в клоуни каквито са, а не да се правят на полици.
  • 28 Истината съм аз

    2 0 Отговор
    Празни глупости, ще прави нещо което е невъзможно.
    Дрънканици за пари .
    Няма да оправи улиците, булеварди и детски градини,
  • 29 Синя София

    2 0 Отговор
    са една шепа хора,подплатени и заплатени от чуждите нпо та,за да прокарват прозападна, антируска и антибългарска политика!
  • 30 пенко

    1 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА Е БОЛЕСТТА : " СИНЯ ПЪПКА " ?????????????????????
  • 31 Наистина

    0 0 Отговор
    синята добре, а суросинкявата какво ?
  • 32 Софиянец

    0 0 Отговор
    Ми тя и сега е туристическа столица. Минете през деня пред музея на София (Централна баня) и ще видите десетки брадати туристи да се препичат на слънце. Бели хора почти няма.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове