Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 11:51 1 095 60

Васил Терзиев: Новият кмет трябва да обича София

  • васил терзиев-
  • избори-
  • кмет-
  • софия

София трябва да се развива в много направления, но проблемите са навсякъде - от развитите квартали на юг до изоставените квартали на север

Васил Терзиев: Новият кмет трябва да обича София - 1
Снимка: БГНЕС

“Призовавам софиянци да гласуват с номер 85 на 29-и октомври, защото този град трябва да бъде управляван от хора, които го обичат, от добър отбор, от компетентни хора, които имат правилните ценности, и политическата воля да решат натрупалите се проблеми и да направят нужните реформи.

Защото управляващите столицата само обещават, но нищо не правят". Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в предаването “Референдум" на БНТ. Терзиев е издигнат от местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)". “София трябва да се развива в много направления, но проблемите са навсякъде - от развитите квартали на юг до изоставените квартали на север," каза Терзиев. Според него е задължително Общият устройствен план на София да се промени, защото това е най-работещо решение да се спре презастрояването.

“Знаем, че това е дълъг процес, но ние ще започнем веднага работа по промяната му. Що се отнася до по-бързи мерки - ще спрем частичните промени на устройствените планове и ще работим по преосмисляне на цялостното планиране - и социална, и транспортна, и подземна и надземна инфраструктура," каза той. Терзиев обори тезата на кандидата на ГЕРБ, че правителството на ПП-ДБ е спряло парите за канализация на София. “ГЕРБ са изпуснали 200 млн. по ОПОС в периода 2014 - 2020 г. заради лоши проекти. Освен това софийските села влизат в ПВУ едва в третото му издание и са извадени от него в четвъртото.

А това е направено по време на кабинета на Стефан Янев", заяви Терзиев. Кандидатът за кмет на коалицията “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)", отново каза, че той е екипът му подкрепят децентрализацията. “Този процес трябва да върви по ясна формула - да няма мой кмет, твой кмет. Защото точно това имаме като наследство от управлението на ГЕРБ", обясни Терзиев. Той добави, че децентрализацията върви с много по-строг контрол върху районните кметове. И каза, че той е екипът му са ангажирани със система, която бори корупцията на системно ниво. “Това означава, че се следи какъв е рискът от корупция, знае се къде е най-висок и къде трябва да се действа. Както се знае и кое да промениш, за да стане процесът по прозрачен и по-ясен. Само така ще спрем корупцията, от която страдаме 1.6 млн. жители на София", каза той.

Попитан дали ще развива метро до Симеоново или към северните квартали. Терзиев каза, че според него развитието на север е по-важно, защото там живеят повече хора. “Пари за метрото има и ние ще продължим да го разширяваме. Проектът за Симеоново е в програмата на ГЕРБ от 2012 г. и това до днес така и не се случи", добави той. На въпрос кой кмет на европейски град би поканил в София, той единствен от всички претенденти каза конкретно име - това на кмета на Ротердам Ахмед Абуталеб. “Ротердам не случайно е смятан за град на бъдещето - с развита икономика, с много възможности. Той е и най-добре свързаният голям град в Европа - всичко е направено като за град на бъдещето, направено, за да улеснява хората", обясни избора си Терзиев. Той очерта и част от плановете си за справяне с мръсния въздух и задръстванията.

“Нискоемисионните зони са доказано добра практика. Макар и задаващата се такава в София да не е домислена. Важно е да се мисли в посока градските рингове, за да не минава трафик през центъра. И да развиваме градски транспорт, за да слязат хората от колите. Това е друго работещо решение", каза кандидатът за кмет. Терзиев ясно каза, че няма да вдига данъците и таксите на софиянци. “Преди да почнеш да вдигаш данъци и такси, трябва да убедиш гражданите, че парите им отиват по предназначние. Стотици милиони отиват не по предназначение всяка година. И няма как да убедиш хората, че докато това се случва, нещо ще се получи, ако се вдигат данъците. Нашият фокус е да убедим хората, че всеки лев отива за инфраструктура, която могат да видят или усетят - улици, паркове, социална инфраструктура.

Ако не се случи това, резултатът ще е нулев", обясни той. По отношение на почистването на улиците Терзиев отново посочи слабото управление на ГЕРБ. “Има 24 млн. лв. за почистване, които не са усвоени за миналата година. Представете си колко чисти улици са това. Има и една едно-милиардна икономика, за която никой не говори - куп общински дружества, които по никакъв начин не допринасят за бюджета на София. Те трябва да бъдат реформирани", добави кандидатът за кмет. За финал той се обърна към кандидата на ГЕРБ: “Изключително интересно е да слуша човек вашите планове. Но ако може да обясните - как така не ви стигнаха 18 години, в които имахте кмет, мнозинство в общинския съвет, парламент, министър председател и не успяхте за всичките тези години да направите тези паркове, тези пробиви. И сега изведнъж всичко ще получи."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДС призовава

    20 4 Отговор
    Всеки българин да гласува за терзийката,
    може и два пъти!
  • 4 Анонимен

    6 4 Отговор
    Освен това трябва и да бъде работлив и компетентен, който става рано и се мотивира от каузата си.
  • 5 Несподелена любов

    18 2 Отговор
    Колко да я обича, все едно е негова или все едно е на ортаците му?

    Коментиран от #25

  • 6 Панчо

    9 0 Отговор
    София я обича само - ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ и по логика той трябва да стане кмет на столицата
  • 7 Анонимен

    6 1 Отговор
    Трябва да бъде кадър, който обмисля своите отговори и решения и не се подава на провокации, а работи за своите съграждани.
  • 8 ПРИПОМНЯНЕ

    9 0 Отговор
    Москва, любовь моя - 1974
  • 9 Анонимен

    7 1 Отговор
    както ти е казала майка ти брой до 10 преди да говориш...

    Коментиран от #11

  • 10 Чекмедже бабаит

    8 1 Отговор
    Трудна любов...
  • 11 Може би 1000

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Дали е достатъчно?
  • 12 Трандафор

    9 1 Отговор
    Новият кмет на София трябва да работи за столицата на България 24/7, както се казва! И така цели 4 години! За да го направи, обаче, е нужна компетентност, почтеност, морал! Ако искаме да имаме бъдеще като общност, би трябвало вече да сме наясно, че реформи и изобщо промяна към по-добро не може да направи лице без ценностна система!
  • 13 Град Симитли

    14 2 Отговор
    Верно ли бе, Шерлок?
    Не е ли по-добре да обича Брюксел и Вашингтон?
  • 14 чичко Венци

    21 1 Отговор
    Чичовото, и ти и Хекемянката сте пионки
  • 15 Красимир Петров

    12 1 Отговор
    И да обича партията майка БКП
  • 16 Чочо

    10 0 Отговор
    Клишета,клишета....
  • 17 рън-дрън

    18 0 Отговор
    Рън-дрън та на пляс ! Общи приказки за "успиване" на (потенциалният) електорат . Новият кмет трябвалло да "обича" София (или парите от софийският бюджет) ?! Не бе , Васко - новият кмет ОБЕЗАТЕЛНО не трабва да е тъмно червен ДС наследник , не трябва да е аферист и НЕ ТРЯБВА да е станал "бизнесмен" и мулти-милионер с пари на ДС/БКП !!! Освен това , новият кмет е добре до поназнайва нещо от градоуправление , строителство и архитектура и НЕ ТРЯБВА да е кухо дрънкало с ултра-инфантилен (нежен) вид , като теб и Борисчо Б. !!!
  • 18 софето

    16 2 Отговор
    От тримата най спрягани кандидати за София , най - големия мъж е Ваня Григорова

    Коментиран от #22

  • 19 Пропуск

    5 2 Отговор
    Новият кмет трябва да обича ПАРИТЕ на София !
  • 20 Нема да

    8 1 Отговор
    Гласувам всичко е Ала бала
  • 21 ФЕЙК

    12 0 Отговор
    Стига сте ни натрапвали ПОРЕДНИЯ Павлик Морозов !
  • 22 Аййййй

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "софето":

    Да не е с топки
  • 23 Така е !

    11 1 Отговор
    Ндаа , новият кмет трябва да обича София , да обича /безумно/ София прайд и да участва редовно в конкурса "Драг кралица на красотата" (като брата на Борисчо). Така е !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Крачани

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Несподелена любов":

    Всички толкова много я обичат , че не могат да се разделят с нея -
    Дойната крава Вяра, Надежда и ЛИбоФ и тяхнама мама София)))
    Клоунадата е на макс!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Васил

    10 1 Отговор
    Че кой не би обичал София срещу два милиарда и половина бюджет, най-много я обичаха гербаджиите, още се хранят от нея. Сега и ПП си търсят по любов хранилка .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аз пък

    0 9 Отговор
    Призовавам софиянци да галасуват за Хекимян. Той многократно е заявявал, че обича София.
    Освен това е млад, амбициозен и образован. От сега има план, за действие и облагородяване са инфраструктурата на столицата.

    Коментиран от #43, #57

  • 30 Приемам сделката!

    8 0 Отговор
    Така Терзиев отговори на предложението на татко Петко и Асен.
  • 31 Петър Младенов

    12 0 Отговор
    Добро момче , наше момче - от него - по способен (да овършее и последната пара на София) няма да намерите !
    А па и биографията му е образцова - баби и дядовци - партизани и АПБФК (активни борци против фашизма и капитализма) , генерали от ДС и членове на ЦК на БКП ,мама , тате , чичо , леля , братовчеди и пр. - служители на ДС (на ръководни постове) и най накрая (но не на последно място) - юнакът е мой племенник ! Абе - дъ бест !
  • 32 Хазарта

    3 0 Отговор
    Мен София не ме обича, пък аз съм е га ти пича.
  • 33 Гражданин

    7 0 Отговор
    Бе да обича посолствата е достатъчно, може и без София, все тая..
  • 34 Как щяло ?!

    8 0 Отговор
    Как щяло Терзиев да не обича София ???!!! С годишен бюджет от два милиарда и половина левчуги , не ще я обича , ами .... направо ще я изхруска ! Тежко и горко на софянци , след този (ако го изберат) в София и трева няма да остане .
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Ако я обичаш, София не трябва да бъде МРАЗЕНА ОТ ЦЯЛА БАЪЛГАРИЯ, защото изсмуква жизнените сокове на държавата и градчетата запустяват, а тя расте и дебелее.............
  • 36 Анонимен

    0 4 Отговор
    Важното е да има дипломатически познания и да взима коректните решения в даден момент като целевата група естествено е да биде Шенген и не на опашките и оградите....
  • 37 Софиянци трябва да обичат своя кмет,

    1 1 Отговор
    а дали ще бъде така. Добре ще е да бъде поканен не някой друг, а бившия кмет на Берлин, който управлява града цели 14 години. На изванреден конгрес на социалдемократите, които подкрепиха кандидатура му, той обяви " Аз съм гей и това е окей". Така никой по- вече не посмя да коментира сексуалността му.
  • 38 питам си

    4 0 Отговор
    Този се държи на къса верижка от дЕдовците си - ДС-та и от ПосолствоТО. Така и не каза какво е учил, какво е завършил. И една питанка - защо на всички снимки е със слушалка - глухо ли е момчето или постоянно подслушва или постоянно му суфлират????
  • 39 Сталин

    7 0 Отговор
    Също така да обича ДС и да обича да краде
  • 40 ...

    0 1 Отговор
    прав е. обичаш я и си си кмет. тва е. за да съм президент на щатите трябва да ги обичам
  • 41 Мария Атанасова Мисиркова!?

    6 0 Отговор
    Васил Терзиев ако случайно влезе в Столичната община, ще бъде марионетка на ДС фамилията и СОС! Просто ще бъде "гумения печат" за Озаконява кражбите!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 я за тия..

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аз пък":

    Дека са на,,ян,,не ги ща-оти не са бг.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Артилерист

    8 1 Отговор
    Всичко което казва Терзиев за мутрата Борисов и шайката му, както и за учителката по руски език Фъндъкова, е вярно, но и той е кукла, платила си участието в кметските избори. Самото му номиниране от американските наложници просто Киро и Асан със сигурност не е безкористно. Даже и да бъде избран, на Терзиев десните НИКОГА няма да му простят произхода. Затова повтарям, че Терзиев, ще бъде кукла на конците на просто Киро и Асан и много от милиардите за София ще потънат в джобовете им, с полагащата се такса за посолствоТО. Според мен Григорова, на фона на Терзиев и извадения от ръкава на мутрата Борисов Хикимян, обективно е най-достойната да стане кмет на София.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кадир

    7 0 Отговор
    Борис Бонев и Терзиев са б-оклу Ци!
  • 49 пенко

    7 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ , БАЩАТА НА ПЕЕВСКИ Е СЪЩИ КАТО БАЩАТА НА ТЕРЗИЕВ ---ДС-ДС-ДС-ДС-ДС -УРРАА
  • 50 НЯМА ДА КАЖА ИСТИНАТА ЩОТО ЩЕ

    3 0 Отговор
    МЕ ПРЕМАХНАТ ОТ ДС !
  • 51 ВСЕ ПАК МИСЛЯ ЧЕ ТЕРЗИЯТА И БОНЕВ СА

    6 0 Отговор
    БОКЛУЦИ НА БОКО И КИРО !
  • 52 дом

    3 0 Отговор
    ДС родата ти ни разгони фамилия, на нас, десните избиратели. Нямам сили да те подкрепя, а ако знаеш колко много са като мен...

    Ужасна грешка беше кандидатурата ти.

    Пътят е ясен, кмет - премиер - шкафче и всички от ДС щастливи и на свобода.

    Дано не станеш кмет.
  • 53 Като ни обичаш,

    4 1 Отговор
    Раздай ни по 5000 евро на калпак?
  • 54 На опашка

    0 1 Отговор
    Гласувайте за кандидата на Държавна Сигурност.Той е нашата гордост.Най-после един читав представител на на кокоркировското котило.
  • 55 Прост грозен неграмотен

    0 0 Отговор
    Ако има зрънце от петър младенов, Ок. Гласувайте за когото си пожелаете. Сегашните 85 г сталинисти, са много крайни, което лично аз не одобрявам. Крайните хора са лоши хора. Калин Станков и Станко Тодоров (шивача), за станко само хубави неща, а и ми се вижда еродит Калин. Равносметката е за вас София. Успех на всички млади хора. Те родените след 1980 си нямат на идея какво е било. Тези, коити бяха добре при живков и при Демокрацията продължиха децата да им са добре. Така е било писано за определени хора, да страда векивеков. Събират се бкп и са срещу хора преди 1944. С тях на глава не се излиза, било те от дпс или герб бкп. Псуват на фашисти, не дават никой да препари в Бг, но прости им госпиде, че са много ограничени за мен хора. Добротата ще спаси света. На запад всичко е подредено и хоратаса усмихнати, социализма е при тях, а ори нас дойде лошото, злобното, да прост човек съм, но вие умните, какво направихте за 33 г за народа на Бг. Или нов световен ред. А искате детски градини. Зашо ви са. Ще ви трябват 2065.
  • 56 Крико

    0 0 Отговор
    По-тази логика , няма да си ти Васе , ти се отрече от собствената си фамилия продажник. Как да ти вярвам при тази ситуацция?
  • 57 Крико

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аз пък":

    Брато не пии метилов алкохол за Бога
  • 58 Да обича шума на парите

    0 0 Отговор
    Искаш да кажеш...Драги ми смехурко
  • 59 Андрей Георгиев

    0 0 Отговор
    Хора, нали знаете кой основно провали социализма: социалистическата номенклатура! Която искаше да заграби парите на обикновените хора и да живее като на Запад, богато, с мерцедеси, вили, яхти, ролекси, плейметки и т.н. А ДС (Държавна сигурност) си беше част от номенклатурата. А Терзиев, който се каните да избирате е ДС внук, родата му са били ДС. Така, че се каните да гласувате за най-мръсните комунисти.
    От своя страна, Ваня Григорова е синдикалист, въпреки, че я подкрепя БСП, партия която вече няма нищо общо със социализма. А синдикалистите, който са възникнали във Филаделфия, САЩ, още преди Маркс да си напише Манифестчето, реално, са направили много повече за обикновените хора, отколкото комунистите. Почти всички автомобилни работници в САЩ и Германия, например, са синдикалисти.
    В резюме, каните се да изберете мръсния комунист Терзиев, вместо синдикалистката Григорова! Честито на младите и умните в кавички! Много разумно, няма що!
    Нека прикритите комунисти да продължават да си грабят с Терзиев начело, а за обикновените хорица да няма нищо!

    Коментиран от #60

  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Андрей Георгиев":

    Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове