Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 07:12 1 812 38

Ценоразпис: До 300 лева дават за глас в Бургаско

  • местни избори-
  • купуване на гласове

Основните схеми са даване на пари срещу глас и опрощаване на задължения в хранителни магазини

Ценоразпис: До 300 лева дават за глас в Бургаско - 1

Вече е ясно какви суми се дават за купуването на гласове за местните избори, едно явление, с което така и не можем да се справим.

До 300 лв. стига сумата, за която се търгува един глас за предстоящите местни избори в Бургаско. Това съобщиха от полицията и прокуратурата в морския град. Цената зависи и от самата община, цитирани от БНТ.

"Имаме завишаване на образуваните досъдебни производства. Към момента те са 29, което означава, че водим активно 29 разследвания срещу лица, за които имаме данни, че с действията си смятат да нарушат изборния процес", каза директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов.

От всяка една община се подават ежедневно сигнали за изборна търговия. Към момента са близо 90, уточниха от прокуратурата. Основните схеми са даване на пари срещу глас и опрощаване на задължения в хранителни магазини.

От полицията съобщиха и че продължава да се работи по случая с общинския служител в Несебър, хванат с близо 150 хил. лева, за които има данни, че са били подготвени за изборна търговия. Той бе освободен без обвинения, но тепърва ще има развитие по този казус, уточни още директорът на бургаската полиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде

    24 2 Отговор
    дреме полицията ?

    Коментиран от #5

  • 2 1234

    27 5 Отговор
    Сашо Диков разказа играта на бургаския кмет Николов.Корупция за милиони.

    Коментиран от #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 300 лева

    29 1 Отговор
    взимах месечно като фрезист в 1986,хляб 26 ст и ток две стинки на кВт час.

    Коментиран от #9, #27

  • 5 Изобщо не дреме полицията!

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Къде":

    Ето публикуват ти ценоразпис! Някой да не вземе да се излъже за по малко.
  • 6 зачуден

    19 3 Отговор
    Чудно ми е защо разни мераклии за власт си губят времето да плащат на ман.али /които хем ще вземат кеша , хем няма да свършат работа/ , вместо директно да си платят на СИЕЛА ?! С помощта на вълшебните мадуро-машинки - работата е в кърпа вързана .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стига бе

    22 5 Отговор
    300 лв са нищо. ГЕРБ откраднаха милиарди.
  • 9 Може

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "300 лева":

    Ама после дойде демокрацията
  • 10 пазарна икономика

    14 2 Отговор
    Ми , кеш енд кери ! А па и малко ала-бала с президентчето и ... "Вся власть советом" . То иначе , как щяха Кики/Коки/Ици/Гноми да се докопат до власт ? Колкото и да сме оглупели , чак толкова оглупели не сме /та да гласуваме за тях/. ПП. Ааа , и СИЕЛА /разбира се/ ! СИЕЛА - мисли за всичко /срещу съответно заплащане/.
  • 11 ИКОНОМИСТ

    9 0 Отговор
    С тази инфлация политиците не могат да си направят сметката колко ще им излезе избирането. Лоша работа.
  • 12 Йордан

    14 1 Отговор
    Някой да каже какви са цените в Стара Загора.Имам интерес!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 брейй че инфлация

    7 0 Отговор
    каде ги дават тия пари бе аз пт 15г. насам несъм получавал предложения за пари едно време с и г а нята идваха да ни молят да се запишем че ще гласуваме за техния генерал а ние аи вземахме парите и си гласувахме за кого си искаме ! най обичам такива заблудени дето раздават пари и чакат да си им верен ама с и г а н кво да ги правиш… че така де скоро не са идвали да предлагат цветните а виж как са скочили цените последно вземах 50лв
  • 16 Чакам сега

    16 0 Отговор
    някой пак да тръгне да ме убеждава ,че няма инфлация. Помня времената, когато един глас се пазаруваше за от 10 до 20 лева. Не беше толкова отдавна.
  • 17 Бургас

    12 3 Отговор
    Е пропаднал град защото няма икономика и е на 14 място по заплати младите хора бягат от там . Но в Бургас живеят доста елементарни хора , които не мислят за бъдещето на града и затова гласуват за некадърници .
  • 18 Вот

    12 0 Отговор
    Да, добра сума, но никой не си дава сметка какво стои зад нея. Щом някой плаща 100-300лв за вот, той със сигурност ще търси възвръщаемост на инвестицията си. После не се чудете на красивите ни улици, липсата на детски градини, "висококачествено" строителство, а бре въобще ,,красотата" в която живеем.
    О, то да бе само това - проблемите с водата, тока, наводнения, законната сеч......Със сигурност всеки има да добави нещо.
    Вземайки парите, плюете на себе си. Ако има все още горди човеци, просто публикувайте кой плаща във вашият район.
    Успех!
  • 19 Продължаваме Промяната

    8 10 Отговор
    Смешна статия. Коцето е видим победител, защото промяната ще се случи навсякъде, харесват не харесват гербавите бургазлии

    Коментиран от #22

  • 20 кокорчо

    12 0 Отговор
    дайте и на мен бе що никой не дава и аз искам
  • 21 Дедо ви...

    12 0 Отговор
    А нямало инфлация или намалява, цените падат, а цената за глас се вдига!!!! Корупция, корупция, корупция, както и кражба, кражба, кражба е заключението. Оставки, Съд Затвор, БайСтаври!!!!
  • 22 Така е !

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Продължаваме Промяната":

    Така е ,прав си ! Промяната ще се случи ,когато всички мошеници от ПП "Продължаваме промяната" и ПП ДБ "Демокрадлива България" бъдат изринати от каквато и да било власт и се запътят към местата (определени от съда) за изтърпяване на заслуженото наказание .

    Коментиран от #30

  • 23 Несебърлия

    10 3 Отговор
    В Несебър Дашев дава 500.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 За протокола

    13 0 Отговор
    Парите, които плащат за купуване на гласове, след това ще си ги вземат многократно от хората.
    Никой не хвърля пари само за да работи за хората.
  • 26 Бургазлия

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    И за съжаление пак ще стане кмет, защото хората са овце. Не гледат, че са откраднати милиони, ами гледат, че им направил фонтанче.

    Коментиран от #33

  • 27 Сметка

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "300 лева":

    Значи тогава си можел да си купиш 1000 хляба с тези пари. Сега за същата работа ще взимаш поне 3 бона и с тях ще си купиш 2000 хляба. Ако пък си смел и работиш за себе си, което сега е възможно, за разлика от тогава, разликата ще бъде още по-фрапантна. Е, ще трябва наистина да работиш, а не да скатаваш като по комунизма, но тя свободата не е за мързеливи хора.
  • 28 Боко

    9 2 Отговор
    За Митю Ф@флата, димитър николов от ГЕРБ давам и до 500 лева за глас!
  • 29 Щерев

    3 0 Отговор
    къде ве искам и аз!?
  • 30 Въпрос

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Така е !":

    Така ли казаха от пАсольството?
  • 31 Въпрос

    1 1 Отговор
    Така ли казаха от пАсольството?
  • 32 Казвайте навреме

    4 0 Отговор
    Казвайте ги навреме тези работи. Не така два дни преди вота.
  • 33 Ямбол

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бургазлия":

    Фонтанчето е при нас. При вас много неща се направиха. Трябва да погледнеш отстрани.

    Коментиран от #35

  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Процентно,в бг има най много професори на глава от населението в ес....Защо сте на последно място по ........в социалната сфера???Днес гледах "дебат"........по бтв....Ако това са ви новите лица........Фандъкова би трябвало да е по жизнен Кмет на София!
  • 35 Ходил

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ямбол":

    Съм в Ямбол. Доста неща има направени и там. Не го знам кмета и не агитирам за никой! И ти погледни отстрани..
  • 36 Кадир

    0 1 Отговор
    300 лв. са супер.
  • 37 Дядо Петко

    0 0 Отговор
    " Едно явление, с което така и не можем да се справим. " - Не че не можем. Само, че тия дето могат и трябва да се справят , просто не искат, защото така им е изгодно.
  • 38 така така

    1 0 Отговор
    ГРОБ купува ромски гета!! Да изхвърлим тази партия на бунището!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове