Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 06:18 1 873 9

Извънредното заседание на НС днес е напът да се провали

  • парламент-
  • заседание

Ще има ли заседание става ясно на обяд

Извънредното заседание на НС днес е напът да се провали - 1
Снимка: БГНЕС

Извънредното заседание на парламента днес, поискано от ГЕРБ-СДС и ДПС е напът да се провали, предаде БНТ. Искането е заради ветото на президента върху Закона за енергетиката, което се отнася и до политическия спор в последната седмица с "Лукойл" и цените на горивата.

Заседание трябва да има и то е важно за цените на горивата за хората, твърдят от ГЕРБ, които заедно с ДПС настояват за провеждането на извънредното заседание в последния ден на предизборната кампания.

"И след днешните /б.р. вчерашните/ изказвания и на премиера Денков, и на Асен Василев, утре /б.р. днес/ е прекрасна възможност двете партии, подкрепени от ДПС да отхвърлят ветото на президента. Това самите те го говорят, че е много важно за Плана за възстановяване, защо трябва със седмици да отлагаме приемането на Плана за възстановяване.", каза Бойко Борисов - председател на ГЕРБ.

"Ние изразихме нашите опасения относно това парламентарната трибуна да се използва за закриване на предизборната кампания, още по-малко, че българската енергетика цял месец е заложник именно на тази политическа кампания и политически битки.", заяви Радослав Рибарски - депутат от ПГ на ПП-ДБ:

Борисов предупреди сегашните си партньори в управлението, че променят формулата:

"Ако послушат Костадинов, Корнелия Нинова - добре, значи вече има вече друга коалиция и не могат да ми говорят нито за "Да живее България", "България е над всичко, защото ще излезе, че "Лукойл" е над всичко и техните нови партньори."

От ДПС са на мнение, че такова заседание трябва да има и да се реши въпроса с "Лукойл". От "Има такъв народ" твърдо са за заседание с мотив, че работата на депутатите е в парламента.

"Ние ще отидем. Ние бяхме против тая незаконна ваканция, в която НС се саморазпусна и всъщност работата на депутатите е в Народното събрание. Още повече не знам кои ще бъдат. Ще бъде интересно да видим, защото има някакви варианти, в случая неявяването на някой може да се окаже, че по този начин... как да кажа, се блокира ветото на президента. Защото ако дойдат достатъчно партии, ветото на президента ще бъде прието. Интересно ще бъде да се види кой от коя страна на барикадата е.", е становището на Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН:

От партия "Възраждане" не желаят да участват в дебата днес.

"Нашата позиция е много ясна още от самото начало. Ние няма да отидем на това заседание, защото няма как да бъдем привиквани от Пеевски от днес за утре. И затова призовахме всички останали политически сили, извън ГЕРБ и ДПС, т.е. ПП-ДБ, БСП и ИТН да не отиват, за да може по този начин да се провали заседанието и ветото на президента да оцелее. ПП-ДБ ни послушаха и няма да отидат, ако и БСП го направят, няма да има заседание и планът на ДПС и ГЕРБ няма да успее.", каза Костадин Костадинов.

БСП няма да участва в извънредното заседание и няма да бъде "златен пръст на ГЕРБ", аргументира се лидерът на партията Корнелия Нинова:

"Не просто, защото сме във ваканция или правим кампания, а по съществото на въпросите, които ще се решават. Принципно сме против. Смятаме, че изваждането на битовите потребители на свободния пазар ще доведе до това много хора и семейства да не могат да си плащат сметките. Всички решения, които касаят рафинерията в Бургас - от началото досега, са грешни и ще доведат до повишаване на цените на горивата."

Дали ще се състои извънредното заседание на НС или не, ще стане ясно на обяд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    20 4 Отговор
    Сглобката се разпада, посолството загуби войната в украйна и вече киро, толупа и компания не са му необходими.
  • 2 Zглобката

    21 3 Отговор
    Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 3 Боко

    28 2 Отговор
    години наред не стъпваше в Парламента , сега с жалки предизборни напъни и селски хитрини , заседание заискал ? Да си заседава сам с шайката като за последно !
  • 4 "Напът"?

    6 1 Отговор
    "Напът"? Що за дума? Що за невежи?
  • 5 Име

    15 1 Отговор
    Цяла година не работят, а се засилили в последният ден, какъв е този зор - ако иска опозицията - ще влиза, ако не иска - няма.

    Какво ще стане в понеделник е също ден. Бойко Борисов е решил нещо да приказват, ама кой го вълнува. Нещата трябва да се решават без реклами.

    Напълно е нормално - преди избори да не се обяснява кой е за Русия, кой е за Виетнам и Китай.
  • 6 Леголанд

    6 6 Отговор
    Настощият парламент беше избран с недействителни подправени хартиени протоколи, при много ниска избирателна активност и на всичко отгоре се набута в сградата партийния дом на БКП. Ако продължават да вършат глупости, ще им се случи същото като през 1997 година, но този път няма да има щастлив край.
  • 7 Тити

    16 1 Отговор
    Поредният театър от мафиотите Герб и ДПС.
  • 8 Енергийната мафия и Лобистите и от ГЕРБ

    5 0 Отговор
    ДПС днес няма да имат "Успех" в НС! Мафията не трябва да Успее да изтръска и стотинките от джобовете на бедните Битови потребители!!
  • 9 Българин

    0 1 Отговор
    Днес е началото на края на това сатанинско правителство!Слава на Бога и това трябваше да го преживеем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове