Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 13:41 2 252 10

Водещият Андрей бил на отклонения от летище София самолет

  • самолет-
  • летище-
  • софия-
  • виена

"Имаше изключителна подкрепа, след като кацнахме, от страна на министъра на икономиката Богдан Богданов - за да се върнем обратно в София", добави още продуцентът за преживения ужас

Водещият Андрей бил на отклонения от летище София самолет - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Прибрахме се в София около 3:00 през нощта. Не успяхме да кацнем в столицата, кацнахме във Букурещ. Истината е, че имахме избор дали да се върнем обратно във Виена, но доста хора бяха много изплашени и не искаха да летят повече след това, което се случи. Най-страшно е, когато чуеш писъците на хората около теб. На два пъти заходи самолетът - имаше сериозна турбуленция, но такава всички сме изживявали. На третия път обаче усетихме, че нещата са извън контрол.

Това каза пред bTV продуцентът Андрей Арнаудов, който е бил пасажер в самолета, отклонен от летище София.

Заради бурен вятър и силна турбуленция, редовен полет на австрийките авиолинии от Виена - OS797, не успя да кацне в София в неделя вечер. По разписание, това трябваше да се случи в 18:00 часа.

След два неуспешни опита, ужасяващо клатушкане, куп негативни емоции и преживян ужас от пътниците, в крайна сметка се е наложило самолетът да бъде пренасочен към летище "Отопени" в Букурещ, където се е приземил в 18:53 часа местно време.

"Имаше изключителна подкрепа, след като кацнахме, от страна на министъра на икономиката Богдан Богданов - за да се върнем обратно в София", добави още продуцентът за преживения ужас. И поясни, че са им предложили да останат във Виена и след това да се върнат в София, но повечето от пътниците имали ангажименти сутринта в България.

"Разбрах, че още няколко полета не са кацнали в София. Ние се прибрахме след 13 часа път. Да сме живи и здрави. Тези неща се решават от някой друг, затова ние сега просто се радваме, че сме тук", признава с облекчение Арнаудов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати Минкова

    14 4 Отговор
    Айде сега, един опосум по-малко не е кой знае каква загуба.
  • 2 Повод

    14 1 Отговор
    мазно да поФали министъра !
  • 3 Глупости!

    14 0 Отговор
    Да бе, австрийският пилот ще пита пътниците къде да кацне! Това да не е такиси
  • 4 ха сега де,

    7 0 Отговор
    Добре де, нали още вчера писаха тук, че според друг пътник самолета започнал да се разпада още над София и ламарини от крилото се откъснали? Защо не питат Андрей как са стигнали до Букурещ с половин крило, а ако той не е седял на подходящо място за да има видимост към крилата може да потърсят и друг пътник? Все пак, като е казано "А" редно е да се каже и "Б", нали така? И най накрая ще се престане ли с ужасяващите истории или експертни заключения, разказани от хора нямащи нищо общо с компетенция по въпроса и да се цитират само проверени от официални органи твърдения? Паника в населението може да се внушава и по много други начини, но това не би трябвало да е предмет на една медия. Освен ако обслужва не българския народ като цяло, а конкретни личности и техните интереси.

    Коментиран от #9

  • 5 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    6 1 Отговор
    И САМОЛЕТА НА „ТРОЙНАТА ОПОЗИЦИЯ”
    НЕ МОЖА ДА „КАЦНЕ ”В ...
    СТОЛИЧНА ОБЩИНА .....ОТ ВТОРИ ОПИТ
  • 6 Андрейчо

    6 0 Отговор
    Напраих насера на гащи
  • 7 АНДРЕЙЧО КСЕ Е НАКАКАЛ

    4 1 Отговор
    В ГАЩИТЕ ! БОКЛУК СКАПАН !
  • 8 Деций

    1 0 Отговор
    Е много важно,че водещият Андрей е бил на борда на самолета.С тази модерна техника и радари ,и с наземна поддръжка да се набуташ във подобен фронт е недопустима пилотска грешка!
  • 9 Деций

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ха сега де,":

    Ти как си представяш това откъсване?Това най вероятно е част от оперението,предполагам ,че е елемент от задкрилките.Не е отчетена скоростта на машината,силата на насрещният вятър и степента на спускане на задкрилките.Изключено е да е част от атакуващият ръб ,щото от София до Букурещ крилото може да се разпадне.
  • 10 питам си

    2 0 Отговор
    Вчера бяха отклонени САМО четири полета и то след излитането на тежка машина, която не бе регистрирана в радар24. когато машините летяха към Букурещ и Пловдив заради СИЛНИ ветрове, от летище София излетя малък самолет за Прага на Air Volta LZTRH..... След това бяха пуснати другите самолети от Мюнхен, Катания и Брюксел да кацнат съответно в 18.56, 19.04 и в 19.10, както и от Франкфупт - в 19.15. нека да се каже истинската причина защо самолетите не бяха допуснати в София и защо бяха запратени чак в Букурещ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове