Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 13:29 1 886 28

Денков призна, че правителството му не може да накаже "Лукойл", че заобикаля санкциите срещу Русия

  • денков-
  • санкции-
  • лукойл-
  • дерогация

В правомощията на българското правителство е да се повишат значително данъците

Денков призна, че правителството му не може да накаже "Лукойл", че заобикаля санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът акад. Николай Денков коментира доклад, който беше публикуван днес, за това, че дерогацията не понижава цените на горивата у нас, а генерира свръхпечалба за "Лукойл" и че бургаската рафинерия използва вратички в режима на Европейския съюз за руските санкции и ги заобикаля като преработва руския петрол, който получава и го изнася в чужбина.

"Голяма част от информацията в този доклад беше известна и преди това. Няма особена изненада освен скалата, в която се развива тази схема за заобикаляне на санкциите. Това, което трябва и може да се направи, е да се действа според законите, а там, където законите са безсилни - да бъдат съответно подобрени. Много приказки бяха казани по отношение на дерогацията в България и затова защо тя се удължава. Нека да напомня, че дерогацията всъщност се скъсява с идеята, че постепенно трябва да се премине към неруски нефт, за да сме сигурни, че няма да се окаже, че на пристанището липсва нефт и оттам не може да работи рафинерията.

В правомощията на българското правителство и вече е направено, е да се повишат значително данъците, които трябва да плаща "Лукойл", за да може да намалеят свръхпечалбите, които са цитирани в този материал. И от една страна да се намалят средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната и от друга да се увеличат средствата, които влизат в българския бюджет", каза Денков.

Министър-председателят коментира срещата си с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши в София.

"Благодаря на г-жа Кьовеши за посещението ѝ. Поводът, по който се събрахме, е конференция, свързана с борбата с корупцията. Това вече не е само борба за спестяване на публични стредства, за намаляване на борбата за влияние в държавите, а вече започна да се превръща и в борба за запазване на демокрацията", каза Денков.

"Говорихме за работата на Европейската прокуратура в България и набелязахме някои мерки, с които правителството би могло да помогне. Тук сме заедно и Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, за да покажем колко важна е за правителството на България и борбата с корупцията и работата с Европейската прокуратура", допълни премиерът.

Лаура Кьовеши определи разговорите си с премиера и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел като "много конструктивни".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Денкуффф

    36 4 Отговор
    Шушумигата сапунката
  • 3 ТаУмВзе

    38 1 Отговор
    Съществото лази клекнал!
  • 4 Азз

    31 1 Отговор
    Грозен мишок.....
  • 5 ФЕЙК

    34 1 Отговор
    Предлагам рафинерията да се национализира и започне производството на САПУН, под мъдрото и вещо ръководство на СВЕТОВНИЯ КОРИФЕЙ НА САПУНИ - А КЪДЕ МИ Е КЪТ САПУНДЖИ ДЕНКОВ!
  • 6 Цар плъх или Ники фашиста жалка

    42 1 Отговор
    Краварска марионетка!
  • 7 дпс = герб !

    10 2 Отговор
    Голяма част от кандидатите за кметове на ГЕРБ по морето са всъщност продиктувани от Управляващия държавата център от ДПС, наричан по-долу накратко УДЦ на ДПС.
    Смените на Областни директори на МВР са продуктувани от същия УДЦ на ДПС, като единствената причина са местните избори и фалшифицирането им в полза на конкретни лица, подчинени през годините на УДЦ на ДПС.

    УДЦ на ДПС стои и1 / 1
    Голяма част от кандидатите за кметове на ГЕРБ по морето са всъщност продиктувани от Управляващия държавата център от ДПС, наричан по-долу накратко УДЦ на ДПС.
    Смените на Областни директори на МВР са продуктувани от същия УДЦ на ДПС, като единствената причина са местните избори и фалшифицирането им в полза на конкретни лица, подчинени през годините на УДЦ на ДПС.

    УДЦ на ДПС стои и зад протеста на зърнопроизводителите, въпреки че лицемерно подкрепи в парламента вдигането на забраната за внос на зърно от Украйна, за да прави мили очи на САЩ, като в същото време нагнети обстановката в държавата, за да събори правителството и да бъде избрано ново в 49-о Народно събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и купени депутати от всички политически сили. зад протеста на зърнопроизводителите, въпреки че лицемерно подкрепи в парламента вдигането на забраната за внос на зърно от Украйна, за да прави мили очи на САЩ, като в същото време нагнети обстановката в държавата, за да събори правителството и да бъде избрано ново в 49-о Народно събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и купени д
  • 8 Гост

    7 5 Отговор
    Тоя май май си е руски слуга, щом взе да се хлъзга за ЛукОйл.
  • 9 Червената шапчица

    21 1 Отговор
    Акад. Денков: Знаем за схемата на "Лукойл" за заобикаляне на санкциите, разработваме механизъм за това как и ние да се включим към схемата.
  • 10 Оги

    20 4 Отговор
    Това е частна фирма, може да го взема и бес пари нефта и да продава после бензин на каквато цена си иска. Все едно да кажат на бай Генчо на каква цена да си продава доматите. Като е скъп бензинът, внесете евтин и или ще свалят цените или фалират. Тъпото е, че няма как по-евтин бензин да достигне до БГ. Демек ЕС пак прецакан от собствените си санкции.
  • 11 ФАКТ

    18 2 Отговор
    "... използва вратички в режима на Европейския съюз " : Ха да си дойдем на думата - ЕС е заради келепира и затова си има вратички , но за тях си , не за всички! А като ги научат всички - ами санкционират "лошите" !
  • 12 бай Бончо

    12 2 Отговор
    ЛУКОЙЛ е по силен от държавата и по силенот ЕС -факт !
  • 13 Ъкъдимик Глупенков

    17 1 Отговор
    Искам да успокоя хората, че литър бензин няма да премине 10 лева. За това изтеглихме нов дълг от 2,5 милиарда евро. Допълнително спестяваме от задържането на коледните надбавки на пенсионерите, които вече сме ги дали преди да дойдем на власт. Увеличихме разходите и инфлацията, но пък намалихме приходите. Работим усилено!

    Коментиран от #28

  • 14 Ало малкото Хитлерче !!!!

    17 1 Отговор
    правителството НЕ може да накаже нито "Лукойл" нито друга частна компания. МС още не е обявен за "наказателен отряд" на Ерсулата и на разни други атлантически кретени, че да "наказва" ! Нещо сериозно сте се объркали май къде сте и кои сте ....
  • 15 Последния Софиянец

    16 0 Отговор
    Голия охлюв, Денков веднага да се оплаче на директора, че лошите батковци от Лукойл са му взели джобните
  • 16 Красимир Петров

    12 0 Отговор
    След като не можете,оставка м-ъ-р-ш-и.ПП и ДБ играят с ко-ж-о-де-рите от Лукойл.
  • 17 Васил

    10 0 Отговор
    Само във България никой не може да бъде наказан освен бедните които за пет лева ако откраднеш ти лепват 10 години затвор.
  • 18 Директора

    10 0 Отговор
    ОСТАВКА
    Дори само за това "признание".
    Значи България (ние, всички ние, като ползваме тези горива) директно спонсорира Русия.
    Това са фактите!
  • 19 Сатана Z

    8 0 Отговор
    Денков е говорител на Пеевски.
  • 20 Дедо ви....

    8 0 Отговор
    Хахахаха, да бе! СВЕТОВЕН СКАНДАЛ: „Лукойл“ е прибрал €1 млрд. заради кабинета на Кирил Петков!!!!!!
  • 21 опаа

    6 0 Отговор
    академика и цялата им ПП шайка да се прибират у Харвардския за препроизвеждане що са негодни от всекаде
  • 22 Само че

    8 1 Отговор
    Никой не споменава че основния пакет акции на лукойл ги притежава една холандска банка, която пък е собственост на ротшилд! Не знам кое му е руското в случая! Иначе тези некадърници ще направят всичко възможно да ни вдигнат цената на горивата ако не им плащат под масата.
  • 23 Въпрос

    5 0 Отговор
    Денков е знаел, че руснаците печелят милиарди евро, ама си е траел, докато не излезе статията на "Политико". Това не го ли прави дълбокозаконспириран руски агент?
  • 24 ЛайфКуоч

    4 0 Отговор
    Половин Европа заобикаля санкциите към Русия, защото ако не го прави ще фалира за 3 месеца. Те седнали да се притесняват за петролна фирма в страна с население 6 млн., най-бедната в целия ЕС.

    И колко да са "много конструктивни" разговорите на Кьовеши с нашите марионетки. Като гледам как всичко се е окопало на държавна служба и дои рушвети. Нищо не се прави и по този въпрос защото всеки лапа от хранилката.
  • 25 амеба

    3 0 Отговор
    ха ха ха няма такава .................като тоя академик
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нашамарих Мишо

    0 0 Отговор
    Добър ден, защо беше нужно да лъжете целия народ, там работят толкова хора че не можете да ги обезщетите дори ще плащате Лукойл да работи. Опитахте да убедите хората че ще им намалите сметките за гориво пак лъжа. Кьовеши докато е в България да те арестува и всичко да свършва вие сте най голямата измама спретвана на българския народ.
  • 28 Бай Дън

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ъкъдимик Глупенков":

    Браво, точно казано
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове