Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 17:56 1 671 15

Бабикян: Вероятно Борисов ще поиска отговорността за някои ключови ресори като енергетика

  • арман бабикян-
  • бойко борисов-
  • отговорност-
  • ресори-
  • енергетика

"Не очаквам Делян Пеевски да стане председател на партията. Не е типично за Ахмед Доган да остави силата на парите и на политическата власт в едни и същи ръце", коментира експертът  

Бабикян: Вероятно Борисов ще поиска отговорността за някои ключови ресори като енергетика - 1
Снимка: NovaNews

Вероятно Борисов ще поиска отговорността за някои ключови ресори като енергетика. Той не контролира, той управлява. Това заяви пред БНР Арман Бабикян, съпредседател на "Ние идваме“. В момента има борба за влияние в различни сектори на кабинета. Това е нормално да се очаква от Борисов, коментира Бабикян и обясни още: .
Неговото мнозинство се появява тогава, когато на него му е удобно. Тези хора си въобразяват, че управляват. Те служат за параван. Той ще поиска същият модел да функционира и в София. Това ми се вижда възможно. Обратният модел означава взаимодействие с БСП или с "Възраждане“.

ПП и ДБ са поставени пред сериозно изпитание, посочи Бабикян.

"Трябва да направят следизборен анализ и да видят колко души в София гласуваха с отвращение – не заради кантатата, а заради начина, по който практикуват политика на компромиса".

Арман Бабикян очаква преговори за министерски постове и за формата, по който се взимат решенията, както и опит да се подпише официално коалиция преди момента на ротация.

Вотът на недоверие ще се отрази укрепващо на кабинета, смята Бабикян.

Бюджетът е важен, но данъчните закони показват отдалечаване от парите на гражданите, посочи Бабикян.

Вероятно ГЕРБ ще обявят, че са направили "велик компромис, за да подкрепят управлението, но ще поискат срещу това партньорите им да се закълнат официално в коалиция“, допълва експертът.

Той коментира подадената оставка от Мустафа Карадайъ и от зам.-председателя на Централния съвет на ДПС Ахмед Ахмедов.

"Вероятно е бил достатъчно близък до досегашния председател. Разчиства се място не просто за нов лидер, а и за нов вид визия за развитие на движението.
Не очаквам Делян Пеевски да стане председател на партията. Не е типично за Ахмед Доган да остави силата на парите и на политическата власт в едни и същи ръце".

Всички атаки на изборни резултати до момента са били неуспешни в България, напомни още Бабикян.

"За опасността от ляво аз предупреждавах дълго преди местните избори".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    18 5 Отговор
    Скачай като шибек, викай слава украине, за нищо друго не ставаш бабикяне.
  • 2 Зад параван пердето ППДБ

    12 5 Отговор
    Управлява Тиквуняка и ДПС.
  • 3 АГАТа Кристи

    10 2 Отговор
    И пак изква.ка ЖАБИ. кян ...
  • 4 хххх

    15 1 Отговор
    Армане... подмазваш се на Радев. Сега се подмазваш на Борисов... Срещу кого си всъщност???
  • 5 Ветеран от Протеста

    15 2 Отговор
    Не мога да разбера защо Арменеца не си отива в Родната Армения...Точно от такива " интелектуалци" има нужда Народа му в момента...Грабвай ковчега и бесилката и в Армения,цървул...!!!
  • 6 Бай Иван

    7 0 Отговор
    Ти изкъпа ли се бе миризляк.
  • 7 герп/дъпъсъ

    2 2 Отговор
    Резултатите от изборите са лоши, малко хора гласуват, а много хора искат да ги бият.
  • 8 Майор Майор

    1 1 Отговор
    Нищо не може да очаква,защото нищо не знае.Вероятно се олизва за някоя службица.Защо изобщо се дава трибуна на хора,от които нищо не зависи.Бабикян,виж как Манолова се кротна.....и адвоката.
  • 9 Ние идваме

    3 0 Отговор
    Да се изкъпим ,че много се вмирисахме,а къде е Мая и Хаджигенов ,няма ли да се къпят
  • 10 Инж

    1 2 Отговор
    Щото за 12г. много добре се справи??? Турски поток, тинтири-минтири.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ганев

    4 0 Отговор
    ХА ХАХАА......ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО...САМО ДЕТО МНОГО НАПЪЛНЯ
  • 13 Българин

    3 0 Отговор
    Изчезни бе арменски боклук.
  • 14 Хаджигеьов

    2 0 Отговор
    Много противен тип ,божков му даде пари за сапун той ги профука
  • 15 тука е така

    0 0 Отговор
    Ами който знае как да иска може и да получи поне част от баницата. Не, че Борисов ми е любимец или бих гласувал за него, но е факт. Той и Бабикян още от микрофона на българските радиостанции иска, а после се измести с искания и на политическата сцена, но нищо не му се получава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол