Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 18:42 2 057 22

Васил Тончев: И БСП, и "Възраждане" се изплашиха от Ваня Григорова. Нинова й беше най-яркият опонент

  • васил тончев-
  • бсп-
  • възраждане-
  • ваня григорова-
  • корнелия нинова

По думите на Тончев изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е това: „Аз искам споразумение, ако не го направим, виновни ще бъдете вие”. Сега чакаме отговорът на другата страна

Васил Тончев: И БСП, и "Възраждане" се изплашиха от Ваня Григорова. Нинова й беше най-яркият опонент - 1
Снимка: NovaNews

Има огромна ниша за нов ляв проект. Няма мост между БСП и ГЕРБ, това беше феномена на Григорова, която успя като автентичен ляв човек да стигне до тези хора и да ги активира. На следващи избори в София би могла да възникне нова социалдемократическа партия, заяви в ефира на Nova News Васил Тончев от "Сова Харис". По думите му и БСП и „Възраждане” са се изплашили от Ваня Григорова. „Нинова ѝ беше най-яркият опонент”, каза той.
За рокадите в ДПС Тончев предполага, че промените са на геополитическа линия. Тези процеси са започнали по-рано, имаше индикации от лятото, че там стават някакви неща и се изчакаха изборите. Геополитическата ситуация е различна, светът се раздели на две, обясни Васил Тончев. „ДПС за да остане като балансьор в нашата политика, трябва да направи този завой и да тръгне по т.нар. евроатлантически курс. Според Доган Пеевски е човекът, който най-добре може да го поведе” каза Васил Тончев и допълни, че е интересен ход етнически българин да стане изпълнителен директор на партията, като уточни, че това са предположения.

„На „Сглобката” ѝ е нужна нова силна настройка и предполагам, че ще бъде направена. Вероятността да не се направи такава настройка, е малка, но все пак има няколко червени линии, които ако се преминат от едната страна, другата няма да ги приеме. Ако се стигне до такъв вариант, въпросът е кой ще бъде отговорен”, каза Васил Тончев. „Сглобката” ще оцелее по геополитически причини, смята той. Напреженията между партиите, които я представляват, са много големи. Най-голямото препятствие ще бъде бюджетът, допълни Тончев.

По думите му изявлението на Борисов е това: „Аз искам споразумение, ако не го направим, виновни ще бъдете вие”. Сега чакаме отговорът на другата страна, заяви Тончев. Той обясни, че политиката на ПП и на ГЕРБ е доста различна. ГЕРБ залага на консервативна политика, докато „Промяната” е много по-лява като политики – вземат се заеми, за да се вдигат доходите на хората, но как това ще се отрази в дългосрочен план, запита социологът.

Тончев каза, че тенденцията като цяло е за спад на изборната активност. „Сега ромите не гласуваха, това са няколко десетки хиляди гласа, които не се явиха. Те бяха научени, - ако през 90-те години те следваха победителя, сега ги научиха, че за да гласуват, им се плаща. Това беше дълга традиция, която се прекъсна през изборите в последните две години. Редно е да свикнат, че и те носят отговорност и могат да гласуват по съвест. Това също се отрази на активността”, каза социологът. Демографската криза е другата причина за ниската избирателна активност.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще чукаме

    11 7 Отговор
    разгонената милфка! Няма по-перверзна палавница от Ванчето!

    Коментиран от #4

  • 2 Костадин

    10 11 Отговор
    не се плаши от никого,поне това не може да му се отрече досега..
  • 3 Град Симитли

    7 6 Отговор
    Кака васа тончева, кварталната клюкарка/ агенция"Партенка" /, се изказа...
  • 4 Мръсник

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ще чукаме":

    С ромляниата ли бе Бате?

    Коментиран от #6

  • 5 ха ха

    6 12 Отговор
    На някои им се привижда нещо ляво, ама май прекаляват с порното. Истината е съвсем проста - ПП-ДБ изкараха вдъхновяващ кандидат от ранга на Цецка Цачева. И ако не беше изцепката на Черната Мая с проруските си излияния, много вероятно беше да спечели.

    Коментиран от #8

  • 6 Ромите са бъдещето на България,

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мръсник":

    трябва да свикваме и да се интегрираме.
  • 7 РЕАЛИСТ

    12 3 Отговор
    Хайде почнаха с глупостите. Поредният ибрикчия се изказа.
  • 8 Какво ляво бе Бате?

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    Тук говорим за ВиК.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стига с този ПР

    10 3 Отговор
    На Сигaнeтo!
  • 11 Умен по цялата глава

    7 4 Отговор
    Циганите нямат образование.Неграмотни са.Нямат работа в България..И къде са е момента??Цели квартали вече има в Германия,Испания ,Италия от български цигани благодарение на ЕС и българското им гражданство...Не съм видял нито един да е в Русия...Познай за кого ще гласуват???Гласуват за Европейска България,бате...Нема лабаво!!!
  • 12 Майна

    5 2 Отговор
    Дядка , ти вече имаш халюцинации..
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    Ваня Григорова Показа в Ефир Истинското си Лице Маската Падна
  • 14 Така е

    12 1 Отговор
    Всичко е интереси ! Зад Григорова са мафиоти,като Кирил Добрев и други подобни !
  • 15 Васил

    5 3 Отговор
    С тази разлика че Ваня Григорова е 100% натурален продукт на БZП!
  • 16 3.14К

    8 4 Отговор
    Непрекъснатите тъпизми, че че Нинова пречела на Григорова, вече започват да втръсват. Продължава мятането на ла"на от всякакви .....мети, чиято единствена цел е да затрият това, което е останало от БСП. Това е единствената партия член на ПЕС, която е срещу истанбулската конвенция и задачата от работещите за ДД чрез Галя и Мъртън е да се ликвидира. Няма коментар от целия спектър на слугите да не започва с Нинова. Тя има грешки, но не е най-голямото зло в държавата. А отношението по принцип е двустранен процес, на принципа: каквото повикало!
  • 17 Матей преображенски

    1 6 Отговор
    Григорова я отстраниха от кметството,затова пък може да направи нова соц.партия с определени левичарски насочености,и без съмнение ще се приветства от бедстващото българско население.Неслучайно корнела и коцето са в ужас от такава възможност,сега е мода на лидерските партии не като преди с широко разклонени структури и централен комитет,неизвестно по какви причини се наложи вождизма,а може би така е естествено и без демократични преструвки.Силната личност начело,другите след нея,с доказан и безспорен авторитет,със свои авангардни идеи.
  • 18 Що бе

    3 4 Отговор
    Ако БСП и Израждане се плашат от Григорова значи са много зле.
  • 19 Опа

    6 2 Отговор
    Ваня Григоровка работа за ГЕРБ , защото сё опитва по всякакъв начин да забави встъпване на Тезиев в длъжността за да могат да продължат да крадат. Мафия. Ако касират изборите точно няма да спечели Григорова
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Рано или късно

    5 0 Отговор
    Ваня Григорова рано или късно ще трябва да обясни шорошите си пристрастия. Истанбулската конвенция и прайдовете са си заплюти приоритети на ППДБ и като гравитацията обективно ще я придърпват към тях, нищо,че сега са .айномети.
  • 22 Малко фактиииии

    2 0 Отговор
    Какви глупотевини е набръщолевил тоя пенсионер неадекватен -костяцигането се бил изплашил от ванчецигането , та те са са си от едно комунистическо котило ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол