Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 07:39 2 517 39

Гунев: Някой е наредил на полицаите да бият граждани на протеста срещу БФС?

  • протест-
  • полицаи-
  • побой

Всички сме на мнение, че тези 35 ранени полицаи е нещо ужасно, което се е случило. Г-н Пеевски забравя и другата страна, че има случаи, признати, на полицаи, превишили правомощията си. Общественото мнение е, че има проблем

Гунев: Някой е наредил на полицаите да бият граждани на протеста срещу БФС? - 1

"Вече има петима души, признали, че са преувеличили правомощията си. В ход е проверката от инспектората на МВР. Инспекторатите не са най-независимите структури. Резултатът може да е насочен в някаква посока. Проверката ще е сложна, взети са много решения. Много от гледките, които видях - влизането в заведението, ограждането на улицата, не са случайни решения", каза бившият зам.-министър на МВР Филип Гунев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му тези действия са били разпоредени, а това дали е съгласувано, само проверка ще покаже.

"Съобразяват се с волята на министъра. Съмнявам се, че временната анкетна комисия ще има компетентността да го направи. Трябва да се навлезе в професионален детайл. Лесно може да бъде и политизирана", обясни Гунев.

Гостът коментира и думите на Делян Пеевски, според когото няма полицейско насилие.

"Всички сме на мнение, че тези 35 ранени полицаи е нещо ужасно, което се е случило. Г-н Пеевски забравя и другата страна, че има случаи, признати, на полицаи, превишили правомощията си. Общественото мнение е, че има проблем", заяви бившият зам.-министър в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Имаме ли добра подготовка на полицаите? Това е изводът, който можем да си изведем от цялата ситуация, на мнение е той.

"В такава ситуация полицаите са в изключителен психологически стрес. За да могат да реагират правилно, трябват много тренировки и обучения. Такива липсват. Липсват и технически средства, които да ги защитават. Сега виждаме записи на странични наблюдатели, а не цялата картина и тази на полицая", посочи Гунев.

Според него липсата на обозначителни знаци на полицаите е нарушения, както и носенето на маски.

"Това видяхме всички. Тези полицаи няма да влязат сами. Разпоредено им е. Не е работа на министъра да може оперативно да контролира какво се случва на терен. Това е работа на главния секретар, на професионалното ръководство. Министърът може да се включи, ако трябва да се вземе политическо решение. Оставката на заместник-министъра е необяснима", изтъкна още бившият зам.-министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На своя

    33 4 Отговор
    глава не са били , и то зверски , протестиращите !
  • 2 Веселин Маринов

    35 7 Отговор
    Родната полиция ни пази. Или ни гази. Абе...
  • 3 Последния Софиянец

    31 5 Отговор
    Пред Старбъкс еничарите ритаха един приятел от ЦСКА.Рано или късно ще си платят и те го знаят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така и трябва

    26 5 Отговор
    Насилието навсякъде ! Спрете да ни маниполирате ,че насилие не съществува ! Полицай те са насилници ,ние сме насилници и децата ни са насилници даже жестоки
  • 6 Миризлив пор

    19 21 Отговор
    По цял свят, ако протестираш без да нарушаваш правилата никой не те закача. Ако пък започнеш да чупиш и да замеряш полицаите, то се употребява сила. Ако са пострадали 1-2 полицая явно не е имало много проблеми ама 35? Явно доста са се раздали някои хора и после "въх Мали що ни биха".
  • 7 По скоро зомбират полицаите

    26 3 Отговор
    Има изрод във високите етажи на МВР или полицай Прокуратура и всички го крият, такива са в "Сателитна полиция"включително и неграмотни цигани!
  • 8 Едно е ясно

    24 9 Отговор
    Както във всички страни по света и в България "някои" се опитват да се въведе много по-стегната система, диктатура. Такъв тип общество обявиха от "Световния икономически форум" в Давос/Швейцария. Там се събират богати и свръхбогати, ювнаджери и собственици на огромни предприятия и активи, банкери... Та те са решили, че е "добре за планетата да се въведе диктатура". За "простолюдието" намират "логични обяснения", като :
    - "Прекалено много хора живеят вече и ресурсите са на привършване" (задната им мисъл: "Ако не ги ограничим или намалим скоро за нас няма да има достатъчно...")
    - "Толкова много хора има и всичките искат да се греят, да карат коли, да летят със самолети, да консумират..." С една измислена "опасност от СО2 и подобни природни катаклизми, можем да ги убедим да не ядат много, да ядат червеи, хлебарки, щурци,..."
    - "Властта в страните и съюзите трябва да е по-строга, навсякъде да има камери за наблюдение, ще ги контролираме и наказваме, ще им забраняваме какво ли не, ще им въведем и цифрови пари за да има тотален контрол. НО за да свикнат от сегашната много по-свобидна система, ще трябва да се позволи на полицията и армията да нападат масите, да ги бият и контролират. "Простолюдието трябва да разбере, че вече нямат никакви права..." На практика ще въведем диктатура, добре организирана с модерните електронни и комуникационни технологии.
    Така че, нали "посолството" управлява?
    От там идват тези заповеди и действия на полицията.
    България НЕ тр

    Коментиран от #12

  • 9 Приятен ден

    13 9 Отговор
    "Сателитна полиция" - Секретна структура, сменя психиката на полицаи прави гиагресивни без да мислят, така на практика България се управлява от друго място!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Има Секретна структура за която незнаете

    11 9 Отговор
    Ако ти надуят главата с честоти дали няма да станеш агресивен и неадекватен пък било то и полицай! Сега тези полицаи незнаят на кой свят са-зомбита!

    Коментиран от #15

  • 12 В една малка страна

    12 8 Отговор

    До коментар #8 от "Едно е ясно":

    Като България, всичкото това много по-лесно се вижда, на къде отиват нещата и че ИЗКУСТВЕНО И УМИШЛЕНО е организирана битката на народа с полицията, за да се каже:
    "Ето виждате ли? Хулигани нарушават реда, чупят и палят коли, като във Франция .." "И на нас ни трябва много по-силна и добре въоръжена полиция за да не се нарушава редът . "
    Но истината е, че "НЯКОИ искат да се въведе диктатура...."! ! А защо ни е такава система? Малко ли ни е, да ни управляват за всичко някакви чужденци от ЕС и от посолството?..
    Само свободен и независим народ може да живее добре. Диктатурите винаги са се проваляли, поради поквара на тоталната власт над масите. Защо преди 30-ина години свалихме онази диктатура, за да приемем днес друга ли? Защо? Нека се давят западналите сами, без нас. Ние искаме свободно и демократично общество, каквато беше западна Европа до към 1990-та година.
  • 13 Ушевата система

    24 6 Отговор
    е подчинена и се контролира от двамата "намагнитизирани" милиардери с наднормено тегло
  • 14 Макс

    25 4 Отговор
    Пеевски да не се бърка там, където не му е работа .Да напомним, че ДПС имат осъден по закона Магнитски за лидер, това е повече от компрометиращо за самата партия . На Борисов също не му е работа да защитава вътрешният мин. Много бързо забрави как сменяше министри като носни кърпички . Премиер Денков има пълното право да освобождава министрите от кабинета . Не може да се работи екипно, ако няма доверие .Оставка на мин.Стоянов !!!
  • 15 Има и т.н.

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "Има Секретна структура за която незнаете":

    Психотронни оръжия, с определени вълни, предимно на доста високи честоти се облъчват масите, когато са събрани на едно място много хора, примерно демонстрация и подобни. Тези честоти не се виждат и чуват, но влияят на мозъците на масата и хората полудяват, правят неща, които без да са облъчени никога нямаше да реагират така агресивно.
    Тези оръжия са разработвани много години, изпробвани са и са вече въведени за използване. Честоти около 60 Гигахерца са от тези. Но има и други, подобни техники. На Московското летище Шереметиево се използва т.н. Майндридер. Това също е вид техника, която чете подсъзнанието на масата, преминаваща там, за да търси престъпници и терористи, които са дошли с цел да отвличат или взривяват самолети. Тези технологии започнаха 80-те г с учения Игор Смирнов в Русия. Сащ също имат.
  • 16 Наивник на средна възраст

    23 4 Отговор
    И пак стигаме до ефектът на "илюзиорната истина".Почват ти обясняват ко,що и т.н.Какво видяхме - паднали хора на земята,които по никакъв начин не застрашаваха живота на "смелите" полицаи,а бяха бити на порции.Защо полицаите,по примера на колегите си от Запада,не носят камера,та да се виждат нещата.Защото явно няма да е гот.35 полицая пострадали,ма нито един кадър как става това.Един не видях с пукната кратуна,счупен крайник,да го удрят и с цжете не се видя даже...Какво ни облъчват само....5-ма били признали.Бебешкото лице беше шеф на СДВР при побоя под колоните,не беше политическо лице.А какво стана - вина нямал,не бил отговорен за подчинените си...И за награда го направиха шеф на "безгранична" полиция.Разбира се,че всичко е дирижирано....Колко от калпазаните в демонстрацията са подоотчетни на МВР системата...правете золуми - да сплашим другите....Симеоновски циркове,толкова си могат...Лошото е,че ние го позволяваме.В САЩ полицай уби негър - по улицата се изсипа сумати народ.Тук - гледаме безакония,как бият децаата ни и си стоим по домовете...Затова ще си правят каквото си искат,Вината е наша...

    Коментиран от #18

  • 17 Лост

    13 1 Отговор
    Ако българският нац.отбор по футбол беше от полицаи,как само щеше да бие наред.....
  • 18 Точно, вината е на всички ...

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Наивник на средна възраст":

    Не трябва да се позволява на власт имащите да използват силовите структури за да тормозят хората.
    Че има и "биячи" и "пияни ненормалници" и на мачовете и могат да правят проблеми, е явно, но полицията в една демократична страна НЯМА ПРАВА ДА СЕ ДЪРЖИ, КАКТО В ДИКТАТУРА!!!
    Ако ли го прави, значи не сме никаква демокрация и трябва да се върнем към нормална и свободна страна....

    Коментиран от #27

  • 19 това казва всичко

    3 9 Отговор
    Всички сме на мнение, че тези 35 ранени полицаи е нещо ужасно, което се е случило..."

    Коментиран от #23

  • 20 Разбрахме че

    22 4 Отговор
    Дилян Пеевски подкрепя полицейското насилие, Пеевски е дете на Държавна Сигурност, и този се прави на политик!? Срам за Европа!
  • 21 Абе

    6 21 Отговор
    Денков и ПП са смешни и жалки Голям шум че няколко вандали изяли няколко палки А за наранените полицаи в болницата Които са държавни служители като Денков ..НИТО ДУМА!!
    Демагози сте ППДБ изборите минаха !!
  • 22 Майора

    7 6 Отговор
    Абе Гунев , язък че си бил в системата! Явно за такива като вас е нормално полицита да стои и да милва като с перце демионстрантите , а те може да палят слама , да хвърлят павета и камъни , да палят автомобили и прочие! Жалки сте , не обругавайте полицията , като много знаете станете полицаи!
  • 23 Аз не съм на това мнение

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "това казва всичко":

    Полицията изкуствено създава това. Така им е наредено.

    Коментиран от #24

  • 24 аха

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Аз не съм на това мнение":

    Полицаите сами са се наранили, за да им е кофти на протестиращите.

    Коментиран от #28

  • 25 Шиши

    6 2 Отговор
    Аз наредих. Що? Проблем ли има?
  • 26 Фикри

    3 7 Отговор
    Тия хора ако протестираха мирно и тихо никой нямаше да ги бие.
    Защо трябваше да чупят и палят ?
  • 27 Фикри

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Точно, вината е на всички ...":

    И да ги оставя да палят и чупят ли ?
    Ако заваля и изпопупят твоя собственост пак ли така ще мислиш

    Коментиран от #30

  • 28 Не, има заповед още

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "аха":

    От ководното време да се "стяга народът", да се "държи под по-строга контрол"!
    Вече всички видяха, че полицията се държа НЕАДЕКВАТНО! И няма никакви доказателства, че имало толкова пострадали полицаи! Къде са?
    Ти и аз мога, ей-така да кажа, че "имали 40 пребити и застреляни демонстранти"! Искат се материални доказателства, имена, заснет материал, свидетели, интервю с пострадалите в болниците или репортажи от погребенията, разпит на близки.... Къде е всичкото това?

    Коментиран от #31

  • 29 Ценител на свободното слово.

    10 1 Отговор
    Вътрешен контрол е от същата паразитна група. Гарван гарвану око не вади. Само ще прикрива следите към виновните. Оставката на министъра на МВР е задължителна. Всички виновни за насилието над невинни граждани трябва да получат ефективни присъди. Пеевски е внук на ченге и защитава агресивните паразити към които принадлежи. Не виждам как след това изказване ще бъде избран за председател на ДПС. Денков да не се влияе от Боко. Боко също е паразит и принадлежи на двете групи. Ако недоразумението Калин Стоянов не си подаде оставката трябва да бъде уволнен.
  • 30 За тази цел има

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Фикри":

    Застраховки. А ти искаш ли да живееш в една тотална диктатура, в която полицията и армията са навсякъде по петите ти? Контролират те и те бият, когато им хрумне, ей-така?
    Има възможност да се хващат директно нарушителите, но не и масово да бият населението...
    Това е недопустимо!
  • 31 брей

    0 8 Отговор

    До коментар #28 от "Не, има заповед още":

    Никой не е канил демонстрантите пред стадиона. Полицаите им е наредено да са там в този ден и час. Това е работата за която получават заплата. Никой не може да ти нареди служебно да се самонараниш. За такива идиоти ли ни мислите? Толерастите уволняват хората, за това че изпълнявайки нареждания са си свършили съвестно работата. А ние защитаваме гамените, които палят и чупят в центъра на София, защото "имали права".

    Коментиран от #33, #37

  • 32 Пян_Гъ

    0 3 Отговор
    Аз съм на по-различно мнение. Първо, да се прави р-ка м/у демокрация (никъде по света) и слободия (САЩ). Демокрацията НЕ изключва полицейското насилие. Напротив, но по ПРАВИЛА! Т.е. като е паднал, не го риташ! Една държава трябва да реши какво иска: демокрация (няма никъде), неолиберална слободия (САЩ) или диктатура. А може и балканска мешавица като в БГ. Но демокрация и ред НЕ върви с "що биха човека?" (ако е по правилата!). Това е мешавицата!
  • 33 Така е, но

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "брей":

    Има и превишение на правата по време на работата.
    Ако един пилот започне да се играе във въздуха със самолета, в който сте ти и семейство ти?
    Просто пуска пътнически самолет да пикира с огромна скорост и ниско, рязък лупинг? Има правила по време на всяка работа. Същото е и ако един хирург си пуснал силно рок енд рол музика, докато правил операция и забравил пинсета в гръдния кош на пациента .. и това е нерушение, нали?
    Така и с полицията. ДА, тя трябва да следи, да не се нарушава редът, но няма право да започне масово да бие всички демонстранти. Имаше и случайно попаднали хора в мелето и са били бити и влачени от полицията без причина. Има си правила в една правова държава!

    Коментиран от #35

  • 34 ?????

    6 0 Отговор
    Абе този министър Калин Стоянов небиеше ли децата ни зад колоните 2020г?
  • 35 така ли?

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "Така е, но":

    Ти докато си на работа и някой хване да хвърля камъни по тебе какво ще направиш? Хората с разбитите магазини и коли какво да кажат? Да са имали застраховки, а? Щото гаменчетата се разгорещили и решили на палят разни неща днес. Утре може да се възбудят и да минат през къщата ти.

    Коментиран от #36

  • 36 Иска се нормална

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "така ли?":

    Мярка, мярка във всичко. Не може органите на реда да се държат, като тези с камъните дето ги хвърлят по улиците.
  • 37 Ако мислиш така

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "брей":

    Нещата между народа и органите на реда ще ескалират до убийства и още повече безредици.
    Искаш ли, полицай, както си бил на лозето, някой го гръмнал? Понеже всичко се знае. Битите и роднини на пострадалите могат да тръгнат сами да отмъщават, ако полицията се държи неадекватно спрямо народа. Искаш ли гражданска война?

    Коментиран от #38

  • 38 проблема се решава лесно

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "Ако мислиш така":

    Британците са го измислили. Ако посегнеш на полицай, наказанието ти започва от 20 години ефективно.

    България е уникална страна в която се преплитат толерастията със слободията. За това сме в тази безпътица вече 35 години.
  • 39 Факти

    0 0 Отговор
    Престъплението по служба е работа на прокуратурата!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове