Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 17:35 2 016 31

Евродепутати от ЕНП/ ГЕРБ критикуваха премиера Денков

  • николай денков-
  • евродепутати-
  • критика

Андрей Ковачев го обвини за забавянето на важни инфраструктурни проекти, както и за, по думите му "странната защита на дерогацията за руския нефт"

Евродепутати от ЕНП/ ГЕРБ критикуваха премиера Денков  - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Евродепутати от Европейската народна партия/ ГЕРБ, които са коалиционни партньори, разкритикуваха премиера Николай Денков по време на дебатите в пленарната зала в Страсбург, съобщи БНР.

Андрей Ковачев го обвини за забавянето на важни инфраструктурни проекти, както и за, по думите му "странната защита на дерогацията за руския нефт":

"За съжаление, със сериозната роля на вашата партия се стигна до голямо забавяне в европейското финансиране за българската икономика, спиране на важните инфраструктурни проекти, което доведе до сериозни щети и пропуснати ползи за бизнеса и гражданите.

Неясното геополитическо поведение в предишната ваша коалиция с проруските сили се надявам да не се повтори в Общинския съвет в София. ГЕРБ отново ви се притече на помощ на втория тур и вие не загубихте столицата.

Надявам се, че и в миналото ще остане и подписването на меморандуми с приближени до руски олигарси фондове, както и тази странна защита на дерогацията за внос на суров руски нефт от рафинерията, близка до Кремъл - "Лукойл", чрез която България пълни военния бюджет на Кремъл", заяви Ковачев.

Съпартиецът му Андрей Новаков пък каза, че живеем под заплахата на надвиснали оставки и на скандали, което заплашва имиджа на България:

"Може да ви изненадам, но, противно на реалността в България, освен въпроса кой, е много важно и да питаме колко. Например колко са разплатените средства от европейските фондове. Ще ви отговоря - 2 процента.

Колко са средствата, разплатени от Плана за възстановяване на устойчивост - 3%. Колко са държавите, които имат такива показатели като България - нула, нито една.

Можем да продължим със серията от въпроси - колко ще бъде разликата от договорените пари за 2024-та и тези, които ще стигнат до общините - голяма, най-вероятно.

Аз мисля, че страната ни отново трябва да се погрижи за инвестиции в общините и регионите, европейските пари бяха видими и осезаеми във всяка община, а това е вече не е така.

И тази трагедия трябва да спре. Така, както трябва да спрем прехвърлянето на средства от стария програмен период за цели, различни от предвидените. тези пари бяха за пътища, жп линии и мостове и за нищо друго."

Премиерът Денков категорично отрече България да е нарушавала европейските регламенти по отношение на преработката на нефт и нефтопродукти:

"Искам абсолютно категорично от тази трибуна да кажа - България никога по време на нашето управление (и нямам информация за преди) това не е нарушавала европейските регламенти, не е нарушавала законите, нито фирмата "Лукойл" е нарушавала тези регламенти и закони по отношение на преработката и износа на нефт и на нефтопродукти. Всякакви спекулации, всякакви слухове в този дух трябва да бъдат опровергани и ще бъдат опровергани с факти. Аз съм ги проверил и няма такива нарушения".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 20 Отговор
    Денков е Кукла на Конци
  • 2 Да се смее ли, да плаче ли човек

    23 15 Отговор
    Жалки лъжци, крадци, слуги на мафии, национални предатели, се карат и обвиняват с претекста България! Народе спиш! До кога ще търпиш мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС?
  • 3 обективен

    32 4 Отговор
    Цялото нещастие на държавата ни идва само от банският тиквун ,защото окраде и продаде държава и народ , и докато той е на свобода никога няма да станем бяла страна !!

    Коментиран от #7, #14

  • 4 ха ха

    15 1 Отговор
    за зададените от мутропитеците въпроси разбрахме , а някой нормален нещо питали го е

    Коментиран от #8

  • 5 хххх

    26 5 Отговор
    Хаджипенчовците атакуват българския премиер и в ЕС.... Какво падение на тази държава! Същите хора които гласуваха за правителството го атакуват в ЕС... ЦИРК ГЕРБ!

    Коментиран от #24

  • 6 Бамбука

    17 2 Отговор
    Ще го критикуват. Виж те го ? Нито имат Барцелона, нито Истанбул, нито кюлчета, нито ТЕЦ-ове, нито е на килограмите на ББ, ДП, Ниновицата и другите.

    Коментиран от #13

  • 7 гост

    3 17 Отговор

    До коментар #3 от "обективен":

    И къде ти е обективността бе Обективен ? В правова държава СЪДЪТ казва кой е крадец , кой е мошеник , кой трябва да ходи в затвора, а не скучаещи и пенкилери. . С какво ще ти се подобри живота ако Борисов влезе в затвора , разкажи ни за нещастното си съществуване , белким някой те разбере.
  • 8 Хи хи

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Нищо не са го питали , залата е била празна , само българските депутати са присъствали . Явно нормалните не се интересуват от българския премиер.

    Коментиран от #12

  • 9 Правилно!

    5 16 Отговор
    Денков е срам за България. Що европейците да си цапат ръцете с такъв човек?!

    Коментиран от #21, #23

  • 10 факт

    8 3 Отговор
    до-гост.
    А ти наистина си гост от друга планета ,защото и децата знаят ,че държава нямаме ,а съда пази само мафията !!

    Коментиран от #16, #22

  • 11 Оффф

    4 0 Отговор
    То пък критикари ли да видиш ?!
  • 12 Стоян

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хи хи":

    Не се интересуват от вътрешно партийните боричкания в България,а при заключителното изказване на Денков залата беше пълна.
    Поздравления за Денков.

    Коментиран от #15

  • 13 Стоян

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бамбука":

    Критикуват го защото наближават изборите за евродепутати и може да не са в листите.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Стоян":

    да не са се събирали за гласувания на коледните си бонуси ?
  • 16 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "факт":

    Абе , ти знаеш ли какво е ФАКТ ?Факт е термин, използван като синоним на истинност, която може да бъде доказана научно или логично .Това , че ти го ползваш наляво и надясно , не го прави Факт. Абе защо хората не боравят с факти , а с някакви измислици и им вярват .
  • 17 Бай Дън

    2 1 Отговор
    Сапунения мехур критикувам спукайте го това заслужава.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Територията живее благодарение на

    0 6 Отговор
    евро кинтите, иначе досега да е умрела.
    путин не дава рубли, но русофилите си го обичат! Нали са си сбъркани!

    Коментиран от #25

  • 20 Пак ли

    5 1 Отговор
    Гербаджиите ако не се изкат на метеното не може. Тази партия започва да става много вредна. С тях няма да видим Шенген.
  • 21 Анализ

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Правилно!":

    Денков е най-способният пример. Само го сравнете с боко, който е срам за България като интелект, дъържане и поведение. За кюлчетата да не говорим.
  • 22 Алооо

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "факт":

    Държава Имаме! Не пиши глупости!
  • 23 Чест и почитания на Денков!

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Правилно!":

    Премиерът Денков е интелигентен, културен, уравновесен политик! Това, че ГЕРБ искат да го злепоставят в Страсбург и да изложат България, говори лошо за ГЕРБ!

    Коментиран от #29

  • 24 Мнение

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "хххх":

    ГЕРБ са подли интриганти, дъното в българската политика!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дядото

    2 1 Отговор
    преди дни писахте,че отива там на някакъв форум.то се оказа,че са го извикали на разпит
  • 27 Мафиотите

    1 1 Отговор
    от герб са проникнали и в европейския парламент.
    Представятели си във какъв свят живеем.
  • 28 Евродепутатът Джамбаски

    2 1 Отговор
    направо разби премиера денков!Защо факти не го публикуват?!
  • 29 Да кажеш

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Чест и почитания на Денков!":

    чест и почитания на жалка лъжлива мишка, продала се на мафията и национален предател продаващ Българиия на чужди посолства, е голяма трагедия за това общество!
  • 30 резервист

    0 0 Отговор
    Двамата адаши нямат нито чест нито достойнство. Впрочем тези качества не могат да се открият в мафиотската структура ГЕРБ. Некадърниците от ПП/ДБ не само не се справиха с нея, но я извадиха от ъгъла, където и е мястото и я изпраха. Тяхната вина за случващите се безумия в България е дори по-голяма. Отговорът на един ключов въпрос ще ни даде възможност да разберем как стана така и това е : От къде Президентът го изкопа този "Лъжлив Съби".
    А и още един: Как законът Магницки навря Божков на кучето в г...а, а Пеевски направи едва ли не най-важният човек в страната?
  • 31 МАРА

    1 0 Отговор
    СРАМ И РЕЗИЛ Е ДЕНКОВ ,ПРАВИЛНО ЗАЛАТА СЕ ОБЕЗЛЮДИ,СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове