Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 20:09 1 108 14

Станишев: Бюджетът трябва да бъде гледан много внимателно. Да не стане една каша, която няма очертания и приоритети

  • сергей станишев-
  • бюджет-
  • внимателно-
  • каша-
  • приоритети

"Нещата не са стабилни, защото няма ясна коалиция и правила за нейното функциониране. По-почтено е да се каже – това е коалицията. Но когато няма ясна коалиция и правила, се получава "куче влачи, диря няма". В мътна вода добре се лови риба", коментира бившият лидер на БСП

Станишев: Бюджетът трябва да бъде гледан много внимателно. Да не стане една каша, която няма очертания и приоритети - 1
Снимка: БГНЕС

Голямо лицемерие е всичко, което се случа от страна на ПП-ДБ. Това каза пред БНР Сергей Станишев, евродепутат, бивш лидер на БСП и бивш премиер.

"Нещата не са стабилни, защото няма ясна коалиция и правила за нейното функциониране. По-почтено е да се каже – това е коалицията. Но когато няма ясна коалиция и правила, се получава "куче влачи, диря няма". В мътна вода добре се лови риба.

Интересите на партиите, които участват в управлението, са да продължат да го правят. При едни предсрочни избори повечето от тях ще загубят, особено ПП-ДБ – техният рейтинг отива надолу".

Делян Пеевски съзнателно провокира управляващите. Той показва на избирателите на ДПС, че с него начело биха могли да претендират за по-пряко участие във властта".
Сергей Станишев коментира дебатите около бюджета за следващата година.

"Бюджетът трябва да бъде гледан много внимателно. Едни неща се приеха в Министерски съвет, после нещо се преправи. Да не стане една каша, която няма очертания и приоритети. Трябва да се внимава и с нивата на дълга"

Сергей Станишев не е оптимист, че правителството ще постигне стратегическите си цели.

"Заради начина, по който е организирана работата му. България си е изпълнила ангажиментите по Шенген. Не трябва да приема допълнителни условия от отделни страни.

Страната ни трябва да се подготви за членство в еврозоната, за да не се получи спекулативно увеличаване на цените. Аз съм привърженик на идеята България да се присъедини към нея, защото е интеграционното ядро на ЕС, но трябва да е подготвена.

Очевидно има някакво мнозинство за приемане на конституционни промени. Надявам се някои глупости, като промяната на националния празник - Трети март, да отпаднат".
Той коментира идеята на Корнелия Нинова да прави ляво-центристки патриотичен фронт. "В политиката най-важно е съдържанието. Не личи Левицата да се възприема като нещо по-различно, което да дава алтернатива. Механични сборове няма да дадат различен резултат".
Станишев определи демографска криза като проблем номер 1 на България и посочи, че са необходими сериозни мерки за преодоляването ѝ.

"Трябва да се промени подходът. Досега има само частични мерки, които не променят цялостната картина. Трябва да бъде извадено като национален приоритет, да има постоянно действащ вицепремиер по тези политики.

На широка конференция с експерти на високо ниво се очертаха мерки за подобряване на репродуктивното здраве на българина.

Профилактика на репродуктивното здраве може да започне още от следващата година с бюджет от 50 до 100 милиона. Второто направление е свързано с грижата за майчиното здраве и здравето на плода. Необходимо е и създаване на национална криобанка, която би позволила на много хора да замразят яйцеклетки и сперматозоиди, които да използват, ако се наложи".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    И тоя не е във Белене! После кашата се сърба на сухо, без да има каша де.
  • 2 истина ти казвам

    12 0 Отговор
    Като тая каша дето я забърка на времето ти ли бе Станишев? Как сте способни на такава наглост и безочие,просто ви се чуда бе! Нищо не е забравено,никой не е забравен!
  • 3 друг плъх

    3 3 Отговор
    на не сте рода с академичният плъх
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тапаняр

    4 0 Отговор
    Специалист по бюджета
  • 6 ЦАХАЛ

    7 1 Отговор
    Трябва да се орежат разходите за русофили 🤡
  • 7 розово

    6 0 Отговор
    По време на неговото премиерство ДПС окупираха държавата и сега всички духаме кашата ... пардон супата.
  • 8 Град Симитли

    7 0 Отговор
    Пак изплува тоЪ--като всяко истинско ла....!
  • 9 ха ха

    6 0 Отговор
    още един истински бандит се загрижи за бюджета , ние плащаме и заплатите и бонусите и командировачните на брюкселските плъхове от нашия бюджет , не от европейския
  • 10 Как

    6 0 Отговор
    Херсонски гризач! Доган го водеше за носа!
  • 11 Да, бе

    3 1 Отговор
    Третата световна война ще е под флага на дъгата... Ще се убиват да доказват кой е по-пасивен..
  • 12 хххх

    5 1 Отговор
    Станишко, вашият бюджет продъни България!! По-зле си от Жан виденов!
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    ИМА статия от СТАНИШЕВ за Пеевски вАфера БГ
  • 14 БгТопИдиот🇧🇬

    1 1 Отговор
    Един гризач е министър председател втори херсонски гризач по медиите.

    Моля ,спрете нашествието на гризачите !

    Вредни за държавата са !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол