Last news in Fakti

1 Декември, 2023 16:55 1 419 11

Съветниците от БСП в СОС искат изслушване на всички градски системи, създали проблеми в София при снеговалежа

  • съветници-
  • бсп-
  • сос-
  • снеговалеж

В писмо до кмета Терзиев социалистите искат той да разпореди да бъде изготвен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община след управлението на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ

Съветниците от БСП в СОС искат изслушване на всички градски системи, създали проблеми в София при снеговалежа - 1

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" настояват за изслушване на ръководствата на "ЕРМ Запад", на почистващите фирми, на "Топлофикация - София" и на дирекция "Зелени системи" още на следващата сесия на СОС идния четвъртък, 7-ми декември. В писмо до кмета Васил Терзиев те настояват той да ги покани, за да може да отговорят на въпросите на съветниците, свързани с проблемите, които имаха, по време на първия по-сериозен снеговалеж в София.

"Тези основни системи в града срещнаха сериозни затруднения в работата си преди седмица при 15-20 см сняг. Подобна обстановка не е необичайна за София в края на ноември. Още повече, че метеоролозите предупреждаваха за нея дни по-рано, коментира председателят на БСП - София Иван Таков. - Въпреки това имаше сериозни затруднения с почистването на улиците, потрошените клони на дърветата стояха 2-3 дни, а на места все още не са разчистени, имаше тежки проблеми с електроснабдяването и с отоплението. В тази връзка столичани имат право да знаят защо се стигна до всичките тези проблеми накуп при първия по-сериозен сняг в града. Както и какво ги очаква през следващите 2-3 зимни месеца. Ние трябва да сме наясно какви са проблемите, за да направим така, че да бъдат предотвратени евентуални следващи подобни ситуации".

От БСП настояват на изслушването да бъде поканено и ръководството на "Софийска вода" ЕАД, за да докладва то за състоянието на шахтите и отводнителните системи, предвид очакваните валежи през зимния сезон.

В друго писмо до кмета Васил Терзиев общинските съветници от БСП настояват той да се разпореди да бъде изготвен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община към момента. След дългогодишното управление на досегашния кмет Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ задължително следва да бъде направена проверка на текущото състояние на финансите и изпълнението на инвестиционните обекти в Столична община. Трябва да има яснота, какви са финансовите и инвестиционните параметри, при които СОС предстои да взема своите решения, особено в контекста на предстоящото приемане на план-сметката по дейностите по чистота и сборния бюджет на Столична община за 2024 г., категорични са социалистите.

"Безспорен факт е провалът на досегашното управление на ГЕРБ в изготвянето на реалистичен бюджет, особено в частта за изпълнение на капиталовата програма, както по обем, така и по отношение на качеството, казва Иван Таков в писмото от името на групата на Местна коалиция "БСП за България". - Затова настояваме, в спешен порядък, да бъде направен анализ на изпълнението на големите инвестиционни проекти, които в момента се реализират в Столична община. В тази връзка е необходимо да получим конкретна информация на какъв етап е тяхната реализация, осигурено ли е финансирането им, в каква степен, налице ли е финансиране на обекти с европейски средства и съществува ли опасност тези средства да не бъдат усвоени и на практика да бъдат изгубени".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ааа

    5 6 Отговор
    Тези всички "на дяяясно, ходооом марш към затвора"!
  • 2 оня с коня

    7 8 Отговор
    На Снимката виждаме 1 Файтон НИНОВИ хора играещи го "Общинари",които са АБСОЛЮТНО Безгласна буква в Общинския съвет като Бройка гласове,независимо от Хвалбите на Нинова че БСП е извоювала Местна победа в Сф чрез Ваня.
  • 3 Майора

    5 4 Отговор
    Ало господа от БСП , дори и Бог не може да прогнозира какво ще е времето и как да се справите с него! Жалко ако не сте разбрали че срещу природата не се "рита"!
  • 4 Бамбука

    3 4 Отговор
    Стига сте създавали допълнителни проблеми само заради собственото си илюзорно его. Последна дупка на кавала сте - това показва доверието на софиянци на последните избори. Стига сте спирали развитието на столицата.
  • 5 Казуар

    4 3 Отговор
    Ти да видиш, кметът Терзийски не премахнал листата на дърветата, за да не се натрупа сняг по тях, и да ги чупи.
  • 6 така така

    3 3 Отговор
    Касирайте изборите за кмет! Нови избори в София!
  • 7 Това беше снежна буря

    3 0 Отговор
    И ето след 5 дена няма спомен от снега През лятото е топло и има водни бури
    Пита се в задачата защо не се оповести населението по Жисиемите да се запази спокойствие
  • 8 Ветеринарен психолог

    2 2 Отговор
    9 алчни карикатури на снимката. Изнервени са до крайност. Далавера няма вече 1 месец. А пари трябва да се връщат.Айде избирайте го вече тоя председател. Иначе някой ще си посегне.
  • 9 сОФето

    3 1 Отговор
    С БеКъПе
    Путин Путаут
    ИнСталин ДеИнсталин
  • 10 Никой

    1 1 Отговор
    БСП " Вас кафявото знаме роди ви , вас не ще ви уплаши смрадта ".Безпринципна тарикатска шайка готови на всичко за едната изгода. Те са фанатизирани ,зомбирани в руската тройка,безчувствени лакеи , правещи всичко за благосклонността на господаря си.Да ги почеше по рошавите глави и гушне в пазвата си.
  • 11 Иванчо

    1 0 Отговор
    Кво стана, нали копанарчето не беше от бсп, а сега първа кипра на кадрото с шопари-бесепари.
    Па и ше се праят на следователчето шиши. Кат ги гледаш що за кухи лейки са, начело с пекотакчето жал да ти стане за София.
    Мангасарянчето пък се изживява като бъдещ водач на леваците. Курнинка да му мисли, тя е натресе. Ама нещо не и се отдава да избира фаворити. В началото пРезидентчето и ра на главата, сега копанарчето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове