Last news in Fakti

1 Декември, 2023 22:25 1 621 27

Шалапатова: До този момент са се давали пари на калпак

  • иванка шалапатова-
  • бедствия-
  • фирми

Ние не отричаме проблемите. Откакто аз съм министър, преживяхме четири природни бедствия с хората. Те са прави - проблеми има от много години и не е правен опит те да се решат

Шалапатова: До този момент са се давали пари на калпак - 1

Ние не отричаме проблемите. Откакто аз съм министър, преживяхме четири природни бедствия с хората. Те са прави - проблеми има от много години и не е правен опит те да се решат. Нашата цел е точно това - да реформираме системата и да почнем решаваме проблемите. Нашият подход, като правителство, е да реагираме бързо. Трябва да е ясно, че природните бедствия ще продължат, но целта ни е да

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ социалният министър Иванка Шалапатова, която коментира снеговалежите от изминалата седмица и проблемите в социалната система.

"Аз се отнасям изключително отговорно към бюджета на МТСП. Някои казват това са социални разходи, но за мен това са социални инвестиции. Увеличението с 400 млн. лева на бюджета на министерството не е разход, а инвестиция, за да може хората да започнат да живеят по-добре. За съжаление до този момент са се давали пари на калпак. Контролът на потока от средства го е нямало. Пример мога да дам с коледните добавки. Искаме да дадем на всички, без да се интересуваме дали тези хора нямат допълнителни доходи и не е ли по-добре да дадем повече на наистина социално слабите", разкри министърът на труда и социалната политика.

"За да се промени социалната система, трябва да се инвестира в компетентността и образованието и на служителите. Проблемите са се трупали с много години и социалната система е неглижирана. Моя лична кауза е да затворим всички домове и институции за деца от стар тип. Това е и анагжимент на целия кабинет", добави министър Шалапатова.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кондуктора

    30 3 Отговор
    Тежко и горко на хората които са попаднали или ще попаднат на социалната система и на такива като тая!

    Коментиран от #12

  • 5 Поредната сорсоидна от пп

    25 3 Отговор
    Проста, нагла и ограничена но пък демонстрира измамно самочувствие
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пенсионер

    28 3 Отговор
    Шалапатова, много си се научила да лъжеш. Твоите родители би трябвало да се засрамят от дъщеря си. Искам дълбоко да подчертая, че моето поколение, тоест поколението на твоите родители сме грамотни хора. Нашето образование по времето на социализма беше мощно, прогресивно, водещо и е копирано 1 :1 от държавнитие на ЕС включително ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и САЩ. Харваздските възпитаници са учили в Харвард,чийто образователна система е копирана от Изтока по точно социалистическата образователна система. Що се касае за Коледните добавки Правителството постъпи много грозно. То намери 66.6 милиона за Коледна премия на магистратите, но за пенсионерите не пожела да намери. Отряза ги. Виж Гърция. Там Правителството помисли за пенсионерите и отпусна по 250 евро на калпак. В Румъния същата работа, само България остави старите хора без Коледна надбавка. Вие сте безсрамници. Жалко за вас.

    Коментиран от #18, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    22 2 Отговор
    Кой изкопа и направи това недоразумение социален министър, незнам. Тази женица е много зле, говори само глупости и излага авторитета кабинета, ако може въобще да се каже, че има авторитет..

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кондукторка

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кондуктора":

    Попаднали в нейната социална мржа , ще теглят бе колега. Няма как, ще опъват нерадоствната съдба. Нима не се вижда, колко е зле госпожата със социалната тематика. Залива опонента с приказки и нищо съществено не казва. Такива като нея бърборани си мислят, че с лавината приказки заблуждават опонента. Всъщност заблуждават себе си, прикривайко собствената некомпетентност по материята за която те отговарят.
  • 13 Телезрител

    21 4 Отговор
    Гледах зам.министърката по Панорама. Ужас? Много е зле горката. Кой я направи министър не е ясно, но тя за нищо не става. Само глупости говори.
  • 14 мдда

    4 14 Отговор
    Най-красивата и дейна министърка която сме имали в социалното!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "мдда":

    Иди на очен...
  • 18 Сесесере

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пенсионер":

    То едно време, за това имаше само москвичи корекоми за истинските неща, щото бяхте голяма работа, а къде са ви парите от пенсионните фондове?

    Коментиран от #22

  • 19 Министърка

    2 1 Отговор
    От сега ще се дават пари само на мой фирми и фондации, все пак съм министърка на прайда, нали .
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Прочетох бавно и то три пъти казаното от тази.........Така и не разбрах,какво е казала тази.............
  • 21 3кйнд

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Тая е най- несоциалният министър. Месечната подкрепа на инвалидите до 70% се увеличава с 1,33лв. Гавра! Никой не я попита тая 1,33лв. пари ли са на днешно време. Че 1 хляб не може да се купи с 1,33лв.
    Тая какви компетенции има?
    Какво е завършила, какво е работила, та я направиха "социален" министър?
  • 22 Антон Югов

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сесесере":

    Неправилно сте осведомен. По времето на социализма, периода 1944-1989-та година БЮДЖЕТА на държавата се планира ГОДИШНО!!! Той е разпределен по ПЕРА по месечно. В случая перо "Пенсии" ! Никакви пенсионни фондове не е имало. Който ви е казал това, ви е излъгал.
  • 23 Мдааа

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пенсионер":

    Главният прокурор и върховните съдии у нас вземат заплати над 14 200 лв. с включен процент прослужено време. Най-ниската заплата в съдебната система – тази на младшите магистрати, от 1 януари 2022г, е 2992 лв.
  • 24 Патаран

    0 0 Отговор
    Фитка народна!
  • 25 Посетител

    3 0 Отговор
    Това природно недоразумение с очилата, може ли да каже някой кой я направи министър. Баба ми по разбира от нея социална политика. Ужас. Само глупости говори. Гърците сигурно са пропаднал от смях. Ами там точно на 2 милиона калпаци дават към пенсиитеф по 250 евро Коледна добавка. Нашите умница им досвидя и по 50 лева да дадат на пенсионерите.

    Коментиран от #26

  • 26 Посетител

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Посетител":

    Поправка: Това природно недоразумение с очилата, може ли да каже някой кой я направи министър. Баба ми по разбира от нея от социална политика. Ужас. Само глупости говори. Гърците сигурно са паднали от смях. Ами там точно на 2 милиона калпаци дават към пенсиите по 250 евро Коледна добавка. Нашите умница им досвидя и по 50 лева да дадат на пенсионерите.
  • 27 Българка

    2 0 Отговор
    Какво пречи Правителството да отпусне Коледна добавка 50 лева, на пенсионерите? Пречи им акъла. В Гърция може по 250 ЕВРО на калпак, в България не може. Срам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове