Last news in Fakti

3 Декември, 2023 17:52 1 267 19

Зарица Динкова: Има ръст от 10% на туризма в сравнение с 2022 година и 5% в сравнение с 2019 година

  • туризъм-
  • иновации-
  • зимен сезон

Очакваме активен зимен сезон с туристи от съседните пазари, също и от Великобритания, Ирландия, Италия, каза министърът

Зарица Динкова: Има ръст от 10% на туризма в сравнение с 2022 година и 5% в сравнение с 2019 година - 1

С моя екип работим интензивно, за да завършим реформата, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Получихме много добри оценки за стартирането на пилотната програма за финансиране на Черноморските общини. Още през септември започнахме разговори и срещи с представители на бизнеса и на зимните ни курорти, за да се подготвим за сезона. Това заяви в ефира на Нова ТВ министърът на туризма Зарица Динкова.

„Туризмът е международен бизнес. От голямо значение е как се промотира държавата като солиден партньор. Международните доклади посочват, че България е сигурна дестинация, каквито са и вътрешните данни. Уикенд туризмът представлява все по-голям интерес. Според туроператорите редовните линии също са пълни с пристигащи за почивните дни за следващите месеци$, отбеляза министър Динкова.

Тя каза, че се работи в посока за подпомагане на бизнеса с промотиране на дестинацията. България предлага широко ветрило на оферти според различните финансови възможности на потребителя.

„Данните показват, че има ръст от 10% на туризма от предходната година и 5% от 2019 г. Българският туризъм е изцяло възстановен – той е устойчив и все по-ценен. Туризмът е и витрината на една икономика.“, посочи Зарица Динкова.

„Водим добър диалог с представителите на зимните ни курорти. Очакваме активен зимен сезон с туристи от съседните пазари, също и от Великобритания, Ирландия, Италия и др. Стремим се чрез иновации да изградим модерен зимен туризъм. Работи се и в инвестиране и на регионалните брандове – в Родопите, Розовата долина и други.“, отбеляза министърът на туризма.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    28 1 Отговор
    Е този Вейхайвей удави сухоземните костенурки в морето.
  • 2 И да си носят

    11 1 Отговор
    желви, ей!
  • 3 Порно

    20 1 Отговор
    Я, Костенурчо може да каже две думи на кръст, браво
  • 4 питам

    13 0 Отговор
    А вярвам само на Маугли !!! Къде се скри за да го видя как рони сълзи ,че сезона е много зле !!
  • 5 ха ха

    11 1 Отговор
    не ще да сподели колко милиарда е получила за превантивната дейност по рекламата
  • 6 Опааа

    22 1 Отговор
    Тая лъже! Никакъв ръст няма!
  • 7 Ако

    19 1 Отговор
    се броят настанените в хотели украинци , може ! Но не ми се вярва.
  • 8 Павел пенев

    18 1 Отговор
    Този ръст сигурно е благодарение на твоята професионална работа. Некадърница докарана от нищожеството Денков.
  • 9 Товарач

    17 2 Отговор
    Работил съм на летище Варна като сезонен последните 8г. Толкова зле не е било. Има дни през август, в който на летището с часове се чуват само птичките. Преди не можех да се из-пикая до края на смяната.
  • 10 Пайдо

    7 1 Отговор
    Поздравявам г-жата с кючека "Костенурка"! Наздраве!
  • 11 Спряма ковид блокадата

    7 1 Отговор
    ли мери увеличението тая п а т к а
  • 12 Аврам

    4 0 Отговор
    То и в ЕС е спокойно и всичко върви добре, но истината е друга и тя е на страната на САЩ, защото с хитрост/ подготовка на внедрени ръководители си защитават тайно целите... Да му мислят все по-обедняващите европейци, но поне засега са живи и не воюват за американската демокрация ... ха ха ха ...
  • 13 Червената книга

    12 1 Отговор
    Има ръст на удавените костенурки.
  • 14 Шътттт

    7 0 Отговор
    Ще чуят ресторантьорите и хотелиерите щото сигурно не знаят че имат ръст. От 10 години казват че са на загуба, въпреки пълните заведения и хотели.

    Коментиран от #19

  • 15 Българин 🇧🇬

    6 1 Отговор
    Смешници натовски ! Смазвате работата на младите ни IT ,специалисти ! За да храните ресторантьорите , които хрантутят укронацистите по хотелите си ! 😡 Дори не вземате данъци от ресторантьорската и хотелиерска мафия ?! Турско-американски боклуци !
  • 16 Туристите от украйна

    3 0 Отговор
    31-годишна е украинката е спряла ползвания от нея лек автомобил "ягуар" на ивицата на Северния бургаски плаж, съобщиха от бургаската полиция. Жената е с временна закрила и живее в Слънчев бряг.
  • 17 Д. Димов

    3 1 Отговор
    Поредните лъжи заблуди и изхвърляния. Никой не мисли за туризма и за хората в сектора. Само схеми въртят да вземат едни пари наготово. Къде е рекламата на българският туризъм? Колко щандове имахме на световни изложения? Какви мерки се взеха за антирекламата от фалшивите новини на платени сайтове и телевизии? Нищо. Подлъгват хората да се плащат такси данъци и тн. На тези не им пука за бизнеса гледат само да си напълнят гушите.
  • 18 Чик-чирик

    5 1 Отговор
    Коя е тая и кой е нейният екип?
  • 19 Пилотът Гошу

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Шътттт":

    Тамън щях да питам ресторантьорите и хотелиерите не реваха ли пак колко зле е сезонът и как били на загуба, а тая булка вика, че били супер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове