Last news in Fakti

3 Декември, 2023 20:45 1 589 29

Николай Младенов: „Хамас“ и Израел се водят от различна вътрешно-политическа динамика

  • близкия изток-
  • конфликт-
  • хамас

Според него ролята на международната общност за разрешаване на конфликта е много важна

Николай Младенов:  „Хамас“ и Израел се водят от различна вътрешно-политическа динамика - 1

„Както „Хамас“, така и Израел се водят от различна вътрешно-политическа динамика. От гледна точка на Израел ключовият въпрос в момента е освобождаването на колкото се може повече заложници, които „Хамас“ държи. От гледна точка на „Хамас“ това е оцеляването на нейното политическо ръководство и на „Хамас“ като структура, която управлява Ивицата Газа“.

Това каза в предаването „120 минути“ по bTV бившият специален координатор на ООН за мирния процес в Близкия Изток и настоящ генерален директор на Дипломатическата академия "Ануар Гаргаш" в ОАЕ Николай Младенов от Дубай.

„За съжаление това, което видяхме през последните дни е, че сделката, която беше направена за освобождаване на заложниците приключи и военните действия започнаха отново. Трудно е да се предвиди дали ще има втора такава пауза, и дали ще се стигне до друга договореност за освобождаване на заложници, или ходът на военните действия ще трябва да продължи в един доста дълъг период, който ще бъде изключително неприятен и тежък за всички“, заяви Младенов.

Според него ролята на международната общност за конфликта е много важна. “Тя трябва да бъде насочена към хуманитарна помощ на цивилните, които са засегнати от този конфликт - изваждането им от региона на сблъсък. Трябва да има политически послания, които на мен ми липсват. Конфликтът в Газа не трябва да се превръща само в хуманитарен, сега е моментът, е който трябва да се започнат разговори за това как ще изглежда Ивицата Газа след края на активните военни действия“, добави той.

Младенов коментира и годишната среща на върха климата в Дубай. „В продължение на 50 години на изграждане на една икономика, която трябва да се диверсифицира от петрола към други източници на икономическо развитие, ОАЕ разчитат на едва 30% от БВП на приходите от петрол. Диверсификацията е първата тема, а втората са преговорите за климата“, заяви Младенов.

Той коментира въпроса за това как в Дубай рамо до рамо застават руснаци, китайци и американци, евреи и араби, както и как това допринася за сваляне на напрежението в региона в момента. „Много държави търсят начин, по който да запазят връзките си с всичките центрове на икономическо развитие и на политическо влияние и ОАЕ са идеален пример за това. Самата държава разчита за просперитета си на търговията, инвестициите, на финансовите пазари, на възможността да има отворена икономика към целия свят, нещо което в момента е от голямо заплаха. Политиката, която тук действа е на отваряне на икономиката още повече. Трудно е да се предвиди колко ще бъде успешен този модел“, обясни Младенов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 десняк

    14 3 Отговор
    Тоя май беше на другия бряг - хвала на такъви!
  • 2 да да

    14 1 Отговор
    ти си мръсник....
  • 3 която беше

    10 2 Отговор
    А аз теб те помня като една голяма плюнка !!!
  • 4 мдаааа

    12 2 Отговор
    " МОСАД " си знае работата ... Справка - Аржентина , след ВСВ ..
  • 5 името му българско

    12 3 Отговор
    но отново е ционистки агент
  • 6 Помак

    11 2 Отговор
    ..а ти Николаичо зимаш пари !на гарба на хамас и.израел
  • 7 Сандо

    14 3 Отговор
    Е,Николайчо трябва да ги разбира тия работи,нали го възнаградиха с пост в ООН-то за добре свършената работа в България в полза на нечий чужд интерес.Та той ходи да оправя и тоя район,и както се вижда добре го е оправил.

    Коментиран от #9

  • 8 Наблюдател

    14 2 Отговор
    Ливан беше РАЙ преди години, а Бейрут подобно Дубай беше златен град, столица в Близкият Изток. Виж днес къде са....

    Коментиран от #13

  • 9 Наблюдател

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Нищо не разбира Сандо. Чисто и просто е уреден от НОМЕНКЛАТУРАТА на топло местенеце. Той е нейно дете отрасъл на времето в нейните коприни.

    Коментиран от #21

  • 10 Пак само лявата страна

    5 6 Отговор
    Кой от "Хамас" беше в студиото срещу този ИЗРАЕЛЕЦ?

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Николай Младенов Вечния Гост на Държавни

    5 2 Отговор
    Софри!! От този не искаме акъл!! БЯХМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА!! /
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Наблюдател

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пак само лявата страна":

    ХАМАЗ са терористи. С тях разговори не може и няма как да има.

    Коментиран от #27

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Глюпости ,":

    Защо лъжеш? Грозно е. Може би паметта ти вече изневерява.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този си купи

    6 1 Отговор
    няколко апартамента с държавните пари
  • 21 Сандо

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    От 30 години много хора се натискат да станат номенклатура на Козяк.Някои успяват,а малцина дори преуспяват.

    Коментиран от #23

  • 22 Мда

    3 2 Отговор
    Кой беше Николай Младенов от герб? Май вече никой не си спомня за него...

    Коментиран от #25

  • 23 Наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Сандо":

    Така е, защото след 89-та година се смениха приоритетите. Един придворен поет по времето на социализма каза една крилата фраза: "ДРУГАРЮ ЖИВКОВ, ДОРИ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ, АЗ ПАК ЩЕ ВИ ОБИЧАМ"! Неговият син, роден и завършил в Москава и отрасъл в пелените на НОМЕНКЛАТУРАТА днес е антикомунист №1 в държавата и доверено лице Козяк .Нека го кажа така: Козяк знае, кои са чедата на номенклатурата и действа избирателно. Допуска, икомуникира само с ония, от които има полза, относно възможностите за въздействие върху обществото.

    Коментиран от #24

  • 24 Наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдател":

    Така е, защото след 89-та година се смениха приоритетите. Един придворен поет по времето на социализма, каза една крилата фраза: "ДРУГАРЮ ЖИВКОВ, ДОРИ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ, АЗ ПАК ЩЕ ВИ ОБИЧАМ"! Неговият син, роден и завършил в Москва и отрасъл в пелените на НОМЕНКЛАТУРАТА днес е антикомунист №1 в държавата и доверено лице на Козяк .Нека го кажа така: Козяк знае, кои са чедата на номенклатурата и действа избирателно. Допуска, и комуникира само с ония, от които има полза, относно възможностите за въздействие върху обществото.
  • 25 РЕАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Мда":

    Ами никой шеф не иска способен подчинен да е по добър от него, щото ще му вземе мястото. Бойко се уплаши, че Николай Младенов е сто пъти по умен от него, евреин, от стар комунистически род на дипломати и ДС. Прати го в девета глуха. Бойко Борисов се заобикаля с по-прости от него, верни кученца и затова сме на дъното.

    Коментиран от #26

  • 26 Мда

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "РЕАЛИСТ":

    О.К., прав си.
  • 27 Интересно,

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Нещо като Ботев и Левски или?

    Коментиран от #28

  • 28 Интересно, я?

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Интересно,":

    Ти май си Реджеб Ердоган, потъпкал правата на 40 милиона кюрди и преследващ ПКК.
  • 29 Ники краварската слуга с поредните лъжи

    1 0 Отговор
    Този от коя дупка изпълзя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове