Last news in Fakti

12 Декември, 2023 09:00 1 058 26

Корнелия Нинова: Сглобката се провали за Шенген, еврозона, съдебна реформа и т.н.

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бюджет-
  • доходи-
  • корупция-
  • българия

В Бюджет 2024 се дават повече пари, но качеството на живот не се променя

Корнелия Нинова: Сглобката се провали за Шенген, еврозона, съдебна реформа и т.н. - 1
Снимка: БГНЕС

Не виждаме нито едно голямо изпълнено желание на тяхната коалиция - Шенген, еврозона, съдебна реформа и т.н. Това предупреди пред "Тази сутрин" по бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова.

Според нея скандалите в сглобката са за разпределяне на власт, а позицията на социалистите като опозиция е принципна.

В Бюджет 2024 се дават повече пари, но качеството на живот не се променя. Дава се пари за образование, но това трябва да се даде срещу нещо качествено - например опростени учебници, защото сегашните са неразбиераеми от децата, заяви лидерът на БСП.

Може доходите ни да са най-високо растящи в ЕС, но още си оставаме най-бедни в Европа, разкри Нинова.

Ще подкрепим част от предложенията на Асен Василев в Бюджет 2024, съобщи тя.

"Нито един от текстовете на първо четене в проекта за промени в Конституцията няма да остане същият. Част от предложенията за промени в Основния закон са от компетентността на Велико Народно събрание и те бъдат обявени от противоконституционни в Конституционния съд."

Нинова обясни, че БСП са поканили видни конституционалисти, които да кажат как трябва да се промени Конституцията: "Правителството няма капацитет да променя Основния закон на държавата, целта е да се овладее съдебната система и прокуратурата, да се овладеят регулаторите и да направят още по-голяма беля."

За продажбата на "Лукойл" и дерогацията на руски петрол, лидерът на БСП заяви, че не знае какво се случва, но скандалът е кой ще го вземе. Има спорове за преразпределяне на власт, позиции и пари, посочи тя. В желанието си да накажат Русия правителството въведе и такса за пренос на руски газ. "Булгартрансгаз" натрупа загуба от над 200 млн. лв., Русия няма да ни плати дължимите ни 2 млрд. лв. Таксата за пренос на руски газ се оказа антибългарска, разкри Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос ?

    8 3 Отговор
    А защо в БГ.реклами има негри ?

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    13 3 Отговор
    Добре, че си ти како. Ти разбираш от всичко. Маска те зове
  • 3 Знаеш

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос ?":

    Това са хора, които много са стояли на слънце
  • 4 Нено

    12 12 Отговор
    Сглобката са некадърници- наричат се сглобка за да прикрият, че са коалиция Козяк !
  • 5 мдаааа

    11 7 Отговор
    Ми , като България е пълна с Ошанки ...
  • 6 След

    9 4 Отговор
    ротацията ще стане интересно !
  • 7 пешо

    6 10 Отговор
    сглобка от продажници
  • 8 Голем смех

    17 3 Отговор
    А Корни във какво успя :) хахахахахахахахааа
  • 9 Бамбука

    14 3 Отговор
    Файтонния лидер може ли да отговори как си получават заплатите, боносите и другите екстри ? По банков път или в пликче ? Колкото до Лукойл, какво да каже другарката щом съпруга и на хранилката там от много години.
  • 10 Димни Огледала

    10 0 Отговор
    Бе нали си Крадете Дружно, докато лаете по Купените телевизийки. После кво стана, че избихте населението Роби и нема да има от кого да Крадете.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    9 2 Отговор
    КУРни окончателно ликвидира БСП в Шумен, където се хвалеше, че е спечелила изборите! Зам. кмет финанси от ГЕРБ, Шефа на ПП Ники Джумерката и той зам. кмет, плюс още 2 кифли, едната - по здравеопазване и здравни грижи - абсолютно невнятна, мошеничка, но добра в оная област. Сега в Шумен, до края на годината и в други градове до изпращането на БСП в небитието!
  • 13 Дори да е така,

    15 2 Отговор
    От твоите уста няма как да прозвучи убедително. Ти си един от най-провалените, лъжовни, двулични,злобни и крадливи политици в България!
  • 14 НАЧАЛНИК,ШИРОКИ КУМУНИСТИ,

    9 1 Отговор
    ПОГЛЕДНИ НА ИЗТОК....
    КО ВИЖДАШ.....НИЩО....
    МОЧАТА Я НЯМА..😀😀
  • 15 Голям зор

    8 2 Отговор
    А БКП иска ли Шенген ,ми само лалаш
  • 16 тцтцтц

    11 2 Отговор
    Обаче колко злоба има в погледа на другарката.Явно не може да си намери място че не е на хранилката от бая време.Другарке, да не би парите от "Техноимпекс" да са свършили а?Когато участваше в сглобки и коалиции си траеше, а сега защо ревеш.
  • 17 ИНЖ

    8 0 Отговор
    По принцип провалът е на целия "Преход". Натрапиха ни руския модел, от който все още не можем да се отървем. А иначе всеки един от нас си знае, че не заслужаваме да сме в "Шенген".
  • 18 Европейска социална политика

    2 0 Отговор
    Зравейте, г-жа Нинова, въпрос от дълбоката провинция с повишена трудност! - Какъв ангажимент има държавата към българските деца освен месечните детски набавки от 40 лева? И изобщо трябва ли да има надбавки. Като ще се лъжем в очите , че държавата прави нещо за нашите деца, по-добре да минем без тях. Явно държавата е прехвърлила тази отговорност само на СЕМЕЙСТВОТО и не ги усеща като свои. Това български деца ли са или европейски? Ако са европейски вдгнете надбавките , на работещите грамотни родители и ги АКТУАЛИЗРАЙТЕ спрямо великия евросъюз ,за ни накарате най-после да го харесаме и видим смисъл от него, а не да ни го натрапвате на сила!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майора

    3 3 Отговор
    Кака Корни пак сеизказа неподготвена! Та Шенген и Еврозоната са заради вас , които заедно с Радев защитавате интересите на Русия! С колкото до състоянието в момента то е следствие от некадърното ви управление като за последно отворихте дупка в бюджета на НОИ от 10млд лв! Но това теб не те интересува , ще си отидеш пеи Рафаел в уж гниля капитализъм и пак ще си добре , да му мислят останалите пенсионери за които уж се бориш!
  • 21 инж. Ганчо Илков

    2 1 Отговор
    Корнелия се прави на Светица. Прътът в колелото на Демокрацията дълго ще спира Демократичните Процеси. Заложените Текстове в Конституцията от Болшевишко Социалистическото Парламентарно Мнозинство, трябва да бъдат изчистени. Именно Процесът на Прочистване е заплаха за Политическите Проекти на Проруските поддръжници на Путин. При толкова явна Демонстрация на Антидемократични прояви в посока срещу ЕС и Демократичните Принципи, Съдебната Система и Институциите за Сигурност мълчат и се ослушват. Държавният Бюджет обслужващ Лидерите на Политическите Проекти в Парламента и замяната на Членския Внос с Дарения от Олигарси разделя Обществото на много бедни и много богати. По тези въпроси Политическите Проектанти мълчат и си траят. Това обаче външните наблюдатели го следят. Защо тези Проектанти не намират Решение на неизплащането Дивиденти от Узорпаторите на Приватизационните Фондове? Синдикатите, Асоциациите на Работодателите, Нинова, Костадинов, Президента приемат този вид Кражба като даденост. Всичко е примирение и капсуловано. И това е заложено в Конституцията обслужваща не Народа, а Депутатите в Парламента и Парламентарното Мнозинство. Конфронтацията в Парламента е причина за Служебните Правителства на Проруския Президент Радев. Всеки плюва другия а общо създават Устойчиво Статукво на Комерсиалните Интересчии.
  • 22 истина ти казвам

    1 0 Отговор
    Корнела да организира Ленински съботник за почистване на останките от МОЧника!😝😝😝
  • 23 ПРИ НИНОВА ВИЦЕ

    2 0 Отговор
    Олио 6 лв.....сега 3лв
  • 24 ПРИ НИНОВА ВИЦЕ

    2 0 Отговор
    Бензин 3,50 лв.....сега 2,90 лв за литър
  • 25 Казуар

    1 0 Отговор
    Другарко Нинова, какво те интересува Шенген, ти си за Евразия. Или просто да плюеш.
  • 26 Я Я Я Я ДА

    1 0 Отговор
    НИНОВА ПРОВАЛЕНА И ПАК СЕ НАТИСКА ..........................НА ТОЗ И НА ОНЗИ ...................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове