Last news in Fakti

12 Декември, 2023 10:18 3 233 34

Олимпийска легенда напусна БСП след 22 години

  • весела лечева-
  • бсп-
  • напусна

Весела Лечева е уведомила структурата на социалистите във Велико Търново

Олимпийска легенда напусна БСП след 22 години - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийската медалистка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева напусна БСП след 22 години членство в структурите на столетницата.

Служебният спортен министър в правителствата на Гълъб Донев съобщи новината за раздялата си с партията пред Областния съвет на БСП във Велико Търново снощи, уточни БНР.

"Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите. Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие. Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувствието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит", обясни Весела Лечева.

"За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опонент - ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби задълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната", допълни бившият депутат.

"Макар, че обмислях това решение отдавна, то не беше взето лесно. В годините съм доказала, че съм човек с последователни политически възгледи и принципи. Съобщавам решението си сега, в края на годината и след местните избори, за да не бъда обвинявана, че съм попречила на кампанията. А и имах, макар и крехка надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ за резулатите. Вместо това чухме поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина. Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове", сподели Весела Лечева и добави, че не вижда "светлина в тунела" за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

Весела Лечева е двукратен олимпийски медалист и петкратен световен шампион по спортна стрелба. Председател на Българския стрелкови съюз. Председател на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ в периода 2005-2009 г. Министър на младежта и спорта в служебните правителства с министър-председател Гълъб Донев /август 2022 – юни 2023/. Депутат от 39-о, 40-о и 45-о Народно събрание на Република България. Почетен гражданин на Велико Търново и Павликени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    52 4 Отговор
    И тая ще търси друга партия, усети на къде духа вятъра!

    Коментиран от #19, #34

  • 2 Пропуснати ползи

    50 1 Отговор
    Олимпийската легенда можеше да оргганизира безплатни спортни школи за деца и младежи в цялата страна, но пропусна този шанс!
  • 3 Мдааа...

    53 4 Отговор
    Кораба потъва и мишките се спасяват.
  • 4 Омазана

    45 1 Отговор
    до ушите !
  • 5 тежко и е

    15 5 Отговор
    а вече всичко е различно . алексей поръча мъжа и . двама наркоси го ликвидираха . бум на кметовете и по добра власт , след изборите . БСПарски подход навсякъде и в повече . лечева да погледне към старините си . да вземе друг мъж . да .
  • 6 Сила

    39 2 Отговор
    Логично, вече няма нищо за крадене, далаверата секна, добре осребри мъжа си...... а, и успешно изцеди Гоце
  • 7 Омазана

    27 1 Отговор
    до ушите !
  • 8 Поредният проект!

    30 9 Отговор
    Зеленият чорап ще събере всички дегенерати на Комунистическата партия в още по-ретрограден и безпереспективен проект в подкрепа на Прокремълската си престъпна политика: Петков, Малинов, Григорова, тази изрусена Квачка и подобни
  • 9 защо

    24 2 Отговор
    тази през която тиквата крадеше и тото-то - поредната национална предателка
    кеф - дано я последват всички от пасмината която ни управлява
  • 10 Кондарев

    19 4 Отговор
    Социалисти а за пазарна икономика?Как да стане?

    Коментиран от #17

  • 11 Българин

    30 3 Отговор
    Ето защо напуска.

    Коментиран от #31

  • 12 българка

    27 18 Отговор
    Лечева отдавна е "пристанала" на Румен Радев, който ще продължава да подкопава парламентарната република.
  • 13 Люси Дяковска

    20 7 Отговор
    Другарката ще бъде вице на Ваня Григорова в партията на Мунчо зеленият чорап.
  • 14 Ден

    19 6 Отговор
    каква легенда бе вие луди ли сте?
  • 15 Весел Патиланец

    23 8 Отговор
    Ей сега ще се влее в новия кремълски проект на резидентчето, редом до Малинов и русофистиците!
  • 16 Циник

    14 1 Отговор
    А мъжа ти бандит сега в кои структури е?
  • 17 Хи их хи

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кондарев":

    Питай китайците, те ще ти обяснят!
  • 18 Асен

    19 0 Отговор
    Не е вярно,тази продажница отиде при левите олигарси ,забрави ли кой беше съпруга ,един от групировките богат и прострелян от боковите ! Съжалявам за тези подробности ,но младите хора са манипулирани и приемат лъжата за истина!!! БСП ще се отърве от олигарсите и трябва да работи за обикновените честни работещи ,децата и възрастните изградили многострадалната ни и ограбена и разкъсана от наши и чужди хиени Държава !!!!
  • 19 йуууу

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Явно Гумен Радев готви нов проект...видяхме колко струват неговите Кирчо и Кокорчо, сега и тази мутреса ще ни натресе.
  • 20 сусо

    13 0 Отговор
    Таа па за ква се зема?!
  • 21 добра новина

    20 0 Отговор
    Една милионерка по-малко в БСП-то.
  • 22 Вале-каро

    14 1 Отговор
    Заради такива като тази БСП е в това състояние .
  • 23 жаба

    19 2 Отговор
    И тази като кака Стефка Костадинова - скочила преди 30 години и цял живот на държавна хранилка.
  • 24 Стоядин

    5 8 Отговор
    Тандема Нинова-Борисов ще откажат народа да гласува.
    Винаги съм гласувал за БСП,но сега беше за последно

    Коментиран от #26

  • 25 Гоце

    7 0 Отговор
    Ще търси постове при фърчилото
  • 26 Вълк

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Стоядин":

    Най лошо ще е солото Радев
  • 27 Мухаа,хаа!

    9 0 Отговор
    От тира за стрелба,цял живот на пълна ясла! Ако не беше БСП,щеше да виси пред някой баровец,да и подхвърли трохи,като тренер по стрелба.Ако не беше същото БСП,мъжлето и ,нямаше да стане " виден бизнесмен" ,а тя МинистърКа.Ей такива симбиози между слънчоглед и въртиопашка, причудливи,но опасни , преди 1989 г, докараха седсесари на власт.Усети,че яслата се опразни,и вероятно се е насочила към друга.Ще го чуем в скоро време.
  • 28 Руската колония бг

    4 3 Отговор
    Петкратен световен шампион.....в щатите такива експерти със свръх качества работят за националната сигурност,като високо рангирани експерти в цру или ФБР,,в бг всичко е сбъркано

    Коментиран от #30, #32

  • 29 Мдааа

    4 0 Отговор
    и ще полегне на Резидента.
  • 30 Що така мислиш?

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Руската колония бг":

    И тук е така, тя също работи ама за КГБ и ДС и сие.
  • 31 СОФРИТЕ В ХОТЕЛ ПЛИСКА

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Бяха безкрайни....
  • 32 Тези

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Руската колония бг":

    От тези едните са от КГБ а другите от ГРУ и ще се избият за далаверите и парите.Но тяхното посолство както им свири така играят.Всичките са иначе леви милионери и милиардери.Ощу се сещаме Първанов какво прави с Дянков за една дума само при Слави.А иначе и последния сега работи при руснаците.Само чиновете са им различни.
    Най- жалкото е че и тези които се пишат десни и тях ги направляват от там,самоче са под прикритие и по-добри артисти.Онези от запад българите не ги интересуват отдавна работят с техните фирми и децата им вече.Народа трудно ще оцеле поради масовата тростотия ни заради друго.
  • 33 Гостът

    5 0 Отговор
    Гласи се за по-висок пост в партия " Зелен чорап " на Радев. От трън та на глог.
  • 34 Не и не

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Отива в ГРОБ - там най ще и приляга на това семейство КРАДЦИ! Оня нейният съпруг-крадец - жив ли е още или е фикус в кома?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове