Last news in Fakti

14 Декември, 2023 22:30 907 10

Важните новини във ФАКТИ на 14.12.2023 г.

  • областна управа-
  • диана димитрова-
  • водородна долина-
  • бсп-
  • кзп-
  • румен радев

Иван Ченчев, Борислав Гуцанов и Ирена Атанасова нахлуха при областния управител с искане за документация по преместване на МОЧА

Важните новини във ФАКТИ на 14.12.2023 г. - 1

Депутати от БСП счупиха вратата на Областна администрация с голи ръце

Напрежение възникна в Областната управа на София, след като представители на БСП нахлуха в сградата. Те са Иван Ченчев, Борислав Гуцанов и Ирена Атанасова, съобщи БНТ.

Диана Димитрова отхвърли категорично предложението на съда да сключи споразумение с Юлиан Вергов

Аз споразумение с този човек по никакъв начин няма да сключа. Мисля че темата е прекалено болезнена за етапа, в който нашата страна се намира и това е моето категорично решение, делото се отлага. Това каза актрисата Диана Димитрова след предложението на Софийски районен съд за сключване на споразумение, съобщи Агенция "Фокус".

Делото бе насрочено за 22 февруари от 14:30 часа.

Актьорът Юлиан Вергов заведе дело за обида срещу актрисата, но на самото дело Вергов не присъстваше. Вместо това актьорът бе представляван от адв. Лелчева.

Самата Димитрова заяви, че присъствието ѝ днес е знак на съпричастност към всички жени в подобни ситуации в България: "Явих се днес, защото не се явявам само от свое име. Днес съм представител и на всички жени България, които са допуснали моята грешка - да мълчат. За тези, които не са говорили, когато е трябвало."

“Държа да отбележа, че може би за голяма част от хората не е ясно, но това дело не е свързано с упражняване на насилие върху мен, а е свързано с Facebook статус, който аз написах лично в профила си, след като прочетох изявлението на Юлиан Вергов. Частта с издевателството над дъщеря му беше моментът, в който моето здравословно състояние се влоши и се наложи да потърся медицинска помощ", сподели актрисата.

На въпрос защо актрисата не е предприела съдебни действие срещу Вергов, Димитрова отговори следното: "Аз искам да го предизвикам, ако се чувства невинен да заведе дело за набеждаване в престъпление, а не дело за обида заради Facebook статус. Аз се отказах. Търся правата си, защото на 28-и март осем колеги от сериала "Откраднат живот" събраха невероятна смелост и говориха. За мен битката тогава беше спечелена, защото стана ясно на цяла България, че се опитват да прикрият престъплението и насилието, което беше упражнено върху мен. Реших, че няма смисъл повече да разстройвам майка си и заради това не предприех действия."

Една от осемте водородни долини в Европа ще бъде в Стара Загора

В Стара Загора ще се изгради една от осемте водородни долини в Европа. Този проект е значим за позиционирането на България като място за иновации. Работим активно, за да привличаме стратегически инвеститори, които да подкрепят развиването на нови технологии, на сектори с висока добавена стойност, в основата на които са хората и талантът на България.

Стойчо Стойчев: Действията на БСП по защита на ПСА изглеждат като имитация на действията на "Възраждане"

Когато политическите аргументи липсват или се изчерпат, политиците се хващат за символни неща.

Шефът на КЗП отсече: Няма да подам оставка

Стоил Алипиев не смята да подаде оставка като председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), съобщи БТА.

Румен Радев: Очаквам в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген

Очаквам в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген. Това намекна държавният глава Румен Радев. Той отговори на журналистически въпрос след срещата му с албанския му колега Байрам Бегай на „Дондуков 2“, посочи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бай Иван

    0 2 Отговор
    Само така .Срещу терористи с такива методи!

    Коментиран от #4

  • 3 Мда

    2 2 Отговор
    А Диана Димитрова какво прави във водещите новини? Няма никакъв интерес към статията. Странно...
  • 4 бай Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай Иван":

    За сглобкадджиите ми е думата. И предпочитам всички опозиционни партии да напуснат парламента .Да си останат Пеевски , Борисов и Киро вътре да си работят. Предполагам ,че както вървят нещата през следващата година ще се вадят старите плакати от 2020 година с добавка на "Кире" и "Кокорчо"
  • 5 факти

    4 2 Отговор
    .Когато българските управници в края на лятото през 1944г виждат вече ясно краха на фашистка Германия,вземат решение тайно да изпратят Стойчо Мошанов да преговаря със САЩ и Великобритания за сключване на примирие.САЩ и Великобритания му представят готов договор за подписване.Договорът подарява ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ДО ПЛОВДИВ на Гърция.Спасява ни окупацията на страната ни от Съветската Армия.Доказателство за това е позицията на англосаксонците по време на Парижката конференция през 1946г.,които поставят абсолютно същите искания пред конференцията.Има само малка разлика от около 985 558 879 долара.Сума,която ни представят като искания за репарации.Скромненко,но со вкусом.И пак благодарение на, познайте кой,-СССР СЕ ОТЪРВАВАМЕ БЕЗ ТЕРИТОРИАЛНИ ЗАГУБИ.ЕДИНСТВЕНИ ОТ ВСИЧКИ ВОЮВАЩИ НА СТРАНАТА НА Третия райх.Репарациите също са намалени драстично-на 45 000 000 долара.Спасена е от разоръжаване армията ни.Всичко това е заслуга САМО И ЕДИНСТВЕНО НА СТАЛИН И СССР. А вие им събаряте Паметника, невеж сухописецо.

    Коментиран от #8

  • 6 Име

    0 0 Отговор
    Хората се подготвят за нова война и - самите те искат това. Разбира се - тарикатите сме си направили мерките.
  • 7 плюс минус

    2 0 Отговор
    От една страна - войната между държави.
    От друга страна- войната между мъж и жена, в която най- пострадала е жената.
    Защо е тази ненавист?
    Човек живее САМО един живот и защо да не го изживее мирно и спокойно?
  • 8 Туй

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    Мутростаканова ли ти плати да го напишеш,и си посочи източника,ей с теЗ рубли полудяхте
  • 9 Аууу

    1 0 Отговор
    Червената мафия в действие ,май си усещат края
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол