Last news in Fakti

5 Януари, 2024 05:22 1 171 13

Неделчо Стойчев: Единици са полицаите, които прекрачват границите

  • неделчо стойчев-
  • стара загора-
  • полиция-
  • починал

Починалият при гонката вероятно се е притеснявал, че полицаите могат отново да го закарат в психиатрия, смята криминалният психолог

Неделчо Стойчев: Единици са полицаите, които прекрачват границите - 1
Снимка: NOVA NEWS

„Когато водеща е параноята, хората могат да изпаднат в паника от незначителни обстоятелства. При проверка от полицейски органи, пациентите с подобно заболяване могат да вложат съвсем друг смисъл в присъствието на униформените. В този случай има подценяване на ситуацията – сигнал за човек, който отправя заплахи за убийство с хладно оръжие. Могло е да се подходи различно, той да бъде обезвреден първоначално”.

Това заяви криминалният психолог Неделчо Стойчев пред NOVA NEWS.

Повод за думите му е случаят с починалия при полицейска гонка в Стара Загора бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. След случая бяха отстранени двама полицаи, участвали в акцията.

Според Стойчев, именно заболяването на починалия е изиграло базисна причина за развоя на събитията. Той е бивш републикански шампион по борба, избягал е от полицията, но е спрял на червен светофар. „Няма престъпник, който иска да осуети проверка и да спре на червен светофар. Това е объркано поведение, което може да се разглежда в контекста на знанията, че има психиатричен проблем”, обясни психологът.

Според него, вероятно опасенията на починалия, че полицаите могат да го закарат в психиатрията, какъвто случай е имало по-рано, може да обясни поведението му при полицейската гонка. Той обясни, че полицаите също могат да изгубят самоконтрол. Според него клипът, на който се вижда как униформените действат след като са обградили и извадили мъжа от колата му, показвал, че те не били изгубили самоконтрол в голяма степен. „Те се опитват в някой случай по непрофесионален начин да накарат човека да отвори вратите и да излезе от колата”, каза Стойчев.

Като бивш служител на МВР той обясни, че единици са полицаите, които прекрачват границите. Разследванията и уволненията на полицаи действат демотивиращо на служителите, каза той. Стойчев е против отнемането на шофьорската книжка на хора с психиатрични проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    20 0 Отговор
    Криминален Психолог трънци.. И тоя е престъпник.
  • 2 Пръч

    17 0 Отговор
    От полицаите го е страх, още повече да не го върнат в психиатрията, в каква държава живеете, Боже мой...!? Преценете, какво ги правят в тези уж хуманитарни заведения, щом така се е изплашил пациента и предпочита да бъде убит от простите куки, но да не попадне отново там! Само преди месец тук почина човек, след лечение в такова заведение! Никой не знае, че се е прибрал, болница, власти и близки казват, че е избягал от психиатрията. Крил се е две седмици в дома си, без никой да знае, а и да знае - нехае! Глад, студ - ка пут! Сега вече се отървахме от него! Всичко е спокойно, ЧНГ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дядото

    10 0 Отговор
    и друго има господине.в последните години и десетилетия политическия и властови елит редовно излъсква зацапания си имидж и притиска ефективността в работата на мвр с такива,понякога и активни мероприятия.а медиите и адвокатурата ..... после плачат,че нивото на полицаите падало.тепърва ще пада,стоите и гледаите.

    Коментиран от #8, #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Оракула от Делфи

    3 10 Отговор
    Моето лично мнение е ,че ако един психично болен човек ,
    има в ръцете си оръжие или автомобил е едно и също !
    Еднакво опасен, както с колата си ,така и с достъп до огнестрелно оръжие!
    Следователно, такива болни хора ,не трябва да имат, достъп до автомобила си
    и книжката за правоуправление, трябва да им бъде отнета моментално!
    Колкото до полицията , в случая се вижда , че те са изпълнили служебните си задължения!
    Поздрави за полицаите, които са го задържали с висок риск за живота си!

    Относно случая!
    ---" Алчни адвокати, приятели на разни Калинки, под път и над път"!
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    3 0 Отговор
    11111 това пак са единици
  • 8 Шопо

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "дядото":

    МВР е организирана престъпна група.
    Всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    Ако началника не знае какво правят подчинените значи не е за там, ако знае значи е шеф на ОПГ.

    Коментиран от #10

  • 9 Маските паднаха терористи полицаи

    7 0 Отговор
    Голям лъжец си Стойчев докарали са те да повтаряш лъжите на сторозагорските полицаи башибозуци и да очерняте човека когото убихте брутално и открито . Че нямате достойнство се вижда , че не сте стражи на обществото а негови убийци също се вижда от записите на хората . Защо продължавате да криете записите от полицейските камери ,те показват още повече какви зверове и безкруполни убийци сте от полицията . БГ полицията все повече заприличва на клон от Ал Кайда . Изглежда е повече от наложително 100% смяна на целия полицейски състав в страната като в Грузия .
  • 10 Пръч

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шопо":

    Има и следващ вариант - Началника знае, но нищо не може да направи, защото формално наречените му подчинени всъщност са по големи началници от него и имат права! Първо, някой ги е назначил отгоре и хич не го пита иска ли ги, или не! Системата е такава, че той е натоварен с отговорности, а те да се шляят с патрулката и сакън да не вървят пеш или закъснеят 5 минути след ,,работното време". За което ще искат заплащане за извънреден труд, синдикатите им ще ломотят по телевизиите, защото няма кой да ги пенсионира и освободи от пенсия и заплата едновременно! Ако все пак, някой прекали като тези побойници и го уволнят, Съда го възстановява, изплащат му накуп пропуснатите ползи и пак някой уж началник да бере ядове с него. Съжалявам, но това накратко е и малко смекчено реалната обстановка в тези пъклени структури, които по принцип не би трябвало да са такива в една хубава държава!
  • 11 Не и не

    5 0 Отговор
    Единици....таратанци! Всеки милиционер, ако му се отдаде случай ще те смачка, просто защото психиката им е такава - на престъпници и убийци, зад чиито гръб стои закона и ги прави неприкосновени Такива са 99% от всичките български милиционери - пълни садисти, пр0сти комплексирани мутри и боклици!
  • 12 Коко Джъмбо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "дядото":

    Накъде повече да пада бе, Дядо? Те нашите минцифайки и сега са под дъното! Престъпници, облечени във власт и с пистолет! На тях само иганите им разкзват играта, редовият българин обаче винаги яде дървото попадне ли им на мушката!
  • 13 Пламен Пенев е невинен

    2 0 Отговор
    Резултатите от аутопсията показват, че Пламен Пенев е починал от задушаване след фаталната гонка в Стара Загора . Хайде сега целия отбор на полицията първо в затвора , после в съда . Кой е издал заповедтта да го преследват като диво живорно също в затвора и разжалване и уволнение . Онова пресс секретарче на полицията също да си търси нова работа и да бъде глобен 5 000 лв за разпространяване на лъжи и фалшиви информации както и злепоставяне на жертвата на полицейския терор . Също тези 20 полицейски терористи да платят всички разходи по получените вреди на полицейските автомобили с преследването и да им се ударжи кръвнина и 15 000лв за умишленото потрошване на автомобила на Пламен Пенев .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове