10 Януари, 2024 08:46 735 18

Румен Христов: По-добре е да има политически фигури в следващия кабинет, за да носят отговорността пряко

  • румен христов-
  • политически фигури-
  • кабинет-
  • отговорност

Според лидера на СДС министрите, които се справят добре, са регионалният и транспортният министър. За министрите, които не се справят обаче, Христов не можа да се сети за имената им, и заяви: „Ако един министър е неразпознаваем, то той не е бил активен, нямал е инициативи и не е дал това, което е очаквано от него"

Румен Христов: По-добре е да има политически фигури в следващия кабинет, за да носят отговорността пряко - 1
Снимка: bTV

Предполагам няма да участвам в разговорите за ротацията. Нормално е да започнат утре в тесен кръг, ще участва и Делян Пеевски. Това заяви лидерът на СДС и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на bTV.

ДПС имаха положителна роля през миналата година. Особено с приетите промени в Конституцията. Те заявиха, че не желаят участие в изпълнителната власт, но биха били добър резерв за евентуалното връщане на конституционни текстове”, допълни той, цитиран от novini.bg.

„Сигурно ще има широк дебат, най-малко една задълбочена оценка на министрите в кабинета. Заговори се за смени – вероятно ще са налице, но те няма да са самоцелни, а ще целят да подобрят работата на правителството. Ротацията ще приключи нормално. Не очаквам големи драми”, коментира още той.
"ГЕРБ-СДС смята, че дори да смятаме, че някой министър не се е справил със задълженията си, дори да се поддържа много от колегите ни, няма да е повод за раздор. България има нужда от редовно правителство, то винаги е по-добро от едно служебно такова", каза още Христов.

Той обясни: „Предстои ротация на министър-председателя – сменят се Мария Габриел и Николай Денков. Решение на ПП-ДБ е дали Денков ще стане вицепремиер. Моето мнение е, че е по-добре да има политически фигури в следващия кабинет, за да носят отговорността пряко. Асен Василев би могъл да е вицепремиер.”

Според него министрите, които се справят добре, са регионалният министър и транспортният министър. За министрите, които не се справят обаче, Христов не можа да се сети за имената им, и заяви: „Ако един министър е неразпознаваем, то той не е бил активен, нямал е инициативи и не е дал това, което е очаквано от него.”

Относно номинациите за конституционни съдии, Христов разясни: „Нямаме окончателно решение. Имаме много добри юристи. Знае се предварително, че един представител, посочен от ГЕРБ-СДС, и един представител на ПП-ДБ. Десислава Атанасова ще бъде чудесен избор, но ще ми липсва като председател на ПГ. Ще се реши къде би била по-полезна.”

"Ще осъществим успешно ротацията. Вероятността да се говори за пълен мандат като че ли е налице", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    16 0 Отговор
    "за да носят отговорността пряко" - това пък какво е?
  • 2 Кво стана

    7 0 Отговор
    с централата на СДС ?
  • 3 Същността ви блесна на фона на кражбите

    10 0 Отговор
    И золумите. Мутроизмамници,
  • 4 Освободете България

    13 0 Отговор
    от вас пропаднали хорица! Тази държава не е за да я продавате на чужди посолства, да лъжете, крадете и обслужвате олигархичните кръгове доган и капитал!
  • 5 хаберих

    4 0 Отговор
    - Обади ми се!
    - Ок.
    - Супер. Оп, чакай, не знаеш номера ми!
    - Споко, ако ни е писано ще го налучкам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гай Турий

    10 2 Отговор
    Най-добре за България е тая несглобка, представлаваща 10 % от гласоподавателите в страната, да се пръждосва. Тя е пагубна за България и българския народ, като марионетна ОПГ, служеща на файкянистан. Оставка, предатели и родоотстъпници. Най-вече Тошо шпиона, шайката на Лейба Давидович Лорер и т.н...

    Коментиран от #15

  • 8 Дедо ви...

    8 0 Отговор
    Операция "Приливна вълна": 80 години от най-голямата англо-американска бомбардировка над София чиято цел е да се неутрализират съюзниците на Германия - Румъния и България. На 10 януари преди 80 години (1944 г.) е най-голямата бомбардировка над София по време на Втората световна война (1939-1945 г.). Общо над града са хвърлени 1784 бомби. Загиват 750 души, ранени са 710, разрушени са 93 държавни и 3211 частни сгради, включително е засегнат Народният театър "Иван Вазов". Направете им още паметници
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    9 0 Отговор
    За над 30 години има ли политик поел ОТГОВОРНОСТ‼️
    Че поемат ВИНА , знаем‼️( бели , червени, розе....)
  • 10 Иван Грозни

    4 0 Отговор
    Та да се уредят и такива като мене.
  • 11 Оракула от Делфи

    7 0 Отговор
    Този хрантутин ,мушмурок , каква партия има , като се окопал в ГЕРБ, като язовец, вече десетилетия наред и чака, да навърши стаж за , политическа пенсия!
    Хвърлят му , по някой тлъст кокал от време на време, да си мислим , че предсатвлява някого!!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 "Отоворността пряко"

    2 0 Отговор
    И кво става кат носиш отговорността пряко?Най-много да се преместиш от една партия в друга,или да си основеш нова партия,или да те претопи(в твоя случай) друга партия,ама все малко или повече във властта,цял живот на партийна хранилка!
  • 14 Тъй де!

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Оракула от Делфи":

    Човякът носи отговорността пряко....ха,ха,ха
  • 15 Тъй ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гай Турий":

    И кой да дойде,Копейката с дефакто 1% представителност ли???Все пак макар и само 10% са повече от 1%!Както каза Бялата Златка с толкоз избиратели нямаше как навремето да помирише НС,а ся 4-та полит сила!
  • 16 Като Досега ли?

    0 0 Отговор
    Като Досега ли? А Законовата Отговорност, за противозаконните си Действия и Бездействие? Къде отидоха! Какв е текста на клетвата която полагат? И защо всичките им декларации служат за прикриване на беззаконията на Тяхната власт! И кой е Органа който трябва да ги разследва във всеки един момент.?
  • 17 дядото

    1 0 Отговор
    тия ръбести физиономии, гравитиращи в политика и власт вече 30 години,омръзнаха до отвращение на хората.отдавна работят само за собствени и външни на страната интереси. крайно време е да вървят в историята
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол