Last news in Fakti

10 Януари, 2024 09:32 1 878 24

Тенчо Тенев за шофирането с 256 км/ч: Дамата с видеото да каже чия е колата и кой я е карал

  • тенчо тенев-
  • кат-
  • тол система-
  • скорост-
  • пътища

Ако тол камерите засекат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време, заяви бившият шеф на КАТ-София

Тенчо Тенев за шофирането с 256 км/ч: Дамата с видеото да каже чия е колата и кой я е карал  - 1
Снимка: БГНЕС

Ако тол системата бъде преработена и камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време, след което полицейски патрул да спре нарушителя.

Това каза в NOVA пътният експерт и бивш началник на "Пътна полиция" в София Тенчо Тенев.

Той коментира и случая, в който Мис силикон публикува видео, в което се вижда как жена шофира с 256 км/ч. По думите му, ако колата е нейна, тя трябва да понесе отговорност за нарушението, въпреки че лицето ѝ не се вижда в клипа. "Ако не е карала тя, трябва да каже кой е бил", допълни Тенев.

Според бившия шеф на столичната "Пътна полиция" колегите му познават закона, но не го прилагат. Коментарът идва след твърдението на адвокат Силвия Петкова, че, е възможно нарушителите на пътя да бъдат санкционирани с ефективни присъди по Наказателния кодекс. "По-трудно е доказването и трябва да пише малко повече и да има свидетели", каза още Тенчо Тенев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    16 4 Отговор
    Няма кола а това е фотошоп, ай са кажете вие фафли мидия.
  • 2 гений тенчев

    21 2 Отговор
    как ви приемат за палицаи ?
  • 3 Тоя

    14 8 Отговор
    катаджия и той съветник на Радев стана .

    Коментиран от #4

  • 4 Любопитен

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тоя":

    Не лъжи,на Денков е съветник 😄
  • 5 12343211

    9 3 Отговор
    Сорост...глоба....
    Но глоба и за предпоставка за ПТП поради лош асвалтов път.
  • 6 Неуки хора са!

    15 2 Отговор
    Не искайте мнение от хора с шапки,стягат им мозъка и той не функционира!
  • 7 Щерев

    15 1 Отговор
    И какво се оказва сега? Тази с гумената глава и тяло карала с 260км.ч. си отишла по живо по здраво а за едно денонощие 30 ранени и един загинал. Внимавали карали бавно и се изпотрепали. Значи не само до скоростта при шофиране.
  • 8 Минувач

    21 2 Отговор
    Първо полицията трябва да докаже, че това е снимано в България, за да е под тяхната юрисдикция. Да кажем, че това може да се докаже, ако на кадрите има български табели (други коли с българска регистрация не са достатъчно доказателство, защото те са движими обекти). Но, после КАТ трябва да докаже, каква е тая кола, чия е, кой е шофьора? Не може само един маникюр да се докаже. Шофьорката ще отрича и ще каже, че е видяла и е харесала някакво видео в нета и си го е публикувала и няма нищо общо. Разбира се, КАТ ще поискат да им покажат откъде го е видяла, кога и кой го е публикувал, но въпросът е, че по закон всеки е невинен, докато не се докаже вината. А тук няма ясни доказателства за извършителя и за средството за престъплението - колата.

    Коментиран от #16

  • 9 нннн

    11 1 Отговор
    Докато в правено видеото, полицията къде спеше?
  • 10 Антон

    11 2 Отговор
    Дали е правилно или не, да шофираш с 250 , е гледна точка на всеки от нас. За това нарушение има админисъративна санкция глоба и вероятно отнеча
    на СУМПС за няколко месеца. По-интересни е че в закона много ясно е казано , как се установява превишаване на скоростта, а именно с техническо средство. А не чрез видео от социална мрвжа. Така че кат ще шумят шумяъ няколко дни и дори няма да успеят да я глобят, защото при обжалване тази глоба ще отпадне:
    Всяко чудо за три дни!
  • 11 Мексо

    12 1 Отговор
    Нищо не могат да докажат. Ако я глобят това веднага ще падне в съда и те го знаят. Могат само любезно да я предупредят повече да не прави така. Това е.
  • 12 Антирадар

    4 1 Отговор
    КАТериците да направят една акция античалга по-добре.
  • 13 Няма такава държава !

    3 4 Отговор
    Тоя защо не е в затвора ?!!
  • 14 Хора

    6 3 Отговор
    На кого какво доказвате!? Че немските, японските, италианските, френските и др коли могат да вървят ли?!!?? Ами могат! Де нема нужда да се доказва това! Всички го знаем! За 20-40 минути по бързо или по бавно да стигнеш някъде ….. и какво?! Кому какво доказваме? Комплекси!? Какво? Чудя се вече
  • 15 Опорка

    2 3 Отговор
    Всичко това са глупости, разбира се. Нищо не могат да й направят. Единственото решение на тоя проблем е като е ОАЕ - камери на всеки километър.

    Коментиран от #24

  • 16 Шопо

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Минувач":

    МВР е организирана престъпна група.
    Рекета на пътя трябва да спре.
    Шофьори от всички градове обединете се, врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.
  • 17 Шльоко

    3 0 Отговор
    Абе от тоя шльоко, нямаше отърване, тъпън селски
  • 18 Хамид

    5 0 Отговор
    А тъпаците от КАТ не искат ли и дамата сама да си наложи глоба и да влезне в затвора доброволно.
    Тъпи парчета гнусни .
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор
    Какво стана с човека ,когото убиха полицаите в Стара Загора????Погребаха ли го???как саполицаите сред преживеният ужас??? от Нои...Наградиха ли ги........
  • 20 БеГемот

    5 0 Отговор
    Дамата се прави на популярна за някой балък да я издържа....интересно тия дами като станат на 50 и целите в татуировки и пълни с преработени петролни продукти какво ще инфлуерсват?!
  • 21 Пътища няма!

    3 2 Отговор
    Редовно си карам с такава скорост и по висока, автомобила ми е спортен и бърз и вече 25 години е така!
  • 22 За протокола

    2 0 Отговор
    Автомобилите, с които се вършат такива тежки нарушения, трябва да се спират от движение за определен период, например 1 година.. При повторно нарушение периода да се увеличава драстично, и при трето - да се конфискуват.
  • 23 Мадлен

    0 1 Отговор
    Това със свидетелите е ялова работа,макар че има малоуници които не мислят какво ще стане ако разберат потърпевшите че са ги издънили.
  • 24 Герт Вилдерс

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Опорка":

    Тия не си знаят парите освен да дават старите тук ,ако стане това тук и то някога ще стане няма значение каква кола имаш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове